Здравей Гост

Говорилня 2

• 7265 Отговора
  • 846078 Прегледи
Re:Говорилня 2
« Отговор #7180 -: Юни 13, 2010, 03:35:40 pm »
Нема дъжд немааааааааааа, само облаци, и духа, чекам го с нетърпение    :41: :41: :41:

« Отговор #7181 -: Юни 13, 2010, 03:47:00 pm »
Освен молебен за дъжд да се направи ;)

« Отговор #7182 -: Юни 13, 2010, 04:03:11 pm »
Едно време в селото на баща ми се родило бебе с някакви зачатъци под мишничките . Хората казали, че са крилца и трябвало за една нощ да му ушият пълен комплект дрешки, за да може да си излети. Но майката не успяла (или не е пожелала). Така то останало и растяло... Когато идвала суша, хората се обръщали към него с молба и той отивал до един водопад в местността Света Анна и се молил и така "пускал водата".....................

*

Asol

• 4140
« Отговор #7183 -: Юни 13, 2010, 05:44:19 pm »
Има ли някакво значение, че в кратък период от време се натъквам на един и същ текст, но на различни езици  :unsure: :-\

*

holanda

« Отговор #7184 -: Юни 13, 2010, 05:52:54 pm »
Има ли някакво значение, че в кратък период от време се натъквам на един и същ текст, но на различни езици  :unsure: :-\
зависи ...ако съдържа някакви неща,които можеш да свържеш по някакъв начин с живота си...принципно тези неща са доста показателни. ;)

*

Uran

• 6041
« Отговор #7185 -: Юни 13, 2010, 06:05:19 pm »

*

holanda

« Отговор #7186 -: Юни 13, 2010, 06:11:44 pm »
ЮАР :'(:
http://www.reuters.com/news/pictures/slideshow?articleId=USRTR2C3ZV#a=4
един мой приятел работеше там..нз как се казва подобен вид труд,но..работиш по своя инциатива и не ти плащат.Странното е,че трябваше да заплати 10000 евро/не съм много сигурна за точната сума,може да греша/,за да отиде..и да работи безплатно.. :unsure:

*

Uran

• 6041
« Отговор #7187 -: Юни 13, 2010, 06:14:24 pm »
един мой приятел работеше там..нз как се казва подобен вид труд,но..работиш по своя инциатива и не ти плащат.Странното е,че трябваше да заплати 10000 евро/не съм много сигурна за точната сума,може да греша/,за да отиде..и да работи безплатно.. :unsure:

Към корпуса на мира е бил или някоя подобна организция.

« Отговор #7188 -: Юни 13, 2010, 08:14:19 pm »
21 ч по AXN - Спенглиш - много хубава комедия
22 ч по Pro BG - Беглецът с Харисън Форд
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nebesna

« Отговор #7189 -: Юни 13, 2010, 08:26:41 pm »

Тези хора защо живеят по този начин? Аз съм чувала, че белите в Южна Африка са с най-висок стандарт на живот.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #7190 -: Юни 13, 2010, 08:38:26 pm »

Тези хора защо живеят по този начин? Аз съм чувала, че белите в Южна Африка са с най-висок стандарт на живот.

Не и ако разчитат на наемен труд. Шансовете да си намериш работа при равни други условия се подреждат така - черен мъж, бял мъж, черна жена, бяла жена. Белите с висок стандарт са скъпоплатени чужди специалисти -и инженери, лекари и т.н. За местните бели сегрегацията сега е с обратен знак, но без да е легално заявена. Историческа компенсация :unsure:
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Divna

« Отговор #7191 -: Юни 13, 2010, 08:39:15 pm »

При нас това го наричат : benevolant, т.е. доброволец.
Изгодата тук е, че когато работиш ти зачитат трудов стаж, но не ти плащат. След известно време, когато обаче отидеш на трудовата борса да си търсиш работа, шанса да намериш хубава и високоплатена работа е много по-голям. А и между останалите кандидати ти си в печалившата позиция. Това се прави от младите най-вече, които живеят при родителите си и имат тяхната финансова подкрепа.

« Отговор #7192 -: Юни 13, 2010, 08:42:13 pm »
Моя приятелка беше миналата година в ЮАР. Каза, че черните са превзели всичко и белите направо си ги е страх. Да не говорим, че жилищните квартали са опасани с тел, бариери. Било опсничко да се разхождаш дори посред бял ден.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Uran

• 6041
« Отговор #7193 -: Юни 13, 2010, 08:43:36 pm »

Ot kakто черните взеха властта нещата в държават тотално са се влошили. Дори за образованите бели няма работа и на това му казват позитивна дискриминация.

*

holanda

« Отговор #7194 -: Юни 13, 2010, 08:47:07 pm »
това,за което говориш Дивна при нас се нарича 'zelfbestandig ondernemer''.Аз също мислех да го започна ,именно заради същите предимства,а и с него се вади разрешение за работа.Но вече го имах,затова спрях да проучвам въпроса.

а моя приятел,за които написах,че си е плащал дори за тази възможност/той май и до Хаити ходеше,ако не се бъркам/,не работи като 'zelfbestand.ond.''

*

Nebesna

« Отговор #7195 -: Юни 13, 2010, 08:51:34 pm »

При нас това го наричат : benevolant, т.е. доброволец.
Изгодата тук е, че когато работиш ти зачитат трудов стаж, но не ти плащат. След известно време, когато обаче отидеш на трудовата борса да си търсиш работа, шанса да намериш хубава и високоплатена работа е много по-голям. А и между останалите кандидати ти си в печалившата позиция. Това се прави от младите най-вече, които живеят при родителите си и имат тяхната финансова подкрепа.

В нашата фондация има доброволци от 15 до 25 години, но всичко им е безплатно и сме длъжни да ги поощряваме с различни стимули. В България доброволците не заплащат, за да работят, но получават различни сертификати и стажът като доброволец е привилегия при кандидатстване в чужди университети, където това се смята за много престижно.

*

Nebesna

« Отговор #7196 -: Юни 13, 2010, 08:57:13 pm »
това,за което говориш Дивна при нас се нарича 'zelfbestandig ondernemer''.Аз също мислех да го започна ,именно заради същите предимства,а и с него се вади разрешение за работа.Но вече го имах,затова спрях да проучвам въпроса.

а моя приятел,за които написах,че си е плащал дори за тази възможност/той май и до Хаити ходеше,ако не се бъркам/,не работи като 'zelfbestand.ond.''

А защо го прави тогава?

« Отговор #7197 -: Юни 13, 2010, 09:01:39 pm »
Бихте ли споделили кои аспекти са благоприятни за печалба от лотария и кой дом гледате - 2 или 5  ;D

*

holanda

« Отговор #7198 -: Юни 13, 2010, 09:01:41 pm »

А защо го прави тогава?
сега не знам къде е,той постоянно пътува в други страни.Затова и питах вас,странно ми се струва да се налага да даваш такива високи суми,за да те допуснат да работиш....безплатно.Но мисля,че е в някаква холандcка организация тип 'червен кръст''.Преди това не ме е вълнувало и не съм се интересувала да го питам.

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #7199 -: Юни 13, 2010, 09:30:11 pm »
Aurora Borealis, много ти е хубав аватара... :blink: