Здравей Гост

Многобрачието ....

• 274 Отговора
  • 43640 Прегледи
*

veshti4ka

Re:Многобрачието ....
« Отговор #120 -: Ноември 11, 2009, 10:30:02 pm »
мамка му и прасе - наистина е мноо буквално, но защо точно Сатурн - е те туй не разбрах  :-\

Сатурн може да бъде и сигнификатор на съпруга в женска карта, не само на бащата.
А пък и щом Слънцето има сходящ аспект с него...
При мен Слънцето е в тригон със Сатурн. Сатурнианец ли ще ми се падне, мамка му? Искам по Юпитер.  ::)

ахааааааа начи първи управител и сигнификатор в квадрат с другия сигнификатор и става манджа с грозде  :-X  ясно - вечик да се надявам че разбрах  ;D 

значи е наред вторият  ;D  пък ти недей рива, то понякога е хубаво сатурнианец само да не мрънка много, че кой ши го трае  :P

*

Lillie

• 30532
« Отговор #121 -: Ноември 11, 2009, 10:32:06 pm »
бе разбрах та аз че мътиш нещо  ;D ;D ;D

Еми какво да правя по това време, освен да мътя.  ;D

Кога викаш, че е дошла свободата? В края на май 2009та, нали? Мисля, че тогава дирекционният Уран прави опозе с Марса ти.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #122 -: Ноември 11, 2009, 10:33:18 pm »
Вещичке,така и не разбра точно системата (не е моя, от Каръл Ръшман е и тъй като си мислех,че повечето вече я знаят за това и не посочвам) със Слънцето.

Сходящите аспекти на Слънцето в твоята карта-преди да излезе от знака си са следните:

-квадрат със Сатурн
-куинконс със Уран

Така-според оригиналната система,ако не приемем куинконса за мажорен аспект,това означава един брак (но само по тази система,без да се разгледат останалите)-и той ще е с характера на Сатурн.Но ако куинконса ти проработи като такъв показател-може и да са два,макар че с Уран няма гаранции  ;D

Сега виждам друго,което при теб много съвпада.

Куинконса към Уран по минути е малко преди квадрата със Сатурн-тъй като са на един и същи градус (28ми).
Уран е във Везни-това показва партньор който може да е Ураново/Венерин тип,а мъжа ти беше Везни (и ако наистина АСЦ му е Водолей-ту тук има двойно застъпване).
Веднага след това е квадрата със Сатурн в Близнаци-това показва Сатурново/Меркуриев тип.

Но какво мисля аз-да не би защото са на един градус,аспектите да действат едновременно показвайки единият брак?  :o
Вижте колко приляга-за сега брака е един,мъжа е Везни (Уран във Везни)и завършва с развод (Сатурн в Близнаци като негативен фактор).

*

Lillie

• 30532
« Отговор #123 -: Ноември 11, 2009, 10:37:22 pm »
но защо при квадратура със Сатурн непременно трябва да има развод или това е по подразбиране при така стеклите се обстоятелства  :-\ 

По принцип дава сблъсък с авторитети - бащата, съпруга, с нормите и ограниченията...
Ако не си рипала много срещу татко, другият възможен вариант е да подложиш на съмнение "авторитета" на благоверния.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

veshti4ka

« Отговор #124 -: Ноември 11, 2009, 10:39:12 pm »
въййй Нухе пак ми разплете чорапите  ;D  тез сходящи аспекти и те са ми една мъгла отвсякъде  >:(   и ся кво у манастир ли ша влизам след развода  ???

*

Синухе

• 4978
« Отговор #125 -: Ноември 11, 2009, 10:39:29 pm »
И друго,Вещичке- управителите на 7 дом в твоята карта са 2-Слънце и Меркурий,за това те се гледат.Венерата не я намесвай,тя управлява 8 дом.
В смисъл по отношение на тази система,иначе Венера винаги се гледа за връзките по принцип (били те всякакви)  ;)

Меркурий ти е на последен градус и няма да прави аспекти,така че остават данните от Слънцето.
НО! Меркурий е ретро и след като се движи назад,за него сходящи аспекти са тези към които се връща-съвпад с Юпитер и т.н. и тука става много заплетено.Не съм срещал дали се обръща внимание на фазата,но след като е ретро би трябвало да се вземат предвид аспектите които сключва преди да се обърне като директен,като сходящи.В такъв случай сигурно хваща и тригона със Сатурн и Уран,което пак повтаря индикацията на Слънцето.

Хм.то е ясно че реално нещата винаги са по-сложни,отколкото простите системки  :-\ Но за това сме тука да ги доразвиваме  :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #126 -: Ноември 11, 2009, 10:43:12 pm »
въййй Нухе пак ми разплете чорапите  ;D  

И гащите ще ти разплете, ако си с вълнени. Хе хе, дойде сезонът на студовете....  ;D ;D ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #127 -: Ноември 11, 2009, 10:45:07 pm »
 >:(   и ся кво у манастир ли ша влизам след развода  ???

живей си живота, бре жена! Ко ти требе на баир лозе :P!

*

veshti4ka

« Отговор #128 -: Ноември 11, 2009, 10:47:39 pm »
оооооооо отказвам се  :o  Синухе съвсем усложни схемата - тъкмо реших, че съм я опростила и са зарадвах, че разбрах нещо и той като типичен козел успя да ми потопи корабите в пустинята  ;D ;D ;D

все ми е тая, отказвам се да разбирам и да гадая  :( :-X :-\ :'( :'( :'( :'(

*

veshti4ka

« Отговор #129 -: Ноември 11, 2009, 10:51:52 pm »

не бе не ми трябва хич даже, ама аз така просто исках да разбера нещо, което се оказа невъзможно - ей тъй от любопитство пък и да науча нещо от тая астрология най-накрая... уви - мисията невъзможна  ;D ;D ;D

*

Nebesna

« Отговор #130 -: Ноември 11, 2009, 10:55:31 pm »

не бе не ми трябва хич даже, ама аз така просто исках да разбера нещо, което се оказа невъзможно - ей тъй от любопитство пък и да науча нещо от тая астрология най-накрая... уви - мисията невъзможна  ;D ;D ;D

Не е невъзможна, бе, какъв ти е проблема!? Просто при теб Сатурн и Уран са в един и същи градус и аспектите им към Слънцето действат едновременно....минутките не са от значение чак толкуз.

*

veshti4ka

« Отговор #131 -: Ноември 11, 2009, 11:04:00 pm »
хахаааааааааа Небесна в момента се опитах да си представя мъж Сатурново-Уранов тип мчи той ше е цяло природно бедствие бре  ;D ;D ;D   аз за тая вечер май се наастроложих вече - Мерка ми избега и не ще да слушка  ;D ;D ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #132 -: Ноември 11, 2009, 11:20:46 pm »
НО! Меркурий е ретро и след като се движи назад,за него сходящи аспекти са тези към които се връща-съвпад с Юпитер и т.н. и тука става много заплетено.

Синухе, и аз горещо се надявам, щом ми е ретро Венерата и се връща при Меркурий, да донесе някой по-млад от мен партньор. Не ща аз сатурнови. Е, дотук повечето все по-млади бяха.  :-[ :-[ :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #133 -: Ноември 12, 2009, 01:03:55 am »
хахаааааааааа Небесна в момента се опитах да си представя мъж Сатурново-Уранов тип мчи той ше е цяло природно бедствие бре  ;D ;D ;D   аз за тая вечер май се наастроложих вече - Мерка ми избега и не ще да слушка  ;D ;D ;D

Като се замисля може и да съм като природно бедствие на моменти,но като цяло съм си кротичък -то е и така в природата-онова затишие пред буря :-[

Аз съм Сатурново-Ураново-Меркуриев тип  ;D :D

*

veshti4ka

« Отговор #134 -: Ноември 12, 2009, 07:06:22 am »

Като се замисля може и да съм като природно бедствие на моменти,но като цяло съм си кротичък -то е и така в природата-онова затишие пред буря :-[

Синухееее, много та обичам чадо, обаче ако трябва да живея с такъв човек като теб, да ма прощава Господ, ама още първите дни ши ма съдят за убийство  8)     

*

Diyana

• 2705
« Отговор #135 -: Ноември 12, 2009, 09:44:14 am »
При мен общо взето също си работи буквално. Засега. Слънцето има само един сходящ аспект с тежка планета - съвпад с Уран/Везни - човекът, с когото живея и имаме дете, може да се нарече Ураново-Венерин тип - Телец е, с Асц. Водолей, макар часът на раждане да не е напълно сигурен. Освен този, първият сходящ е куинконкс с Марс/Телец - имала съм връзки с такива, но без да се стига до съжителство. Преди да напусне знака, Слънце прави и секстил с Венера, но това е, след като Венера си смени знака и не бих го броила.

По Сатурн - У7, имам квадрат Плутон/Везни; куинконкс Нептун/Стрелец; секстил Марс/Телец, ако не се объщаше ретро, може да направи и квадрат с Уран. А пък след като се обърне, съвсем изпусната става работата, затова засега ще си се държа за слънчевия аспект и това е. ;D
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Инти

• 2068
« Отговор #136 -: Ноември 12, 2009, 11:07:19 am »

Мисля, пропусна  да споменеш Плутонов, със точната си наталната квадратура Слънце- Плутон, макар че тя работи по-силно на вътрешно ниво, и  рядко може да се забележи като външна изява , само при определени обстоятелства , все пак я имаш в потенциал,  и си  работиш с нея добре, не казвам отработваш, защото  си е отработена.

Няма как една висша планета аспектирайки такова светило да не окаже влияние върху характера на човек.

Приницпно  ние сме многоличностни като цяло.
« Последна редакция: Ноември 12, 2009, 11:18:19 am от Инти »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #137 -: Ноември 12, 2009, 11:12:10 am »
Хм, сега забелязвам, че сходящият тригон на Слънцето с Уран при майка ми също е проработил много буквално или е просто съвпадение, вече не зная какво да мисля... Отстоянието от точния аспект е около 15 градуса, толкова години продължи и първият й брак от сключването му до официалния развод, макар че разводът следва две години по-късно, след като съпругът се изнася.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #138 -: Ноември 12, 2009, 11:25:56 am »
Да обобщим теорията от извора:

Класически рождени показатели за брачен потенциал:
    • Аспекти към и от Слънцето в картата на жена или към и от Луната в картата на мъж;
    • Сходящи аспекти, образувани от управителя на седми дом;
    • Планетите в седми дом и техните аспекти;
    • Интерсептирането в седми дом говори за множество бракове;
    • Връзката между управителите на първи и седми дом в рождения и прогресивния хороскоп показва как се държи роденият и съответно какво иска изобщо от връзката или в конкретна връзка;

По-нататък. Определяне броя на потенциалните бракове

• Гледат се САМО мажорните сходящи аспекти - съвпад, опозиция, тригон, квадрат, секстил, и, както Синухе ни доказа, и куинконкс;
    • Когато се изчислява броят на браковете за жена,се гледат всички сходящи аспекти, преди Слънцето да напусне знака. Слънцето може да образува сходящи аспекти САМО с по-бавно движещите се планети - Марс, Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун и Плутон. Венера и Меркурий може също да образуват сходящи аспекти със Слънцето, но случващото се при тези аспекти се изразява най-често в любовни отношения, които не водят до обвързване. Т.е. те носят възможности за брак, но рядко се стига до брак. В някои случаи сходящ аспект на Луната със Слънцето също може да покаже потенциал за брак в женска карта;
    • В мъжка карта - гледат се ВСИЧКИ сходящи мажорни аспекти на Луната, преди да напусне знака. Ако е в първите градуси, може да прави мажорни аспекти с почти всичко останало в картата;
    • Потенциал за брак има при мажорни аспекти между светилата и на светилата с останалите планети. Сходящи аспекти на светилата с възлите сочат силна кармична връзка, макар да не е брачен аспект;
    • При всички случаи по-силният аспект ще се прояви пръв. Тоест, ако светилото е в широк сходящ съвпад с някоя планета, този аспект е много силен и ще се прояви преди тригона, независимо, че тригонът може да е по-точен аспект. Това означава, че съвпадът ще описва първият брак и първият съпруг, а секстилът ще се прояви по-късно;
    • Всички аспекти на Слънцето (в женска карта) и на Луната (в мъжка) - сходящи и разходящи, описват всичките партньори, които роденият ще привлече, но само сходящите описват партньорствата, които имат потенциал да прерастнат в брак.

Последно вметка - изгряващият знак на партньора обикновено отговаря на аспекта по-често, отколкото неговия слънчев знак. Тоест, при аспект с Юпитер, следва да очакваме някого с асц. Стрелец, а не непременно Слънце в Стрелец.

Продължавам нататък с още няколко "аксиоми".
    • Подвижни знаци - Близнаци, Дева, Стрелец, Риби - на оста 1-ви/7-ми говори за повече от един брак;
    • Класиката определя 7-ми дом за първи брак, 9-ти за втори, 11-ти за трети и т.н. Според К. Ръшман първият брак се сключва "завинаги", всеки следващ е просто следваща любовна връзка, следователно 5-ти от 7-ми, т.е. 11-ти описва втория брак, 5-ти от 11-ти, тоест 3-ти описва третия, и т.н.
    • Ако няма сходящи аспекти за Слънцето или Луната в дадена карта и ОСОБЕНО, ако светилото е в последен градус - 27-ми, 28-ми или 29-ти, по отношение на брака може да се случи всичко. Това са "градусите на неизвестното" и роденият може да направи всичко от това положение, стига да направи необходимите усилия;

Показатели за развод - за да има повече от един брак, би трябвало и те да са активни  ::)

• Уран в седми дом, в аспект към Управителя на седми или самият той - Управител на седми;
    • Силни рождени Уранови аспекти в картата;
    • Венера, Марс или Слънце в тежък аспект - квадрат, опозиция - спрямо Уран;
    • Слънце квадрат Луна в натала;
    • Венера квадрат Марс;
    • Управителите на първи и седми в квадрат един с друг в натала;
    • Силен Плутон, прибавен към някои от горните покозатели, води до разпадане на връзките поради битки за надмощие, силен Нептун - поради измама и самозаблуди, силен Уран тласка към независимост и нежелание да се съобразяваме с чужди правила;
    [/list]
    « Последна редакция: Ноември 12, 2009, 03:18:36 pm от Diyana »
    Obscenis, peream, Priape, si non
    uti me pudet improbisque verbis
    sed cum tu posito deus pudore
    ostendas mihi coleos patentes
    cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Kaya

• 2893
    « Отговор #139 -: Ноември 12, 2009, 11:26:32 am »
    Lillie, виждаш ли твоите връзки по твоята карта?
    за себе си мога да кажа, че обикновено е индиректна връзка ;)
    Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.