Здравей Гост

РАЖДАНЕ

• 59 Отговора
  • 8008 Прегледи
*

Инти

• 2068
РАЖДАНЕ
« -: Януари 06, 2010, 12:04:55 pm »
Здравейте!

Мога ли да ви помоля за вашата помощ. Това е картата на сестра ми, която ще ражда съвсем скоро, термина и е определен за 2.02.2010, но има много голяма вероятност да роди преди това, и тъй като не съм професионален астролог се обръщам към вас.

Кога евентуално се вижда по картата й раждането, преди 25.01 или след тази датата ?

Прогресивната й Луна е в съвпад с К8, зачеването и раждането на дете идва от транзитни Нептун, Хирон и Юпитер, които и транзитираха през К4 през 2009.

Според мен има вероятност да роди около 17-18 Януари, когато Марс ще й направи точен квадрат към асцендента.

Погледнете и за проблемно раждане, вероятността да роди цезарово е много голяма, вече има предродилни болки, и пие хапчета за да може да задържи плода още известно време,  освен това има проблеми с очите ( 5 диоптра - астегматизъм ), при което нормалното раждане изобщо се изключва.

Благодаря!

*

Asol

• 4140
Re:РАЖДАНЕ
« Отговор #1 -: Януари 06, 2010, 12:50:16 pm »
Две неща ми правят впечатление на прима виста, че Сатурн е на мидпойнта MC/Asc, а възлите са на мидпойнт Слънце/Луна и ми се струва и предполагам, че ще роди по рано от термина. 

*

elfidka

• 3129
« Отговор #2 -: Януари 06, 2010, 01:58:37 pm »
Привет Инти, радвам се за сестра ти и дано всичко да мине добре. Не може да се определи точно кога ще се роди, защото, както ти сама каза сезариото е необходимо. Когато това е налице, обикновено се прави след 36 -та седмица, така, че лекарите сами ще я накарат да влезе предварително.
 Иначе, ако се гледа нейната карта, и не се знаят нейните диагнози, както и се игнорира факта, че сме 21 век, може да се каже, че щом Хирон мине през ИЦ-то, бебешора във всеки един момент може да се пръкне. Но както ти казах, при проблем с очите и препоръчително сезарио, не се гледат естествените фактори.  Или може би нещо друго...
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Инти

• 2068
« Отговор #3 -: Януари 06, 2010, 02:26:05 pm »
Да, аз осъзнавам ясно, че раждането ще бъде по-рано, но се опитвам да установя като дата, кога може да бъде това, използвайки астрологията. Все си мисля, че някъде ще има транзитни "фойерверки", които ще покажат събитието.

*

Asol

• 4140
« Отговор #4 -: Януари 06, 2010, 02:34:26 pm »
Иначе, ако се гледа нейната карта, и не се знаят нейните диагнози, както и се игнорира факта, че сме 21 век, може да се каже, че щом Хирон мине през ИЦ-то, бебешора във всеки един момент може да се пръкне.

Следващият й лунар, пък вече за конкретна дата ...

*

sunrain

• 6710
« Отговор #5 -: Януари 06, 2010, 02:51:07 pm »
Вероятно трябва съвет от някой, който разбира да даде насоки и за подходяща дата за операция, особено сега предвид ретроградните планети. Със сигурност лекаря ще й предложи такива варианти и тогава вече да се направи избора с помощта на астрологията.

Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Инти

• 2068
« Отговор #6 -: Януари 06, 2010, 03:21:05 pm »

Следващият й лунар, пък вече за конкретна дата ...

Лунарите ги гледах и сегашния, и следващия, но новия започва чак на 24.01., а има вероятност събието да се случи по-рано.

В сегашния лунар (28.12.09 ), който е започнал, Марс в осми дом е в квадрат с Луната в пети дом, ретрограден, може да даде операция, южния възел пък е на К8  в Рак.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #7 -: Януари 06, 2010, 03:37:07 pm »
Може би 20.01 ....
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Инти

• 2068
« Отговор #8 -: Януари 06, 2010, 03:45:59 pm »
Еми, аз предположих 17-18 заради аспекта на Марс към асцендента, ще ви кажа като се случи събитието, дано всичко мине добре само, без проблеми.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #9 -: Януари 06, 2010, 03:51:18 pm »
Стискаме палци... ;D
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

nerealna

« Отговор #10 -: Януари 06, 2010, 03:51:46 pm »
За деня на раждане, мисля че се гледа аспектите на транзитната  луна с марс или с управителя на 5ти дом ..както и ако тя или марс или упр. на 5ти влизат в пети дом
за цезарово се гледа уран. моя приятелка роди с цезарово и уран в солара и бе6е в 5 ти дом.../а транзитната й луна и беше в тригон с марс в деня/

*

Kaya

• 2893
« Отговор #11 -: Януари 06, 2010, 08:52:18 pm »
 мисля си, че ще е 16-17, но да видим- честно казано марсовите аспекти  в съотношение с Ац са ок, но там е сатурн,а често действията при негово участие са на разходящ аспект
също подкрепям идеята,че хирон на Иц е показател;
на хубав ден е родена сестра ти:) пожелавам успех и аз мисля,че ще е секцио
(ха, прогсевното Мц е на слънце-:)
« Последна редакция: Януари 06, 2010, 09:03:42 pm от Kaya »
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

nerealna

« Отговор #12 -: Януари 06, 2010, 09:13:11 pm »
Аз пък мисля 19-20 януари  :)

« Последна редакция: Януари 06, 2010, 09:21:31 pm от nerealna »

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #13 -: Януари 06, 2010, 11:21:50 pm »
инти , да не те стресна ,ама ми се мотаят около 2 дати. 11-ти януари или 15/16 януари. :)ще бъде леко!няма да има проблеми и усложнения.... ;)

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ,на ретро мерк стават чудеса....сестра марая съм от профила на брат синухе без да искам. ;D ;D ;D ;D ;D

*

Helo

« Отговор #14 -: Януари 06, 2010, 11:42:49 pm »
инти , да не те стресна ,ама ми се мотаят около 2 дати. 11-ти януари или 15/16 януари. :)ще бъде леко!няма да има проблеми и усложнения.... ;)

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ,на ретро мерк стават чудеса....сестра марая съм от профила на брат синухе без да искам. ;D ;D ;D ;D ;D

Значи Синухе е брат на Кинти, така ли?  ::)

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #15 -: Януари 07, 2010, 12:04:33 am »
Както винаги много прозорливо мнение на Меркурий в Телец-Хелото си е Хело-има много хляб да  изяжда,за това и се е родила Теле ма не си хваща тънкият смисъл на знака на Меркурия преди да стане за нещо ;D :D

*

Helo

« Отговор #16 -: Януари 07, 2010, 12:11:06 am »
Както винаги много прозорливо мнение на Меркурий в Телец-Хелото си е Хело-има много хляб да  изяжда,за това и се е родила Теле ма не си хваща тънкият смисъл на знака на Меркурия преди да стане за нещо ;D :D

Тоя път май вече говори Синухе, а не Марая.

Така и не разбрах дали Синухе и Кинти са брат и сестра. Аз отдавна питам това. Явно са! Значи със сестрата на Кинти, която ще ражда, стават най-малко три деца. ::)

*

nerealna

« Отговор #17 -: Януари 07, 2010, 08:03:57 am »

Синухе, защо мислиш, че ще е 1 от тези дати ?

аз мисля 19-20, защото тогава тр. й луна влиза в 5ти дом и е в тригон с наталната луна

*

Инти

• 2068
« Отговор #18 -: Януари 07, 2010, 08:27:33 am »
Кая, какво имаш впредвид , че прогресивното МЦ е в съвпад със Слънце, и това как ще се отрази при раждането?

Прогресивната Луна е в тригон с МЦ, което се приема като майчинската роля, тъй като МЦ също се свързва с майката, даже май по-често, поне при мен майка ми е по 10ти дом, не по 4ти.

Секцио почти на 100 % ще има, затова е необходимо да се задържи плода още поне 2 седмици, за да се развият добре белите дробове. Операцията

« Последна редакция: Януари 07, 2010, 08:33:43 am от Инти »

*

Diyana

• 2705
« Отговор #19 -: Януари 07, 2010, 09:04:13 am »
За определяне на точен ден на някакво събитие ми се струва, че трябва да се търси нещо максимално индивидуализирано в картата - Асц. задължително, защото има въздействие върху физическото тяло - независимо дали раждането е със секцио или не, Луна/Венера заради майчинството, всъщност това май е най-очевидният мидпойнт за раждане, и т.н. Не знам доколко коректно използвам метода, всъщност досега не съм го използвала, но се пробвах.Датата, до която стигнах - само на база на транзитни планети към натални мидпойнти! - е 21-ви.

Имаме тригон Марс към Марс/Уран - операция, квадрат Юпитер към Асц./Марс - също операция, въобще връзката Асц. - Марс- Юпитер може да е показател за раждане със секцио. Тр. Слънце и Венера  са на мидпойнта Луна/Венера-на по един градус от двете му страни  :). А туй си е успешно бързо раждане  :)  (Луна/Венера с Марс - раждане с разкъсване, Луна/Венера с Уран - внезапно раждане, Луна/Венера с Нептун - прекъсване на бременност - секциото е такова). Имаме и хубав тригон на Луна към Ас./Юпитер - друг мидпойнт на раждането. Знам, че Луната е бързичка, но именно в тоя ден се навърта покрай мажорния аспект с него и затова избрах да я ползвам като своеобразен тригер фактор, колкото и да е рисковано.
Иначе има и много други подкрепящи аспекти, особено ако включим и полуквадратите, но ще посоча куинконкси на Плутон и Юпитер към Луна/Венера, въпреки че те са си активни през целия период. Все пак - ако изберем класическият управител на 5-ти - Юпитер (понеже Нептун не е много активен към момента  ;)), управител на Асц. - Плутон/Марс, вероятно трябва да се търси активност и от двете посоки за въпросното събитие. А по тази логика може да е и 27-ми - акпекта на юпитер към Луна/Венера става точен.
Все пак засега залагам на 21-ви.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda