Здравей Гост

Прогресии и тълкуване

• 1560 Отговора
  • 267815 Прегледи
Re: Прогресии и тълкуване
« Отговор #1300 -: Май 17, 2013, 12:49:20 pm »
Как тълкувате прогресивен Сатурн в затворен секстил с Венера? Сатурн е У5,Венера е У2
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

« Отговор #1301 -: Май 17, 2013, 02:21:27 pm »
Интересно...Прогресивен Юпитер съвпад Вертекс и Прогресивен Вертекс секстил Юпитер. Какво ли значи това?  :rolleyes:

« Отговор #1302 -: Май 23, 2013, 07:00:24 am »
Когато пр.Меркурий ми наближи ДЦ (на около 3 градуса от него) откачих от мислене на тема брак. Сега са в точен съвпад и усещам как мислите ми в тази насока намаляха. Това много ме радва! Но ме притеснява,че и Слънцето и Венера се движат натам. Какво ще стане като съвпаднат с ДЦ? Пак ли ще откача на тема брак?  :41:
« Последна редакция: Май 23, 2013, 07:11:13 am от Just_a_Dream »

*

Papy

• 4343
« Отговор #1303 -: Май 23, 2013, 09:04:39 am »
Може-този път-необратимо :)

П.п. Едва ли

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #1304 -: Май 23, 2013, 02:06:44 pm »
Как тълкувате прогресивен Сатурн в затворен секстил с Венера? Сатурн е У5,Венера е У2
При мен са в съвпад ,когато късае Сатурн и Венера може да се възобнови стара връзка, или узаконяване на връзката която имаш в момента,ще поемеш по-сериозна отговорност  с въпросите свързани с домовете ,които управляват Сатурн и Венера.
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

« Отговор #1305 -: Май 23, 2013, 02:20:53 pm »
Благодаря ти,Самоела! Сатурн ми е У5 и с тази отговорност,за която споменаваш първата ми аналогия е на тема...деца?!? Стара връзка няма да възобновя със сигурност. Варианта с узаконяването не звучи зле.

« Отговор #1306 -: Май 23, 2013, 02:28:08 pm »
Но понеже аспект между прогресивна и натална планета не води до реално събитие,а само до промяна на възприятията,бих разтълкува аспекта и като стремеж към дълготрайни и сериозни връзки. При мен Венера и Сатурн са в апликиращ секстил по натал и сега пр.Сатурн премествайки се с 2 градуса е затворил аспекта!

*

ivola

• 41
« Отговор #1307 -: Май 23, 2013, 08:19:24 pm »
При съвпад на прогресивен АСЦ в Скорпион с нат. Венера дава ли събитие? В нат.карта Венера  в скорпион  е разположена във 2 дом, Г 2 и 9 дом.

« Отговор #1308 -: Май 23, 2013, 08:21:54 pm »
Може би ще се влюбиш...Нека опита и някой друг.

*

Uran

• 6041
« Отговор #1309 -: Май 23, 2013, 08:23:59 pm »
Ще обръщаш повече внимание на външния си вид или ще претърпиш някакви трансформации имиджови. :blink:

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #1310 -: Юни 09, 2013, 09:31:44 am »

Наистина е вярно правилото, че едно събитие е редно да бъде потвърдено и като прогресия/и като транзит - за да е ясно видимо в живота...

Пример - разглеждам карта в която:

- прогресивният Плутон прави съвпад със соларна Венера /случва се в V-ти соларен дом/;

- транзитният Плутон прави опозиция с натална Венера.

Два тежки аспекта, идентични по съдържание се проявяват едновременно в хороскопа на един човек.
Същият изживява Венерини теми - променя бавно ценностите си; осъзнава, че досегашният му модел на живот е редно да бъде трансформиран - въвежда постепенно промени в ежедневието си.

Проявлението на транзитният аспект е по оста ІІ-ри - VІІІ-ми дом и човекът се среща съвсем буквално със смърт на близък член на семейството.

И най-осезаемото проявление - влюбва се; ама някак наситено и страстно - съвсем по Плутон...

Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

« Отговор #1311 -: Юли 14, 2013, 08:48:26 pm »
С каква скорост се движат върховете на прогресивните домове?  :rolleyes:

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #1312 -: Юли 17, 2013, 08:27:43 am »
Как бихте тълкували точен тригон между упр. на АСЦ на мъж и жена?
И женската Луна е на път да мине през упр. на АСЦ на мъжа...
Е, айде връзка, де!

*

Нова

• 3491
« Отговор #1313 -: Юли 17, 2013, 09:08:16 am »
Как бихте тълкували точен тригон между упр. на АСЦ на мъж и жена?
И женската Луна е на път да мине през упр. на АСЦ на мъжа...
Е, айде връзка, де!

Това само по прогресии ли..? Много общо така? Ако са тежкари управителите.. няма мърдане. При бързаците, дори меркурий, какво значи "е на път да мине", то амен-амен 1 * си е 1 год.
Това за женската луна най-оптимистично ми звучи, но нямам наблюдения чак върху "упр на ас". Тука до есента на един мъж ще му минава луната връз моя упр на асц, ама да си кажа не разчитам на такава прогресия "да ни събере".

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #1314 -: Юли 17, 2013, 10:07:34 am »
Понеже изровихте тази тема как бихте тълкували в мъжка карта едновременно (почти) се случва следното:
Пр. слънце в съвпад с натална венера
Пр. венера в опозиция натален сатурн, като пр. луна също минава през пр. венера т.е. активира аспекта?

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #1315 -: Юли 17, 2013, 10:14:00 am »
Понеже изровихте тази тема как бихте тълкували в мъжка карта едновременно (почти) се случва следното:
Пр. слънце в съвпад с натална венера
Пр. венера в опозиция натален сатурн, като пр. луна също минава през пр. венера т.е. активира аспекта?

Връщане към нова-стара любов... :-\ Нова връзка , сериозно охарчване...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #1316 -: Юли 17, 2013, 10:21:57 am »
Това за новата - страата любов не ми беше хрумвало, значи може да съм аз, пр. му венера е в съвпад с моя десцедент :-[

*

Марая

• 28287
« Отговор #1317 -: Юли 17, 2013, 10:35:14 am »
Това за новата - страата любов не ми беше хрумвало, значи може да съм аз, пр. му венера е в съвпад с моя десцедент :-[

Ти го каза... :P ;D

Мии..,я погледни и твоята карта. Виж какви аспекти има слънце,марс и пр.луна....И Сатурн да не забравя...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Нова

• 3491
« Отговор #1318 -: Юли 17, 2013, 12:37:59 pm »
Някой наблюдавал ли е прогр. Венера съвпад асц. в мъжка карта, като Венера У2, 9. При мен е било преди 20 години и не помня :blink:

Само в женска ))) Моята ))) Дори още се върти наблизо, но баш на баша си ми донесе мъжко слънце върху тях и съвпад на меркове. Хубав период, още се усмихваме като се видим. Вен у 2. /и везните в 7 ))))

Малко по-късно даде още едно мъжко слънце там, ама аз вече го отдавам на ас-то )))

*

Марая

• 28287
« Отговор #1319 -: Юли 17, 2013, 12:43:10 pm »
Някой наблюдавал ли е прогр. Венера съвпад асц. в мъжка карта, като Венера У2, 9. При мен е било преди 20 години и не помня :blink:

Ще интерпретирам...,без спомени от която и да е карта...
При всички положения може да си сигурна, че ще стане по-суетен..,възможно е да му се роди дете-момиче, което да промени ценностите/2-ри/ и материалните му запаси...Възможно е да предприеме далечно пътуване...,поява на млада жена...,или радост от дъщеря..,любовница...Аналогии на Венера, които ще засегнат лично него.