Сладкиш с ейбълки съм правила,но с карамел-тц. Благодаря за рецепКата,Moonlady.
Точно -гледа се цялата карта и особено след Луната,Марс,както и 2 дом и Церера.Имам Луна в Близнаци на МЦ-готвя много бързо,не обичам да ми се месят като готвя.Почнах да готвя още към 13-14 годишен кексове и сладкиши,по мои рецепти-Луна в Близнаци дава въображение или ранно разготвяне (защото Близнаците са ученическият период,а там е Луната) и винаги каних един белюк хора в къщи да има кой да ги яде.
От 2 месеца насам съм с прогр Луна в Рак и се разготвих ,напоследък правя превъзходни супи и със Марс във Водолей експериментирам винаги.
Цитат на: Скарлет в Ноември 25, 2009, 01:39:05 pm Сладкиш с ейбълки съм правила,но с карамел-тц. Благодаря за рецепКата,Moonlady. За твойта голЕма фамилия требе да увеличиш брашното на 2 ч.ч.( за по-голяма тава) и добавиш 1 ч.ч. кисело мляко с щипка содаТака де, според броя на гладниците
нищо за подправките не казвате.......
абе жена, как туряш и бакпулвер и после и сода в млякото нещо не ми иде тамън това...я напиши рецептата за голямата тава, щот туй дет си го писала за малката и на кътния ми зъб нема се закачи, а ми изглежда мноо вкусно
нищо не му пречи на бакпулвера в брашното и щипка сода в киселото мляко нали трябва да се разреди увеличеното количество брашно,не се увеличават другите продукти, разрежда се с киселотомляко и евентуално и малко олио се добавя, ако още е гъсто,но не пречи да се увеличат и якцата.( тестото не трябва да е гъсто - бухва хубаво )Пробвай го
Аааа на Тирамису,ако ще и с хипопотамски грип-не отказвам! Това ми е любимата торта Вещичке,при 1то ни следващо гостуване-няма да те оставя на мира докато не направим това изкушенийце!
а това е рецептата на оригиналното италианско ТИРАМИСУ те тва чудо и всеки ден да го правя нема омръзване ТИРАМИСУпродукти:1 кутия /500гр./ сирене Маскарпоне6 яйца100мл Бейлис200гр захар30гр какао на гранули1 пакетче капучино /каквото ви харесва/1 пакет бишкоти Савоярди1 настърган шоколад
Цитат на: Синухе в Ноември 25, 2009, 03:51:47 pmАааа на Тирамису,ако ще и с хипопотамски грип-не отказвам! Това ми е любимата торта Вещичке,при 1то ни следващо гостуване-няма да те оставя на мира докато не направим това изкушенийце! ам чи хубаво, ама тука в туй диво село ни Маскарпоне, ни Савоярди - па си немат друг заместител. българските бишкоти и за чеп за зеле не стават, а Маскарпонето - няма такова нещо в Бг продукти - то е нещо средно между чисто масло и сметана. ши трябва да се лети до Метро за тях то става бързо щото в наща къща никой не го чака 12 часа въпреки, че на всички места където съм чела точно тази рецепта изрично си пише, че седи 12 часа в хладилник преди консумация. наистина е много вкусно след 12 часа, ма кой ще ти чака беееее
време е за кимчиииии