Здравей Гост

Урановите деца-Как да се справим с тях?

• 36 Отговора
  • 4152 Прегледи
Урановите деца-Как да се справим с тях?
« -: Декември 04, 2009, 06:24:58 pm »
Не съм сигурна дали мястото на темата е тук но искам да помоля за съвети как да се справя с едно такова дете.Имам чувството ,че се провалям като майка и ,че възпитанието до тук до нищо не е довело :( Имам чувството ,че не  чува какво му се говори, прави си каквото иска и обикновенно наопаки.Още от детската градина ме запрашваха,че щели да ходят при директорката да го изключват,едната госпожа заради него искаше да напуска.Там го избутахме .Ми сега?!Имаме същите проблеми в у-ще не може да се съсредоточи, говори, никаква дисциплина.Постоянно я някой бутнал я нещо друго.А иначе е умен и с добра душа,но има една такава нервна енергия, не може да стои на едно място и не спира да говори.Меркурия му е ретро и е на Ас но сега на 8 год. трябва да му се обърне деректен по прогресия.Силно се надявам тогава да започнат да се променят нещата ,но ..незнам.
 Ще му пусна данните за всеки случай,че не мога да качвам карти
  02.02.2002г   07,20ч
 Не знам къде е проблема.Унас ли като родители,защото с баща му имаме различни подходи или пък да водя детето на психолог, но не мога да оставя нещата така :'( :'( :'(
Слънце Близнаци,Луна Телец,Асц Дева,Венера и Марс в Рак

*

Nebesna

Re:Урановите деца-Как да се справим с тях?
« Отговор #1 -: Декември 04, 2009, 06:26:39 pm »
Имаше вече тема за дете Водолейче, малееее, толкова ли сме неуправляеми водолеите?
Имай му повече доверие и не му налагай своята воля!
Това дете сигурно е хиперактивно!

*

elfidka

• 3129
« Отговор #2 -: Декември 04, 2009, 06:31:21 pm »
Имаше вече тема за дете Водолейче, малееее, толкова ли сме неуправляеми водолеите?
Имай му повече доверие и не му налагай своята воля!
Това дете сигурно е хиперактивно!
Да ти кажа честно и аз имам такива впечетления за Водолеите.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

elfidka

• 3129
« Отговор #3 -: Декември 04, 2009, 06:36:45 pm »
Небесна, възможно ли  е, чрез синастрия между майката и детето да се види какво всъщност се случва. Би ли помогнало ?
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Nebesna

« Отговор #4 -: Декември 04, 2009, 06:41:15 pm »
Това дете има стелиум в първи дом, при това във Водолей! Майка му трудно ще го възпитава (Луна в опозиция с Марс) - децата с този аспект трудно се поддават на възпитание. Трябва да се разчита повече на бащиния авторитет - Слънце в първи дом.

« Отговор #5 -: Декември 04, 2009, 06:55:50 pm »
Баща му се извоюва "авторитет" с пердах.За мен това не е авторитет а страх и с неговия начин на възпитание детето развива агресивност. И да хиперактивен е.Докато аз по го приемам за равен и разговарям с него така, но трябва все пак да се спазват и правила. Ами в у-ще? Коя госпожа ще позволи да й се качват на главата?

*

elfidka

• 3129
« Отговор #6 -: Декември 04, 2009, 06:59:53 pm »
Това с пердаха не е разрешение на проблема.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Nebesna

« Отговор #7 -: Декември 04, 2009, 07:03:18 pm »
Баща му се извоюва "авторитет" с пердах.За мен това не е авторитет а страх и с неговия начин на възпитание детето развива агресивност. И да хиперактивен е.Докато аз по го приемам за равен и разговарям с него така, но трябва все пак да се спазват и правила. Ами в у-ще? Коя госпожа ще позволи да й се качват на главата?

Не е хубаво да се пердаши дете! Запишете го да тренира някакъв спорт, за да се изразходва физически. Картата му не е лоша - има възможности за сублимация. Има много добре интегриран Сатурн. но малкият има склонност да прекалява емоционално и физически да се раздава прекалено много (Юпитер в квадрат с Луна и Марс). Ако тази енергия не се насочи в нещо конструктивно - може да пострада здравето му. Той не може да стои мирно и не се поддава на наказания, детето си има енергия за изразходване.

Юпитер, а не Уран, е проблемната му планета - не сключва нито един позитивен аспект.

« Отговор #8 -: Декември 04, 2009, 07:13:19 pm »

Не е хубаво да се пердаши дете! Запишете го да тренира някакъв спорт, за да се изразходва физически.
Бях го записала в у-ще на народни танци, нашия не иска да ходи ,че му било скучно,скачали на едно място.Сега мисля да го запиша на футбол, но не знам дали ще помогне,занимават ги има-няма 30-40 минути, това е крайно недостатъчно според мен.И много се лигави.Да да се направи на интересен и да привлича внимание прави какви ли не щуротии.Преди една седмица нарочно се блъсна в един стълб,само за да види реакцията на едно сруго дете ,което ходеше с майка си след нас.Хващам го че лъже и т.н

*

Uran

• 6041
« Отговор #9 -: Декември 04, 2009, 07:20:47 pm »

Създай му интереси. Вероятно има неуползотворена ментална енергия.
п.п.Нумерологично има много двойки в датата си, които допълнително създават нервно напрежение.
« Последна редакция: Декември 04, 2009, 07:51:06 pm от Uran »

*

elfidka

• 3129
« Отговор #10 -: Декември 04, 2009, 07:28:42 pm »
Вероятно има много неизползувана енергия.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

« Отговор #11 -: Декември 04, 2009, 07:34:31 pm »
То че има има ,но как да се уползотвори и как да се задържи интереса му

*

elfidka

• 3129
« Отговор #12 -: Декември 04, 2009, 07:38:05 pm »
Незнам, но предполагам, че на каквото и да го запишеш, той ще си сменя интересите бързо, а ти трябва да си в синхрон с това и да реагираш бързо. Записши го на едно нещо, като му омръзне на друго и така. В крайна сметка е важно да се изразходва енергията по някакв начин.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Uran

• 6041
« Отговор #13 -: Декември 04, 2009, 07:41:16 pm »
То че има има ,но как да се уползотвори и как да се задържи интереса му
Поведението му може да е вик за внимание и изява, като акцента по- скоро е в/у изява.
Опитай се да го въведеш (внимателно) в неща с подчертано научен характер. Астрономията е подходяща, както и книги и научно популярни филми на тази тема.
п.п. Аз си имам момче с лъвски и водолейски стелиуми и знам за какво става въпрос. Много обича филмите на ВВС и Стивън Хокинг.

*

Nebesna

« Отговор #14 -: Декември 04, 2009, 07:46:23 pm »
Липсата на планета в земен елемент трябва да се компенсира с нещо.

« Отговор #15 -: Декември 04, 2009, 08:08:56 pm »
Астрономията е подходяща, както и книги и научно популярни филми на тази тема.
п.п. Аз си имам момче с лъвски и водолейски стелиуми и знам за какво става въпрос. Много обича филмите на ВВС и Стивън Хокинг.
  Той още преди две години научи зодиите и символите им, а и беше донесъл от библиотеката една книжка за ракетите и совалките, но го мързи да си ги чете сам.Вярно ,че е още първи клас и е нормално и аз му ги четох, но вече на третата статия пак му беше омръзнало.Явно ключът е разнообразие

« Отговор #16 -: Декември 04, 2009, 08:16:32 pm »
Липсата на планета в земен елемент трябва да се компенсира с нещо.
как?

*

Nebesna

« Отговор #17 -: Декември 04, 2009, 08:31:15 pm »
Ами водете го сред природата, на село, да ходи бос, да се цапа...направете го скаут.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #18 -: Декември 04, 2009, 08:38:44 pm »
Съжалявам ,че се намесвам в темата.
Но и моето дете няма планети в земен знак.
Може ли и на двете да дадете съвети как да компенсираме липсата?
Да се цапа го разбрах , а друго :'(

*

elfidka

• 3129
« Отговор #19 -: Декември 04, 2009, 08:40:20 pm »
Директния досега със земята , как не се сетих !!!
Ами да, то е така и при медитациите, от каквото имаш нужда ....
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева