Здравей Гост

Прогресии и тълкуване

• 1560 Отговора
  • 266658 Прегледи
Re: Прогресии и тълкуване
« Отговор #820 -: Август 21, 2011, 01:08:30 pm »
Нека някой да сподели нещо за прогр. Слънце в Телец, за смяната на знака и дома - усеща ли се, как се проявява - наистина ли придобиваме някои от характеристиките на знака, в който е прогр. Слънце :-\ Благодаря!

*

Asol

• 4140
« Отговор #821 -: Август 21, 2011, 01:23:58 pm »
Получава се нещо като надграждане на база знака, в който се намира Слънцето по рождение.

« Отговор #822 -: Август 23, 2011, 11:30:38 pm »
Благодаря ти, Асол!

Но какво ще рече това - Слънцето по рождение ми е в Овен (в 1 дом), скоро прогр. ще премине в знака на Телеца (У 2 дом). Първият знак - огнен, кардинален, подвижен, вторият - земен и неподвижен. Телецът би трябвало да се чувства добре във 2 дом, но какво ще "даде" на Овена - по-голяма последователност на действията ли... :-\

*

Lillie

• 30532
« Отговор #823 -: Август 23, 2011, 11:36:23 pm »
Когато прогресивното ми Слънце премина в Телец, се наложи да насоча вниманието си към материално подсигуряване най-вече, но при мен това се случи и върху К6, между другото. Доходите или липсата им бяха основен лайтмотив, а както знаете, с пари тук се решават доста проблеми.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #824 -: Август 23, 2011, 11:48:14 pm »
Благодаря ти, Лили!

Уф, да 2 дом е и домът на парите, финансовите дела, ценностната с-ма...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #825 -: Август 23, 2011, 11:53:45 pm »
Може пък освен да учиш, да се насочиш и към някакъв вид трудова заетост, дори ако е надомна или почасова.
А може и да е просто промяна в нагласата, не всичко е работа и пари.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #826 -: Август 23, 2011, 11:57:55 pm »
Аха, ще пържа картофи и ще правя хамбургери в McDonalds мисля, че ще му допадне на телеца :P

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #827 -: Август 24, 2011, 11:14:44 am »
при мен след 5-6 години ще прогресира в телец, близо до МЦ. Решила съм че голямо издигане в кариерата ще имам  ;D

Била съм 6-7 годишна когато е прогресирало в овен и малко след това в 9-ти дом, общо взето наистина образование и учение бележи целия период в овен. и досега все се налага да чета какво ли не...

*

Asol

• 4140
« Отговор #828 -: Август 24, 2011, 11:18:15 am »
Ти си си оставаш предимно овнешко Слънце с разните му там допълнителни неща, но може да станеш малко по-умерена, последователна, да обмисляш нещата преди да направиш нещо, макар че про Мерка ти не е в подходящ знак. Също така да се ориентираш по-материално. Един вид това да е един нов етап от живота ти - по-отговорен и практичен. Макар че сега при този ингрес на транзитен Нептун през планетките ти...

Да си започнала миналата година нещо ново като образование ?

« Отговор #829 -: Август 24, 2011, 09:06:25 pm »
Благодаря ти, Асол!

тр. Нептун, да прави съвпад с Луната (у 5), Мерк (у 7) и Венера (у8), не е много приятно ( на моменти, като че ли се губя...) , но ще мине, няма да е вечно...  :blink:

Миналата година към края се "роди" идеята, през тази се реализира - завърших едно и ме приеха друго в съвсем различна област.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #830 -: Септември 07, 2011, 08:47:57 pm »
Някой преживявал ли е съвпад на прогресивна Луна с Плутон? До края на годината ми предстои това чудо, броени месеци остават.  :lol:
Разбира се, важен е домът и знакът, в който това се случва, но ако се абстрахираме от тях, какви могат да бъдат оптимистичните варианти (песимистичните ги знаем  ;D)?
Вече какви ли не филми ми минават през главата... Да взема да потърся на кого да завещая котките?  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #831 -: Септември 07, 2011, 09:05:57 pm »
Някой преживявал ли е съвпад на прогресивна Луна с Плутон?
Преживяла съм го в далечната 1987, тогава съм забременяла със дъщеря ми,съвпада пр.Луна,У11 /Плутон,У3 е на 4гр. от Асц.,а нат.Луна в 3,У11,Плутон й е диспозитор
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #832 -: Септември 07, 2011, 09:08:04 pm »
Не се притеснявай, Лили. Като малка си преживяла аспекта, ще го преживееш пак. Шегата настрана, ти най-добре знаеш, че един аспект не е повод за притеснение. Може би покрай този аспект ще приключиш завинаги с неприятни неща в живота ти, ще се освободиш от неща, на които държиш, в които си се вкопчила, но не те правят истински щастлива. Говоря само от личен опит, защото при мен прог. Луна беше върху Плутон през есента на 2006-та. Изпитвах силни емоции, защото тогава приключих с една болезнена любов (по-точно обсесия, имам Венера в квадрат с Плутон в натала). Всичко беше точно по Плутон в 8-ми дом. Нещата завършиха благополучно и после се чувствах наистина добре, може би защото Слънцето ми е в тригон с Плутон в натала.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #833 -: Септември 07, 2011, 09:10:07 pm »
В 11 дом ще ми е съвпадът (Плутон управлява изгряващия знак и е в тау-квадрат със светлата), но засега такъв вариант не се очертава... Няма да се учудя, ако ми натресат чужди деца да гледам.
Може пък и някоя емоционална криза да има по към края на годината, не че сега всичко е песен...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

• 2478
« Отговор #834 -: Септември 07, 2011, 09:59:42 pm »
Беше много отдавна. Дъщеря ми беше много малка и си я гледах. Бях много се разхубавила след раждането (пр. Луна в съвпад с нат. Слънце)и се чувствах изключително добре в кожата си - спокойна с две дечица у дома, едно от което все още бебе, обичащ и внимателен съпруг ... много хубав период.  Изключително ползвотворен. 
Плутон ми е диспозитор на Луна и на АЦ и е в точен съвпад със Слънце, така че каквото й да го докосне било прогресия, било дирекция или транзит ми се отразява на физическо и душевно ниво.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #835 -: Януари 07, 2012, 03:23:30 pm »
какво означава като тълкувате прогресии, че дадена пр. планета идва от аспект с еди коя си планета и отива към аспект с друга пр. планета (всъщност може би това включва и аспектите към наталните планети)?

*

Stella

• 7765
« Отговор #836 -: Януари 07, 2012, 03:30:18 pm »
какво означава като тълкувате прогресии, че дадена пр. планета идва от аспект с еди коя си планета и отива към аспект с друга пр. планета (всъщност може би това включва и аспектите към наталните планети)?

е, как какво? Виждаш кой е бил предния аспект на движещата се планетата и проследяваш кой ще бъде следващия.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #837 -: Януари 07, 2012, 03:38:21 pm »
да де ама какво значение има това? че има връзка между двете планети които са аспектирани ли?

« Отговор #838 -: Януари 18, 2012, 08:43:45 am »
някой има ли опит когато нат.асп. от каре по прогресии стане тригон в какво се изразява :rolleyes:

напр.по натал имам Марс/Асц.  Дева каре Слънце Стрелец и сега по прогресии -Слънцето е в Козирог и образува с прогр.Марс точен тригон

Re:Прогресии и тълкуване
« Отговор #839 -: Януари 18, 2012, 09:13:21 am »
Така ме завъртя тайфунът през последните дни, че нямах време да се включа. Т

По темата - Марс ми е ретрограден в натала, в Телец - и оттогава си е все ретро в прогресията, така че по някое  време се намърда в Овен и не ще да излиза от там и това е. Не съм усетила промяна в принципа на изразяване, няма промяна в партньорствата или връзките, макар че откак е там, кариерата ми например е доста по-целенасочена, сферата е активирана. Марс ми управлява 6-ти и 11-ти натален. Сатурн в прогресията ми се обръща ретро и все си се върти върху себе си. Меркурий ми е ретро от 2004 година, като палува върху Луната и Венера в Скорпион. Заниманията ми с астрология наистина са от малко след това.

Наскоро Луната ми съвпадна с МС и влезе в десети. Там е и транзитен Уран, така че двамата ще си поиграят, дума да няма.
Пропуснала съм ингреса на Венера в Козирог - пресен-пресен, на два месеца  :-[. Я, козирогатите Венери да кажат как да се разберем с тая дама, при положение, че наталната ми е в разхайтения Скорпион. Ш'са спогодят ли двете или ...
И Венера значи е на два градуса вече от съвпада със СЛВ. Ами това е, ще се женя!

какво стана - ожени ли се  ;)
и при мен е така , при теб как се проявява прогр. Венера,няма  Козирози в обкръжението,като ,че ли стабилност във финансите, поради разумност в разпределението им
и избирателност във взаимоотношенията, докато беше в Стрелец много по директна и пряма