Здравей Гост

показатели за развод и раздяла

• 142 Отговора
  • 22680 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:показатели за развод и раздяла
« Отговор #140 -: Март 06, 2010, 06:45:54 pm »
Наистина в картата му в момента има раздвижване по прогресии, но евентуалната раздяла с брачния партньор трябва да бъде потвърдена и по дирекции, тъй като прогресията отключва мажорни дирекции, а не обратно. А и наскорошният транзит на Юпитер/Нептун (/Хирон) през неговия 7 дом в опозиция с Венера на АС допуска, че може да се е вкарал в някой "филм".  :blink: Не е за подценяване и текущият съвпад на транз. Юпитер с нат. Луна близо до куспидата на 8 дом, но този аспект сам по себе си не е фактор, причиняващ раздяла, а по-скоро промяна във вътрешната нагласа. За събитийност са нужни дирекции и отключващи транзити, в противен случай потенциалът в картата "спи". Големите събития в живота ни, като брак, развод, раждане на дете, загуба на родител и т.н., се случват по време на мажорни дирекционни аспекти. Но общо взето урановата криза, особено ако е съчетана със сатурнова опозиция, често е момент, когато преосмисляме и правим рекапитулация на живота си дотук, вкл. и партньорските отношения.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

« Отговор #141 -: Март 06, 2010, 08:02:07 pm »
Хана, не съм астролог и нямам претенции, че разчитам картите както трябва, но ще ти кажа какво виждам.
В наталната карта не виждам индикации за многобрачие. Освен може би Луна в 7 дом, но пък тя е добре аспектирана. Имам наблюдения за Луната в 7 дом, тъй като имам познати с такава конфигурация, които са претърпели развод. Може да звучи странно, но е факт. Явно си има своето обяснение.
Съдейки по транзитите, явно на мъжът не му е толкова цветущ в момента брачния живот. Лилит на Десцендента.
Тр. Уран, който е управител на 7 дом е в 8. Тр. Плутон (управител на 4 дом) е в 5 и е в опозиция на нат. Слънце.
В Солара му за 2009-2010 Уран е на върха на Десц. (неочаквани промени в семейството). Плутон е в ИЦ (не лека година като цяло). Венера и Марс в 8 дом в съвпад (промени в сексуалния живот, смяна на партниор вероятно).
Индикации за нова любов говори 5 дом в солара (Нептун е там - ново любовно вдъхновение)
В следващият му солар за 2010-2011, соларно Слънце е в 7 дом. Това е много показателно за мъж, който ще става баща. А и меркурий е също в 7 дом (брак). Има раздвижване в 4 дом Уран е там (смяна на жилище), но и Юпитер е в 4 дом, което означава, че ще завърши годината с успех, т.е. добра година.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #142 -: Март 06, 2010, 08:29:12 pm »
Луната е в края на 7 дом, на два градуса от върха на осми, така че може да се каже, че по клони към следващия... Но ние тук всъщност няма как да знаем в темите на кой от двата дома се изявява по-активно наталната Луна, можем само да правим предположения... Вярно е, че Луната има сходяща опозиция с Уран и Плутон, но тя е твърде широка. А влиянието на аспекта се разгръща по дирекции малко преди да навлезе в пубертета, така че е възможно да я изживял чрез майката или друг близък в семейството. Може и някой близък да си е отишъл тогава, някъде в периода 1982/83 г. е твърде вероятно...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.