Здравей Гост

Уранова опозиция

• 311 Отговора
  • 65633 Прегледи
*

sunrain

• 6710
Re:Уранова опозиция
« Отговор #120 -: Юни 09, 2010, 04:45:06 pm »
А ретроградните планети не са нещо непременно извадено от картата, което е трън в петата на собственика. Те са един знак за внимание, област, в която дори вече е почерпен богат опит, затова предимно сега в този живот работят на вътрешно ниво, повече, отколкото като изява навън. Това разбира се е мое мнение, не се позовавам на никакви източници, с извинение.  ;D  
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #121 -: Юни 09, 2010, 04:45:46 pm »
ретро Юпитер там: тази позиция показва, че индивидът в миналото е имал възможност много пъти да да си изчисти кармата и не го е направил.  енергията е била използвана в лекомислени и празни дейности.

Туй пък де го прочете? Дева и лекомесленост !?!?  :blink: Кармата се определя от няколко фактора - ЮЛВ, Сатурн, ретроградните планети......а тя има СЛВ в Риби /управляващ 6 дом - работата и ежедневието/ - добре и е било да я обгрижват финансово /Нептун във 2 дом/, жертвоготовност, нереалистично виждане, непрактичност или чувство за несигурност във възможностите.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #122 -: Юни 09, 2010, 04:46:13 pm »
кой беееееееее? кой от тоя форум наричаше 12я дом коша за боклук на хороскопа? Марая май беше а, че тя има проблеми с рибите май  ;D ;D ;D 

Донякъде е така, и не съвсем.
Не бива да се смесват психологическите характеристики, които се придават на дома, с реалните астрономически факти.
Ако 12 дом е кошчето на хороскопа, 8ми трябва да е клоаката.  ;D
Слънцето, след като е преминало през АС и се е запътило към 12 дом, вече е изгряло, т.е. се вижда на хоризонта. Слънце, разположено по към края на първи дом, реално не се вижда в небето, защото ражданто е преди изгрева му, на разсъмване.
Разбира се, има значение колко близо до АС се намира изгряващата откъм 12 дом планета и дали е в същия знак, това се взема под внимание.
От астрономическа гледна точка планетите започват постепенно да губят сила, движейски се от 9ти дом към 8ми и 7ми. Най-силни са, когато се издигат от АС в посока към МС. Това важи за планетите, които могат да бъдат наблюдавани с просто око в небето, т.е. до Сатурн включително.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #123 -: Юни 09, 2010, 04:46:40 pm »
пък и едно малко размърдва мозъчните клетки пИрфектно и отвързва устата на ретро Мерка ми  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Така може.  ;D Обожавам разговори на тема астрология на пияна глава.  :P

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #124 -: Юни 09, 2010, 04:47:42 pm »
Уран не е заточен, а е изгряващ. Особено тук, толкова близо до Асцедента.

Ако тази вметка е към мен, не съм споменавала, че Уран е заточен, а Венера.

Венера може да е в знак на заточение в тази карта, но това не я прави слаба, напротив.
Венера се намира в ъглов дом, на трон по дом и управлява изгряващия знак, т.е. има акцидентални достойнства.

Никъде не съм споменала, че Венера е слаба. Къде го прочете, да се поправя ако е така?  :blink:

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #125 -: Юни 09, 2010, 04:50:24 pm »

Туй пък де го прочете? Дева и лекомесленост !?!?  :blink: Кармата се определя от няколко фактора - ЮЛВ, Сатурн, ретроградните планети......а тя има СЛВ в Риби /управляващ 6 дом - работата и ежедневието/ - добре и е било да я обгрижват финансово /Нептун във 2 дом/, жертвоготовност, нереалистично виждане, непрактичност или чувство за несигурност във възможностите.

Скарлето ма, ти нъл знаш че имам повече книги по кармична астрология отколкото по стандартната  ;D  доста от нещата са от "Астрология и прераждане" на Доналд Йот  :P  дева, дева, ама като има такъв тюрлю гювеч от ретроградности в 12 дом това си е чист червен светофар  ;D

ай дан ви и казвам, че според доста източници ретро Нептун в натала бил сигурен показател, че притежателят му е бил един от Атлантите дето са потопили Атлантида  ;D ;D ;D я да видим ся виновни има ли у тоя форум а  :85:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Lillie

• 30532
« Отговор #126 -: Юни 09, 2010, 04:51:03 pm »
А ретроградните планети не са нещо непременно извадено от картата, което е трън в петата на собственика.

Ретроградните планети са силни, защото са по-близо до Земята.
Братята индийци не споделят концепцията за тяхната злотворност и кармична обремененост, застъпена в западната астрология. Една ретроградна планета не може да бъде злотворна per se, а само ако са изпълнени други условия.
Ако една планета е ретроградна и изгорена от Слънцето, тогава може да се говори за намаляване на силата й.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #127 -: Юни 09, 2010, 04:51:33 pm »
Ами оказва се, че има - аз. Виновнаааа.  ;D :57:

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #128 -: Юни 09, 2010, 04:51:48 pm »
пък и едно малко размърдва мозъчните клетки пИрфектно и отвързва устата на ретро Мерка ми  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Така може.  ;D Обожавам разговори на тема астрология на пияна глава.  :P

авъъъъъй ма чадо ти от 100 грама ли се натряскваш бре  :o :o :o  кат гледам ние с твойта рода бая ни трябва за да се омотаем като донски казаци  ;D ;D ;D

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #129 -: Юни 09, 2010, 04:51:52 pm »
във всички карти тук вие коментирате потенциал и заложби, но никой не коментира кармичните спънки или позитиви в даден натал, освен ако не е засегната оста СЛВ/ЮЛВ или съвпад на дадена планета с някой от възлите...  кармичната астрология си е отделен клон в астрологията, както натална, хорарна и прочее...

А защо трябва да ги коментираме? Тук влизаме за малко, пишем по тема, която ни допада, но чак пък да им направим и кармичен профил....мойте уважения. СЛВ ми е в Дева, не в Риби.  :P

*

Lillie

• 30532
« Отговор #130 -: Юни 09, 2010, 04:52:31 pm »
Никъде не съм споменала, че Венера е слаба. Къде го прочете, да се поправя ако е така?  :blink:

Не си споменала, но го уточнявам, за да не стават други грешки, както се получи с изгряващите планети.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #131 -: Юни 09, 2010, 04:54:02 pm »

авъъъъъй ма чадо ти от 100 грама ли се натряскваш бре  :o :o :o  кат гледам ние с твойта рода бая ни трябва за да се омотаем като донски казаци  ;D ;D ;D

Ти пък с моя дългогодишен опит от сто грама, как бре.  ;D Ставаше дума за едно малко, но с моето образно мислене вече си представих нататък ситуацията, щото след първото малко идва второ и така, ако разговора и компанията са приятни може да се осъмне с усмивка.  :blink:   

*

Lillie

• 30532
« Отговор #132 -: Юни 09, 2010, 04:55:43 pm »
ай дан ви и казвам, че според доста източници ретро Нептун в натала бил сигурен показател, че притежателят му е бил един от Атлантите дето са потопили Атлантида  ;D ;D ;D я да видим ся виновни има ли у тоя форум а  :85:

Има, да.  ;D Ретро Нептун в края на първи дом в тригон с три лични планети.  ;D
Абе знаех си аз, че някаква карма изплащам. Добре, че ме подсетихте откъде идва тая лоша карма.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #133 -: Юни 09, 2010, 04:55:51 pm »
Лилито бе, нали хиляди пъти точно ти си ми казвала, че джойтиша и западната нямат нищо общо. що сега ги сравняваш?  :-\

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #134 -: Юни 09, 2010, 04:55:57 pm »

Скарлето ма, ти нъл знаш че имам повече книги по кармична астрология отколкото по стандартната  ;D  доста от нещата са от "Астрология и прераждане" на Доналд Йот  :P  дева, дева, ама като има такъв тюрлю гювеч от ретроградности в 12 дом това си е чист червен светофар  ;D

Аз съм една от тях - с ретро Нептун.  :P И като имаш книги...ко? Всички имаме книги. Тури и малко лични наблюдения и мисъл. Тогава ща питам дали пак мислиш така.  ;D

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #135 -: Юни 09, 2010, 04:57:24 pm »
Аз съм една от тях - с ретро Нептун.  :P И като имаш книги...ко? Всички имаме книги. Тури и малко лични наблюдения и мисъл. Тогава ща питам дали пак мислиш така.  ;D

що смяташ, че не влагам мисъл а?!?!  и да още смятам така!  :P

*

sunrain

• 6710
« Отговор #136 -: Юни 09, 2010, 04:58:11 pm »
И сега как ще бъде наказана само не разбрах като съм потопила Атлантида.  :P Малее, много сме, силни сме, все тука събрани, явно и тука има нещо за потапяне.  :86: :clap:

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #137 -: Юни 09, 2010, 04:58:33 pm »
във всички карти тук вие коментирате потенциал и заложби, но никой не коментира кармичните спънки или позитиви в даден натал, освен ако не е засегната оста СЛВ/ЮЛВ или съвпад на дадена планета с някой от възлите...  кармичната астрология си е отделен клон в астрологията, както натална, хорарна и прочее...

А защо трябва да ги коментираме? Тук влизаме за малко, пишем по тема, която ни допада, но чак пък да им направим и кармичен профил....мойте уважения. СЛВ ми е в Дева, не в Риби.  :P

не съм казала, че трябва, а че не се прави и се коментират само заложби и развитие  ;)

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #138 -: Юни 09, 2010, 04:59:23 pm »
И сега как ще бъде наказана само не разбрах като съм потопила Атлантида.  :P Малее, много сме, силни сме, все тука събрани, явно и тука има нещо за потапяне.  :86: :clap:

шшшшшшшшшшшшшт дан та чуе админа, че ше видиш ти кво ши потапяш  :57: :57: :57:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #139 -: Юни 09, 2010, 05:01:21 pm »
За последното не съм съгласна, че не са коментирани подобни неща. То зависи и за какво се пита все пак. Всичко е карма, дори болестите, дори съдбата на приятелката на Лили, дето пусна картата й с оня деспот...просто не си чела толкова сякаш, споменавани са и такива неща между другите, но относно кармата не съм сигурна дали знаем всички отговори, по-скоро сме в процес на търсене, за да се изказваме така категорично.