Здравей Гост

Саде Сати

• 119 Отговора
  • 21112 Прегледи
*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
Re:Саде Сати
« Отговор #60 -: Май 03, 2011, 12:22:08 am »
много интересно се сетих мислейки за саде сати и кой мй познат го е изпитвал наскоро. сетих се за баща ми, има луна в дева, при предходния период умира баща му. сега почина брат му. нямам час на раждане за да дам повече инфо, но е странно че умират близки негови хора от мъжки пол

*

Diyana

• 2705
« Отговор #61 -: Май 03, 2011, 04:33:04 pm »
priya, това го срещам за пръв път.

Сатурн упр 10 и 11, а упр на 11 винаги е функц. малефик, а на 10-ти е неутрален.

Да, според традиционната ведическа система 11-ти дом е дом на даровете от съдбата, и всяка планета в 11-ти дом носи благодеяния и успехи, но управителят на 11-ти е малефик. Само че за духовните или дхармичните цели на душата. В материален план носи успехи, късмет и благополучие. По отношение на кендра домовете (ъгловите) има отново разнопосочни обяснения - от една страна, ъгловите господари не могат да са лоши, напротив, дават воля, сила, налагане в света. Най-пригодни за реализация на тези активни качества са именно "малефиците", затова се смята, че управлението на кендра дом "преобръща" естествената склонност на планетата. Малефик, управляващ кендра, не носи зло, бенефик, управляващ кендра, няма необходимите присъщи качества да носи успех, но и не вреди активно. Това по точка едно.

Ако една планета управлява два дома, за нейната сумарна "временна" природа се съди по дома, в чийто знак е мулатрикона. В случая, за Меша (Овен) Лагна мулатрикона на Сатурн е Водолей, тоест 11-ти дом.

За управителя на Лагна - Марс, Сатурн не е враг - не се стреми да го наранява, а е с неутрален статус, докато Марс е враг на Сатурн и го ограничава. Имаше и още някакви "considerations before judgment"  ;), ама съм ги забравила.

Тоест, криво-ляво работата е следната - като упрвител на 10 и 11 в своите периоди Сатурн дава на родения с асц. Меша успехи в кариерата, материални придобивки, налагане сред обществото, воля, страст, хъс, импулсивност и здрав егоизъм, но може да донесе проблеми със здравето и с околните поради непремереност и импулсивност на реакциите, властови комплекси и "неблагородни" подбуди в обществената реализация - житейските цели в този период са материални и егоистични, а не духовни и алтруистични. За древните времена това си е чиста проба малефик. В наши дни - май не дотам. Най-много да го докара до "неутрален" статус.

Все пак, въпреки препоръките на цитираната по-горе статия, за ефектите на Саде Сати е по-уместно да се преценяват по наталната позиция на Сатурн спрямо Луна тоест в Джанма, а не в Рази картата.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #62 -: Май 03, 2011, 06:07:36 pm »
Дианче, имам един въпрос, ако синът ми е в период на Саде-сати
( има Луна в Скорпи а тр. Сатър е във Везни )
и като чета какво пишете за този период...брех май от горното царство
ще пиша скоро   :'(
Естествени минерали и амулети

*

Diyana

• 2705
« Отговор #63 -: Май 03, 2011, 06:41:50 pm »
Сати-то е просто сатурнов транзит.
Както и в западната астрология от един само транзит кой знае какво не чакай. Почва се обикновено от планетния период - даши-маши и надолу. После, за всяко нещо си има карта и нещото се прогнозира по неговата си карта. Тоест, ако се прогнозира състояние, благополучие, здраве и т.н. на родителите, се гледа производната варга - Двадашамша. И се гледа също на нещото Караката, както и на какво е карака собствено транзитиращата планета.
И аз съм с натална Луна в началото на Скорпион (сидерал), а наталният ми Сатурн е силно дебилитиран, първо ще ми сгази Лагнеш, а и съм в едногодишен Кету-Раху период.
Мърдам и даже си правя планове за бъдещето. Щото скоро - след две-три години влизам във Венерина махадаша и съм се наточила на двадесет години мед, масло и елей ;D.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #64 -: Май 03, 2011, 10:08:02 pm »
във Венерина махадаша и съм се наточила на двадесет години мед, масло и елей ;D.
Да, бе, да.  :-X
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #65 -: Май 03, 2011, 10:13:25 pm »
При мен първата една трета от антардаша на Венера не мина особено добре, да видим сега какъв ще е остатъкът до 2013 година.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Vision

• 3523
« Отговор #66 -: Май 04, 2011, 04:40:53 am »

Мърдам и даже си правя планове за бъдещето. Щото скоро - след две-три години влизам във Венерина махадаша и съм се наточила на двадесет години мед, масло и елей ;D.

моята даша на венера нали щеше да трае две години, но се изморих малко от купонясване и взех да отказвам, та пресъхна дашата..даже се изсилих повечко с общуването, та се наложи да се покрия за известно време в 12-ти дом.. ;)

сега как ще продължи да се изразява тази даша?? :-\

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #67 -: Май 04, 2011, 04:00:27 pm »
а как се определя човек в каква даша е ...?
 :-[ :-\ естествено ако на някой му се обяснява.... :blink:
« Последна редакция: Май 04, 2011, 04:07:04 pm от vanilla »

« Отговор #68 -: Май 06, 2011, 03:51:35 am »
ако ти дават ,значе си в даша, ако ти даваш, значи некой около тебе е в даша-  шегувкам се,  ;D не ги разбирам аз тези неща, малка ми е потребителската кошница :P
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #69 -: Май 10, 2011, 03:21:07 pm »
Цитат на: Diyana
Все пак, въпреки препоръките на цитираната по-горе статия, за ефектите на Саде Сати е по-уместно да се преценяват по наталната позиция на Сатурн спрямо Луна тоест в Джанма, а не в Рази картата.
Тази Джанма карта за пръв път я срещам. Има ли друго наименование или обозначение?

*

Diyana

• 2705
« Отговор #70 -: Май 10, 2011, 04:47:45 pm »
Цитат на: Diyana
Тази Джанма карта за пръв път я срещам. Има ли друго наименование или обозначение?

Не съм го написала коректно. Джанма е рождение. Джанма кундали/чакра е рождена карта. Джанма лагна в някои източници обозначава първия дом в която и да е референтна карта - независимо в наталната, Рази, в навамша, в слънчевата карта, в лунната, в производните варги, и т.н.
Но специално Джанма рази най-често се нарича рожденият/наталният знак на Луната. Джанма накшатра - рождената накшатра на Луната. Тоест за оценка на периода Саде Сати се построява карта, при която наталният знак на Луната е първи дом и останалите планети се разполагат съответно с тази домификация. Основното е положението на наталния Сатурн спрямо наталната Луна.
Модерният подход се базира на мнението, че управителят на асц. - Лагнеш е основен сигнификатор на силата на родения да се справя с предизвикателствата, демек ако му е силен ангелът/лагнешът/ никакво саде не може да го гътне, колкото и да е "озлобен" натално сатурн към луната.

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #71 -: Май 10, 2011, 05:25:57 pm »
priya, това го срещам за пръв път.
Shreya, щом някой си е направил труда да научи санскритското значение на думата, избрана за псевдоним по-горе,/интересен избор, btw./ - сигурна съм, че би могъл да се справи и с чуването на други неща за Първи път - ведическата астрология се учи цял живот :blink:
Janma - birth, origin. - или Рождена карта в контекста на гореказаното.
Така ... разбрах какъв е проблемът с първия път ;D Аз се справих с намирането на значението, но започнах да ровя в Jagannatha Hora и зациклих. Но Diyana вече обясни за какво става въпрос.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #72 -: Май 10, 2011, 06:17:40 pm »
Още една вметка. Твърди се, че за живота до 32 година се съди по физическата карта - Рази - с асцендента. Възрастта от 32 до 64 година - по Джанма/Чандра картата - лунната или менталната карта. След 64 година - по Сурйя - слънчевата карта или картата на духа. 

*

Stella

• 7765
« Отговор #73 -: Май 10, 2011, 06:37:35 pm »
След 64 година - по Сурйя - слънчевата карта или картата на духа. 

Все по-малко хора доживяват, май в днешно време.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #74 -: Май 10, 2011, 06:49:59 pm »
След 64 година - по Сурйя - слънчевата карта или картата на духа.  

Все по-малко хора доживяват, май в днешно време.

Държавата се грижи умело за това.  :72: :-X
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Re: Саде Сати
« Отговор #75 -: Септември 08, 2012, 08:47:26 pm »
ха, днес ме озари- в саде сати съм и около мен се появяват само хора ,който са с натален съвпад сатурн/луна или сатурн/слв/луна :mellow: подобното привлича подобно

*

Lillie

• 30532
« Отговор #76 -: Септември 08, 2012, 08:50:48 pm »
ха, днес ме озари- в саде сати съм и около мен се появяват само хора ,който са с натален съвпад сатурн/луна или сатурн/слв/луна :mellow: подобното привлича подобно

В тази връзка мога да кажа само, че много се радам, че моето Саде Сати отдавна е отминало.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #77 -: Септември 08, 2012, 08:59:17 pm »
Какви са хората с луна съвпад сатурн?

Сега сатурн като влезе в скорпион и аз ще съм в сади сати
Купон е сигурно :)

*

Grace

• 2257
« Отговор #78 -: Септември 08, 2012, 09:04:19 pm »
Какви са хората с луна съвпад сатурн?Сега сатурн като влезе в скорпион и аз ще съм в сади сати
Купон е сигурно :)

сдържани, амбициозни, отговорни. а може и студени, безчувствени, егоисти;  ;)

« Отговор #79 -: Септември 08, 2012, 09:05:19 pm »
не ми допада този съвпад, сещам се за Сталин, Майка Тереза ,Петър Дънов с такъв по натал