Здравей Гост

Изгряващи планети в хороскопа

• 273 Отговора
  • 41773 Прегледи
*

abroad

Изгряващи планети в хороскопа
« -: Януари 29, 2010, 11:08:55 pm »
Ако позволите, ще я отворя аз :blink:
Тъкмо днес разсъждавах на тая тема, а и четох в дир-а...
Имам изгряващ Нептун в 12 на 8 градуса от АС - създавам често погрешно впечатление за себе си... , без да искам :-[
« Последна редакция: Януари 29, 2010, 11:14:09 pm от abroad »

*

abroad

Re:Изгряващи планети в хороскопа
« Отговор #1 -: Януари 29, 2010, 11:11:53 pm »
Брат ми, обаче има Нептун в 1ви дом, далеч от АС и също създава такова погрешно впечатление, но сякаш по-осъзнато и преднамерено, с цел...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2 -: Януари 29, 2010, 11:14:02 pm »
Опс, вече пуснах темата. Мога ли да я прехвърля тук и как?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Януари 29, 2010, 11:17:50 pm »
Прехвърлям всичко тук, за по-нагледно. Надявам се темата да е интересна за всички.  :blink:

Цитат
Небесна, струва ми се, че би било полезно да го обсъдим в отделна тема, за да не оспамваме тази. А пък и доколкото виждам, има нужда да се внесе повече яснота по въпроса, че току виж някой може да не знае, че има изгряваща планета в хороскопа си.

Цитат
Нима не приемаш, че една планета, изгряваща на АС откъм 12 дом, може да действа по-силно от планета в първи? Същото важи и за кулминацията откъм 9ти дом. За "затлачена" планета в 12 дом можем да говорим, ако това е лична планета, транссатурновите планети, както знаеш, са надличностни и, ако са силно поставени, дават силна връзка с колективните енергии и егрегори.

Цитат
Истината е, че една планета в 12 дом вече е изгряла, а ако е близо до АС откъм 12 дом, е току що изгряла. И какво, затлачена ли е? Ще се учудиш, но от гледна точка на хелиакалните изгреви и залези планетите добиват сила, движейки се в посока от АС към МС, т.е. след изгрева им до точката на кулминация!
Да вземем едно Слънце в първи дом. Защо иска на всяка цена да блести, да бъде забелязано? Защото де факто така разположеното Слънце предстои да изгрее, но още или не се вижда, или тъкмо се е показало на хоризонта, т.е. раждането е преди астрономическия изгрев. Както казват, най-тъмно е преди зазоряване, затова Слънце в първи дом "крещи". И въобще няма никаква гаранция, ако в картата има две изгряващи планети - едната откъм 12 дом, а другата в първи, коя от двете ще бъде забелязана първа. Изключение правят планети в 12 дом, които наистина са далеч от АС, да речем в интерсептиран знак.

Цитат
Една планета в 12-ти дом вече е изгряла. Всички домове, които са над хоризонта са "дневни" домове, а знаците (с планетите в тях) вече са изгрели на източния хоризонт. Залязващи са знаците и планетите, които се спускат под западния хоризонт. На приблизително всеки 2 часа на източния хоризонт изгрява по един знак (заедно с планените в него). Потвърждавам, че Уран на Лили вече е бил изгрял по време на нейното раждане. Всички планети под хоризонта са "нощни", а тези над хоризонта - "дневни".

Цитат
И между другото, моят Уран е изгрял в метрото, където майчето получава контракции, а цялото раждане после минава за един час. Тоест преди час той е бил точно на хоризонта.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #4 -: Януари 29, 2010, 11:22:23 pm »
А ако в близките 10 градуса откъм 12 и след куспидата на първи няма планета, какво правим тогава? Отчитат ли се за изгряващи планети пък било то и в трети дом ? Или по-отчетливо е влиянието на управителя на изгряващия знак, като позиция и аспекти ?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Януари 29, 2010, 11:24:20 pm »
Кака Марая мисля, че имаше Нептун на 9 гр. от АС откъм 12 дом. Хич да не прави скатавки, ще чакам да се включи и тя в дискусията.  :P Току виж сме открили истината за "затлачените" планети.

Вещичке, твоята Венера макар че е доста далеч, но все пак е в знака на АС. А ти нямаше ли афинитет към облеклото и пространствения дизайн?  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

« Отговор #6 -: Януари 29, 2010, 11:26:35 pm »
А аз към какво трябва до имам афинитет :-\
Към алкохола ли  :49:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #7 -: Януари 29, 2010, 11:28:33 pm »
Най-близо до Асц са ми Уран, откъм 12-ти дом и Нептун в 1-ви. И Лили според теб при мен коя по-силно се долавя, понеже ме познаваш, аз не мога да определя ... за мен Нептун си е казал думата по външния вид, но незнам иначе как ме усещат другите.    
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8 -: Януари 29, 2010, 11:30:05 pm »
А ако в близките 10 градуса откъм 12 и след куспидата на първи няма планета, какво правим тогава? Отчитат ли се за изгряващи планети пък било то и в трети дом ?

Тогава можеш да погледнеш дали имаш планета в горна или долна кулминация, т.е. близо до меридиана, те също дават доста красноречива информация за родения. Ако имаш де.
Ако пък нямаш, гледаш планетата, която стои най-високо в картата, така съм чувала. Независимо в кой дом, стига да е над хоризонта. Казам го информативно, не съм го проверявала на практика все още.
Същото важи и за планета-синглетон, т.е. сама в полусфера, дръжка на кошница.  :rolleyes:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #9 -: Януари 29, 2010, 11:32:43 pm »
Сънрейн, в очите ти няма нищо нептуново. Под ураново влияние ти е и извивката на очите, и цветът им. Моите впрочем също, иначе щях да си имам големи кравешки очи и влажен поглед. Ох, защо ли нямам?  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #10 -: Януари 29, 2010, 11:33:51 pm »
Незнаех това за очите. А твоите са хубави, няма за какво да съжаляваш.  :blink:
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #11 -: Януари 29, 2010, 11:42:40 pm »
Какво ще кажете за тази жена? С какво мислите, че се занимава според изгряващите и кулминиращи планети?

ПП. Ще помоля Хело да не дири градуси на алкохолизма и тем подобни.  :P
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #12 -: Януари 29, 2010, 11:45:20 pm »
Кака Марая мисля, че имаше Нептун на 9 гр. от АС откъм 12 дом. Хич да не прави скатавки, ще чакам да се включи и тя в дискусията.  :P Току виж сме открили истината за "затлачените" планети.

цала вечер чистя! :( :angry: и хич не се скътавам.
но за протокола:
нептун на 9гр. откъм 12-ти.
меркурий на 6гр. откъм първи.

имам дете с натоварен 12-ти дом :( ,всичките му планети са над хоризонта. да ги приемам за изгряващи ли тези в 12-ти? :o

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #13 -: Януари 29, 2010, 11:47:14 pm »
Брат ми, обаче има Нептун в 1ви дом, далеч от АС и също създава такова погрешно впечатление, но сякаш по-осъзнато и преднамерено, с цел...

Между другото, замисляла съм се дали пък една планета в първи дом не символизира ролята, която играем пред света и с която се идентифицираме? Докато енергията на планета, разположена в 12 дом, се изразява по-спонтанно, извън съзнателния ни контрол - тук няма игра, няма маски, т.е. чрез нея не целим да окажем впечатление.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #14 -: Януари 29, 2010, 11:50:42 pm »

имам дете с натоварен 12-ти дом :( ,всичките му планети са над хоризонта. да ги приемам за изгряващи ли тези в 12-ти? :o

Естествено, че са изгряващи - дневни планети са.....Кого ще върнем в повтарачката? Това са планети в елевация, всичко под хоризонта още не е изгряло. то се готви да изгрее.

*

abroad

« Отговор #15 -: Януари 29, 2010, 11:51:13 pm »

Между другото, замисляла съм се дали пък една планета в първи дом не символизира ролята, която играем пред света и с която се идентифицираме? Докато енергията на планета, разположена в 12 дом, се изразява по-спонтанно, извън съзнателния ни контрол - тук няма игра, няма маски, т.е. чрез нея не целим да окажем впечатление.

По-добре не бих могла да го кажа, това имах предвид

*

Nebesna

« Отговор #16 -: Януари 29, 2010, 11:52:27 pm »
Дневните планети са видими. те са обективни. докато нощните планети са субективни. Едно Слънце в 12-ти дом е по-обективно от едно слънце под хоризонта.

*

Asol

• 4140
« Отговор #17 -: Януари 29, 2010, 11:54:38 pm »
За картата, на прима виста при този кулминиращ Уран и изгряващ Марс  в Козирог близо до куспидата на първи, си помислих да не е някой инженер, или може би архитект, заради Венерата в Риби в аспект с Уран ...
« Последна редакция: Септември 20, 2011, 08:23:07 am от Asol »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #18 -: Януари 29, 2010, 11:54:52 pm »

Приеми ги за вече изгрели.
Ако АС попада в следващия знак, не бих ги приела за изгряващи, но има и изключения. Например, една планета в последните градуси на знака в съчетание с АС в първите няколко на следващия.
Птолемей дава толеранс само 5 градуса от двете страни на АС, други автори споменават за 7-8 градуса. Аз съм малко по-щедра - моят толеранс е в рамките на 10-12 градуса, а може и малко повече, според конкретната карта.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #19 -: Януари 29, 2010, 11:56:55 pm »
За картата, на прима виста при този изгряващ Уран и Марс  в Козирог близо до куспидата на първи, си помислих да не е някой инженер, или може би архитект, заради Венерата в Риби в аспект с Уран ...

Засега няма да казвам, нека се включат и други желаещи.  :-X
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.