Здравей Гост

Сектанти, духовни водачи, Гурута

• 333 Отговора
  • 46961 Прегледи
*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Re:Сектанти, духовни водачи, Гурута
« Отговор #200 -: Март 16, 2010, 05:57:14 pm »
Цитат
Та, мисълта ми е какво като има Гуру, ако хората около него не са готови за него и го възприемат, според собственото си духовно ниво /което може и да отсъства/...
Това е проблемът именно. Ошо имаше един лаф, нещо от рода на - Аз викам, около мен 1 млн да има, 100 хил ще ме чуят. От тия 100 хил само 10 хил ще ми обърнат внимание. От тия 10 хил само 1000 ще усетят тръпка да научат повече. От тия 1000 само 100 ще останат по-дълго време за да разберат и да поискат да достигнат. От тия 100 само 10 ще тръгнат. А от тия 10 само 1 ще достигне наистина, останалите 9 ще се загубят по пътя и ще останат някъде, мислейки че са пристигнали.
Само един ще дойде, а може и той да се загуби. Така стоят нещата.

И още нещо красиво по въпроса беше казал - аз говоря, въпреки че изобщо няма смисъл да говоря. Който не е готов, няма и да го разбере. Който е готов, и без мен ще се оправи.

*

abroad

« Отговор #201 -: Март 16, 2010, 06:18:19 pm »
Кайли,
ако правилно съм те разбрала духовните учения са ти нещо като хоби, или не

Тя обясни ясно, че това е нещо, без което не може, защото я дърпа натам. Това е част от нея. Но, ако ти самата не си го преживяла ти е трудно да го разбереш.

Ти очевидно, понякога не си сама...

*

abroad

« Отговор #202 -: Март 16, 2010, 06:25:03 pm »
За съжаление Аброад, ВУЗ-овете бълват специалности, които не са много конкурентноспособни в условията на сегашната пазарна икономика. От всички завършили моята специалност познай колко колеги работят по специалността си?

Така е, икономическите университети не са практично ориентирани в обучението си, което си е проблем и до днес..Но, ако те развълнува и четеш, и се интересуваш може и да не е точно така, въпрос на личен избор.

А специалността, която сме завършили, дори не "позволява" да работиш в банка, голям майтап.

:o Кой те излъга за това?

*

abroad

« Отговор #203 -: Март 16, 2010, 06:28:46 pm »

Цитат
Кайли,
ако правилно съм те разбрала духовните учения са ти нещо като хоби, или не
Не баш, нещо са ми като хляб насъщен, а животът насъщен ми е нещо като хоби в свободното от духовни учения време.

Разбрах. А как това кореспондира с материалните ти желания?

*

kaily

• 5145
« Отговор #204 -: Март 16, 2010, 06:36:32 pm »
Материални желания ми се зародиха относително наскоро, преди това исках и получавах толкова, колкото да живея и да щъкам из духовното. Не исках материалното, а исках дотолкова материално, че да се поддържам, но не и повече, че да имам достатъчно свободно време да щъкам из духовното.
Време и пари са взаимосвързани, повече пари-повече време. Продаваш време за пари.

А напоследък такъв материален глад ме е загонил, че не мога да се позная. Не знам що, сигурно Плутон във втори откак влезе и ме работи.  :-\

*

Lillie

• 30532
« Отговор #205 -: Март 16, 2010, 06:43:09 pm »

Работодателите.  ;D
Още нещо да питаш, да ти разкажа как стоят нещата с кадрите и фирмената политика във Варна? За целта можем да отворим и друга тема, за да не спамим тук.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

« Отговор #206 -: Март 16, 2010, 06:49:03 pm »

А напоследък такъв материален глад ме е загонил, че не мога да се позная. Не знам що, сигурно Плутон във втори откак влезе и ме работи.  :-\

Така, де, така.
Не че нещо, ама за гладен духовник до сега не съм чула.
Що така?

*

abroad

« Отговор #207 -: Март 16, 2010, 06:51:07 pm »

Работодателите.  ;D
Още нещо да питаш, да ти разкажа как стоят нещата с кадрите и фирмената политика във Варна? За целта можем да отворим и друга тема, за да не спамим тук.

Отвори, не че имам проблем със спама.
Не ме бива в именуването на теми.
Разкажи ми.
Пък да видим как ще те оборя ;D
« Последна редакция: Март 16, 2010, 07:01:41 pm от abroad »

*

kaily

• 5145
« Отговор #208 -: Март 16, 2010, 06:58:03 pm »
Не ти разбрах мислата за гладния духовник.
 :-[

*

Lillie

• 30532
« Отговор #209 -: Март 16, 2010, 07:03:25 pm »
Разкажи ми.
Пък да видим как ще те оборя ;D

Твоята мисия тук случайно да не е да оборваш някого?
Ако използваш астрологични аргументи, защо пък не. Все пак тук сме форум Астрология, а не за работещи и неработещи икономисти. Например, можем да започнем с това дали астрологията е приложима за прогнозиране развитието на сегашната икономическа криза, поведението на икономическите субекти и, в частност, работодателите. Влияят ли циклите на планетите върху икономическите цикли? Кои планетни цикли определят рецесията? Или ще кажем, че такава няма в момента? Между другото, буквално преди няколко месеца някъде по медиите чух, че според официалната стъкмистика, пардон статистика, БВП в България бил нараснал в сравнение с другите държави-членки в условията на криза. Имало прекрасни макроикономически показатели, голям ръст, абе всичко най, най, най-розово. Ще ми е интересно да чуя някоя теза по този въпрос, може и в темата за Мунданни прогнози.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

« Отговор #210 -: Март 16, 2010, 07:05:28 pm »
Познаваш ли беден такъв, или по-скоро чувала ли си за такива?
Което има отношение и към философите - да знаеш за опърпан такъв

*

kaily

• 5145
« Отговор #211 -: Март 16, 2010, 07:10:44 pm »
Да знам. Много.

*

abroad

« Отговор #212 -: Март 16, 2010, 07:20:58 pm »
Мисия ли трябва да имам?
Астрологично ли да си я обоснова ;D
Това, което пишеш касае тема Журналистика, а не Мунданни прогнози
Дръскачи много, за съжаление, и то голям проблем напоследък
Аз, лично за такива розови нищо не знам

*

abroad

« Отговор #213 -: Март 16, 2010, 07:23:31 pm »
Да знам. Много.

От тези с последователите ли? :o

*

Helo

« Отговор #214 -: Март 16, 2010, 07:25:33 pm »
Да знам. Много.

От тези с последователите ли? :o

Направете си отделна тема - Философски размисли за Гурутата и сектите.  :rolleyes:

*

kaily

• 5145
« Отговор #215 -: Март 16, 2010, 07:30:35 pm »
Пепси примерно има последователи и е беден.

*

abroad

« Отговор #216 -: Март 16, 2010, 07:35:08 pm »
Ще остане ли в историята?
За друг сещаш ли се...

*

abroad

« Отговор #217 -: Март 16, 2010, 07:47:03 pm »
Ако използваш астрологични аргументи, защо пък не. Все пак тук сме форум Астрология, а не за работещи и неработещи икономисти. Например, можем да започнем с това дали астрологията е приложима за прогнозиране развитието на сегашната икономическа криза, поведението на икономическите субекти и, в частност, работодателите.

Икономиката се управлява от ограничен брой единици, тези в които е концентриран капиталът...
От там насетне, нито астрология, нито боб помагат.
Помага достатъчна и минимално изискуема информация за целта, няма как да решиш уравнение с 10 неизвестни при наалични две такива, освен ако не включиш теория на вероятностите, но и тя няма да те доведе до нещо по-добро от най-успешния играч на покер, например.
Ако беше иначе, най-богатите хора на света щяха да са именно мунданните астролози...
Любимият ми въпрос от преди 2 години беше колко ще е долар/лев след 4 месеца ;D

*

Uran

• 6041
« Отговор #218 -: Март 16, 2010, 07:48:00 pm »
 Aбе и аз познавам един от Бялото братство, нонезнам доколко е представителен за случая.

*

Uran

• 6041
« Отговор #219 -: Март 16, 2010, 07:51:48 pm »
Ако използваш астрологични аргументи, защо пък не. Все пак тук сме форум Астрология, а не за работещи и неработещи икономисти. Например, можем да започнем с това дали астрологията е приложима за прогнозиране развитието на сегашната икономическа криза, поведението на икономическите субекти и, в частност, работодателите.

Икономиката се управлява от ограничен брой единици, тези в които е концентриран капиталът...
От там насетне, нито астрология, нито боб помагат.
Помага достатъчна и минимално изискуема информация за целта, няма как да решиш уравнение с 10 неизвестни при наалични две такива, освен ако не включиш теория на вероятностите, но и тя няма да те доведе до нещо по-добро от най-успешния играч на покер, например.
Ако беше иначе, най-богатите хора на света щяха да са именно мунданните астролози...
Любимият ми въпрос от преди 2 години беше колко ще е долар/лев след 4 месеца ;D
То това има отношение и до наталните карти на богатите хора. В темата за радикси на милионери май даже имаше и недоразумения, защото Кайли имаше като по учебник натална карта за финансов просперитет, а не би. Отделно има голяма разлика м/у назначени олигарси и хора спечелили състояние чрез производство в индустриалната епоха.