Здравей Гост

АСЦЕНДЕНТ

• 234 Отговора
  • 33726 Прегледи
*

Рая

• **
  • 1094
Re:АСЦЕНДЕНТ
« Отговор #100 -: Март 28, 2010, 02:21:23 pm »
Когато Хирон е в съвпад АЦ, как се тълкува?
Много ми е важен отговора на този въпрос.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #101 -: Март 28, 2010, 03:12:47 pm »
това е хиротична роля. ако проявяваш успешно ролята на хирон , ще бъдеш харизматична , незабравима и осъзната за другите. изпълваш с енергия всичко до което се докосваш ,лекуваш с присъствие. околните имат мистично усещане и прояви на търсене само от присъствието ти. :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #102 -: Март 28, 2010, 03:20:21 pm »
отдъхнах си  ;D
мислех, че е нещо неприятно.
там е хирон на единия ми син, както казах и Нептун е в съвпад с АЦ, а Венера и Уран в 1 дом. Прочетеното за хирон допълва моето усещане за него, въпреки страховете ми.

*

Марая

• 28287
« Отговор #103 -: Март 28, 2010, 03:24:14 pm »
Рая , най-важно от всичко според мен е връзката на упр. на асц-то със самия асц.асц. са първите 10 сек. от контакта ,първи дом са останалите 30мин. разликата м/у асцендента и първи дом я правят малко астролози. аз именно това исках да се развие в темата. входа или асц. са онази част с която ние се различаваме от останалите. огромно значение има и градуса на асцендента. от там може да се получи буквална и много точна интерпретация. :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #104 -: Март 28, 2010, 03:34:17 pm »
Значи при мен АЦ се управлява от Венера.
Венера ми е в 9 дом - Близнаци и е в тригон с АЦ.
И именно този аспект ме характеризира в най-голяма степен.
1 дом ми е зает от Скорпион, а Плутон ми е на АЦ - хората ме възприемат като Скорпионка, дори си мислят, че това ми е слънчевия знак.
А аз не се възприемам така, отъждествявам се повече с въздушните Везни и Близнаци.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #105 -: Март 28, 2010, 03:35:10 pm »
Разбирам ти мисълта. Обаче това трудно може да стане, ако говорим за себе си...или трябва някой вече да ни го е споделил.
 Защото аз примерно за някой може да имам впечатления, но няма как да знам какво оставям у другите. И също много важно е, че един човек при пряк и кратък контакт с него трудно може да отсееш влиянието от асц и планетата в 1 дом. Значи по-вероятно е да се усетят и двете, няма начин.  
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

« Отговор #106 -: Март 28, 2010, 03:43:28 pm »
   Аз пък моя управител на асцедента никак не го чувствам. Щото е забутан на майната си в 7 дом, някъв мижав градус от 168 и нещо...Отделно с управителите на МС - Уран и Сатурн е в кофти аспекти, съответно - квадрат и квадрат и половина....Ама, погледнах да видя на къв градус е - оказа се, че е на градуса на Сатурн, символ на окултизма. Отделно съвпада с Арнеб и Капела, която звезда е една от най-ярките 6-та по величина на небосвода, в съзвездието Колар. Ама кво от това...оставам си смотла  ;D ;D

*

Asol

• 4140
« Отговор #107 -: Март 28, 2010, 03:54:13 pm »
Хирон на асцендента никак не се тълкува, все едно да тълкуваме само Венера в 6 дом примерно. При първи контакт според мен, нещата, които забелязваме у другия са неговия асцендент, Слънцето и Луната и съответните знаци в които са.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #108 -: Март 28, 2010, 04:01:16 pm »
Майка ми беше с Хирон в съвпад с АС във Водолей, но при нея много силно се усещаше влиянието на Меркурий в същия знак, дори повече от Слънцето в първи дом в интерсептирани Риби. Хиронщина при нея никаква не се усещаше, а и в какво се изразява влиянието на Хирон в съвпад с АС?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #109 -: Март 28, 2010, 04:04:42 pm »
   Не знам защо и дали съм само аз, но аз влиянието на Хирон в наталната астрология - много, много не усещам. Но виж когато става за кармична такава - нещата се променят. Тогава има смисъл да се интерпретира.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #110 -: Март 28, 2010, 04:23:23 pm »
Няма нещо в наталната астрология, което да не може да се интерпретира без Хирон. Виж, възлите са друг момент, без тях наистина информацията ще е непълна. Не отричам обаче ролята на Хирон в кармичната астрология, там си е точно на мястото.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

« Отговор #111 -: Март 28, 2010, 04:28:52 pm »
СЛВ в знака на АС засилва ли значението му

*

Lillie

• 30532
« Отговор #112 -: Март 28, 2010, 04:30:19 pm »
Би трябвало. Раху в първи дом засилва не само значението на дома, а и личностното присъствие.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #113 -: Март 28, 2010, 04:33:49 pm »
    Във физическо измерение едва ли, но виж като поглед към бъдещи събития и развитие на индивида - тогава вече има. Защото потока, по който ще се движиш ще е пряко свързан с твоето общуване и възприемане на света чрез погледа от асцедента.

*

abroad

« Отговор #114 -: Март 28, 2010, 04:37:13 pm »
Нещо такова имах предвид.
Ако приемем, че знакът на АС е нещо, което лесно интегрираме в себе си, то не следва ли посоката, указана от СЛВ да се улавя по-лесно и плавно?
Питам, защото при мен не мисля, че е така.
Но може Сатурн съвпад с ЮЛВ да пречи...

« Отговор #115 -: Март 28, 2010, 04:45:06 pm »
   Ти си си го усетила, чисто интуитивно. И аз като си представя мислено нещата в главата си, излиза, че погледът е устремен напред, а СЛВ остава зад него и ти не можеш да го доловиш. Някакво противоречие...Малко не се връзва, прочети ако искаш "Асцедентът - кармична врата" - от Шулман - нещо такова беше...Там можеш да намериш отговор предполагам.

« Отговор #116 -: Март 28, 2010, 08:30:44 pm »
http://astrogalaxy.info/ARHIV/18_05.htm

СЛВ в 1,в  различен знак от Асц - Папа Йоан Павел II
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Марая

• 28287
« Отговор #117 -: Март 29, 2010, 04:49:40 pm »
нухее , няма ли да се изходиш по въпроса?! ;D ;)

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #118 -: Март 29, 2010, 05:02:46 pm »
А кой е въпроса?  :unsure:

За СЛВ в 1 дом ли?

Аз мислих тези дни специално за възлите (напоследък като цяло са ми много интересни и си ги доразвивам като разбиране) и стигнах до следното заключение:
-възела без значение в кой дом е,прави силен и дома която куспида е в знака в който се намира

Т.е. ако имаме СЛВ в Дева в 11ти дом,но К12 е в Дева,за актуална задача взимам и 12ти дом.
Защо-заради управителят на възела.Защото ако Меркурий управлява Възела и управлява 12ти дом,а не 11ти,той ще използва като инструмент областта на 12 дом,за да постигне преживяването или урока на 11ти.Имам преки и непреки канали на енергия,явни и скрити лабиринти на манифестиране на възловите теми и те трябва да се проследят,отвъд това което се вижда на пръв поглед.

В такъв случай ако възела е в даден знак различен от АСЦ:
примерно в 1 дом в следващия знак с управител на възел който управлява 2 дом
или
в 1 дом на самият АСЦ с управител на възел упр 1 дом
или
В 12 ти дом с управител на Възела упр 1 дом

нещата стават съвсем различни,инструментите и пътищата се изменят,за достигането на крайната точка (но се гледат и двата възела,които в крайна сметка трябва да се балансират).
В тая насока управителят на дома в който е възела е също така важен,наред с диспозитора му (управление по знак)!

*

abroad

« Отговор #119 -: Март 29, 2010, 05:55:09 pm »
Аз мислих тези дни специално за възлите (напоследък като цяло са ми много интересни и си ги доразвивам като разбиране) и стигнах до следното заключение:
-възела без значение в кой дом е,прави силен и дома която куспида е в знака в който се намира

:rolleyes:Това е интересно, значи имам и силен 12 дом :-\