Здравей Гост

контактите и аспектите на меркурий

• 50 Отговора
  • 8907 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:контактите и аспектите на меркурий
« Отговор #20 -: Февруари 06, 2010, 12:17:36 am »
та ,къде да е оптимист мерка ако не в стрелец?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Divna

« Отговор #21 -: Февруари 06, 2010, 02:13:53 am »
Меркурий ми управлява 8 и 11 дом. Намира се на К11 (Дева). Той е най-високо издигнатата ми планета в радикса. Неправи никакви аспекти.
Не говоря много, но обичам да комуникирам. Не обичам да споря, правя го само тогава, когато виждам, че спорът е конструктивен. Добър слушател съм. Уважавам философията на хората, т.е. съгласна съм, че не всеки може да мисли като мен по даден въпрос. Понякога блокирам и имам усещането, че не мога да се изкажа подобаващо. Но това е временно явление и се проявява тогава когато съм емоционално напрегната. Любознателна съм, но не и любопитна. Обичам да пиша и чета.
« Последна редакция: Февруари 06, 2010, 10:33:45 pm от Divna »

*

Aneli

• *
  • 69
« Отговор #22 -: Февруари 06, 2010, 08:55:31 am »
Много говоря, даже понякога имам чувството че прекалявам.Винаги когато се съберем с приятели съм в центъра на компанията - тригон с Юпи в Лъв.Викам си понякога абе тоя Сатурн няма ли да ме спре малко, все пак е в дева, в 11-ти ама не.
Понякога щастието е благословия, но в повечето случаи е ЗАВОЕВАНИЕ!

*

Марая

• 28287
« Отговор #23 -: Февруари 06, 2010, 01:13:59 pm »
Много говоря, даже понякога имам чувството че прекалявам.Винаги когато се съберем с приятели съм в центъра на компанията - тригон с Юпи в Лъв.

аз нямам тригон на мерка към юпитер ,и винаги съм в центъра на компанията.
вероятно някой друг влия е на това.мисля,че идва от слънцето....знам ли? :-\

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Aneli

• *
  • 69
« Отговор #24 -: Февруари 06, 2010, 03:32:10 pm »
Ами мисля, че начина по който комуникираме идва от Меркурий, но да - Слънцето това е нашата изява - при  мен в 3-ти дом съвпад с Марс в Козирог

*

Марая

• 28287
« Отговор #25 -: Февруари 06, 2010, 03:35:09 pm »
Ами мисля, че начина по който комуникираме идва от Меркурий, но да - Слънцето това е нашата изява - при  мен в 3-ти дом съвпад с Марс в Козирог

марс е добре поставен в козирог , слънцето в съвпад с него не би се чувствало лошо. при това намирайки се в 3-ти дом -контакти и комуникаций имаш с какво да впечатляваш.....
а мерка в стрелец разширява хоризонтите... ;)

*

Aneli

• *
  • 69
« Отговор #26 -: Февруари 06, 2010, 03:41:35 pm »
Съгласна съм за Меркурий в Стрелец, може би и за това харесвам хора с Меркурий в огнени знаци, винаги съм търсила в хората около мен емоцията в общуването.Твоят също е в Стрелец, отдавна чета този форум и винаги съм ти се възхищавала на плама с който защитаваш убежденията си

*

Марая

• 28287
« Отговор #27 -: Февруари 06, 2010, 04:19:58 pm »
Съгласна съм за Меркурий в Стрелец, може би и за това харесвам хора с Меркурий в огнени знаци, винаги съм търсила в хората около мен емоцията в общуването.Твоят също е в Стрелец, отдавна чета този форум и винаги съм ти се възхищавала на плама с който защитаваш убежденията си

да меркурий в стрелец казва истината ,без значение каква е тя. в знака на юпитер няма лъжа ,има широта на възгледите и на хоризонтите.
а когато е ретро ,мерка вижда истината от всички страни и винаги я насочва първо към себе си. той трябва да е убеден ,за да защити убежденията си и убеди другите в правотата си!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #28 -: Февруари 06, 2010, 10:09:32 pm »
да меркурий в стрелец казва истината ,без значение каква е тя.

Разбира се, особено в съвпад с Нептун.  :72:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #29 -: Февруари 06, 2010, 10:10:51 pm »
 При съвпад на тр.Меркурий с нат Уран- леки пътни инциденти.

*

Марая

• 28287
« Отговор #30 -: Февруари 06, 2010, 10:17:28 pm »
да меркурий в стрелец казва истината ,без значение каква е тя.

Разбира се, особено в съвпад с Нептун.  :72:

;D ;D

нептун- гениалност,вдъхновение 
         - умопобъркване и маниакалност.
уран  - оргиналност ,изобретателност
        - опърничавост ,ексцентричност 
сатурн-постоянство ,вярност
         -скептицизъм,подозрение   

и да не продължавам.  ;D ;D , зависи от други неща разбира се....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #31 -: Февруари 06, 2010, 10:24:20 pm »

-скептицизъм,подозрение   

Това копи-пейст от някоя книжка ли е?
Вярно е, всяка планета има и своите положителни, и своите отрицателни прояви сред човешките индивиди, макар че тя самата е заредена с неутрална енергетика, т.е. нито е добра, нито зла.

А това, че твоят Меркурий в Стрелец поставя "истината" най-високо в йерархията на ценностите, все още не означава, че всички са така. Между другото, най-изпечените лъжци и тарикати, които познавам, са все Стрелци с Меркурий в Стрелец. Визирам моето поколение, т.е. с Нептун в същия знак.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #32 -: Февруари 06, 2010, 10:26:53 pm »
Пфу, моя Мерк е в Рак в 9 дом, там ми е Венерата, но в Близнаци.
Хич не ми харесва, а е най-аспектираната ми планета.
И според новата ми карта е на МЦ.

уран  - оргиналност ,изобретателност
         -скептицизъм,подозрение  

А когато е в тригон с Уран и секстил с Сатурн?

« Последна редакция: Февруари 06, 2010, 10:36:34 pm от Рая »

*

Марая

• 28287
« Отговор #33 -: Февруари 06, 2010, 10:37:40 pm »

-скептицизъм,подозрение   

Това копи-пейст от някоя книжка ли е?
Вярно е, всяка планета има и своите положителни, и своите отрицателни прояви сред човешките индивиди, макар че тя самата е заредена с неутрална енергетика, т.е. нито е добра, нито зла.

А това, че твоят Меркурий в Стрелец поставя "истината" най-високо в йерархията на ценностите, все още не означава, че всички са така. Между другото, най-изпечените лъжци и тарикати, които познавам, са все Стрелци с Меркурий в Стрелец. Визирам моето поколение, т.е. с Нептун в същия знак.

не е копи-пейст ,а ключове думички ;D ;D.
нали си извала у нас , и знаеш ,че имам богата бибилиотека . е все нещо съм прочела и аз де. дори и като погледнеш разликата в годините ни не е малка... ;D с това нищо не искам да кажа в своя полза по отношение на знания...,но все пак има една единичка време и нещо като опит.....
аз също имам наблюдения в/у съвпада на мерка и нептун в немалко знаци ,както и аспектите им в това число и леки и тежки.
мога да кажа ,че на стрелеца като цяло му е трудно да лъже ,защото юпитер не е от планетите ,които харесват лъжата. стрелеца може да украси нещо ,да го преувеличи ,но да излъже....,малко трудно.
имам наблюдения в/у мерка в съвпад с нептун в скорпион. там е  по-сложно ,защото скорпиона е манипулатор скрит и потаен. мерка приема неговите качесства , а нептун ,като упр. на рибите се плъзгаа и хлъъъзга по дълбокото ,размивайки и прекривайки истината.
имам наблюдения и в/у мъжа ми. да не му споменавам знака ,че ще се взривите....мерка тук също не е от най-искренните привърженици на истината. и тъй като основно той отговаря за лъжата ,смело заявявам ,че както всяко стадо си има мърша ,така и в астрологията ерка има различно звучене в знаците и в аспектите ,соито прави! ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #34 -: Февруари 06, 2010, 10:51:42 pm »
На Меркурий в огнен знак по принцип му е трудно да лъже, но не е невъзможно.
На Меркурий в Овен, защото е по детски непосредствен; на Меркурий в Лъв, защото е въпрос на чест; на Меркурий в Стрелец, защото най-важна е истината, неговата истина тук и сега.
Меркурий в Стрелец обикновено преувеличава доста и не всичко от казаното трябва да се взема за чиста монета, но в близък досег с Нептун може и да послъгва, при това доста умело минава между капките.
И между другото, нерядко аспектите на Меркурий с Юпитер дават талант за риторика, да се убеждава аудиторията в "истинността" на дадено нещо, но също така и много добро умение да се блъфира, ако се наложи.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #35 -: Февруари 06, 2010, 11:02:04 pm »
На Меркурий в огнен знак по принцип му е трудно да лъже, но не е невъзможно.

разбрира се ,че е така. но в контакт с планетите ,които замъгляват е съвсем нормално да има и други проявления :blink:.

ние обаче не се ограничаваме в тая темата само с огнените знаци  а и с останалите от зодиака.
може би в двойственте знаци -един от който е стрелеца ;D ;D ;D ;D ,на мерка му е по-лесно да излъже .
други такива  са близнаците и рибите ;D ;D ;D ;D.
ноо ,в аспект към сатурн по принцип малко трудно би могъл да излъже. съвпад ,квадрат ,тригон- там лъжата не върви! ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #36 -: Февруари 06, 2010, 11:09:12 pm »
ноо ,в аспект към сатурн по принцип малко трудно би могъл да излъже. съвпад ,квадрат ,тригон- там лъжата не върви! ;)

Сигурна ли си?
Разгледай тази дата - 6.12.1978 г., макар и с неизвестен час на раждане.  ;D
Лъжеше, мажеше и крадеше пари от касата на работното си място. А баща й бе директор на един от най-големите девненски заводи навремето...

Само да изброя аспектите за протокола:
Слънце в съвпад с ретро Меркурий /изгорен/, Сатурн в точен квадрат със Слънце/Меркурий, Марс и Нептун в Стрелец. И съмнявам се всичко да е от едната Луна в Риби, макар че и тя може да допринася.

Така че по-скоро бих заложила на тригона със Сатурн, но и там нещата са относителни.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #37 -: Февруари 06, 2010, 11:19:13 pm »

Сигурна ли си?
Разгледай тази дата - 6.12.1978 г., макар и с неизвестен час на раждане.  ;D
Лъжеше, мажеше и крадеше пари от касата на работното си място. А баща й бе директор на един от най-големите девненски заводи навремето...

Само да изброя аспектите за протокола:
Слънце в съвпад с ретро Меркурий /изгорен/, Сатурн в точен квадрат със Слънце/Меркурий, Марс и Нептун в Стрелец. И съмнявам се всичко да е от едната Луна в Риби, макар че и тя може да допринася.

Така че по-скоро бих заложила на тригона със Сатурн, но и там нещата са относителни.

то си е стелиум в стрелец  :o -огнен стелиум и доколкото разбирам тук е марс и квадрат на луната в риби :72: :72: :72: със стелиума . :o
ще я погледна тая карта от чисто любопптство ,щото е свързана с мойта дата ;D ;D ;D.разбира се ,годината е много далечна ,но с удоволствие ,ще я разгледам ;D ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #38 -: Февруари 06, 2010, 11:23:34 pm »
За нейно "оправдание" ще добавя, че цялото семейство крадеше. Дори сапуни от аптеката в предприятието!
Така че средата, в която е расла, е допринесла за сформирането на ценностната й система.
Интересно е да се спомене, че бащата също бе със Слънце в Стрелец.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #39 -: Февруари 06, 2010, 11:26:13 pm »
За нейно "оправдание" ще добавя, че цялото семейство крадеше. Дори сапуни от аптеката в предприятието!
Така че средата, в която е расла, е допринесла за сформирането на ценностната й система.
Интересно е да се спомене, че бащата също бе със Слънце в Стрелец.

интересно е къде му е бил меркурия ;D ;D.
направо ме изуми със сапуните ;D ;D ;D ;D ;D