Здравей Гост

Индивидуални прогнози за 2010

• 349 Отговора
  • 35102 Прегледи
*

Asol

• 4140
Re:Индивидуални прогнози за 2010
« Отговор #160 -: Май 07, 2010, 06:57:01 pm »
Баси, Небесна, ногу дълго бе!  :-X

Само търпение му е майката. Аз с тия тежки и дълги транзити изпадам в летаргия и ми се иска да изкарам един дълъг зимен сън преди запролетяване.

Тя затова се е сдобила с необходимото търпение за да плати 4 ст. дължими суми, да плати за банковата услуга 4 лв и по необходимост да виси на голяма опашка заради това  :P

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #161 -: Май 07, 2010, 08:08:23 pm »
Ми Ками, аз понеже съм извънредно чувствителна на тема тау квадрат и първото нещо, което гледам в картите на хората, е къде им пада тоя тау квадрат на тях. Интересно, че в 70% от случаите засяга важна планета. И тогава народът изпада в депресии и какво ли не - също като мен.
И на теб са ти засегнати Юпитер, АЦ, МЦ и ДЦ, барабар с Хирон, Уран и Плутон и в близките години са ти лазили трите гадинки по натална луна.
Чудно що толкова много народ го засяга тоя тау квадрат...

*

kami

• *
  • 66
« Отговор #162 -: Май 07, 2010, 08:57:51 pm »
благодаря на всички за разбирането  подкрепата и желанието да ми помогнете,kaily имоят живот се обърна с хастара навънка от 1997 и от тогава до сега все надолу,сега започвам да си обяснявам някои неща.толкова съм изтрещяла че не мога да напиша нищо смисленно.още веднъж ви благодаря за подкрепата

*

kaily

• 5145
« Отговор #163 -: Май 07, 2010, 09:17:23 pm »
А ти откъде си сигурна, че в същото това време свръхсъзнанието ти не върши работата си скрито и на тъмно, което на теб да ти изглежда като безмислено прекарано време?

*

kami

• *
  • 66
« Отговор #164 -: Май 07, 2010, 09:26:18 pm »
да виж не съм се замисляла за това ,дано нещо да изплува

*

kaily

• 5145
« Отговор #165 -: Май 07, 2010, 09:48:53 pm »
Работата в тъмнината даже е много по-важна от тая на светло. Ако зрънцето не престои цяла зима на тъмно дълбоко в земята, после няма да даде реколта.
Съвременната цивилизация акцентира единствено върху движението, активността, търчането, препускането, кариерата, успехите и правите линии, успоредни на априлската. А зря, както се казва.
Нищо не върви по права линия, тъмнината и светлината са двете страни на една и съща монета, активността и пасивността имат своето място и без едната няма другата. Имам чувството, че някой нарочно създава тая мода на вечна яктивност, за да не успеем да зародим и развием онова зрънце вътре в нас, в тъмното, което има нужда от покой, влага и тъмнина, за да покълне рано напролет...

*

holanda

« Отговор #166 -: Май 07, 2010, 09:54:16 pm »
във връзка с тъмHината се сетих нещо-преди сънувах,че трябваше да намеря две свещени геометрични книги,но с условието да съм със затворени очи,иначе тъмните сили ще ме погълнат.Та така си ги намерих в съня...мижеики :P :P ;D

*

Divna

« Отговор #167 -: Май 07, 2010, 09:56:52 pm »
Кайли, много добре си го казала. Това си е чистата истина.

*

Liana

• 11
    • www.liastro.com
« Отговор #168 -: Май 07, 2010, 10:58:10 pm »
благодаря на всички за разбирането  подкрепата и желанието да ми помогнете,kaily имоят живот се обърна с хастара навънка от 1997 и от тогава до сега все надолу,сега започвам да си обяснявам някои неща.толкова съм изтрещяла че не мога да напиша нищо смисленно.още веднъж ви благодаря за подкрепата
Ками, 1997 наистина е била много важна година за теб. Със сигурност много неща са се променили. 29-та година за всеки човек е такава; той символично влиза в света на възрастните, поема нови отговорности, сблъсква се с тежки изпитания. (Първо възвръщане на Сатурн на наталното му място). Така че животът ти наистина се е обърнал с хастара навън- поел е в посоката, в която е трябвало да тръгне.
Разбирам чувството ти за безнадеждност, защото съм го изпитвала на няколко пъти. Сякаш висиш над пропаст... но винаги безизходицата се оказваше илюзия. Изход винаги има, но първо трябва да си простиш, каквото и да си направила. Животът наистина изглежда ужасен, когато се ненавиждаш. Хубавото е, че винаги има перспективи, дори в момента да не ги виждаш. Кураж и вяра! 

*

Lillie

• 30532
« Отговор #169 -: Май 07, 2010, 11:49:22 pm »
Загледах се в картата на kami и установих, че нейният случай повтаря други два със същия аспект - дирекционно/прогресивно Слънце в съвпад с натална Венера. Обикновено аспектът провокира големи очаквания, но така лесно може да се подхлъзне човек. Това е трети случай с такъв аспект, при който става реч за материални загуби. В първите два случая загубите се дължат или на измама, или на некоретност от страна на партньор, съдружник.
Сещам се, че миналата година се разглеждаше такъв казус във форум Астрология в алл.бг. Имаше го същия аспект и професионалните астролози се отплеснаха в посока Венера, шампанско и любов... Накрая се разбира, че жената, чиято карта се коментираше, е била завлечена /измамена/ с голяма сума пари.

Интересното е, че в картата на kami присъстват и други показатели. Ако часът на раждане е точен, през изминалата година има следните аспекти по дирекции: дирекционен Нептун в квадрат към оста АС/ДС, дирекционен Марс в съвпад с натален Нептун. Нептун се намира във втори дом в радикса, а Марс управлява Десцендента и съупралява втори дом /класически управител на Скорпион/. Наталната опозиция между светилата застава върху натална Венера в 4 дом, а тя в радикса управлява Асцендента и 8 дом.

На прима виста, въз основа на това мога да предположа, че става въпрос за инвестиция чрез съдружие може би, а дори и да е нямало съдружник, вероятността за финансова измама, некоректност от някой бизнес партньор или по линията на договорите е много голяма. Светилата идват към Венера от 3/9 дом. За бизнес с недвижими имоти ли става въпрос? Или нещо по някакъв начин свързано с дом, обзавеждане?
Съвпадът на Марс, управляващ Десцендента в картата, с натален Нептун във 2 дом ми прилича точно на некоректност от страна на бизнес партньор. Дирекционен Нептун в квадрат към оста АС/ДС предразполага родения да се поддава по-лесно на заблуди и манипулации, прави го по-лабилен, замъглява преценката. Възможно е също така kami да не е съумяла да прецени правилно, адекватно финансовия риск, ако е решила да тегли кредит или да залага имущество. Това също е един от възможните варианти, имайки предвид, че Нептун се намира във 2 дом в хороскопа.
По вторична прогресия наскоро имаше прогресивен Асцендент в съвпад с Марс в Скорпион, което също може да загатва за някаква бизнес инициатива, евентуално свързана със съвместни финанси или кредитиране. Всъщност от коя година датира новото начинание? По към началото на 2009 година или отскоро? В текущия солар като че ли не виждам да е положено ново начало, а по-скоро заплаха за статуквото, което е бил създадено. Но може и да греша, не съм разглеждала всичко в детайли.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #170 -: Май 07, 2010, 11:54:40 pm »
Загледах се в картата на kami и установих, че нейният случай повтаря други два със същия аспект - дирекционно/прогресивно Слънце в съвпад с натална Венера. Обикновено аспектът провокира големи очаквания, но така лесно може да се подхлъзне човек. Това е трети случай с такъв аспект, при който става реч за материални загуби. В първите два случая загубите се дължат или на измама, или на некоретност от страна на партньор, съдружник.
Сещам се, че миналата година се разглеждаше такъв казус във форум Астрология в алл.бг. Имаше го същия аспект и професионалните астролози се отплеснаха в посока Венера, шампанско и любов... Накрая се разбира, че жената, чиято карта се коментираше, е била завлечена /измамена/ с голяма сума пари.

Ми аз не съм била завлечена, а срещнах мъжа, с когото свързах живота си. А при тези 3 случая, които визираш имало ли е напрегнати аспекти към съвпада на Слънце с Венера? Вероятно големите очаквания се дължат на някоя напрегната квадратура към Венера.

*

Nebesna

« Отговор #171 -: Май 07, 2010, 11:57:33 pm »
Работата в тъмнината даже е много по-важна от тая на светло. Ако зрънцето не престои цяла зима на тъмно дълбоко в земята, после няма да даде реколта.
Съвременната цивилизация акцентира единствено върху движението, активността, търчането, препускането, кариерата, успехите и правите линии...

За разлика от източните цивилизации, коит залагатат на покоя и смирението.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #172 -: Май 08, 2010, 12:04:35 am »
А при тези 3 случая, които визираш имало ли е напрегнати аспекти към съвпада на Слънце с Венера? Вероятно големите очаквания се дължат на някоя напрегната квадратура към Венера.

За единия не помня, при другия мисля, че имаше някакво напрежение по оста 3/9 дом. Имам предвид разглеждане на хороскопа в динамика. Не се сещам обаче да е имало квадратура към Венера.
Прогресивният съвпад Слънце-Венера се приема за класически любовен/обвързващ аспект, но има и изключения.
А също така е възможно да го има и едното, и другото. Случаят, коментиран в алл.бг, беше точно такъв.
Нека питаме Ками дали е срещнала любовта на живота си при този аспект.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #173 -: Май 08, 2010, 12:10:20 am »
Имам едно питане.
Ако въпросният съвпад Слънце/Венера ни се случи на 8 или 88 години, т.е. когато още не сме или вече не сме във фертилна възраст  ;D, по същия начин ли ще го интерпретираме?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #174 -: Май 08, 2010, 12:11:55 am »
Баси, Небесна, ногу дълго бе!  :-X

Дълго я! Тъкмо ме пусна Плутона в Стрелец и ме заперка транзита на Ураново-Сатурновата опозиция по оста Дева-Риби. От началото на 2009 вече дишам спокойно - тр. Юпитер върху светилата ми върна и оптимизма и доброто здраве.

Транзитите на Плутон наистина се случват като насън. Подсъзнанието върши всичко, не си свободен, докато не се изчистиш от остарелите модели на поведение и не се преродиш отново. Колкото и клиширано да звучи в момента се чувствам като преродена.

*

Nebesna

« Отговор #175 -: Май 08, 2010, 12:15:11 am »
Имам едно питане.
Ако въпросният съвпад Слънце/Венера ни се случи на 8 или 88 години, т.е. когато още не сме или вече не сме във фертилна възраст  ;D, по същия начин ли ще го интерпретираме?

Ми да! това е аспекта на естествената платонична любов за разлика от Венера-Марс, който е на еротичната любов. Децата и на 8 годинки имат гаджета. те даже почват от детската градина..... ;D ;D ;D

Моята беше 2 клас, когато написа "любовно" писъмце на момче.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #176 -: Май 08, 2010, 12:16:38 am »
Във връзка с горезададения въпрос в Джйотиш има една интересна концепция, свързана с прогнозиране.
Както знаете, освен транзити там се използва и техниката на планетните периоди. Силата на планетния период (dasha) и свързаните с него събития ще са различни в зависимост от възрастовия период, в рамките на който протича съответната dasha.

Небесна, не говорех за психоастрология, а за предиктивни техники.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #177 -: Май 08, 2010, 12:18:26 am »
Небесна, не говорех за психоастрология, а за предиктивни техники.  ;D

Извинявай, аз говорех за влюбването, доколкото може да се предвиди с астрологични методи. Хората често питат "кога ще срещна човека, в когото да се влюбя?"

ПП. Слънцето е естествен сигнификатор на 5-ти дом (домът на спекулата, хазарта и на любовните авантюри. венера е естествен сигнификатор на 2-ри дом (нашите ценности, личните пари), а също и на 7-ми (партньорите). така че допустимо е да има и известна финансова измама от партньор, но пак трябва да са налице напрегнати конфигурации към съвпада Венера/Слънце, според мен. Вероятно трябва да се обърне внимание и на това как са аспектирани Слънцето и Венера в натала на родения. Ще изследвам този въпрос. Стана ми интересно.
« Последна редакция: Май 08, 2010, 12:23:57 am от Небесна »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #178 -: Май 08, 2010, 12:23:50 am »
Ми да! това е аспекта на естествената платонична любов за разлика от Венера-Марс, който е на еротичната любов.
Моята беше 2 клас, когато написа "любовно" писъмце на момче.

Виж ме мене с прогресивна Венера в съвпад със Слънцето и ми говори за платонична любов, говори ми, говори ми...   :-[ Първата ми любов /платонична/ се случи още в детската градина, тогава трябва да съм била на възраст между 3 и 4 годинки.  ;D

В гореописания случай не мисля, че прогнозираме влюбване, а по-скоро се опитваме да открием причините за случилото се. Не мисля, че питащата се е тръшнала да оплаква несподелена любов в тази тема. А пък и ми е неудобно да й задавам такива въпроси и да навлизам в личното й пространство. Това е публичен форум. Доколкото разбрах, е омъжена жена, с деца и семейство, поне с такова впечатление останах.  :P

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #179 -: Май 08, 2010, 12:26:28 am »

В гореописания случай не мисля, че прогнозираме влюбване, а по-скоро се опитваме да открием причините за случилото се. Не мисля, че питащата се е тръшнала да оплаква несподелена любов в тази тема.

Не бе, аз товорих по принцип..понеже ти визираш още 3 подобни случая и на мен ми стана интересно. Помъчих се да се сетя, дали аз не съм била измамена по време на същия съвпад, но не се сетих за подобно нещо. Обясних си го с липсата на негативни аспекти към пр. Слънце/нат. Венера в мойта карта.