Здравей Гост

Прочути личности с "детронирани" планети

• 73 Отговора
  • 10353 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re:Прочути личности с "детронирани" планети
« Отговор #60 -: Март 07, 2011, 05:32:29 am »
Между впрочем всички сме ясни като бял ден и в същността си сме бели..., само понякога някое облаче на собствените ни страхове и проекции замъглява хоризонта.... ;D

Разбира се, на Нептун всичко му е кристално ясно.  :72: Звучи добре, но за астрологичен виц.

За моя Нептун, който е в точен тригон със Сатурн ли става дума, че не разбрах? За този същия Нептун ли, който ми управлява Меркурий? Или за твоя меркурий, който има тригон с Нептун? (риторичен въпрос). Начинът ти на изказване ми е пределно ясен. :blink:
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #61 -: Март 07, 2011, 02:22:14 pm »
За Нептун в твърд аспект с Меркурий, когато и светило участва.  ;D Тия наистина изумяват с кристалната си "чистота" и "яснота". А колкото съвпади Нептун-Слънце познавам, никога не са това, което си мислим за тях.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #62 -: Март 07, 2011, 04:53:47 pm »
Предлагам карта на известна жена, с две заточени планети (Луна и Венера) и Слънце в падение.
С какво се е занимавала според вас?

Като пракачества в картата доминират влажно и студено=воден елемент, макар на пръв поглед да излизат напред въздушните и земни акценти.

Цитат
--влажно – пасивност, пластичност, гъвкавост, връзката с другите е чрез отстъпване и стопяване на Аза в тях, колебливост, неуравновесеност, недостатъчна собствена воля, пренебрегване на собствените интереси, силно въображение и приспособимост.

-студено – стягане, центростремителност, абсорбция, стремеж към подчиняване на другите чрез обезличаването им, бавност, песимизъм, стремеж към удобства,студенина, индивидуализъм, мозъкът ръководи сърцето.

Ако Венера е управител на МС, в което поради последния градус на Телеца силно се съмнявам, не би могла да допринесе много за устойчива и стабилна кариера - Венера е в шахта (в картата е изчертан квадрат с Луната, но Венера е напуснала знака на аспекта) и под обсадата на Марс и Сатурн, макар и иначе да е с прилично разположение по афетичните таблици. Съмнявам се и въобще в способността на тази Венера да влиза в пълноценни взаимоотношения с другите, в удовлетворяващи партньорства, макар необходимостта от такива да е силно подчертана чрез силните Везни, във втори дом. Тук изпадам в известно противоречие, защото за партньорствата отговаря все пак един екзалтирал Юпитер, много добре поставен, балансиран, единствената планета от септенера над хоризонта, в квадрат към оста на възлите, явно темата е силно подчертана - може пък и да има изобилие от партньори, но пък с такава господарка  :-\. Не знам, пък и ти не питаш това  :P.

Тъй, като оставим настрана Венера, доколкото можем, и се върнем към правилото за петте градуса - МС отива във владение на Меркурий. Управител на Асц. и МС. във втори дом нали значеше, че изкарва парите си чрез външния си вид, чрез имиджа си (и репутацията си). Освен това и МС, и Асц. попадат в триплицитет на Луна, а Луна единствена хвърля аспект към МС, макар и вече разходящ тригон, управител е на 11-ти в пети - можем ли да разчитаме на тази Луна да даде популярност и въздействие върху публиката чрез творчество?
Има Дева на асц., Луна в Козирог, заточена Венера, изгряващ Плутон/Кету - вероятно има въздействаща външност, магнетична, не толкова канонична, класическа хубост (гледали сме тук карти на много такива уж "паднали" хубавици). Може би е манекенка или киноактриса. Много силно е подчертан първи квадрант в картата й, и по-специално, и особено втория й дом, при това е силно кардинална - сигурно е безогледна, без особени скрупули в себеналагането си, като подбудите й може би са изцяло прагмагични, гонене на материален комфорт, лукс и сигурност. Меркурий е елемент на МС, управител на асц., но и на втори дом - печели чрез личните си ресурси, включително физически- външността и тялото си. И доколкото е изгорен, си мисля, че кариерата й е като пламък на свещ - експлозивна, с ранен успех, но преходна, в силна зависимост от външната й хубост. Поради което ще се спра все пак на манекенка.

Макар че, от друга страна, освен аспекта му със Слънцето, единственият друг мажорен аспект на Меркурий е апликиращият му съвпад със Сатурн, макар и по-широчък, и заедно с по-горните умовъзрения, може да ни насочи и към някакъв вид формално изкуство, изискващо сръчност в ръцете, пластика например.
« Последна редакция: Март 07, 2011, 05:02:55 pm от Diyana »
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Stella

• 7765
« Отговор #63 -: Март 07, 2011, 05:36:06 pm »
За Нептун в твърд аспект с Меркурий, когато и светило участва.  ;D Тия наистина изумяват с кристалната си "чистота" и "яснота". А колкото съвпади Нептун-Слънце познавам, никога не са това, което си мислим за тях.

Да, така е... потвърждавам! Но искам да наблегна, че положителен аспект на Сатурн винаги приземява фантазията и въображението на родения и му придава реалистичен поглед върху нещата.

Имам опит със Слънце в съвпад с Нептун в Скорпион и в тригон с Луна в Риби - Боже опази! Лъже като за световно и винаги излиза сух, "просейки" си съжаление...хората му се доверят отново и отново, печели ги с чар и въображение, винаги представя себе си като герой от приключенски роман или страдалец. Хората му вярват с "половин око"...обаче все пак се хващат на приказките му, а докато се разочароват съвсем от неговата неблагонадеждност може да минат години. Той страда, че хората малко по малко спират да му се обаждат, но си намира други и тях омайва. Не знам каква е тази магия! Това е Нептун.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #64 -: Март 07, 2011, 07:49:58 pm »
Има една конфигурация-"менте", чието наличие съм проследила в десетина карти - на менте хора, лъжци, измамници, играчи или просто двуличници. Разбира се, не може да се вади от контекста на цялата карта, но видя ли я, винаги ми светва аларм бутонът.
Слънце/Меркурий + Нептун и Юпитер, акцентиран мутабелен кръст. Не винаги и Сатурн успява да бъде коректив, дори ако е силен в картата. Изключително мили, чаровни и харизматични, но не дай боже да попаднеш в мрежите, които плетат.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #65 -: Март 07, 2011, 07:57:46 pm »
Има една конфигурация-"менте", чието наличие съм проследила в десетина карти - на менте хора, лъжци, измамници, играчи или просто двуличници. Разбира се, не може да се вади от контекста на цялата карта, но видя ли я, винаги ми светва аларм бутонът.
Слънце/Меркурий + Нептун и Юпитер, акцентиран мутабелен кръст. Не винаги и Сатурн успява да бъде коректив, дори ако е силен в картата. Изключително мили, чаровни и харизматични, но не дай боже да попаднеш в мрежите, които плетат.

Дай една такава карта... ;D..,аз имам наблюдение в/у Мерк/Нептун.....,май съм я качвала картата....При съвпада е страшно...,особено във воден знак.... :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #66 -: Март 07, 2011, 08:00:39 pm »
Тъй, като оставим настрана Венера, доколкото можем, и се върнем към правилото за петте градуса - МС отива във владение на Меркурий. Управител на Асц. и МС. във втори дом нали значеше, че изкарва парите си чрез външния си вид, чрез имиджа си (и репутацията си). Освен това и МС, и Асц. попадат в триплицитет на Луна, а Луна единствена хвърля аспект към МС, макар и вече разходящ тригон, управител е на 11-ти в пети - можем ли да разчитаме на тази Луна да даде популярност и въздействие върху публиката чрез творчество?
Има Дева на асц., Луна в Козирог, заточена Венера, изгряващ Плутон/Кету - вероятно има въздействаща външност, магнетична, не толкова канонична, класическа хубост (гледали сме тук карти на много такива уж "паднали" хубавици). Може би е манекенка или киноактриса. Много силно е подчертан първи квадрант в картата й, и по-специално, и особено втория й дом, при това е силно кардинална - сигурно е безогледна, без особени скрупули в себеналагането си, като подбудите й може би са изцяло прагмагични, гонене на материален комфорт, лукс и сигурност. Меркурий е елемент на МС, управител на асц., но и на втори дом - печели чрез личните си ресурси, включително физически- външността и тялото си. И доколкото е изгорен, си мисля, че кариерата й е като пламък на свещ - експлозивна, с ранен успех, но преходна, в силна зависимост от външната й хубост. Поради което ще се спра все пак на манекенка.

Както винаги, точна и изчерпателна, Диянче!  :blink:
Не знам, да чакам ли още, дотук изглежда, че никой не е имал възможност да се включи... И вече ме сърби да обявя отговора.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #67 -: Март 07, 2011, 08:12:06 pm »
Дай една такава карта... ;D..,аз имам наблюдение в/у Мерк/Нептун.....,май съм я качвала картата....При съвпада е страшно...,особено във воден знак.... :rolleyes:

Меркурий в съвпад с Нептун в Стрелец също дава изпечени лъжци, а в най-добрия случай силно развито въображение, фотографски усет.
Давам две карти за пример. И двамата са изключително чаровни и създават погрешно впечатление, много добре умеят да заблуждават, използвайки привидната си харизма. Към конфигурацията "менте" добавям и силна Венера - обикновено е на видно място в хороскопа или има есенциално достойнство някакво. Тук и в двете карти има мажорен аспект Венера-Луна, която често дава вроден чар, въздействие върху публика. Но както беше казал Тадж, истината не я търсете по Венера, по Венера е личният интерес. И е абсолютно прав.  :blink:

ПП. На втория съм му объркала сигнатурата в бързината, от мъжки пол е.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #68 -: Март 07, 2011, 08:21:53 pm »

Колкото и да е силен Сатурн, ако остава встрани от конфигурацията "менте", т.е. не аспектира ПОЗИТИВНО никоя от въпросните планети, за да я приземи или ако е зле интегриран поначало в хороскопа, няма как да играе ролята на коректив.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #69 -: Март 07, 2011, 08:35:16 pm »
Не надценявам и сатурновите тригони - понякога не са това, за което се представят, или не са достатъчни.  ;D
Не знам, но с течение на времето и чрез наблюдение стигнах до извода, че понякога тригоните с някоя бавна планета могат да се окажат по-неприятни от твърд аспект. Имам такова наблюдение и за тригоните на Плутон с лични планети - такъв човек много по-лесно може да се "подхлъзне" и да реализира някоя "съмнителна" аналогия на аспекта, отколкото някой друг с твърд такъв аспект. Хората с твърди аспекти са в пъти по-предпазливи в съответната сфера, докато тригонът поради присъщата му лекота и плавност може по-лесно да тласне родения в капана на изкушението. В отношенията със силна зависимост (често финансова) нерядко се среща тригон между Венера и Плутон в женска карта, а не толкова квадрат или опозиция.
Но това са си мои наблюдения и заключения, вие може и да не сте на същото мнение.

ПП. Казвайте кога да обявявам отговора по картата с детронираните планети.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #70 -: Март 07, 2011, 08:39:07 pm »
Жената е творческа личност...,печелила е пари от изкуство , мода , телевизия.... :blink:
С доста силна енергетика и харизма.....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #71 -: Март 07, 2011, 08:47:49 pm »
Може да има сръдни, че съм избързала, но като гледам активността в темата не е висока и обявявам отговора.  ;D

Това е актрисата Силвия Кристел, известна с участието си в нашумелия филм "Емануела".

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #72 -: Март 08, 2011, 04:27:26 am »
Както винаги, точна и изчерпателна, Диянче!  :blink:

Даммм, само дето не е манекенка ;D. Много си мила, но успеваемостта ми в такива задачки се движи някъде плътно под десетте процента. Те врачките го докарват поне петдесет на петдесет  ;). Ще си намеря системата и аз, някой ден, ама няма да е скоро.
А героинята от картата се оказва всъщност тъжна и опустошена жена... Изглежда е успяла да намери покой със себе си, все пак.

http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2011-03-07&article=359840
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Stella

• 7765
« Отговор #73 -: Юни 10, 2011, 02:12:35 am »
Хари Худини е още един пример за СИЛАТА НА ДЕТРОНИРАНИТЕ ПЛАНЕТИ в живота на човека и за това как класическите правила на астрологията не трябва да се приемат едно към едно. Отново се убеждавам, че планетите в заточение и падение имат по-голям потенциал от останалите планети в картата.

Предлагам в тази тема да поставяме карти на известни личности, в чиито карти има детронирани планети. В тази карта детронираните планети са 5: Луна, Меркурий, Венера, Уран и Плутон.

Падналата планета получава постоянно "гориво" за себеразвитие, което се самоподхранва.