Зависи на какво ниво се обработва слънцето от самия представител на зодията. :blink:
За черногледство - има го този момент, но не бием Скорпионите.

Рибите с техните розови очила развалиха тука черногледия триплицит.

За броните и защитите, има ги, наистина много лостове, много ръчки, много нещо, но без черупка какво си - гол охлюв, на нищо не приличаш, затова си ходим облечени, че иначе само да подухне вятър и някоя прашинка да попадне в това, което е под черупката, много ранява, дори и нещо дребно да е.
За мен това колко даваш е свързано с това колко обичаш. :blink: Като аспект на ранено Слънце от Нептун, склонна съм, по-скоро бях, да вярвам в добрината на хората, да ги обичам, като цяло, в един шриок смисъл - както обичам природата, животните, планетата, всичко, което ме заобикаля. Трябва да обичаш, за да има смисъл - не нещо, всичко. Така иска Слънцето. И когато обичаш, нали, даваш от себе си, влагаш по малко от себе си, за всеки един, който е дошъл, помолил е. Молят ме за еднократни, уж непериодични жестове, така, на доброта, солидарност и ги получават. Еднократния жест нищо не струва. Въпроса е че в един момент са се натрупали много хора, много еднократни жестчета, а срещу теб няма никой, който да иска да ти ги върне. Това е, което мен ме е изцедило и наранило. И тук беше права АН, която спомена, че става въпрос за множество малки, но редовно повтарящи се ранявания. В добрия случай съм получавала една усмивка, едно мерси и после, айде, пътя. В лошия на добротата ми са отвръщали с някаква отявлена завист към възможностите ми, която се прояви с агресивно поведение, което съм търпяла години наред. :angry: С тая любов в широк смисъл Слънцето ми си е подписа присъдата за вечно отритване от Луната.
А лостовете, инстинктите за съхранение, за които говориш, те по-скоро са когато обичаш конкретен човек. Обичаш го специално, в тесния смисъл на думата. Когато знаеш че като му се дадеш веднъж, това значи да му дадеш в ръцете пълномощното да те унищожи само с един жест. Този човек, за който би дал ВСИЧКО или много голяма част от всичко, което имаш. Било то приятел, било то любим/а ... затова толкова време подбираме. :blink: