Здравей Гост

кристали и тяхната сила в зодиака и ежедневието

• 671 Отговора
  • 171554 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:кристали и тяхната сила в зодиака и ежедневието
« Отговор #320 -: Февруари 09, 2010, 03:46:55 pm »
Мараяяяя.  :rolleyes: Оставаш безмълвен просто.

изключително високи цени ,това е разновидност на цоизита ,добива се само в танзания.
наречен е танзанит от ювелирната къща "тифани".
аз имам висулка от танзанит. :blink: и съм луда по този камък.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #321 -: Февруари 11, 2010, 04:08:30 pm »
рових из нета, но не можах да намеря сносна информация. интересува ме оникса символ на какво е  :-\

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Diyana

• 2705
« Отговор #322 -: Февруари 11, 2010, 04:24:35 pm »
Onyx - символ на красноречието.
Имена: Onyx, Sardonyx. Името е използвано от елини и римляни за различки минерали, включително алабастър, халцедон, и дори мрамор. Римските войници са носили талисман от оникс с изображения на Херкулес и Марс - за да бъдат непобедими. През Ренесанса е станал камък на брилянтните оратори.

Лечебна сила - усилва сърцето, нервите, бъбреците, капилярите, косата, очите и ноктите. Помага за добър сън, справя се с апатията, стреса и неврологичните проблеми.

Мистични свойства - Елиминира негативните мисли, усилва остроумието и носи вдъхновение и духовни прозрения. От голяма полза е за да държим емоциите и страстите си под контрол. Черният оникс има силата да променя лошите навици.

Свободен превод от една английска енциклопедия на минералите.

Най-честото му астро значение - камък на борците и упоритите. Дава възможност "с глава да се пробие
стената". Препоръчва се на педантите, хората със скрупули и целеустремените хора.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #323 -: Февруари 11, 2010, 04:27:19 pm »
благодаря ти Вижън  :wub:  но това май не ми върши работа... не мога да го свържа нещо с това, което му интересува /днес съм с тъпата и заспалата глава  :-X /...

сънувах един човек /не го познавам/ но ми се представи като моята духовна половинка и с името Оникс  :-\  та съм изпаднала в диво недоумение до момента... срещнах го някъде из по-висшия астрал... май по-добре да не си напрягам тиквата с това, ами квото е такова  :rolleyes:

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #324 -: Февруари 11, 2010, 04:28:57 pm »
благодаря и на теб Диана  :wub:

*

Diyana

• 2705
« Отговор #325 -: Февруари 11, 2010, 05:00:01 pm »
Хм, при това положение - ето ти още хрумки

Ерос изрязал ноктите на майка си Афродита, докато тя спяла и ги разпръснал по пясъка. Боговете ги превърнали в камък - оникс, защото нито частица от божественото и тяло не е тленна, и не може да "умре".

Смята се, че ониксът е един от 12-те камъка, вложени в ритуалния първосвещеннически нагръдник на юдеите, според Вехтия завет.

Мистичният камък на родените през декември Също така на родените под зодиакалния знак ЛЪВ.

Смята се, че повишава способностите за регенерация, щастие, инстинктите, като ти помага да станеш господар на съдбата си

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #326 -: Февруари 11, 2010, 05:06:22 pm »

Ерос изрязал ноктите на майка си Афродита, докато тя спяла и ги разпръснал по пясъка. Боговете ги превърнали в камък - оникс, защото нито частица от божественото и тяло не е тленна, и не може да "умре".

Боже Диана, умрях от смях като прочетох това  :85: :85: :85:  тая залюханата Афродита не стига, че не си е поддържала маникюра, ами представи си и какви мръсни са и били ноктите, че са превърнати в черен камък... оф още се смея  ;D ;D ;D

иначе за другото много ти мерси, сякаш взех да се посветвам за какво може евентуално да иде реч  :blink:

« Отговор #327 -: Февруари 11, 2010, 05:07:28 pm »
            Днес за никой не е тайна, че въздействие оказва и Луната.
Оказва се, че кристалите са способни да неутрализират нейното негативно влияние и да усилват положителното.
Интересното е, че в Китай от древни времена се счита , че всичката нежива природа в това число и минералите се подчиняват на Луната.
Китайците твърдят, че в определени дни магическата сила на минералите се увеличава или намаля в зависимост от влиянието на нощната светлина.
Тук ще се запознаем с китайските календарни камъни.

1 — во лунно денонощие — диамант, планински кристал, кварц.
2 — ро лунно денонощие — жадеит, халцедон, ахат.
3 — то лунно денонощие — рубин, авантюрин, карнеол.
4 — то лунно денонощие — нефрит, сардоникс, ахат.
5 — то лунно денонощие — кехлибар, тюркоаз, халцедон.
6 — то лунно денонощие — цинрину хиацинт.
7 — мо лунно денонощие — сапфир, корал, тюркоаз, хелиотроп.
8 — мо лунно денонощие — ахат.
9 — то лунно денонощие — перла, александрит, серпентин.
10 — то лунно денонощие — тюркоаз, сардоникс.
11 — то лунно денонощие — хематит, селенит, сердолик, опал.
12 — то лунно денонощие — корал, лазурит, седеф.
13 — то лунно денонощие — рубин, опал.
14 — то лунно денонощие — хиацинт, сапфир, лазурит.
15 — то лунно денонощие — ахат, изумруд, селенит.
16 — то лунно денонощие — перла , турмалин, изумруд, обсидиант.
17 — то лунно денонощие — обсидиант, хематит, циркон.
18 — то лунно денонощие — ахат, кахолонг, опал.
19 -то лунно денонощие — хризолит, оникс, ахат.
20 — то лунно денонощие — яспис, планински кристал.
21 — во лунно денонощие — циркон, авантюрин, александрит.
22 — ро лунно денонощие — кехлибар, ахат.
23 — то лунно денонощие — сардоникс, нефрит.
24 — то лунно денонощие — цитрин, обсидиант, тюркоаз.
25 — то лунно денонощие — кварц, планински кристал.
26 — то лунно денонощие — нефрит, корал.
27 — мо лунно денонощие — малахит, кварц.
28 — мо лунно денонощие — хризолит, хризопраз.
29 — то лунно денонощие — в този ден е хубава да не се носят камъни.
30 — лунно денонощие — гранат, перла , оливин.

И така тук разгледахме по-важните неща, въпреки, че строги правила за носене на тези камъни няма.
Ако ви хареса кристал, но астролозите не ви го препоръчват, то можете да го «настроите» към себе си чрез определени процедури.
Леви твърди, че камъните и човекът имат мистично сходство.
За да усилят това сходство той предложил «дишане на етер чрез камъните».
За това е нужно да сложите камъка на дланта и да го съзерцавате, като си представяте, че той е обвит от невидим етер, влейте този етер в собственото тяло, задръжте за няколко секунди и го върнете отново в камъка.
Според Леви по този начин протича обмяна на информация между минерала и човека. Така камъка започва да разбира своят стопанин, неговите нужди, тревоги, желания и надежди
Човек може с помощта на такива манипулации не само да се докосне до духовното, но и да се излекува от много болести.
Впрочем за лечението на камъните можете да научите от литотерапията.
Един от видовете за настройване на камъните с биополето на човекът се явява медитацията.

*

Марая

• 28287
« Отговор #328 -: Февруари 11, 2010, 05:24:28 pm »
благодаря теди! много полезно четиво! :wub:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #329 -: Февруари 11, 2010, 05:28:48 pm »
ай стига бе  :o  че те лунните дни не са ли 28  :-\

*

Марая

• 28287
« Отговор #330 -: Февруари 11, 2010, 05:30:30 pm »
ай стига бе  :o  че те лунните дни не са ли 28  :-\

не ! 30 са унните дни.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #331 -: Февруари 11, 2010, 05:32:48 pm »
Сайт със всички минерали,известни и неизвестни  http://webmineral.com/specimens/index.php   :o

Един от любимите ми минерали : Флуроит

*

Diyana

• 2705
« Отговор #332 -: Февруари 11, 2010, 05:35:49 pm »
Боже Диана, умрях от смях като прочетох това  :85: :85: :85:  тая залюханата Афродита не стига, че не си е поддържала маникюра, ами представи си и какви мръсни са и били ноктите, че са превърнати в черен камък... оф още се смея  ;D ;D ;D

Ааа, не тъй с Венера. Изрично се подчертава, че те - ноХтитИ Венерини, били пИрфектни и божествени. И Ерос ги е издялкал със стрела. Освен това, те имали предвид по-скоро червеникавия оникс - сардоникса. Тя, разбира се, се е къносвала некакси. Нали е по-нова версия на Лакшми   :P

« Последна редакция: Февруари 11, 2010, 05:41:46 pm от Diyana »

*

Синухе

• 4978
« Отговор #333 -: Февруари 11, 2010, 05:48:16 pm »
Флуорит - зелен
Цвят: зелен
Чакра: сърдечната

•   Прехвърля промените и препрограмирането на ниво ментално тяло/ум към емоционалното тя¬ло и сърдечната чакра.
•   Използва ума за премахване на емоционалните травми от настоящия живот.
•   Усилва ефективността на утвържденията и мантрите, улеснява визуализацията и медитация.
•   Лекува сърдечните белези, ускорява емоцио¬налното освобождаване, отваря сърцето за разбиране на случилото се в миналото, помага в интегрирането на разслоените личности.

Флуорит  - златен
Цвят: златист, жълт
Чакра: слънчевият сплит

•   Пречиства менталния достъп до Светлинното тяло, подобрява достъпа до менталната мрежа.
•   Стимулира, очиства и лекува всички способ¬ности на ума - интелекта, визуализацията, психичните способности, психичното лечение, невролингвистичното програмиране, менталното препрограмиране, кармичното освобождаване, усвояването на идеи и енергия.
•   Улеснява отстраняването на нишките и куките в чакрите, премахва прикрепванията, лекува подличностите и негативните вътрешни гла¬сове.

Флуорит - прозрачен
Цвят: прозрачен, сив
Чакри: зрителните
   Функционира като компютърен чип, давайки достъп до подсъзнателния ум и неизползваните 90 % от мозъка; настройва мозъка като компю¬тър; извиква информация/светлина.
•   Дава достъп до мрежата на менталното тяло, Земната мрежа и междупланетната мрежа.
•   Подпомага телепатичното общуване с други хора, безтелесни същества, духовни водачи, извънземни същества.
•   Улеснява общуването с животните и другите форми на живот.
•   Препрограмира негативните мисъл-форми и модели, лекува раздвояването на личността, осигурява психичен защитен филтър.

Флуорит - пурпурен
Цвят: пурпурен
Чакра: теменната
•   Улеснява програмирането на ума на духовно ниво, дава достъп до духовна информация от Светлинното тяло.
•   Способства за осъзнаването на духовната информация от външните аурични тела.
•   Развива умението за медитация, ускорява пси¬хичното развитие, подпомага самоопределяне¬ то като част от универсалния план, подхранва целостта и духовния мир.

Флуорит - розов
Цвят: розов
Чакра: сърдечната

•   Препрограмира ума на астрално/емоционално ниво, лекува астралното тяло, улеснява привли¬чането на астралния Аз/астралния близнак в тялото.
•   Помага на душата да възстанови откъснатите си части, лекува душевното разпокъсване.
•   Улеснява емоционалната интеграция, облекчава страха и отчаянието, насърчава опрощение¬ то към себе си и другите.
•   Дава достъп до Богинята в нас; развива вярата в живота, любовта към себе си, самоупълномощаването, емоционалната цялостност.
•   Лекува сърдечни заболявания, главоболие, мигрена.

Флуорит - син
Цвят: син
Чакра: третото око
•   Препрограмира ума и менталното тяло, черпи информация до Акашовите записи.
•   Отстранява негативните кармични модели, пренаписва кармата; дава знание за миналото и миналите животи, за да излекуваме щетите от тях в настоящето; променя кармата към по-добро, като лекува миналото и така препрогра¬мира настоящето и бъдещето.
•   Дава достъп до Господарите на Кармата, духовните водачи и ангелите, лекува пукнати¬ ните в душевното ядро; прекратява негативни¬ те мисловни модели.

Флуорит - синьо-зелен
Цвят: синьозелен
Чакра: гърлената
•   Отприщва сълзите, улеснява изразяването на потисната мъка и страх; подхранва способност¬ та да помолим околните за помощ, лечение и утеха.
•   Поощрява безопасното изразяване на гнева, освобождава и лекува гнева, преодолява страха.
•   Способства за отърсването от скръбта и емоционалната болка, премахва мисъл-формата, че страданието е неизбежна част от живота.

Отличен минерал за изчистване на аурата:отстранява всякакви енергийни нишки (неподходящи чужди енергии,прикачени към вас).Отблъсква злонамерените опити да ви обвържат с такива нишки.За целта притеснете кристала към 3то си Око за 15 секунди.

Прекрасен помощник,ако искате връзка с Акашовите записи,за да получите информация от предишните си животи.
Подпомага междупространствената комуникация.
Наричат го "камък на гениите"-използвайте го особено по време на научна или умствена работа изискваща фокусиране върху основното намрение.
Спете с флуорит под възглавницата за да склоните магическите същества да общуват с вас.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #334 -: Февруари 11, 2010, 05:49:40 pm »
леле Диана, тва червеното камъче в ръчичката е мноооооооо красиво  :o :o :o   чеки си затворя устата, че лигите ми ще изтекат... и

поръчвам си на вселената едно такова на кожено ремъче  ;D

*

Синухе

• 4978
« Отговор #335 -: Февруари 11, 2010, 05:55:23 pm »
Сега да ви споделя скорошната си опитност със флуорит.След като го четох това си сложих флуоритената пирамидка до възглавницата (прозрачна с лек пурпурен и зелен нюанс),заедно с една друза аметист.Сънувах че съм в нещо като град,в едни нови къщи,всичко беше много чисто и подредено,видях някои познати и роднини.Питах ги къде сме-те ми викат-в Шамбала,нали ти ни докара тук.При което аз се стъписах  :unsure:  Помня че бях само с една жълта тениска тогава,а такава нямам.Та няма да навлизам в подробности,но въобще не съм мислил за това,че да го сънувам,да не кажа че и аз се изненадах, защото не очаквах Шамбала да изглежда така.Може и да е просто астралната и форма и да се мени в зависимост от съзнанието.

Но факта е че това стана точно след като сложих тази пирамида до възглавницата ми и спах така.

А иначе се оказа че това (стана вчера на 10ти) е било на транзит на Бялата Луна съвпад Хирон в 9ти дом.Което се връзва  :blink:

« Отговор #336 -: Февруари 12, 2010, 06:35:04 am »
                          ТАЛИСМАНИТЕ НА ПРАВОСЪДИЕТО-ОНИКС

''ЖИВОТЪТ Е КОВАРЕН, НИКОГА НЕ ЗНАЕШ КАКВА ИЗНЕНАДА ЩЕ ТИ ПОДНЕСЕ''

Днес си кум на царя, утре – невинна жертва на сплетни и злобни интриги. А да си върнеш честното име е доста трудно, понякога дори невъзможно. Човек обаче трябва и е длъжен да се бори за честта и достойнството си. В това могат да му помогнат талисманите на "справедливото правосъдие".

Почти всички "справедливи" талисмани са направени от оникс - минерал, "презиращ" лъжата и предателството. Той дава рамо на унижените и оскърбените, стараейки се да помогне на всеки невинен човек, изпаднал в беда.

Висулката от черен оникс ще превърне всеки неясно говорещ човек в първокласен оратор. Носи този талисман - и ще съумееш да отстоиш своята гледна точка и в най-ожесточения спор. Под натиска на твоите аргументи опонентите ти ще свият байрака и ще побързат да се откажат от всички обвинения към теб.

Пирамидка или висулка във вид на триъгълник - пръв помощник в случаите на посегателство над недвижимо или някакво друго имущество. Така че ако, не дай си боже, се опитват да те изгонят от жилището ти, този талисман ти е жизненонеобходим. Не загрявай обаче, че под лежащ камък вода не тече. Пирамидката ще ти бъде помощник само в случай че отстояваш активно своите права. Най-важното за теб е да действаш, а в каква насока - ще ти подскаже талисманът.

Колието във вид на сърце е подходящо за предадените и/или подведените. Носи талисмана на гърдите си – и от собствен опит ще се убедиш в правотата на поговорката "Каквото и да правиш, всичко е за добро". В крайна сметка всичко ще се обърне в твоя полза и ти не само ще съумееш да се оправдаеш, но и ще получиш солидна компенсация за моралните и материалните вреди. Враговете ти дори ще съжалят, ‘че са имали вземане-даване с теб.

Висулка във вид на колело /пръстен/ - супермощен талисман, подходящ за всеки. Защото той просто няма да позволи на притежателя си да попадне в ситуация, в която да му се наложи да се оправдава, защитавайки доброто си име. Блестящият ониксов пръстен ще прогони интригантите, лъжците и просто неискрените хора. Особено добър е този талисман за тинейджърите. Тези големи деца все още не умеят да отличават доброто от злото, те са прекалено емоционални и наивни, което ги прави лека плячка за лоши компании. Така че ако искаш порасналото ти чедо да избегне лошо влияние, непременно му купи пръстен или висулка във вид на колело от оникс.

Черно и бяло

Ако несправедливо са те освободили от работа, можеш да се обърнеш към съда. Първо обаче опитай да се справиш със ситуацията с помощта на талисманите. Ще ти бъдат от полза шест минерала със закръглена форма - три от оникс и три от планински кристал. Стисни камъните в длан и леко ги потрий. Талисманите ще ти подскажат как да си решиш проблема - ще успееш да намериш аргументи, които ще "разубедят" шефа ти да се раздели с такъв ценен служител като теб. Или пък началникът ти сам ще се вразуми и ще ти се извини. Не бързай обаче да оставяш камъните далече – дръж ги при себе си в черна кадифена торбичка. Защото не знаеш дали скоро няма пак да ти потрябват.

Светлина в края на тунела

Малкото декоративно фенерче ще е добре дошло в патова ситуация, когато на човек му остава да се надява само на чудо. Талисманът ще ти покаже светлина в края на тунела - в последния момент непременно ще се намери компетентен и порядъчен адвокат или ценен свидетел, който ще докаже твоята невинност.

« Отговор #337 -: Февруари 12, 2010, 06:42:27 am »

Kристалите и камъните

От най-дълбока древност се приема, че кристалите и камъните оказват магическо въздействие върху живота на хората, особено, когато са използвани в качеството им на талисмани. Кристалите и камъните могат да се използват също така и като част от ритуал, част от хипноза или медитация. Някои гадателски системи включват в себе си употребата на кристали. Кристалите често са част от магическите жезли. С камъните и кристалите са свързани множество вярвания, легенди, суеверия. Минералите се образуват от разтопена магма и са част от земната кора. Кристалите принадлежат към царството на минералите, но това, което ги различава от другите минерали е тяхната решетка. Най-елементарната "клетка" на кристалната решетка представлява квадрат, във всеки ъгъл на който се намира атом. Кристалите се образуват при специфични химико-физични условия, налягане, температура.
Полезно е да се знае, че освен природни кристали и камъни, съществуват и изкуствени синтетични имитации на такива, които обикновено се продават "на черно" като не се споменава, че става дума за имитация. Много е разпространена идеята, че кристалите се почистват от вредни енергии, като се поставят във вода с морска сол вътре. Обаче не препоръчвам това да се прилага. Далеч не за всички кристали водата е безвредна, а особено пък солената. Първо, защото някои кристали са водоразтворими, например Целестинът, а също и Селенитът. Солената вода може да разруши или да разедини структурата на доста кристали, правейки ги мътни или изобщо изменяйки цвета им. Разрушенията могат да бъдат непоправими според зависи. Тази практика аз лично я възприемам като един вид престъпление спрямо кристала, на когото е приложена, ако той е естествен природен, а не някой изкуственяк. Ако ще е нещо изкуствено, тогава е друго.
Ако все пак ще да се ползва техника за чистене на кристали с вода, най-правилно е водата да е чешмяна, водопадна, речна. Ако някой не чувства избраният от него кристал точно свой, може да използва освен горната техника за изчистване, просто да си спретне един ритуал, по време на който да обиколи няколко пъти със запалена свещ около кристала, но без да го нагрява, защото това може да го деформира и унищожи. Има най-различни класификации от гл. т. на магията кои камъни и кристали какво означават. И тук важи правилото, когато ще става въпрос за лична употреба,че: "Както се чувства че е, това е най-правилното значение". Най-често използвани за целите на магията са:
 Ахат - това е силикат, т.е. основният елемент в състава му е силицият. Разновидност на кварца е. Представлява смес от кварц и халцедон, с концентрично или ивичесто усройство, понякога с бели и черни слоеве (оникс) или бели и кафяви слоеве (сардоникс ). Приема се, че въздейства стабилизиращо и успокояващо. Обикновено се използва в ритуали за плодородие, за пари, за отказване от вредни привички и зависимости. Обикновено се свързва със стихията на Земята.

Аметист - също е разновидност на кварца. На цвят обикновено е от бледо лилав до виолетов. Името идва от гръцкото аметистос – неопиянен. Вярвали, че който носи аметист, той не може да се напие и от там така е назован. Отговаря в символен план на стихиите Земя и Вода. Използва за концентрация, когато е нужно впрягането в действие на интелектуалните и психическите способности. Може да се използва и при медитация или при занимания, свързани с управление на сънищата. Някои приемат, че аметистът носи щастие. Или че предпазва от магии. Вярвало се в миналото, че аметистът може да предпази дори от натравяне, ако се пие от чаша, изработена от него.

Аквамарин - разновидност е на берила. Названието му идва от латински: aqua marina – морска вода. Причината да е с това име е неговият цвят, дето е точно като на морска вода. Смятало се е, че може да укротява морски бури и поради това е използван като талисман от моряците векове наред. Стихията, която му отговаря като символ, е Вода. Счита се поддържащ любовта, приятелството, справедливостта.

Рубин - това е скъпоценен камък. Разновидност е на минерала корунд (както и сапфирът впрочем). Името му също идва от латински: от ruber или rubrum -червен, макар че цветовете на рубина варират от розово до червено с виолетов оттенък. Рубинът се възприема като камък на живота. Считало се е, че защитава от чума и може да предизвиква влечение към извършване на нещо велико, което го превръща в символ на могъществото. В Индия по този повод са нарекли рубинът - ратнарай, т.е. крал на скъпоценните камъни.

Гранат - от лат. granatus - така са наричали семената на гранатовото дърво. С това име днес обаче се нарича цяла група минерали. В нея се включват алмандин (който е пурпурночервен), гросулар (безцветен или жълтозелен ), демантоид (прозрачен), меланит (черен), пироп (тъмночервен), спесартин (може да бъде розов, червен, жълтеникъв) и уваровит (зелен). Това са камъни на властта и на силата - сексуална, физическа, магическа, власт над хората. В Древен Рим пък са считали, че този вид камъни обезпечават успешно раждане. А в Йерусалин вярвали, че носенето на пръстен с гранат защитава от рани и от отрови.

Топаз - това е камък, кръстен на старото име на един остров в Черно море: Топазос или Топазион (новото име на о-ва е Зебергет), където този камък е добиван в антични времена. Цветът му се определя в зависимост от примесите на желязо, хром, титан. Среща се в доста цветове - жълт, златистожълт, розов, син, червенооранжев, пурпурен, зеленикав, кафяв, а може и да бъде безцветен. Червените и розовите топази в природата са рядкост. Някои жълти топази стават розови след термообработка и охлаждане. Стихията, която символно му отговаря е Огън. Вярвало се, че помага при безсъние, а също и че дарява с мъдрост и носи богатство. Това е поредният камък, за който се е смятало, че предпазва от отрови - вярвало се, че изменя своя цвят, ако в храната или питието е поставена отрова. Някои магически школи обявяват топаза за камък на оптимизма. Други го обявяват за камък на безметежното спокойствие, способен да прогони гнева, депресиите и страховете.

Изумруд - това е разновидност на минерала берил. Думата е арабско-персийска: зуммуруд, зумрунди - в превод зелен. Другото му име е Смарагд (от гръцката дума smaragdos – зелен камък или от латинското лат. esmeraude). Зелен е на цвят, което се дължи на примесите на хром. Всъщност според специалистите изумруд може да бъде само берил, с примес на хром и е предъвкван въпрос какъв точно на зелен цвят берил следва да се счита за изумруд. И понеже това е може би най-скъпият като цена камък (след него са елмазът, рубинът и синият сапфир), си има синтетичен вариант. Води се за камък на надеждата, на мъдростта, а също и на хладнокръвието. Символно му отговарят стихиите Земя и Въздух. В древността се считало, че от него се изработват най-могъщите талисмани. Според арабските поверия, носещите изумруд са предпазени от сънуването на кошмари, от мъка, от всякакви зли духове, от припадъци и други.

Турмалин - името му идва от екзотичната сингалската дума turamali – разноцветен. И това не е случайно дадено име. Турмалинът е в много разновидности, т.е. може да бъде: ахроит (безцветен), рубелит (розов), дравит, индиговит (син), верделит, увит, дравит (зелен), елбаит, турмалин( жълт ), дравит, бюргерит ( кафяв, жълтокафяв), турмалинът може да бъде и черен. Турмалинът е символ на прямотата и честността. Вярвало се е, че може да лекува психични заболявания. Специално за черния турмалин се приема, че връща съзнанието към материалната действителност и защитава тялото.

Опал - това е аморфен кварц, съдържащ между 5 и 10% вода в себе си (някои видове опал са способни да "пият" неголеми количества вода и после губят "изпитото" при съхненето си). Името идва от лат. "opalus" или санскритското "upala"– скъпоценен камък. Бива от безцветен през бял, млечно бял, сив, червен, жълт, зелен, кафяв до черен. Съществуват над 100 разновидности на опала, като някои видове опали са се сдобили със собствени имена (например бял, черен, огнен, арлекин, джиразол, лексос-опал и пр.), както е случаят с граната и някои други. Може няколко цвята в опала да се виждат едновременно, в следствие на интерференция и дифракция на светлината, преминаваща през малки подредени отвори в микроструктурата на опала. Опалът е възприеман като символ на непостоянството и на интуицията, а също така е бил възприеман като символ на щастието, надеждата и нежната любов. Според "Аюрведа" опалът съдържа в себе си стихиите Вода и Огън.

*

Nebesna

« Отговор #338 -: Февруари 16, 2010, 07:04:37 pm »
Днес при сходящия аспект на тр. Юпитер с натална Венера и при повтарящ се мунданен такъв в Риби не издържах и си купих тези прекрасни бижута с аквамарини. Е, нали трябва да се подготвя за точния аспект на Юпи с Венера.

Погалих си планетките в Риби. Досега не съм носила сини камъни и си мислех, че няма да ми отива синьо, но се оказа, че ми стоят страхотно. А бижутерът каза, че това бижу отивало на висока жена (представете си), защото само така можело да му се види целия блясък. Пробвали го ниски жени със ситни лица, ама ц-ц, не стояло така изящно. Дори и цветът на очите, каза бижутерът, нямал значение при избора на камък (между другото аз съм с пъстри/зелени очи) и не съм предполагала, че ще се окаже ужасно прав.

Камъкът е подходящ за Риби, Рак, Скорпион, Везни и Водолей, а аз имам планети във всичките тези знаци. Освен това влияе върху гърлената чакра, а на мен много често ми се налага да изнасям презентации и работата ми е интелектуална. Дано влиянието на съвпадът тр. Юпитер с нат. Венера да се изчерпи с този гевезалък откъм себеугаждане....а иначе другите да ме поглезят - може, не отказвам.

Аквамарин- Камък на истината

Аквамаринът, подобно на смарагда е вид берил. Името му означава „морска вода”. Нарича се още благороден берил.
Цветът му е синьо-зелен, светло-син до тъмно-син. Блясък –стъклен. Понякога се срещат и такива с жълтеникава сърцевина или с бели включения, наподобяващи хризантеми или снежинки.

Лечебни свойства

Заради синия си цвят, влияе на гърлената чакра, а синьо-зелените повлияват и по-долната – сърдечната чакра.
Литотерапевтите твърдят, че аквамаринът подсилва имунитета, очиства организма от шлаките, стабилизира нервната система. Носенето на камъка на верижка благоприятства дейността на щитовидната жлеза. Пръстените с аквамарин лекуват кожни заболявания.  Обеците премахват главоболието, избавят от безсъние и безпричинни страхове. Сините и зелените цветове на аквамарина действат успокояващо на зрението, охлаждат страстите. При ангини и ларингити.

Магически свойства

Укрепва духа и разобличава измамата. Затова на потайните характери няма да е от полза. В древността на аквамарина се е гледало като на един от най-могъщите камъни, способни да разобличат всяка астрална заблуда. Използвали са го за изготвяне на амулети, усилващи вътрешното зрение, охлаждащи страстта и успокояващи бурите и ураганите. Този камък помага на притежателя си да разбере най-необичайните събития, надарява го с емоционално разбиране на обкръжаващия свят, учи го да направлява енергията, дори на най-примитивните си желания за благото на човечеството.

Аквамаринът коригира мислите и постъпките на притежателя си, пресича всичко, което би нарушило законите на нравствеността и добродетелта. Наричали този камък „съдия” и „учител”, толкова е мъдър той и справедлив.
Аквамаринът променя цвета си в зависимост от настроението на своя притежател. В миналото са го използвали като своеобразен барометър: ако камъкът потъмнее или позеленее, значи можете да очаквате буря или щурм.
Този камък носи щастие в любовта, притежателите му могат да бъдат сигурни, че любимите им няма да посветят сърцето и чувствата си на друг. Смята се, че аквамаринът е професионален талисман на моряците. Предпазва ги от бурите на Океана. Той е в състояние да прави видима лъжата, дори и на притежателя си – т.е. не е препоръчителен за хората, на които им доставя удоволствие да хитруват.

Талисмани и амулети
В качеството си на талисман аквамаринът служи на моряците, пътешествениците и хората, занимаващи се с научна, уединена работа. Той е много добър помощник за отказване от различни пороци – с негова помощ можете да откажете тютюнопушенето, алкохола, да се избавите от безпричинни страхове, да простите обидите, но не на думи, а от все сърце.

Привлича късмета, дава съсредоточеност и спокойствие.

Зодии:

Най-подходящ е аквамаринът за хората, родени под знаците на Риби и Рак.  Добре въздейства още на Водолей, Везни и Скорпион.

На Стрелец този камък не носи щастие, а на Близнаци е противопоказен.

Всички останали зодиакални знаци могат да го носят, но трябва да помнят, че аквамаринът не помага на прекалено активните хора, той се заключва в моменти на активност. Но ако искате да се концентрирате върху някоя сложна интелектуална задача, аквамаринът ще ви бъде незаменим помощник. Противопоказен е за хората, склонни към лъжа и мошеничество-камъкът не търпи нечестни постъпки.

Митология:  в някои антични легенди се среща че този вид берилли чрез промяна на цвета си може да различава истината от лъжата и приятеля от врага; както и да носи благополучие, добра памет и ясно виждане.
Въздействие върху

Духа: подпомага духовното израстване и способността да преценяваме и предвиждаме, засилва медиалните способности и ясновидството.

Душата: лекота, спокойствие, добро настроение, улеснява завършването на започнатото

Ума: помага при объркване и “зацикляне”, за въдворяване на ред в мислите

Тялото: хармонизира хиппофизата и щитовидната жлеза и по този начин регулира растежа и хормоналната обмяна; подобрява зрението и предпазва от алергии и автоимунни заболявания.

Начин на употреба: може да го носите постоянно със и върху себе си, а при оплаквания с очите го полагайте вечер върху затворените клепачи.
« Последна редакция: Февруари 17, 2010, 03:54:03 pm от Небесна »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #339 -: Февруари 16, 2010, 07:59:34 pm »
Небесна, днес транзитният съвпад на Юпитер и Венера в Риби ни е "ударил" и двете. Ти си се обзавела с комплект бижута с аквамарини, аз малко по-скромно - обеци със зелен нефрит. Да са ни честити придобивките! Сега чакаме и Сънрейн да си вземе пръстенчето със смарагд, което харесах специално за нея. :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.