Предлагам да разгледаме темата за безусловната любов - има ли я, няма ли я, с какви астрологични аспекти и констелации се свързва в картата...
Много често я свързват с Венера/Нептун и Венера в Риби.

Както се вижда, в картата на майка Тереза липсва каквато и да било връзка между Венера и Нептун за разлика от другите две.
И не само Венера и Нептун-задължително трябва да се вземе предвид Слънцето и 5 дом,а защо не и 11 дом (домовете на отдадената и получена любов,пък без значение дали тя е безусловна).
При майка Тереза е нормално да няма Венера/Нептун,защото такъв тип аспект показва достигане на Нептун чрез тесните връзки-предимно интимни.При Венера няма състрадание,там има само засилено чувство за красота и хармония,а заедно с Нептун тя се търси в сливането на ниво форма и сетива,тъй като това управлява Венера.
При Тереза виждаме,че има секстил между Луната и Нептун-при нея принципа на божествена любов-безусловна се е изявил точно по Луната-в грижи за народа,масата (това което с Луната се свързва).Вероятно тя е идеализирала и образа на майката,при това не само земната,а и духовната.Нейните възли са поставени точно в домовете на отдадената/получената любов,при това виждаме,че тя е имала за задача в този живот да се научи да отдава ,с която прекрасно се е справила.Знака на Луната е Телец-тя е в екзалтация,с голяма нужда да се грижи физически за непосредствените нужди и със секстила към Нептун в 7 дом това са били другите,при това Луната е диспозитор на Нептун,което засилва секстила.Нептун в Рак на символно равнище е Космичната Майка и тя е играла тази роля за хората и света около себе си (7 дом).Опозицията Нептун/Уран по остта 1/7 говори за нейната уникалност като личност и въпреки това избора и да се жертва в името на другите и по този начин акцентирайки уникалността си.
Слънцето като символ на любовта като енергия на живота и тук е изиграло ролята си в начина на изява-то се намира в Дева,в знака на служенето.
Тригона Слънце/Сатурн говори за това че е изразявала любовта си (тази която свързваме с 4та чакра и която е надличностна) като начина да запази живота (Сатурн).При това избирайки суровите условия на Дева и Сатурн.Може още да се говори по картата и,но просто исках да вметна,че лично за мен любовта се търси най вече по Слънце и Нептун,както и 5/11 дом.
При Венера има просто социализация,търсене на комфорт,наслада и сетивност,обвързване-да,но не и любов в най-висшия и смисъл.
Безусловната любов според мен е не само да приемеш избора на любимия човек, а цялата му същност, да го обичаш такъв, какъвто е.
И аз съм на това мнение,с едно доуточнение-да се приема същността,но не и да се съгласяваме с всички избори и действия на отсрещната страна.
Обратно на мисленето на Lillie ,аз съм възприел и езотерически също е известно,че любовта понася само любов-има само една вибрация на любов и всякакви други под нея,за това не мога да приема изкривеното Рибешко мазохистично възприятие в което нещастието за един е щастие за друг и т.н. тъй като любовта ,като всяко универсално понятие представящо реален принцип и енергия-няма повече от една природа.А природата на любовта е такава,че тя не може да приеме нищо друго освен отново и само любов за да се запази цяла,истинска и същностна!
Колкото до междуполовите отношения в частност и стремежа към сливане-ами че ние дори и физически не можем да се слеем,има само допир т.е. не може да има пълно напасване дори на самите физически тела едно в друго,пък камо ли за умове,души и т.н.-явно идеята за безграничност по Нептун е неприложима в буквален вид,а само като ефект на съзнанието,макар че пак смятам че има определени предели (ех този Сатурн

),които дори и за него важат.Наскоро чух едно интересно сравнение-ако 2 пеперуди се слеят,ще стане 1 пеперуда с 4 крила,а такава пеперуда не може да лети...