Здравей Гост

как готви луната в знаците на зодиака

• 1651 Отговора
  • 265065 Прегледи
*

sunrain

• 6710
Re:как готви луната в знаците на зодиака
« Отговор #1260 -: Септември 09, 2010, 08:06:06 pm »
Прекрасни идеи чета по-горе.  :blink: На първо хрумване ми идва тази за пълнени картофи.

Картофите се сваряват и се издълбава вътрешността им.
Смесват се с гуакамоле /като си правя и остава за няколко дни/, маслини, останалото от картофите. Пълнят се. Може да се запекат с настърган кашкавал или някакво сирене, а може и така да се консумират.

Гювечета, запеканки - там много импровизации стават, които да си направиш по-пикантни, щом така ти се е прияло.
Ако нещо друго се сетя ще пиша. Аз последно си правих с биричка, чесън, масълце и много подправки, дето ги пуснах преди няколко странички май.

А и още нещо - недосварени картофи се обелват и се нарязват на кубчета, после се задушават за малко в тиган с масло и се поръсват с копър, черен пипер и пресован чесън. Нещо като соте стават, много вкусни.  
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Vision

• 3523
« Отговор #1261 -: Септември 09, 2010, 08:20:08 pm »

А и още нещо - недосварени картофи се обелват и се нарязват на кубчета, после се задушават за малко в тиган с масло и се поръсват с копър, черен пипер и пресован чесън. Нещо като соте стават, много вкусни.  
ама опитай другия път и с нарязани на тънко гъби и семена от копър, а не пресен, първо се запържват гъбите, слагат се семената и чак тогава се бухат картофите, чесъна чак накрая..картофи глазе, на тиган, много добре, бих казала.. ;)
мазнината е смес- олио и масло 2 към 1..

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1262 -: Септември 09, 2010, 08:23:39 pm »
Ох, да, бих опитала и с гъбки, макар че трудно съчетавам така храни. Тях обожавам, то се знае.  :P

Снощи ги правих в йенска, със синьо сирене, масло, чесънче отново, без него закъде сме и копър, черен пипер. Всичко е според това, с което разполагам към момента, но ще потърся и семена, благодаря.  :blink:

*

Vision

• 3523
« Отговор #1263 -: Септември 09, 2010, 08:34:20 pm »
Ох, да, бих опитала и с гъбки, макар че трудно съчетавам така храни. Тях обожавам, то се знае.  :P

Снощи ги правих в йенска, със синьо сирене, масло, чесънче отново, без него закъде сме и копър, черен пипер. Всичко е според това, с което разполагам към момента, но ще потърся и семена, благодаря.  :blink:
аз понякога имам периоди, в които ми се ядат само картофи, нищо друго..мога много време, цяла седмица даже..и понеже съм на мнение, че като му се яде така нещо на човек, значи организма му има нужда точно от него, но пък картофите не ги обичам като стоят, а да са току що направени, затова сварявам десетина картофа, обелвам ги и ги слагам в купа в хладилника..като се прибера от работа, нарязвам 2-3 такива картофа в една по- дълбока чиния, поръсвам отгоре обилно със сирена и масло, запичам в микровълновата, докато се стопи хубаво сиренето, кашкавала, бекон, синьо сирене и каквото има отгоре /2-3-4 мин на най-силното, 1300 W/ и така е съвсем като прясно направено, а става за няколко минути.. ;)

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1264 -: Септември 09, 2010, 08:38:46 pm »
И аз имам периоди, но дълги не, постоянно търся някакъв различен вкус, особено от известно време. Права си, че организма трябва добре да се чува какво иска, стига да е настроен на подходящата вълна, научен добре. А тая "лоша печка" принципно не ползваме при готвене :P ;), но ще се възползвам някой път от идеята, която си дала за бърза вечеря. 

*

Инти

• 2068
« Отговор #1265 -: Септември 09, 2010, 08:50:12 pm »

ама опитай другия път и с нарязани на тънко гъби и семена от копър, а не пресен, първо се запържват гъбите, слагат се семената и чак тогава се бухат картофите, чесъна чак накрая..картофи глазе, на тиган, много добре, бих казала.. ;)

какви са тези картофи глазе?

*

Vision

• 3523
« Отговор #1266 -: Септември 09, 2010, 08:57:14 pm »

какви са тези картофи глазе?

ядох ги няколко пъти в един ресторант и така се казват в менюто- картофи глазе..после се смени готвача и новият не ги прави същите и затова повече там не ходя..по вкуса само си нагласих рецептата така, както съм я написала по- горе, с почти сварени картофи става, да са сварени, но да не се разпадат, аз ги режа на 4 по дължина на картофа и после на филийки и след това правя гъбите и другите неща..семената от копър са много важен детайл, не е същото с пресен или друг копър..и действат много добре на раздразнен стомах тези семена, но ако е такъв, се слага съвсем малко чесън, иначе може и повече..семената леко се начукват в хаванчето преди да се сложат, ама само на две, на три, да си пуснат миризмата, а не да стават на прах.. ;)

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1267 -: Септември 09, 2010, 09:27:37 pm »
Аз ги знам соте, поне така като ги правя този вкус докарвам, но може и двете да са верни. Нямам идея.

*

Vision

• 3523
« Отговор #1268 -: Септември 09, 2010, 09:34:21 pm »
Аз ги знам соте, поне така като ги правя този вкус докарвам, но може и двете да са верни. Нямам идея.

при глазе се запържват повече, да се глазират, затова така се казват- да се карамелизира скорбялата /или нишесте беше??/ малко, да покафенеят по крайчетата /а и като цяло/ и картофите и гъбите..затова само в хубав тиган и с малко мазнина..

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1269 -: Септември 09, 2010, 10:07:33 pm »
И последно картофено от индийската кухня, сдобих се с някои рецепти, доста ми допада тя се оказа.  :blink:

Отново първо се сваряват, но този път обелени и нарязани на едро, не бива да се държат дълго, а само леко да омекнат. Овалват се в разтопено масло и къри, след като се извадят от водата. Пекат се във фурната като се обръщат по някое време да не загорят. Сервират се със сос от горчица, мед и майонеза. 

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #1270 -: Септември 10, 2010, 02:30:48 pm »
И последно картофено от индийската кухня, сдобих се с някои рецепти, доста ми допада тя се оказа.  :blink:

Отново първо се сваряват, но този път обелени и нарязани на едро, не бива да се държат дълго, а само леко да омекнат. Овалват се в разтопено масло и къри, след като се извадят от водата. Пекат се във фурната като се обръщат по някое време да не загорят. Сервират се със сос от горчица, мед и майонеза. 

Съни....ето я! :wub:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Kaya

• 2893
« Отговор #1271 -: Септември 10, 2010, 04:20:43 pm »
sunrein, само кажи кога ги готвиш, че да идвам
напоследък  много си падама по всякакви  индийски гозби
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #1272 -: Септември 10, 2010, 04:22:45 pm »
Сънрейн-а...не ти се е разминало, да знайш.....не си уважи....да не казвам кой ;D ;D ;D ;D ;D
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1273 -: Септември 10, 2010, 04:24:02 pm »
Кая.  ;D И аз, в търсене на екзотика и нови вкусове покрай липсата на моя апетит, много се оказа, че са ми на вкус тия рецепти техните. Сега и една книжка чакам да ми пратят за ведическото кулинарно изкуство. Може да я имаш?

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1274 -: Септември 10, 2010, 04:25:26 pm »
Сънрейн-а...не ти се е разминало, да знайш.....не си уважи....

:wink2: :kissd: Ама вие сигурно добре сте се уважили, убедена съм.  :P

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #1275 -: Септември 10, 2010, 04:27:29 pm »
не питай...голямо плюскане падна...после-едни хора и ръченици, едни стари музикиии ;D ;D ;D ;D
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

Kaya

• 2893
« Отговор #1276 -: Септември 10, 2010, 07:36:51 pm »
Кая.  ;D И аз, в търсене на екзотика и нови вкусове покрай липсата на моя апетит, много се оказа, че са ми на вкус тия рецепти техните. Сега и една книжка чакам да ми пратят за ведическото кулинарно изкуство. Може да я имаш?

имам двер едната е много хубава, но я дадох на заем иииииииии  изчезна
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

« Отговор #1277 -: Септември 14, 2010, 10:48:58 am »
Здравейте, не съм писала напоследък, че онемях от скандала, но си присъствам и си ви чета.
Сънито ме подсети за "поетите задължения" и проверих цените на Кирков пазар за гъбите. Манатарките- брашно 40гр е 3 лв(около едно бурканче от пюре), челадинки има от 5 и от 6 лв пликчето, но не пише колко грама , като гледам е около 10 шепички. Манатарките са цифра, но една тарелка като кайма е 5 лева.
Бобеца ще го купувам на 1 октомври от Кюстендил, мога бял или смесен(бял и шарен). Цената ще е мин.4 и мах 5 лева.
На разположение съм и който иска да ми пише или тук или на лични. :))))))))))  И без притеснения, че ме ангажирате , моляяяя :88:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #1278 -: Септември 14, 2010, 02:37:41 pm »
Лигония , а *булка* имаше ли? :-\

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #1279 -: Септември 14, 2010, 05:39:28 pm »
Марайче, ми не видях от тази булка, но пък да ти кажа и не питах за такава :unsure: