Здравей Гост

как готви луната в знаците на зодиака

• 1651 Отговора
  • 264515 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:как готви луната в знаците на зодиака
« Отговор #1160 -: Август 25, 2010, 08:20:37 pm »
Ципура - това е една от най-любимите ми риби, екстаз, някой път по погрешка може да изям и някой пръст покрай нея.  ;D

Прекрасна е за скара. Съвършена е, глупости говоря, еххх взела е от хубавото на Нептун, но на, пак става зян в устата на дивия звяр.  :P

Този път я направих по следната рецепта.

Рибата се маже с марината от соев сос, мед, зехтин, лимонов сок, сол, мащерка, копър, босилек, ако имате някоя комбинирана подправка за риба, но малко, да не преобладава и омеши нещата.

Престоява известно време, като хубаво и отвътре се овкусява.

После се поръсва със сусам /тази идея пак, вдъхновена от Вижън, вече го слагам къде ли не просто :blink:/ и се нареждат няколко резени лимон. Увива се във фолио и се пече на грил тиган. 

Това доста добре звучи , ама меда...,принципно не се усеща ,аз правя така пилешки неща , обаче на рибката -тя много поема ,дали няма да е в повече? :-\ .
Като е готова докладвай и утре и аз ще правя....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1161 -: Август 25, 2010, 08:23:19 pm »
Ама супер е, ние я ядохме преди няколко дни, днес е постно.  :blink:

Меда е съвсем малко и така хубаво загаря кожата й, отива й, и на пилешко, да и аз обичам.

Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Марая

• 28287
« Отговор #1162 -: Август 25, 2010, 08:26:53 pm »
Ама супер е, ние я ядохме преди няколко дни, днес е постно.  :blink:

Меда е съвсем малко и така хубаво загаря кожата й, отива й, и на пилешко, да и аз обичам.

Утре ще я пробваме тогава... ;D ;) мерси за рецептата....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1163 -: Август 25, 2010, 08:32:44 pm »
Значи напоследък само морско ми се яде, чак се побърквам, като ми замирише на море и вече почват да ми се въртят идеите в главата. Друг път в седмицата веднъж ми стига риба, а сега...тъй, че хапвайте си, аз ще стоя от разстояние и ще мижам. ;D :P

Чудя се сега какво да измисля следващия път на тая тема, мира нямам, все разнообразие търся. Можеш и ти да споделиш някоя от твоите морски тайни. Не мога значи една с една рецепта да повтарям, изпитвам вътрешно съпротивление, туй Уран не си е работа... :rolleyes:

*

Vision

• 3523
« Отговор #1164 -: Август 25, 2010, 08:42:37 pm »
Значи напоследък само морско ми се яде, чак се побърквам, като ми замирише на море и вече почват да ми се въртят идеите в главата. Друг път в седмицата веднъж ми стига риба, а сега...тъй, че хапвайте си, аз ще стоя от разстояние и ще мижам. ;D :P

Чудя се сега какво да измисля следващия път на тая тема, мира нямам, все разнообразие търся. Можеш и ти да споделиш някоя от твоите морски тайни. Не мога значи една с една рецепта да повтарям, изпитвам вътрешно съпротивление, туй Уран не си е работа... :rolleyes:

морско мога да ти кажа една рецепта за салата с ролца от раци /сурими/, която правя и много я харесвам..зеле, сурово, накълцано на ситно, настърган морков, царевица от консерва /голяма/, ролца от раци на кубчета /повечко, един пакет/, майонеза, лимонов сок и сол на вкус..всичко се обърква, охлажда се добре и се консумира с кеф.. ;)

зелето го кълцам на ситно, като го режа на половина, после всяка половина на дълги ивици и чак тогава на пряко, да стане на трески, за да се вижда царевицата и кубчетата раци, те колко са и раци де, ама са вкусни..правила съм и панирани ролца от раци и коктейл с ролца от раци, което си е класика в жанра и се сервира с препечни филийки..
« Последна редакция: Август 25, 2010, 08:46:46 pm от Vision »

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Марая

• 28287
« Отговор #1165 -: Август 25, 2010, 08:50:49 pm »
Аз пека в тава пангасио или котлет сьомга!
слагам балсамико и зехтин в тавата. нареждам котлетите. отгоре слагам риган /пресен/ на всяко парченце , морска сол , копър и парченце лимон...става уникална! Можеш да сложиш и колелца домати!
Тази рецепта ми е от Ванга/бог да я прости/. Пропуснах и парченза кисели краставички. всичкото това се пече. така тя харесваше шарана , като в него се слага и трохи препечен хляб.
Много е вкусно!
Пробвай я Съни ,мисля ,че ще ти хареса! ;D

*

Vision

• 3523
« Отговор #1166 -: Август 25, 2010, 09:02:50 pm »
ако някой не се е сещал скоро, да го подсетя за гювечетата, днес правих- стават бързо, лесно и са икономични..направих 2 гювечета с чушка, домат, сирене, яйце и магданоз..и две гювечета с пушени пуешки гърди, гъби от буркан, топено сирене и магданоз..капнах им и по малко олио..и двата вида станаха добре..като свършат мисля да направя плочка сирене, с резенчета домат и бучка масло отгоре, завита в метално фолио и изпечена в тавичка..и чак след това една арабска манджа- варен ориз, бял, с малко сол само се прави на венец в голяма форма, /венец, на който в средата има дупка/, отделно се пържат домати, минати през ренде, да няма люспи, които като се сгъстят им се слага счукан чесън и магданоз и се изсипват в дупката по средата на ориза и така се поднасят, ориза поема част от сока, който е останал в доматите, яденето е свежо и леко и е точно за този сезон, с пресните зрели домати.. ;)

не знам дали правите така доматите на ренде, затова да уточня- режа домата на две, махам твърдото при коренчето и допирам с отрязаната част към средното ренде, като натискам леко и движа нагоре- надолу, така вътрешността на домата минава през рендето, докато отвън остане само люспата..

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1167 -: Август 25, 2010, 09:04:55 pm »
Благодаря ви за рецептите.  :blink:

Гювечетата им идва сезона, дааа, супер.

*

Vision

• 3523
« Отговор #1168 -: Август 25, 2010, 09:07:39 pm »
Благодаря ви за рецептите.  :blink:

Гювечетата им идва сезона, дааа, супер.

аз нещо съм се разготвила напоследък, ама няма кой да яде..нищо де..поне имам мерак.. :blink:
събота и неделя правя едни сандвичи на парти грила, които наричаме мини пици- намазвам филийки хляб с масло, отгоре нареждам тънки филийки домат, суров, настъргвам или начупвам сирене и поръсвам с чубрица..и пека, докато сиренето започне да покафенява леко..стават перфектни.. ;)

*

Kaya

• 2893
« Отговор #1169 -: Август 26, 2010, 06:50:58 pm »
;D защо пък не

блъфираш..мислиш че ще се отметна, но да знаеш, че само да стана едноличен собственик, ти ще си първата, която ще поканя..и думите ''не пия'' и ''на диета съм'' не знам какво означават..ок?? ;D

1) пия
2) ако съм на диета ще получиш подробностите
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Vision

• 3523
« Отговор #1170 -: Август 26, 2010, 06:59:24 pm »
1) пия
2) ако съм на диета ще получиш подробностите

добре, само подробностите да не са на 3 листа формат А4 със ситен текст, че не си падам по четенето, а по действието..и ако очакваш ''гурме с Андре'' и една скаридка в чинийката, украсена с три капки овкусен зехтин отстрани, да знаеш, че не си познала, имам предвид, че трябва да съобразиш изискванията си с даденостите на моята луна в телец, девети дом.. ;) ;D :P

*

Kaya

• 2893
« Отговор #1171 -: Август 26, 2010, 07:05:15 pm »
  ;D
една проста рецептичка - макаронки недоварени
се запържват с много босилек, масло и бяло обикновено сиренце-просто и вкусничко

правих баница постна ( тези кори може би трябваше малко да ги напръскам с вода ?)
плънка: сварен ориз, много доматена салца, 1 глава лък на ситно, нарязани на много дребно  обезкостени черни маслинки ( 100-200 гр), нарязана на ситно  голяма връзка магданоз и 1 връзка копър, чесън на прах, куркума, кимион, черен пипер, чубрица, бахар, джинджифил- запържваме с подправките  и получената смес завиваме в тънки кори с достичка зехтин

*

Марая

• 28287
« Отговор #1172 -: Август 26, 2010, 07:08:20 pm »
  ;D
една проста рецептичка - макаронки недоварени
се запържват с много босилек, масло и бяло обикновено сиренце-просто и вкусничко

правих баница постна ( тези кори може би трябваше малко да ги напръскам с вода ?)
плънка: сварен ориз, много доматена салца, 1 глава лък на ситно, нарязани на много дребно  обезкостени черни маслинки ( 100-200 гр), нарязана на ситно  голяма връзка магданоз и 1 връзка копър, чесън на прах, куркума, кимион, черен пипер, чубрица, бахар, джинджифил- запържваме с подправките  и получената смес завиваме в тънки кори с достичка зехтин

Хммм ,това ми изглежда много интересантнооо....

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1173 -: Август 26, 2010, 07:10:45 pm »
( тези кори може би трябваше малко да ги напръскам с вода ?)

Много сухи ли дойдоха? Като е готова и я извадиш от фурната тогава леко може да напръскаш. Аз преди това не бих. И мазнината щом е достатъчно няма проблем. 

Обаче всичката тази вкусотия наистина звучи като магия.  ;D

*

Kaya

• 2893
« Отговор #1174 -: Август 26, 2010, 07:18:08 pm »
ми да, сухундер станаха отгоре корите-( фини точени  по 2-3 броя за завиване)

тука "домашните помощници"  се кръстят преди да ядат и ми викат "изгорех" ;D ;D страх ги билои
правих им мноо простичък, но много освежаващ сос от кис, нляко и настъргано прясно коренче от джинджифил и сега са в потрес от вкуса ми ;D ;D

*

abroad

« Отговор #1175 -: Август 26, 2010, 07:21:23 pm »
аз си падам по нестандартните манджи, отношение трябва да има Уран
но друг път с векове мога да карам на едно и също, тук викам е Сатурн и Телец ;D

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1176 -: Август 26, 2010, 07:22:22 pm »
Сигурно отгоре, ако се намажат със зехтинчето, което си сложила, ще бъде супер. Има и други варинти - яйце, мляко, но в случая незнам дали ще се вържат.

Ооо, този сос звучи просто прекрасно, въобще да не ядат им кажи, че е гаден, пращай насам.  :P

И по пощата особено - тъкмо днес имах несъгласия с тия служителки. Как ги избират все по Меркурий - скандалджийки, хаотични, луд искат да те правят и особено сега като е ретро ги разкатава и те си връщат на "пациентите". Смятам жалба да подавам утре, какво е туй нещо.  ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #1177 -: Август 26, 2010, 07:25:46 pm »
ми да, сухундер станаха отгоре корите-( фини точени  по 2-3 броя за завиване)

тука "домашните помощници"  се кръстят преди да ядат и ми викат "изгорех" ;D ;D страх ги билои
правих им мноо простичък, но много освежаващ сос от кис, нляко и настъргано прясно коренче от джинджифил и сега са в потрес от вкуса ми ;D ;D

Кая! Винаги пръскам корите с мазнина!
А ПРЕДИ УПОТРЕБА ,КАТО ГИ ИЗВАДИШ ОТ ПАКЕТА ГИ УВИИ В ЧИСТА ДОМАКИНСКА КЪРПА ЗА НЯКОЛКО МИНУТИ! ПОЕМАТ ВЛАГА И ПОДОБНИ ЗАБЕЛЕЖКИ И НЕУДОБСТВА НЯМА ДА ИМАШ! ;D ;) МЕРСИ ЗА РЕЦЕПТАТА- УТРЕ ЩЕ ПРАВЯ ТВОЙТА БАНИЦА! ;D ;) :wub:
И ЕДНА РЕЦЕПТА ПУСНЕТЕ ЗА СВАЛЯНЕ НА ДУПЕ -ЩОТО Е 10СМ СЛЕД МЕНЕ :( :( :(.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1178 -: Август 26, 2010, 07:27:00 pm »
А баница и дупе вървят заедно в комплект.  ;D Не се надявай.  :P

*

Марая

• 28287
« Отговор #1179 -: Август 26, 2010, 07:30:31 pm »
А баница и дупе вървят заедно в комплект.  ;D Не се надявай.  :P
Знам :angry: :angry: ;D , ама ОБАЛА СЪМ МУ МАМАТА! :-[ ;D ;D ;D
Това е положението Минке- Синухето рече-ЕРЕКТИРАЛА :-[ луна!
Ужас ,направо не е за вярване ,на големи чудеса е способна добре поставената луна! :-[