Здравей Гост

Новата астрология (съобразно "Матрицата 5")

• 264 Отговора
  • 44800 Прегледи
*

sunrain

• 6710
Re:Новата астрология (съобразно "Матрицата 5")
« Отговор #80 -: Март 28, 2010, 01:37:07 pm »

Как ви се отразяват лошите аспекти на Венера с Плутон?

Тук-таме съм коментирала. Ако ти е интересно потърси или да го нищим тоя въпрос в друга тема също съм съгласна. 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Helo

« Отговор #81 -: Март 28, 2010, 01:38:53 pm »

Как ви се отразяват лошите аспекти на Венера с Плутон?

Тук-таме съм коментирала. Ако ти е интересно потърси или да го нищим тоя въпрос в друга тема също съм съгласна. 

Сподели тогава в някоя друга тема. Много ми е интересно да разбера.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #82 -: Март 28, 2010, 01:41:59 pm »
Интелектуалното превъзходство и склонността към една или друга крайност винаги конфронтират хората помежду им и не са най-добрия учител. Нещо повече, това е СТЕСНЯВАНЕ НА МИРОГЛЕДА. Духовният учител е широко скроен и допуска, че нищо не е само добро или само лошо. Индивидуализма и бунтарството не са само добри или само лоши качества, както и колективизма и смирението. Важното е да има някаква МЯРА. всяка краъност е пагубна.

БЪДЕТЕ БЛАГОДАРНИ!

http://www.sibir.bg/blog/Lisankata/?catID=20202

точно ,ясно и право в 10-ката! :kissd:
от скоро осъзнах именно това , че всяка крайност е пагубна!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #83 -: Март 28, 2010, 02:01:17 pm »
    Преди много години, на път за училище /9-ти клас/ си разсъждавах за устройството на атомите, търсейки паралел между физиката и химията. Стигнах до невероятния извод, че всичко е създанено по един стереотип - целия Космос и ние също. По подобие на атомите, на молекулите и че всичко това се движи, както Брауновото движение. Всъщност - хаотично. Че целият Хаос си има строго определени закони. Години след това четейки езотерична литература - намирах потвърждения на умните ми, за тогавашното ми развитие мозък, проблясъци. Всичко е разпад на атоми - ядрен. Абсолюта, Създателя, Бог е дошъл от нищото - и ще иде пак там. Защото всичко е енергия, когато се изчерпа ядрения разпад и енергията му - ще иде в Небитието. Та, човек през годините, помърдявайки стига до извода: "Аз знам, че нищо не знам". Най-важното е - аз живея тук и сега. И всичко е енергия.....Всичкото е истина и всичкото е лъжа...Пък кой в каквато иска матрица може да се вкарва  :P.
   П.П. Поздравявам Синухе за написаната статия  :08:

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #84 -: Март 28, 2010, 02:02:09 pm »
Щом се свържете с духа/Висшия си Аз и вашият дух надмогне тялото дотолкова, че да започне да доминира, ще преживеете истинската природа на духа. Ако отричате истинската природа на вашия дух, значи още играете Играта и В ТОВА НЯМА НИЩО ЛОШО. Просто осъзнайте накъде сте се насочили.
Ако обаче искате да продължите да сте в Играта – няма проблеми. Наслаждавайте й се!
Думите не са достатъчни, за да направите прехода от трета плътност – контролираното от тялото съществуване, към по-висока плътност – управлявана от духа. Действия ТРЯБВА да последват, щом осъзнато приемете промените. Ако откажете, защото “какво ще си помислят моите родители/приятели/обществото?”, вие сами донасяте проблемите до своя праг и само вие можете да коригирате тази грешка.
Ако кажете “съгласен съм”, но продължите да преследвате разгорещено парите на борсата/търсите начин да се ожените/искате да имате деца/имате нужда от противоположния пол и т.н., значи не сте се отдалечили достатъчно от Играта, за да прекъснете участието си в нея.
Това може да отнеме няколко инкарнации. Това, че изобщо получавате тази информация показва, че сте напреднали достатъчно, за да можете поне да започнете да излизате от Играта. НЕ СЕ УКОРЯВАЙТЕ, АКО ВСЕ ОЩЕ ИСКАТЕ ДА ИГРАЕТЕ ИГРАТА. Не укорявайте и онези, които излизат от Играта и са в края на своето пътуване.

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Марая

• 28287
« Отговор #85 -: Март 28, 2010, 02:13:32 pm »
и какво се оказва ,в крайна сметка всичко е във волана на картата? :blink:- нодалната ос.
от там започва и там свършва всичко....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #86 -: Март 28, 2010, 02:14:00 pm »
Цитат
един духовен човек ,никога и по никакъв повод не претендира за духовност и учителство ,той бива такъв ,благодарение на търсенията на другите...

Истината е, че ученикъ се става, учител не се става. За да си ученик, трябва да приложиш съзнателни усилия. Учител можеш да бъдеш случайно и без самият ти даже да го възнамеряваш или дори без да разбереш.

Цитат
но докато тези теории ви привличат вниманието и си хабите енергията да им вярвате, със сигурност си изпълняват замисъла, ако ме разбираш..

Вижън, а какво ми предлагаш да направя, вместо да се интересувам от тях? Защо да не се интересувам и от какво друго да се интересувам? Аз примерно от най-ранна детска възраст си умирам по научна фантастика и съм изчела де що има книжки на бг и руски преди десети ноември, просто ми доставя огромно удоволствие.
А ти викаш да не си губя вниманието с тях. Тогава с кое да си го губя?

Цитат
Нещо повече, това е СТЕСНЯВАНЕ НА МИРОГЛЕДА.
Преди години прочетох мноого мъдра мисъл - Безкрайно стеснената перспектива се превръща в гледна точка.

Вещичке,
официално ти фърлям ръкавичка и те каня в КЕЧа.  :19:

*

Nebesna

« Отговор #87 -: Март 28, 2010, 02:15:31 pm »
    Преди много години, на път за училище /9-ти клас/ си разсъждавах за устройството на атомите, търсейки паралел между физиката и химията. Стигнах до невероятния извод, че всичко е създанено по един стереотип - целия Космос и ние също. По подобие на атомите, на молекулите и че всичко това се движи, както Брауновото движение. Всъщност - хаотично. Че целият Хаос си има строго определени закони. Години след това четейки езотерична литература - намирах потвърждения на умните ми, за тогавашното ми развитие мозък, проблясъци. Всичко е разпад на атоми - ядрен. Абсолюта, Създателя, Бог е дошъл от нищото - и ще иде пак там. Защото всичко е енергия, когато се изчерпа ядрения разпад и енергията му - ще иде в Небитието. Та, човек през годините, помърдявайки стига до извода: "Аз знам, че нищо не знам". Най-важното е - аз живея тук и сега. И всичко е енергия.....Всичкото е истина и всичкото е лъжа...Пък кой в каквато иска матрица може да се вкарва  :P.
   П.П. Поздравявам Синухе за написаната статия  :08:

Мила, аз също съм осъзнала единството между живата и неживата природа и еднаквите процеси във всички живи организми, но доста по-късно, когато започнах да изучавам екология. Тогава разбрах, че НЕ ЧОВЕКЪТ, а растенията са най-висшите същества на тази планета, защото те произвеждат кислорода и без тях всички живи организми биха загинали....Освен това растенията и животните са устроени по един и същи начин:

-Цикълът на Кребс и другите биохимични процеси на дишането ги има и при растенията, и при животните;
-Хлорофилът има същата молекула като хемоглобина, разликата е само в централния атом, който при растенията е магнезий, а при човека е желязо.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #88 -: Март 28, 2010, 02:20:31 pm »
Дейзи, наскоро попаднах на интересно съждение, че хаосът възможно да не е хаос, а толкова висока подреденост на нещата, че ние не можем да я обхванем. Т.е. порядък от ниво много по-високо от нашата способност да го обхванем.
Но за атомите не знам, чела ли си за квантовата реалност и какво има отвъд атомите. Сега чета и Холографската вселена, много хубаво написана книжка.

А за ентропията пък пак наскоро попаднах из нета на едно учение, за което изобщо не съм знаела, от което следва, че има и процеси обратни на ентропията и е съмнително дали тезата на учените, че ентропията в крайна сметка ще попилее вселената е вярна.

висимо от заобикалящата ги среда. Според втория принцип на термодинамиката подредените системи се разпадат до неподредени. Имено Пригожин показа, че образуването на дисипативни структури позволява в неравновесните системи от безпорясъка да възниква порядък. Подобни структури се използват, например, за описание на такива явления, като нарастването на градовете, физиката на автомобилния трафик и др. п.
.
Самопроизволното усложняване на системите доскоро се смяташе че противоречи на втория принцип на термодинамиката - закона за нарастването на ентропията - (самопроизволно нараства само хаоса, но не организираността). Намалявайки своята термодинамична ентропия самоорганизиращата се система трябва задължително експортира (заради втория закон на термодинамиката) (" да разсейва" такава ентропия в своята среда, както се отбелязва от белгийсият химик И.Пригожин. Такива системи, способни на самопроизволно усложнение, Пригожин нарекъл "дисипативни системи" - от фр. dissipation - разсейване, загуба.
Неравновесната термодинамика за разлика от класическата термодинамика (по-точно - термостатика), твърди че е неизбежно образуването на структури и усложняването им във всяка система, където е налице много неравновесен поток на вещества и енергия. Тези структури са дисипативни, т.е. съществуват само в поток, където има дисипация (разсейване) на вещества и енергия. Дисипативна структура е и цялата биосфера, и всеки организъм - тяхно основно свойство е обмяната на вещества.
От термодинамична гледна точка животът е гигантска дисипативна структура, състояща се от множество по-малки дисипативни структури, а те - от още по-малки и т.н, т.е. животът е устроен фрактално.

И аз като теб отдавна интуитивно съм дошла до извода, че при някои живи организми се извършва процес на организация, като мислех за дон Хуан на Кастанеда навремето и неговата безупречност, тогава установих, че безупречността е процес обратен на ентропията

*

Nebesna

« Отговор #89 -: Март 28, 2010, 02:24:30 pm »
Един процес обратен на ЕНТРОПИЯТА е ХОМЕОСТАЗАТА - постоянството на вътрешната среда в живите оганизми. Това е всъщност първото свойство на живота. Второто е способността му да се възпроизвежда.

*

Марая

• 28287
« Отговор #90 -: Март 28, 2010, 02:26:44 pm »
небесна , винаги съм знаела ,че цветята и тревичките и билките и птичките са по-велики от нас!
навремето Ванга казваше ,че всяко откъснато стъбло е откъсната детска ръчичка....и това е факт ,защото те нямат полза от нас , а ние лекуваме душите си и болежките си дори ,чрез тях....
затова може би , вселената е избрала и поставила мц-то ми в дева ,затова съм луда по екологията....,ей що не я завърших , а послушах татко :(/бог да го прости/. инжинер-металург ,химия ,та химия,остави ,че имам един ден по специалността , ама химията убива света.....

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #91 -: Март 28, 2010, 02:26:53 pm »
Вещичке,
официално ти фърлям ръкавичка и те каня в КЕЧа.  :19:

Кайли, аз нямам нужда от изясняване на позиции, напротив ти имаш нужда от това  ;)  аз зная какво съм и къде съм и съм далеч от мисълта да се опитвам да те променя - не искам и нямам нужда от това.

ти си в процес на търсене и аз уважавам правото ти на отхвърляне на всичко по пътя докато намериш себе си, но аз нямам нужда да привличам твоите негативи изхвърлени точно от този процес на търсене - те са си твои  :blink:

нямам нужда да се доказвам, но който има нужда от това нека продължи да го прави - дали тук или в кеча е все тая, защото крайният резултат е един и същ  :mellow:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #92 -: Март 28, 2010, 02:30:42 pm »
Дейзи, наскоро попаднах на интересно съждение, че хаосът възможно да не е хаос, а толкова висока подреденост на нещата, че ние не можем да я обхванем. Т.е. порядък от ниво много по-високо от нашата способност да го обхванем.

Туй е в съзвучие за моите разбирания за нещата, дето скоро само споменах в темата за гурутата и Уран сподели за същото разсъждение. Къде го чете това, Кайли, че ми стана интересно и в какъв контекст?

Абе аз нямам време да чета такива книги заради астрологията, а и рядко биха ме дръпнали за носа да ги чета и затова от време на време като виждам тук темите наистина осъзнавам, че четивата са полезни, но никой не открива топлата вода, знанието е в нас самите, ние сме част от всичко, което ни заобикаля. Може би дават просто някаква отправна точка за размисъл.    
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #93 -: Март 28, 2010, 02:32:02 pm »
винаги съм знаела ,че цветята и тревичките и билките и птичките са по-велики от нас!

птичките и тревичките притежават групова душа, която е част от планетарния Дух, а ти като човек притежаваш индивидуална душа. като Божие творение и двата вида души седят на равно, защото са произлезли от Твореца! всъщност пътя на двата вида души е съвсем различен и няма абсолютно никаква база за сравнение  :blink:

*

Nebesna

« Отговор #94 -: Март 28, 2010, 02:33:22 pm »
небесна , винаги съм знаела ,че цветята и тревичките и билките и птичките са по-велики от нас!
навремето Ванга казваше ,че всяко откъснато стъбло е откъсната детска ръчичка....и това е факт ,защото те нямат полза от нас , а ние лекуваме душите си и болежките си дори ,чрез тях....
затова може би , вселената е избрала и поставила мц-то ми в дева ,затова съм луда по екологията....,ей що не я завърших , а послушах татко :(/бог да го прости/. инжинер-металург ,химия ,та химия,остави ,че имам един ден по специалността , ама химията убива света.....

Моята първа любов е химията - химичеки техникум съм завършила. Във факултета по екология изучавахме  4 вида химии - органична, неорганична, аналитична и биохимия. Няма как да разбереш процесите в природата без широки познания по химия. Трябвало е да надграждаш, например една магистратура по екология е само 1,5 години.

А при мен господарят на светилата - Уран е в Дева в съвпад с неподвижна звезда, която дава стремеж съм опазване на околната среда, но по-скоро на водите. Профилирах се към води....Сега ще видя коя звезда беше, че забравих.

« Отговор #95 -: Март 28, 2010, 02:40:17 pm »
   Нямам спомен да съм чела Холографската вселена. Всъщност много неща съм чела, но е било много отдавна, а и не съм имала необходимото развитие за да осъзная някои неща. Когато четох Блаватска, много трудно се чете между другото, търсех аналози. Но за квантовата реалност - отвъд има само светлина - т.е - енергия...всъщност човек стига до извода, че това е мисълта - най-силната енергия - защото, скоростта на мисълта е много над тази на светлината. Не мога да го потвърдя научному, защото нямам спомени къде съм го чела и няма как да го формулирам. И мисълта се пренася с онези частици, които вероятно още не са открити, някъде отвъд неутриното....

*

Nebesna

« Отговор #96 -: Март 28, 2010, 02:40:43 pm »
винаги съм знаела ,че цветята и тревичките и билките и птичките са по-велики от нас!

птичките и тревичките притежават групова душа, която е част от планетарния Дух, а ти като човек притежаваш индивидуална душа. като Божие творение и двата вида души седят на равно, защото са произлезли от Твореца! всъщност пътя на двата вида души е съвсем различен и няма абсолютно никаква база за сравнение  :blink:

Всяко растение и животно си има индивидуална душа. изучавала съм биохимия и физиология на растенията и физиология на животните. за разлика от тях човекът има СЪЗНАНИЕ.

*

Марая

• 28287
« Отговор #97 -: Март 28, 2010, 02:41:14 pm »
хммм , Небесна ,ти ми хвърли идеята ;D ,може и да черпя....
защо да не направя една следдипломна :-\ , има предпоставка за това май?! :-\
пр. мерк на тригон уран/плутон и мц....
но мен например ме интересува въздуха. откъде ли ще да е това? :-\ от липсата на въздух -сал един юпитер в близнаци или от нещо друго? ;) :-\ :unsure:

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #98 -: Март 28, 2010, 02:45:16 pm »

Всяко растение и животно си има индивидуална душа. изучавала съм биохимия и физиология на растенията и физиология на животните. за разлика от тях човекът има СЪЗНАНИЕ.

това си е твое мнение  :blink:  ти дори и не разбра аз какво имам в предвид, но няма значение...

аз тука ще си гледам сеир  :blink:

*

Nebesna

« Отговор #99 -: Март 28, 2010, 02:54:45 pm »

това си е твое мнение  :blink:  ти дори и не разбра аз какво имам в предвид, но няма значение...

аз тука ще си гледам сеир  :blink:

Тебе все никой не те разбира. Това ти стана запазена марка. ...Гледай си "сеир" колкото искаш...на мен не ми пречиш.