Здравей Гост

Уранова опозиция

• 311 Отговора
  • 65843 Прегледи
*

angy

• *
  • 105
Re:Уранова опозиция
« Отговор #180 -: Август 12, 2010, 09:11:47 pm »
Като гледам и на мен ми предстои тази опозиция скоро и освен това съвпад на Уран с Хирон, в натала Уран ми е в трети дом и управлява седми и осми. Какво да очаквам според вас. От известно време ме тресе страшно желание за промяна, направо място не си намирам, ама дали ще се случи. Партньора ли ще сменям или какво.

*

holanda

« Отговор #181 -: Август 12, 2010, 09:21:38 pm »
Като гледам и на мен ми предстои тази опозиция скоро и освен това съвпад на Уран с Хирон, в натала Уран ми е в трети дом и управлява седми и осми. Какво да очаквам според вас. От известно време ме тресе страшно желание за промяна, направо място не си намирам, ама дали ще се случи. Партньора ли ще сменям или какво.

започни с цвета на косата /ако искаш да пощадиш партньора / .Когато Уран направи опозиция с нат.Слънце/Марс при мен започнах да експериментирам с външния си вид.Пробвах  възможно най-различни прически и цветове.Влизах в роли,сменях компании и стилове.Едва сега се кротнах .
Знам,че става въпрос за Уранова опозиция,но мисля,че импулсът за промяна е водещ и в двата случая.

п.с.така или иначе тр.Уран квадратира наталния..

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #182 -: Август 12, 2010, 09:42:50 pm »
Е, то по тая логика по Ураново време трябва да съм щастлива, или по-провилно е да се каже - Дива и Щастлива ;D

Точно така е.  :72:

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #183 -: Август 12, 2010, 10:04:01 pm »
мен май също ще ме сполети скоро урановата опозиция и сигурно ще забогатея изневиделица /понеже няма как да обеднея/ уран ми е във втори дом  ;) а управлява шести, което не е добре- ще забогатея рязко, но с усилен труд, ма*ка му!!..може да направя реформа в здравеопазването, в момента събирам впечатления и материал за книга.. ;D

такаа..след като прочетох ПАК цялата тема, забелязах, че урановата опозиция започва да се усеща реално от когато уран влезе в опозиционният на наталният си знак..значи влезе в овен, после се върна, сега още е в овен..обаче забелязах и че ако в наталната карта  имаме твърд аспект / а аз имам опозиция с хирон на 177 градуса и нещо/, урановата опозиция да не се приема като нещо кой знае колко ново и необичайно, защото вече сме свикнали на напрежението, нещо такова..и като ги видях тези две неща, получих ново разбиране по въпроса.. ;)
Интересно.
Аз също очаквам уранова опозиция и все си мислех ,че има много време.Но аз имам нат уран във везни 17 гр,опозиция муркурий в овен.
Значи Вижън,искаш да кажеш, че щом тр уран е стъпил в овен е започнала да действа урановата опозиция???
Хм...
ох много транзити много нещо...
И аз съм като Angy ,уран ми управлява 7ми,8ми дом ,намира се в 3ти ,после предстои съвпад на уран с хирон,меркурий...
И аз имам голяма нужда от промяна(хайде да не е на партньора),но временна замяна с друг ;D ;D ;D
Прическата няма да я променя,цвета ми е добър...кой знае на къде ще ме избие :-\
Пък и с този тр уран върху слънцето,опозиция плутон...тр сатурн и той върху плутон....тежко е да ви кажа.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #184 -: Август 12, 2010, 10:09:11 pm »
твърдите аспекти на уран в натала са равни на уранова опозиция за цял живот!
И това изречение също ми изясни картинката чак сега :blink:
Аз имам уран опозиция меркурий в натала и значи може да преживея по-леко урановата опозиция :blink:
Дай Боже!!

« Отговор #185 -: Август 13, 2010, 07:36:16 am »
В тая връзка се сетих за една астроложка със стелиум в Стрелец и нейния "юпитеров" хумор.  ;D
За ползите от урановата опозиция беше се изказала нещо от сорта на: "Гробищата са пълни с хора, така и неосъзнали смисъла на живота си по време и след урановата опозиция".  :rolf:

това е по скоро плутонов черен хумор
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Divna

« Отговор #186 -: Август 13, 2010, 08:26:53 am »
Аз в момента се чувствам като в поговорката за овцата, според която, тревата в ливадата на съседите е по-сочна  ;D.
Та Милки, ако погледнеш в моята ливада (в радикса ми) ще благодариш на Господ, че те е пощадил  ;).
В момента тр. Уран ми е в точна опозиция на нат. Слънце и нат. Плутон. От друга страна тр. Сатурн ми е в съвпад с нат. Слънце и нат. Плутон, а тр. Плутон ми е в квадратура с нат. Слънце и нат. Плутон. На всичкото отгоре прогресивна Луна ми е в опозиция на нат. Уран и нат. Лилит и в съвпад с нат. Хирон.
Действието се развива по оста 5/11. Имам стелиум в 11 дом (Везни) и тр. Уран още с влизането си в Овен го почна как си трябва.
След като подмине Слънце и Плутон, Уран ще направи опозиция с нат. Венера и малко след това с нат. Уран и нат. Хирон.
Уран ми е управител на ИЦ, Плутон е упр. на АЦ, Слънце е управител на МЦ, а Венера управлява ДЦ и 12. Прогресивната Луна е в мелето и тя, пише се и тя на мафиот  ;D (9 дом), то без нея може ли?. Драмата е пълна.
За сега съм жива и здрава ;D.
« Последна редакция: Август 13, 2010, 08:31:14 am от Divna »

« Отговор #187 -: Август 13, 2010, 08:54:06 am »
За ползите от урановата опозиция беше се изказала нещо от сорта на: "Гробищата са пълни с хора, така и неосъзнали смисъла на живота си по време и след урановата опозиция".  :rolf:

това е да постигнеш освободеност на всяка цена... :o шокирайки околните  :o
хората от моето поколение със съвпада уран/плутон  е буквално

*

Nebesna

« Отговор #188 -: Август 13, 2010, 12:40:40 pm »
За ползите от урановата опозиция беше се изказала нещо от сорта на: "Гробищата са пълни с хора, така и неосъзнали смисъла на живота си по време и след урановата опозиция".  :rolf:

това е да постигнеш освободеност на всяка цена... :o шокирайки околните  :o
хората от моето поколение със съвпада уран/плутон  е буквално

Аз съм уранова - със светила във Водолей и трудно преживявам аспектите на Уран, пък за тези, които обичат рутината, да не говорим. Те сигурно пълнят лудниците или най-малкото гълтат психотропни.

ПП. При нашето поколение Урановата опозиция следваше Плутов квадрат, а в натала са в съвпад - голЕма чистка падна по мутабелния кръст. Аз затова обичам кардиналните, щото има действие и движение. А мутабелните кво? Лангър насам, лангър натам, сетне братно в изходно положение, докато не премине аспекта, та чак тогаз ти идва акъла в главата. Голямо пристособяване и опипване на почвата/експериментиране пада.

« Отговор #189 -: Август 13, 2010, 04:16:49 pm »
И мене ме чака Уранова опозиция след 3-4 годинки,но първо ще трябва да си свърши работата в 7 дом.За момента още не се е проявявал сериозно и това е явно щото съм тъпо и упорито говедо :-\ Ще си тътрузя статуковото докато някой или нещо не ме шамароса през лицето. :angry: А единствената планета в неподвижен знак ми е Луната в Телец. Иначе си имам една хубава квадратурка на Урана с Марс ,но в интерес на истината върша импулсивни неща веднъж на 10 год.Мислите ли ,че тригона на Сатурна  към Уран е виновен?
Слънце Близнаци,Луна Телец,Асц Дева,Венера и Марс в Рак

« Отговор #190 -: Август 13, 2010, 04:24:40 pm »
и аз съм от урановата руда,ма не знам колко съм облъчена
Уран/Асц
Уран каре Слънце
Сатурн Водолей

ма при мен нещо са се обърнали нещата Уран ме обвързва,Сатурн ме развързва

а на Ураново опозе  срещу този съвпадък Уран /Плуто/Марс У8 и аз щех да постигна шокираща освободеност, за секунди се мръднах и се срутиха трите горни шкафа в кухнята
на мястото където бях аз до преди малко и пародията е , че си гледах големият кръст в картата и реших да не излизам цял ден и да правя лютеница, ма то си се случи ,  :o
но тр.Юпитер съвпад Луна тогава ме е закрилял, защото ми се прияде, не бях яла цял ден и реших преди да напълня бурканите да я опитам,и затова се дръпнах от мястото, понякога лакомията спасява ;) ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #191 -: Март 03, 2011, 01:35:15 am »
Ето ви тема.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #192 -: Март 03, 2011, 01:39:35 am »

Когато в наталната карта планетата Уран се намира на кардиналните оси или в бизост до тях...Промяната е неизбежна не само в дома , в партньорствата , в средата , а и в личността като воля ,разум , емоция...
Силните вибрации отключват потенциала в картата и дават нов поглед и нагласа на личността. Остарялото , демодето , липсата на инициатива биват провокирани по вулгарен и непредсказуем начин...Аз наричам уран хулиган....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #193 -: Март 03, 2011, 01:40:28 am »

Психозолозите наричат тази възраст - криза на личността на средната възраст. Астролозите я наричат уранова опозиция....Няма значение как е наречена , тя е период в живота на всеки индивид , без значение на пола....
При всеки индивид тя рефлектира по индивидуален начин Но колкото по - изразен е Уран , колкото по-аспектиран е , толкова по-силно урановата опозиция поставя своя безвъзвратен отпечатък в живота му....
Сега си спомням със студенина за този период...Някяк си страстите ,които само Уран може да потуши с безразличие са потънали като останките на Титаник в дълбините на душата ми...
Признавам , беше тежко...много тежко време , но и време за усвояване на нови уроци и опитности....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #194 -: Март 03, 2011, 01:45:08 am »
Тоз Уран понякога не прави ли подаръци :(Всичките му изненади  ли са неприятни?

Прави подаръци. Чой познат се ожени при уранова опозиция.
Натално Луна на десцендента е в опозиция на Уран в 1-ви дом.
При Уранова опозиция (тр. Уран в съвпад с десц. и луната), човекът сключи брак
неочаквано и внезапно.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

angy

• *
  • 105
« Отговор #195 -: Март 03, 2011, 02:39:32 am »
Моя Уран е в началото на везни в трети дом. Още през лятото като влезна Уран за малко в овен имаше бурна реакция в живота ми. Сега при същинската опозиция ще видим. Но някак си не ме е страх а напротив имам ужасно силен копнеж за промяна и за разрешаване на наболели проблеми. Уран ми управлява 7 и 8 дом.

*

Марая

• 28287
« Отговор #196 -: Март 03, 2011, 02:41:45 am »
Моя Уран е в началото на везни в трети дом. Още през лятото като влезна Уран за малко в овен имаше бурна реакция в живота ми. Сега при същинската опозиция ще видим. Но някак си не ме е страх а напротив имам ужасно силен копнеж за промяна и за разрешаване на наболели проблеми. Уран ми управлява 7 и 8 дом.

А Сатурн? ;D Какво прави? :blink:

*

angy

• *
  • 105
« Отговор #197 -: Март 03, 2011, 03:41:15 am »

Сатурн през октомври, ноември ще направи опозиция с наталната си позиция и ще транзитира около ИЦ. Може би трябва да очаквам някакви сериозни промени в къщи?

*

Марая

• 28287
« Отговор #198 -: Март 03, 2011, 03:50:16 am »

Сатурн през октомври, ноември ще направи опозиция с наталната си позиция и ще транзитира около ИЦ. Може би трябва да очаквам някакви сериозни промени в къщи?

По време на Урановата опозиция е и Сатурновата ,която всъщност бележи пика на Урановиш транзит.Точно в този период събитията са разпознаваеми и наред с това имат категоричен тон....

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #199 -: Март 03, 2011, 04:09:37 am »
И мен ме чака същото ;)
И уранова и сатурнова опозиция.
Моят натален уран е в кардинален знак (везни).Промените при мен май започнаха,незнам.... :-\