Здравей Гост

Слънчева супер буря-очаква ли ни скоро нова

• 110 Отговора
  • 19800 Прегледи
*

Veselin

Re:Слънчева супер буря-очаква ли ни скоро нова
« Отговор #60 -: Февруари 08, 2010, 08:28:16 am »
От всичко дотук изводите какви са:
1. Спираме тока още от сега и ставаме електро-независими
2. Търсим нов вид енергия (сигурен съм обаче, че отдавна има открита такава!), все още имаме време
3. Все още имаме време да оправим грешките си във взаимоотношенията си с другите и с планетата
Че ще се мре, ще се мре, то е повече от ясно, мен лично не ме е страх от самата смърт, колкото от начина, по който ще се мре. Нали знаете, че душата на човек, преживяла насилствена смърт и много голям ужас и страх преди смъртта, носи този страх и ужас и в следващите си животи и психически се обременява. А оттам идват разни там фобии и странни страхове у повечето хора. Бих предпочел да заспя и повече да не се събудя, отколкото да се удавя, да падна в някоя пропаст и да ме затрупа нещо, или да изгоря жив. Още от сега съм готов с приспивателните, така че когато предусетя смърт при катаклизма, да предотвратя евентуалния ужас от такава смърт.  ;D

*

Nebesna

« Отговор #61 -: Февруари 08, 2010, 08:32:05 am »
Или Земята е в центъра или Слънцето. Какво тук значи някаква си личност? Всяко нещо гравитира около друго нещо. Земятата и планетите окол Слънцето, Слънцето около Галактическия център и т.н.

Синухе, аз предлагам да използваме паралелно и двете карти - хелиоцентричната (гледайки на Земята "отвън" и наблюдавайки  аспектите към земята и познатата ни геоцентрична карта. (в първия случай ретроградностите не играят, понеже те са явление, наблюдавано от земята). Ще се разтърся за други документирани събития и прпосто ще си наблюдаваме картите, а ти се постарай да конкретирираш отговорът на кой въпрос всъщност търсим.

*

Nebesna

« Отговор #62 -: Февруари 08, 2010, 08:34:42 am »
От всичко дотук изводите какви са:
1. Спираме тока още от сега и ставаме електро-независими
2. Търсим нов вид енергия (сигурен съм обаче, че отдавна има открита такава!), все още имаме време
3. Все още имаме време да оправим грешките си във взаимоотношенията си с другите и с планетата
Че ще се мре, ще се мре, то е повече от ясно, мен лично не ме е страх от самата смърт, колкото от начина, по който ще се мре. Нали знаете, че душата на човек, преживяла насилствена смърт и много голям ужас и страх преди смъртта, носи този страх и ужас и в следващите си животи и психически се обременява. А оттам идват разни там фобии и странни страхове у повечето хора. Бих предпочел да заспя и повече да не се събудя, отколкото да се удавя, да падна в някоя пропаст и да ме затрупа нещо, или да изгоря жив. Още от сега съм готов с приспивателните, така че когато предусетя смърт при катаклизма, да предотвратя евентуалния ужас от такава смърт.  ;D

Веско, ти си голям фаталист за добро или за лошо, не знам....С толкова много Стрелец това ми се струва странно. Стрелците обикновено са оптимисти.
За всичко, което каза си абсолютно прав. Само, че краят е твърде далеч и ние няма да го доживеем. Нашето Слънце ще съществува още милиарди години преди да загасне.

*

Veselin

« Отговор #63 -: Февруари 08, 2010, 08:38:50 am »
И на мен винаги ми се е струвало странно това. Отдавам го на Луната ми в Рак (както винаги) и съвпада Сатурн Плутон в Скорпион в 8 дом. Предполагам мнителността ми и фатализма идват от тях. Напоследък често се замислям дали да не потърся някой хомеопат, който да понамали тази моя емоционалност, да премахне фатализма ми и други такива състояния. Доколкото знам, хомеопатите успешно се справят с тези неща, да не говорим пък за депресии и други такива състояния.

*

Nebesna

« Отговор #64 -: Февруари 08, 2010, 08:52:21 am »
Документирани геомагнитни бури: август-септември 1859, 1921, март 1989 (Квебек, Канада)

http://money.ibox.bg/news/id_339606701

*

Nebesna

« Отговор #65 -: Февруари 08, 2010, 09:17:10 am »
Ето това сме го изучавали по палеоекология във връзкас изменението на климата. Научих и много нови подробности.
Статията е страхотна-прочетете я. http://sun-climate.atspace.com/vruzki.html

" Цикличното изменение на броя слънчеви петна като факт е открито от Хенрих Швабе - немски любител на астрономията. В последствие Рудолф Волф – швейцарски астроном, на базата на събрани от него данни за направени дотогава наблюдения, установява 11 годишен период на изменение на броя слънчеви петна. .....От 1645 г до 1715 по Слънцето почти е нямало петна. Този период е наречен Маундеров минимум и по време е съвпаднал с т.н. Малък ледников период. Хрониките разказват, че тогава, в продължение на 70 години, в цяла Европа зимите са били много студени. Гренландия, която е била зелена земя, откъдето идва името и, се е покрила с ледове и местното население – викинги са се изселили. Реките Темза в Лондон и Сена в Париж са замръзвали, и по леда са ставали веселия и разходки. В Холандия са се заледявали всички плавателни канали за което свидетелстват картините на холандските майстори.

11-годишните цикли очертават векови с продължителност между 75 и 90 години (Цикъл на Глайсбърг) и двувекови със средна продължителност 200 - 210 години .Ние живеем в края на един такъв цикъл.

Палеоклиматичните изследвания доказват съществуването на цикли и с по-голяма продължителност – 2200-2400 г."

*

Lillie

• 30532
« Отговор #66 -: Февруари 08, 2010, 09:19:51 am »
Разводняване е когато не е по темата.

Нухе, не се опитвам да променям тълкуването на ретро планетите в астрологията. Но неприемането на един всеизвестен факт ме учудва. Една планета е ретроградна, когато е най-близо до Земята. Затова няма как влиянието й да се подцени, особено ако това е вътрешна или персонална планета.
Това не е първата тема, която бива разводнена. Всъщност за какво "разводняване" става въпрос при условие, че астрономията и астрологията са били едно неразделно цяло още от древността? Или и това ще отречеш? Щом толкова държиш да има ред в този форум, тогава ми кажи защо други теми може да се разводняват, а тази не? Само защото е създадена от теб? Какво стана с темата за изгряващите планети, какво стана с темата за Слънцето и проработката му, м? Или вече не помниш?  :blink:

Цитат
Или ти е много сложничко,знам ли  :P

Още снощи щях да те питам защо се опитваш да даваш оценка на чуждите способности, като ме пита дали съм "способна" на еди какво си. Някакъв проблем с втори дом случайно и чуждите ресурси и таланти?
Не знам, но дотук отношението, което се демонстрира, и сляпата убеденост в собствената си бепогрешност говорят единствено за проблем с проработката на Плутон.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #67 -: Февруари 08, 2010, 09:29:44 am »
Интересно, но факт, сега сезоните се изместиха поне с един месец назад, т.е. зимата у нас започва към края на яунуари - февруари, при това тази година е доста сурова. Да не би това е следствие от промяната на полюсите?  :rolleyes: При това вече от зимата директно преминаваме към лятото, а пролет и есен като че ли няма.

"...през 1049 година е било толкова студено, че конната битка между враждуващите печенези и византийци се е провела върху ледовете на р. Дунав."

*

Nebesna

« Отговор #68 -: Февруари 08, 2010, 09:33:46 am »
  "Предвестници за предстоящия двувекови слънчев минимум
     1.Сегашният слънчев минимум (на границата между 23-я и 24-я слънчеви цикли) е много продължителен и дълбок. От април 2006 г. до началото на февруари 2009г. се събират около 480 дни през които на Слънцето е нямало нито едно петно. Подобно събитие не се е случвало от 1913 година насам; Освен това на Слънцето не са наблюдавани избухвания и коронални изхвърляния на плазма (и никакви магнитни бури на Земята).
     2.Общото магнитно поле на Слънцето е най-слабото от 50 години насам;
     3.Плътността на слънчевия вятър е рекордно ниска за целия период на неговото наблюдение (над 40 години);
     4.Намалението на слънчевата светимост след 2006 година е доста по-голямо от обичайното за един слънчев 11-годишен минимум;
     5.Последният петнообразувателен слънчев цикъл, чийто максимум беше през 2000 г. е необичайно дълъг – по предварителни оценки около 12,5 г.
     6.Нарушено е правилото (Гневишев-Оль) –„ всеки нечетен цикъл е по-висок от предишния четен”. Т.е. 23-я беше по-нисък от 22-я.

Вече се наблюдават силни захлаждания на Земята
     - Наблюдават се студени зими в САЩ (2001, 2007 и 2009г) за първи път около 200 години насам. Регистрирани са температури до -50-52оС в щатите Минесота, Северна Дакота и др., тежки зими в Източна Европа и Сибир.
     - Зимата в Китай през 2008 година е най-тежката от 100 години насам и обхваща дори тропическите райони на Земята.
     - Сняг и отрицателни температури на Арабския полуостров през 2008 и 2009 г.
     - През 2008 в Сидни вали сняг за първи път от 165 години насам.
     - През 2007 година в Буенос Айрес вали сняг от 1917 година насам.
     - Общата маса на антарктическия континентален ледник след 2000 г. е нараснала с около 5%."

http://sun-climate.atspace.com/vruzki.html

*

Lillie

• 30532
« Отговор #69 -: Февруари 08, 2010, 09:54:48 am »
Така-ако аз съм в Бургас и тук създам ядрена бомбичка  и я изстрелям от тука,която каца в Африка и там прави поражения,къде се построява карта на събитието ПАДАНЕ НА АТОМНА БОМБА- в Бургас или в Африка? И отделно да питам-къде ще има смърт-в Б-с или Африка? Къде е плоскостта на събитието  :unsure: ;D

Примерът с бомбата е много на място. В случая, който коментираме, повърхността на Слънцето е мястото, къде възниква зародишът на събитието, а останалите планети са плоскостта, върху която се проектира събитието, носейки определени резултати. Някъде, на друга планета, една такава слънчева буря може да не предизвика същия резултат, т.е. възникването на бурята е обективен феномен, но носи субективен характер от гледна точка на небесното тяло, върху което това влияние се проектира. Затова стигаме до извода, че обективно можем да разгледаме феномена от хелиоцентрична гледна точка, а субективно - влиянието и последствията му - от геоцентрична гледна точка или друга, в зависимост от това върху кое небесно тяло влиянието се проектира. Но се получава следното нещо: ние на Земята можем си мислим, че се случва еди какво си, но реално да се случва друго. Отношението ни към случващото се зависи от редица субективни условия, в които ефектът му се разгръща, но самият акт на възникване на даден феномен е обективна реалност само на мястото, където възниква. Т.е. тук имаме причина и следствие. А доколко слънчевите бури са свързани с Мунданната астрология не мога а кажа, но щом наводнения, земетресения и др. стихийни бедствия са, защо и това да не е. Стихийните бедствия имат локален характер и са предизвикани от тектонични процеси в земните недра или атмосферни влияния, затова са обект на изследване в мунданната астрология. И мисля, че ефектите, които поражда слънчевата активност на Земята, също биха могли да се разглеждат от гледна точка на мунданната астрология, ако да речем вследствие на високата радиация настъпват мутации и генетични заболявания сред населението, ниска реколта, глад, епидемии, войни, размирици и т.н. Доколкото съм чела, вследствие на висока слънчева радиация изчезват маите или някой от народите, населяващи някога този континент, не си спомням.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #70 -: Февруари 08, 2010, 10:51:51 am »
през 2012 има много силно насищане на разнородни цикли и ако решиш да оглеждаш картата на него слънчево изригване то поне е редно да имаш в предвид тези неща, защото лично за мен всяко следващо събитие през 2012 ще е нещо като кулминация на предходното или нещо такова...  ;)

Вещичке, много си права! Наистина има насищане на разнородни цикли, разногледа станах: цикъл на Венера, нов цикъл на Слънчева активност, пълно слънчево затъмнение в съвпад с Плеяди (сигурно има и още които пропускам), трябва да се отчитат много фактори.

Мисля си следното: астрологията се занимава с движението на небесните тела и техните аспекти, тя няма как да отчете силата на геомагнитното поле, ако не са астрономите да ни кажат (благодарение на своите преки наблюдение) дали има понижаване или повишаване на слънчевата активност. Това, че Земята е бомбардирана от повече частици няма как да се види астрологично.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #71 -: Февруари 08, 2010, 11:02:16 am »
Небесна, то нема как да се види астрологично, но например там у мунданните карти може да се види последицата за земните жители например. но според мен трябва да се направи серия карти за всеки един цикъл /но идея си нямам дали хелиоцентрични или геоцентрични/ и да се види в даден период всеки цикъл евентуално какво би донесъл. имам в предвид да се сравняват карти /нещо като сравнителен анализ/. и самите цикли един по един, един по един - като кадри от филм - ей на това му викам аз проследяване, другото е чепкане на вълна  :P

ама да се гледа само картата за слънчево изригване през 2012 без всичко останало и без да се видят останалите цикли и то от хелиоцентрична гледна точка и пресечната точка с Центъра на Галактиката, като се има в предвид за какво иде реч през 2012, просто е безмислено. все едно да кажеш аз имам Меркурий в квадрат със Сатурн и за това да отсъдиш за целия натал - ми смешно е...

ама аз нали не разбирам, пък и съм от село, та къде ли се бутам между шамарите  :85: :85: :85:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #72 -: Февруари 08, 2010, 11:11:39 am »
Синухе, аз предлагам да използваме паралелно и двете карти - хелиоцентричната (гледайки на Земята "отвън" и наблюдавайки  аспектите към земята и познатата ни геоцентрична карта. (в първия случай ретроградностите не играят, понеже те са явление, наблюдавано от земята). Ще се разтърся за други документирани събития и прпосто ще си наблюдаваме картите, а ти се постарай да конкретирираш отговорът на кой въпрос всъщност търсим.

Както прецениш,важни са резултатите.Но в такъв случай трябва да се построяват карти по времето на възникването на бурята на Слънцето,което не съвпада с достигането и до Земята (което може да отнеме часове или дни ).

И колко пъти да казвам-търсим астрологични фактори,които да показват тенденция това да са се случи отново,на базата на минали събития и има ли в указаните от учените години, възможност за енергийна криза,масови сривове на ел.системи и т.н.Дали се тръгва отзад-напред или обратно,от причината към следствието или обратно,нишката с двата края е една.

Документирани геомагнитни бури: август-септември 1859, 1921, март 1989 (Квебек, Канада)

Геомагнитните ги гледах вчера,но те не са идентични със соларните бури.Но може да разгледаме и тях и да видим има ли сходства,нещо което да се набива.
Но следва ясно да се разграничават като 2 отделни явления.

Това е картата на геомагнитната буря от 1989,направих нея,защото е с точни данни http://wapedia.mobi/en/March_1989_geomagnetic_storm

Най-интересното е че Сатурн/Нептун са туко що изгрели,а Уран малко преди тях.
Има точен съвпад Сатурн/Нептун.Има опозиция Хирон/Уран.Луната е в съвпад с Алдебаран.

За геомагнитните бури има инфо в същият сайт http://wapedia.mobi/en/Geomagnetic_storm

*

Lillie

• 30532
« Отговор #73 -: Февруари 08, 2010, 11:12:38 am »
но според мен трябва да се направи серия карти за всеки един цикъл /но идея си нямам дали хелиоцентрични или геоцентрични/ и да се види в даден период всеки цикъл евентуално какво би донесъл.

И аз съм на мнение, че ако ще разглеждаме подобни карти, би трябвало да се разгледа цяла поредица такива през различните епохи и да видим дали една астрологична тенденция може да се екстраполира в бъдещето. А да се правят генерални заключения като разглеждаме картата на първия опит да се наблюдава събитието според мен не е достатъчно. Този феномен го е имало и преди да бъде официално регистриран и не може да се каже, че като не е бил наблюдаван, не е оказвал никакво влияние. По същата логика може да се запитаме оказва ли влияние дадена планета преди да бъде официално открита, а съществуването й признато от науката?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #74 -: Февруари 08, 2010, 11:13:11 am »
Небесна, то нема как да се види астрологично, но например там у мунданните карти може да се види последицата за земните жители например.

Последицата от кое - от изменението на ъгъла между планетите и светилата или от засилването на слънчевата активност?

*

Nebesna

« Отговор #75 -: Февруари 08, 2010, 11:19:41 am »

Геомагнитните ги гледах вчера,но те не са идентични със соларните бури.Но може да разгледаме и тях и да видим има ли сходства,нещо което да се набива.
Но следва ясно да се разграничават като 2 отделни явления.

Тука си в грешка - геомагнитните бури са в резултат на засилената слънчева активност и се дължат ИМЕННО на тях.

http://www.novinar.net/news/bujnoto-slantce-darpa-spusaka-na-katastrofite-i-infarktite_MjI3OzQ4.html

"Буйстването" на нашата звезда всъщност се изразява в увеличаване броя на изхвърлянията на маса и енергия от короната й, познати като слънчеви ерупции. Първият индикатор за такава ерупция е блясъкът на така наречените меки слънчеви рентгенови лъчи, който достига Земята със светлинна скорост, т.е. 8 минути след началото на събитието, предизвиквайки увеличение на йонизацията в йоносферата. Енергийните слънчеви протони пристигат в околоземното пространство от няколко минути до един час след рентгеновите лъчи и предизвикват увеличаване на геомагнитната активност. Нарасналата геомагнитна активност е известна като магнитна буря. В зависимост от скоростта на слънчевия вятър тя започва от 2 до 4 дни, след като рентгеновите лъчи и протоните достигнат Земята."
« Последна редакция: Февруари 08, 2010, 11:26:26 am от Небесна »

*

Синухе

• 4978
« Отговор #76 -: Февруари 08, 2010, 11:20:25 am »
И аз съм на мнение, че ако ще разглеждаме подобни карти, би трябвало да се разгледа цяла поредица такива през различните епохи и да видим дали една астрологична тенденция може да се екстраполира в бъдещето.

Това вече го казах още в началото на темата,но аз търся ли търся и още нищо не намирам.Явно по-назад във времето,когато е нямало технически прогрес е нямало как да установят за какво точно явление е ставало въпрос.Не можем да тръгнем да издирваме само светлини в небето.Да се надяваме,че някой учен е направил изследване за соларните бури през вековете,но някой няма ли да го намери? Стига да има такова  :-\

*

Lillie

• 30532
« Отговор #77 -: Февруари 08, 2010, 11:23:33 am »
Дали пък няма връзка с Галактическа астрология?

http://www.saros.zynet.co.uk/galast.html

И защо да не се разгледат сидералните позиции на планетите в картата? Защо да използваме символичния, т.е. приет от гледна точка на земната равнина Зодиак, като анализираме периодите на повишена слънчева активност?
Просто предлагам идеи.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #78 -: Февруари 08, 2010, 11:24:28 am »

Тука си в грешка - геомагнитните бури са в резултат на засилената слънчева активност и се дължат ИМЕННО на тях.

Не съм в грешка.Видях че и двете са причинени от Слънчевата активност,но са две различни по вид и размер явления,дал съм линк към wapedia. За това си имат и отделни имена и отделна цикличност.Не трябва да се смесват.Спред учените последната супер соларна буря е била през 1859,а след нея геомагнитни колкото щеш.И не виждам как може с лека ръка да се отхвърля факта,че следващата която се очаква ще съвпадне точно с един цикъл на Нептун или с преминаването му през същия знак (ако не е през 2023,а през 2012), защото реално погледнато от последното преминаване на Нептун през Риби-точно до сега преди отново да се завърне-такова явление е нямало!

Не казвам че е само това,но това хич не е за пренебрегване!

*

Nebesna

« Отговор #79 -: Февруари 08, 2010, 11:29:38 am »
че следващата която се очаква ще съвпадне точно с един цикъл на Нептун или с преминаването му през същия знак (ако не е през 2023,а през 2012), защото реално погледнато от последното преминаване на Нептун през Риби-точно до сега преди отново да се завърне-такова явление е нямало!

Не казвам че е само това,но това хич не е за пренебрегване!

А кой говори за пренебрегване? Но не е есамо това. Слънцето се върти около Галактическия център, а това е цикъл от по-висша йерархия (за това ми е думата).

Значи в момента изследваме влиянието на планетния аспектариум и цикличност върху периодичността на Слънчевата активност, която от своя страна ни го "връща" на земляните.