Здравей Гост

Превенция за хармонично общуване

• 119 Отговора
  • 19952 Прегледи
*

elfidka

• 3129
Re:Превенция за хармонично общуване
« Отговор #80 -: Декември 11, 2009, 06:18:42 pm »
Плутон квадрат с Луна /особено в картата на жена/ си е направо психически тормоз. Само, че аз в такива случаи все си задавам въпроса - и какъв е урока, не може просто така да е налице и да не потърсим решение на въпроса? Със сигурност има. Ако някой го знае, моля да не го пази в тайна.  :-\
За натален аспект ли питаш ? Защото аз го имам в натала.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Nebesna

« Отговор #81 -: Декември 11, 2009, 06:23:17 pm »
А какво да се очаква от квадрат на Марс с Нептун, горе-долу същото ли ?

Същото е.
Нептун разтваря агресията на Марс, и амбицията - тоже.
Моята дъщеря има Марс в Овен на трон - най-високо
издигнатата планета, нооооо в квадрат с Нептун.
лесно е да я избуташ с лакти, докато бленува и мечтае...

*

Uran

• 6041
« Отговор #82 -: Декември 11, 2009, 06:24:28 pm »
 Незабравке, аз трудно не харесвам хора. Винаги давам аванс и дори и да са ме ядосали и огорчили много, след време съм склонна да забравя.
Харесваш ми! ;D ;D ;D
п.п.Небесна, би ли изтрила синастрията, че си я оградила преди да я изтрия.
Благодаря!

*

AH

• 2201
« Отговор #83 -: Декември 11, 2009, 06:30:58 pm »
шестопалов...

с един тука наскоро, дето сега искам да си го избия от главата, имаме само два конфликтни... но имаме едновременно ударени лични планети от печатите на щастието и на нещастието... всъщност какво говоря в мн число, неговите Слънце и Луна са ударени от моите Юпитер и Сатурн, три печата на нещастието (квадрати към Слънцето му и съвпад на Сатурна ми с Луната му), и един на щастието - Юпитерът ми съвпад с Луната му... не стига......  кой е нещастният, аз, :) нищо че се усмихвам...

с тоя козирожки стелиум, ... не знам, тъй ще е

уф... дано скоро си го избия от главата

а по опозицията ми Слънце-Марс в радикса - да, отвътре ме е яла агресия, към мъжете, някак си въобще...

Шестопалов, да:)
Само че като подбираш нещата за статия или книга е по-лесно, отколкото като им гледаш приложението на практика:)

*

elfidka

• 3129
« Отговор #84 -: Декември 11, 2009, 06:47:15 pm »
Плутон съвпад с Марс брои сли се за конфликтен аспект в синастрията ?
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Nebesna

« Отговор #85 -: Декември 11, 2009, 09:27:34 pm »
а ти въобще не си ме видяла да избухвам- това, че се накарах на Скарлет е, защото изглеждаше, че ме обвинява за напускането на Вещичка, а това е абсолютно несправедливо и затова така реагирах..доколкото съм познавала някои скорпиони, те избуват така, затова си мисля, че е заради плутона ми в първи дом, в дева...ако бъркам някъде ме поправи  8)

Въобще нямам и най-малка представа за кои случаи говориш. Аз отдавна не следя с подробности конфликтите във форума и не запомням кой на кого какво казал. Чета по-съществените неща и майтапите. прекалено съм заета, за да обръщам внимание на тези подробности.

Аз мисля, че дори и да намираме обяснение за агресивното си понякога поведение в натала, не трябва да хвърляме вината върху планетите. Това са предизвикателствата, с които трябва да се справим и които трябва да надскочим при своето движение напред.

« Отговор #86 -: Декември 11, 2009, 09:42:11 pm »
ох, кво да кажа имам само един конфлитен аспект съвпад марс/плутон Дева на Асц., но си мисля, че е от значение и кой домове се активират от тези асп., при мен е на  асц. и доста бързо реагирам на провокация,първо чрез дипломация, но ако срещу мен има само първосигналност се включва и моята с характерните за марс/асц прояви
 до победа,защитаващ своята кауза/ марс/плутон-тригон юпитер/
венера/луна/нептун  в 3д. са добър миротворец в конфликти взаимоотношения, често ми се
е случвало да разтървавам съседи - семейни скандали завършващи с побой за жените, докато не осъзнах, че вместо да ги разтървавам, по-добре на приятелска чашка кафе да им променя начина на отстояване на собст. женска територия чрез по- печеливши тактики, и така свалих синята каска , станахме добри приятелки, споделяйки опит ;)
« Последна редакция: Декември 11, 2009, 09:47:15 pm от strelicka »
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Nebesna

« Отговор #87 -: Декември 11, 2009, 10:29:55 pm »
Аз ли съм ти казала, че прекаляваш ? Кога беше това? Следващият цитат е от поста на Крейзиии:

"Хмм аз имам квадратура между Марс-Юпитер,Марс-Плутон отново квадрат...Юпитер-Плутон опозиция.Сатурн-Марс полуквадрат...Май се вписвам.А се чудя защо повечето хора около мен се оплакваат от характера ми? ???Но истината е че не аз съм била виновна,а планетите. От сега нататък да ги винят тях че са се подредили така.Не мен..."

Искам да ти кажа, че това е често срещано явление да се оправдаваме с планетите, а ти каза, че имаш само хармонични аспекти, но въпреки това на моменти избухваш....Всичко това показва, че няма общи закономерности....Според мен и най-кроткият човек може да бъде провокиран от определени хора и при определени ситуации.

*

Nebesna

« Отговор #88 -: Декември 11, 2009, 10:38:09 pm »
Не те познавам, затова...а и не исках да засегна никого, затова се "застраховах"...има лесно обидчиви хора ;D ;D ;D

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #89 -: Декември 11, 2009, 10:59:36 pm »
Бе аз да споделя едни наблюдения.

http://www.astroadvice.com/love/Synastry/default.asp?ifut=1000

Е тук в тоя сайт има синастрии, следила съм ги. Като за отсрещното лице няма пълни данни, та то не се водело и синастрия.
Обаче ми е направило впечатление през годините.
Кофтите аспекти ги дават с някакъв нисък процент. И винаги се развиват, във времето, след година или две си показват рогите.

*

Helo

« Отговор #90 -: Декември 12, 2009, 09:54:15 am »

синастрията на съседите дето ги разтървавах

Тя що не се разведе?

*

elfidka

• 3129
« Отговор #91 -: Декември 12, 2009, 12:06:46 pm »

синастрията на съседите дето ги разтървавах

Тя що не се разведе?

Това е много уместен въпрос.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

« Отговор #92 -: Декември 12, 2009, 06:57:59 pm »
 общи интереси и много пари, власт и  35 годишен брак

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #93 -: Декември 13, 2009, 02:57:24 am »
поздравления АН :) за полезната тема! в това ми отсъствие от форума в рамките на няколко дни и толкова полезно четиво ми е като мана небесна.... :)
много ми се иска да разплета една синастрия в която всичко е квадратури и опозета с един единствен тригон нептун в стрелец на жената в тригон със сатурн на мъжа в овен.

моля Ви , помогнете!изумена съм ,какво свързва тези индивиди и кое ги държи? има ли индикаций за кармични обвързаности според Вас ???

къде е конфликта? твърди се ,че нямало конфликт в тази връзка  ::) ??? , а аз макар ,че не разбирам от синастрия  :-[ все ми се струва ..... ???,че тук конфликта е дори повече от страшен или  има комплекс..... ::)
« Последна редакция: Декември 13, 2009, 03:22:05 am от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #94 -: Декември 13, 2009, 08:21:42 am »
Аз не мога да ти помогна много със знания,но може би ги държи заедно пристрастеността им към екстремално ежедневие,т.е. да ги стимулира живота на високи обороти и стрес. Това го казвам от позицията на мъж.  ;) А ако имат и деца.....

*

Марая

• 28287
« Отговор #95 -: Декември 13, 2009, 02:28:04 pm »
благодаря и на ники и на стреличка :). изненадите са хубаво нещо , квадратурите ги харесвам именно заради действието , което предизвикват...,но има и друго нещо ??? , участието на всички лични планети без нито един хармоничен аспект ::) , това ме изумява.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Uran

• 6041
« Отговор #96 -: Декември 13, 2009, 03:37:45 pm »
Аз бях постнала подобна синастрия и Небесна обясни, че това се дължи на умиротворяването чрез Нептун.
Там имаше съвпад женски Марс -мъжки Нептун, тук- квадратура. Та тази констелация разтваряла агресивността и някакси хармонизирала общуването.

« Отговор #97 -: Декември 13, 2009, 03:50:22 pm »
но има и друго нещо ??? , участието на всички лични планети без нито един хармоничен аспект ::) , това ме изумява.

Доколкото съм чел по разна литература венера в овен и планети през един знак от него-т.е. във водолей и близнаци трябва да прави секстил с тях. Или зависи и от градусите?  :-\ Не е ли по-важно да са в съвместими знаци? Или точните аспекти са по-важни?

*

Марая

• 28287
« Отговор #98 -: Декември 13, 2009, 03:53:33 pm »
но има и друго нещо ??? , участието на всички лични планети без нито един хармоничен аспект ::) , това ме изумява.

Доколкото съм чел по разна литература венера в овен и планети през един знак от него-т.е. във водолей и близнаци трябва да прави секстил с тях. Или зависи и от градусите?  :-\ Не е ли по-важно да са в съвместими знаци? Или точните аспекти са по-важни?

аз съм доста боса по отношение на синатрийте :-[ ,но си мисля ,че градусите би трябвало да имат значение .

« Отговор #99 -: Декември 13, 2009, 04:48:00 pm »
от Инок съм запомнила ,че при преобладащо напрегнати аспекти единственият хармоничен се акцентира и обратното /за натала/, защо не и в синастрията да не е така