Здравей Гост

Да поговорим сериозно за политика

• 243 Отговора
  • 26159 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re:да поговирим сериозно за политика
« Отговор #160 -: Март 03, 2011, 09:40:17 pm »
Горките ни деца. :(
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #161 -: Март 03, 2011, 09:41:04 pm »
  че то за политика изобщо говори ли се сериозно   :-\

в политиката сериозни са само бизнес интересите   :-[
Естествени минерали и амулети

*

123

• *
  • 230
« Отговор #162 -: Март 03, 2011, 09:45:27 pm »
Така е, бачкат си през официалните почивни и празнични дни, при това срещу редовна надница, без никакви доплащания за извънреден труд. Бизнес по български.  ;D
Че и редовната надница в "провинцията" вече рядко се получава. Безработица, тъпня, побъркани шефове ... и какво ли още не. И бизнеса не е само по български - ами е смесено българо/цигано/турски ...
Всеки трябва да намери собствен път в живота ..., защото живота си е негов, такъв какъвто си го е избрал, още преди да дойде на този свят ...

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #163 -: Март 03, 2011, 09:48:23 pm »
Горките ни деца. :(

Горките ние , не децата ни....,лошото е , че мислим и проектираме себе си в тях....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #164 -: Март 03, 2011, 09:50:00 pm »
 че то за политика изобщо говори ли се сериозно   :-\

в политиката сериозни са само бизнес интересите   :-[

Всичко е интереси...и всичко е свързано с пари..,колкото и да го отричаме е така....
Друг е въпроса , че лицемерието съпътства и бизнеса и политиката...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #165 -: Март 03, 2011, 09:51:50 pm »
Младите хора или отдавна ги няма вече в БГ, или бачкат и събота и неделя и по празници за да изкарат някой мизерен лев, или просто им е ясно ... че не могат да оправят държавата ... и че гласът им отдавна вече е купен и продаден някъде за нещо си ....

Така е, бачкат си през официалните почивни и празнични дни, при това срещу редовна надница, без никакви доплащания за извънреден труд. Бизнес по български.  ;D

Да , забравят , че са на свободния пазар и не търсят онова , което им се полага , а им е по-лесно да роптаят...
Е това не го оправдавам....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #166 -: Март 03, 2011, 09:55:23 pm »
От 20-годишна работя в частния сектор, само нарушения и злоупотреби.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

123

• *
  • 230
« Отговор #167 -: Март 03, 2011, 09:58:27 pm »
Да , забравят , че са на свободния пазар и не търсят онова , което им се полага , а им е по-лесно да роптаят...
Е това не го оправдавам....
Оки доки ... свободния пазар ... търсене-предлагане ... в момента няма търсене за квалифицирана работна ръка, а само за бачкатори... Както и да е, смятам да си търся нова работа аз лично, въреки кризата, въпреки безработицата, и въпреки всичко и целия свят ... ама то яко търсене трябва да падне, че да е нещо което хем да ми харесва, хем да ми плащат за това, хем да ми е топло, хем ... Както и да е, и без това вече съм си намерила нещо друго (пак свързано с предното)  :rolleyes:, само чакам да видя дали ще потръгнат работите ...
Всеки трябва да намери собствен път в живота ..., защото живота си е негов, такъв какъвто си го е избрал, още преди да дойде на този свят ...

*

Марая

• 28287
« Отговор #168 -: Март 03, 2011, 09:58:34 pm »

Като в държавния сектор.... :blink:

Въпроса е в това , какво правим с/у онова , което не ни харесва?

*

123

• *
  • 230
« Отговор #169 -: Март 03, 2011, 09:59:14 pm »
А така, кажи им го на ... Все ний сме виновни, че седим в частния сектор ... ама я да идем всички в държавния да видим кво ши праят.

*

123

• *
  • 230
« Отговор #170 -: Март 03, 2011, 10:00:14 pm »
Въпроса е в това , какво правим с/у онова , което не ни харесва?
Оставяме го да си тръгне, или ние го оставяме, и си търсим нещо по-добро???

Разликата - в държавния сектор нарушенията и злоупотребите са за сметка на другите, а в частния - за сметка на тоя дето работи.

Работата е там, че вече ни държава ми трябва на мене, ни монополи (ток, вода, телефони и сметки до ... незнам си къде), ни работодал, ни чудо. Работа си търся, за да се наям. Работа няма, пари няма, остава само - да се наям  ;).
« Последна редакция: Март 03, 2011, 10:08:51 pm от 123 »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #171 -: Март 03, 2011, 10:07:09 pm »
То като няма читава държава, какво да искаме от бизнеса и крадливите селяни.
А българинът гледам, вече надига глава, макар и плахо. За жалост обаче стачките и подписките не оправят положението. Стачкуват определени сектори - учители, лекари или от някое голямо производствено предприятие от мащаба на Кремиковци. Останалите, заети в частния сектор, роптаят под сурдинка... Не смеят гък да кажат, защото за тяхното място чакат стотина и повече безработни. Да преминеш конкурси, няколко кръга интервюта и накрая мястото да се окаже една измама.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

123

• *
  • 230
« Отговор #172 -: Март 03, 2011, 10:11:42 pm »
Останалите, заети в частния сектор, роптаят под сурдинка... Не смеят гък да кажат, защото за тяхното място чакат стотина и повече безработни. Да преминеш конкурси, няколко кръга интервюта и накрая мястото да се окаже една измама.
Ми роптаят, какво да правят ... като цялата държава на тях чака ..., а помощ от никъде ... да лягат да умират ли .... натискат се колкото могат, бачкат колкото могат и тва е положението.

А българинът гледам, вече надига глава, макар и плахо. За жалост обаче стачките и подписките не оправят положението. Стачкуват определени сектори - учители, лекари или от някое голямо производствено предприятие от мащаба на Кремиковци.
Ами стачкуват, защото са на държавна работа и си мислят, че имат някакви права. Повечето нормални, обикновенни хора в тая държавица, отдавна са разбрали, че тук обикновенният човекът отдавна няма права ... , а само задължения.
« Последна редакция: Март 03, 2011, 10:20:17 pm от 123 »

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #173 -: Март 03, 2011, 10:29:04 pm »
То като няма читава държава, какво да искаме от бизнеса и крадливите селяни.
А българинът гледам, вече надига глава, макар и плахо. За жалост обаче стачките и подписките не оправят положението. Стачкуват определени сектори - учители, лекари или от някое голямо производствено предприятие от мащаба на Кремиковци. Останалите, заети в частния сектор, роптаят под сурдинка... Не смеят гък да кажат, защото за тяхното място чакат стотина и повече безработни. Да преминеш конкурси, няколко кръга интервюта и накрая мястото да се окаже една измама.

Кремиковци го няма вече - видяха му сметката и на него  :-X
( земята е апетитна хапка - то не остана вече )
Естествени минерали и амулети

*

Lillie

• 30532
« Отговор #174 -: Март 03, 2011, 10:39:00 pm »
Кремиковци го няма вече - видяха му сметката и на него  :-X

Много жалко...
Не съм много запозната със случая, само от време на време даваха по ТВ, че работещите в предприятието стачкуват поради неизплатени в течение на месеци заплати. Живееха назаем горките хора.  :-X
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

123

• *
  • 230
« Отговор #175 -: Март 03, 2011, 10:44:57 pm »
Да, щото и нея изкупиха и продадоха ... Оттук нататък БГ само във виртуалното пространство.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #176 -: Март 03, 2011, 10:47:10 pm »
Оттук нататък БГ само във виртуалното пространство.

Нищо, оттук нататък нали ще се възнасяме, ще минем и без земя.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #177 -: Март 03, 2011, 11:11:18 pm »
3 март - национален празник, освобождение от робството,турско присъствие и нам кво :o

и понеже сме ценен кадър с 500 годишен робски опит ни  логнаха в ново робство,пазарно
където физическото и финансово отцеляване е под жизненият минимум,
като редовно ни тестват да не преминат прагът на търпимост и да се възнесем
затова и ни пребройха насилствено да видят с колко милиона роби разполагат и
колко са успели да избягат безвъзвратно зад граница...или при Отца и Син и светият Дух
изненадата ще са ромите :o :'(
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #178 -: Март 03, 2011, 11:41:58 pm »
Мен понеже ме домързя да се преброявам по Интернет, та изчаках да дойде преброителка при мен. Младо момиче, студентка, гледа и тя да припечели някоя стотинка. И ми направи впечатление, че графата за национална принадлежност някак бе подмината от нея. Що ли? За да не ги стресне истината ли? Колко българи са останали в тази държава, а колко са избягалите зад граница!? А колко чужденци в момента има извън тъй наречените национални малцинства. Правят си фалшиви статистики-стъкмистики, за да докажат (на кого?), че още има достатъчно здрави и работоспособни българи в тая държава... Геноцид.
« Последна редакция: Март 03, 2011, 11:46:24 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #179 -: Март 04, 2011, 12:11:44 am »
тази графа не бе задължителна,както и религиозна принадлежност ;)

и пребройтелите ги излъга държавата,не им плати за всеки преброен по обещаната сума, ами на преброено домакинство
за ромските  домакинства си е било без пари,с толкова челяд за преброяване в едно домакинство... :o
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...