Я да поготвим, че лудата ми Луна се оказва чувствителна и на куинконс от тр.Плутон/СЛВ, да не я оставям за дълго в неговите ръце, не се знае, знае ли се...
Тъй, тези дни по "големия празник" Хилоуиййн /Хелото не намина ли

/ имаше тиква. Направих пай. За първи път в живота си, но яде се, има и оцелели, даже казват да се повтори това свещенодействие. Аз незнам, не съм по тиквите, но ухаеше добре.
Давам рецептата, която изнамерих някъде в нета.
Тиквата се сварява.
Отцежда се и се разбива на пюре.
Разбиват се 2 яйца с 1 чаша захар - ползвах кафява.
Добавя се 300 г прясно мляко, давам грамажите, но при мен беше на око и според количествата.
Подправя се с лъжичка канела и индийско орехче на вкус.
Смесва се тиквеното пюре с това горното нещо - бъдеща плънка за пая.
Тавичката, в която ще се пече, се облепва с тесто - нейното дъно и страните. То се прави от половин пакетче масло и малко повече от голяма чаша брашно /300 г/, плюс две супени лъжици вода. Сипва се плънката. Пече се, докато се стегне добре.
Като поизстине, се намазва с мед и смлени орехи и вече се яде. Можело и със сладолед казват. Дано ви хареса. :blink: