Здравей Гост

Оста 2-8 в астрологията

• 31 Отговора
  • 5488 Прегледи
*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
Re:Оста 2-8 в астрологията
« Отговор #20 -: Април 08, 2010, 04:39:45 pm »

Тази ос ми е интересна, защото е основна в картата на големия ми син. От прочетеното си правя някакви изводи, че той трябва да наследи някакви ресурси от мен (моя 8-ми е неговия 2-ри), но аз не съм богата и не виждам какво мога да му дам.

Та, големия ти син е по 5 дом и твоят 6 дом е неговият 2-ри. А твоят 12 дом е негов 8 дом.

*

Uran

• 6041
« Отговор #21 -: Април 08, 2010, 04:42:21 pm »

Тази ос ми е интересна, защото е основна в картата на големия ми син. От прочетеното си правя някакви изводи, че той трябва да наследи някакви ресурси от мен (моя 8-ми е неговия 2-ри), но аз не съм богата и не виждам какво мога да му дам.

Та, големия ти син е по 5 дом и твоят 6 дом е неговият 2-ри. А твоят 12 дом е негов 8 дом.
И двете ми деца имат силна ос 2-8 дом, но очевидно по друг начин трябва да я интерпретирам.

*

Nebesna

« Отговор #22 -: Април 08, 2010, 06:34:09 pm »
Аз съм си 2/8 домничка по рождение. Не стига, че светилата ми са във 2-ри дом и управляват 8-ми, ами и оста ми 2-8 включва тъкмо 3 знака- започва от Рак, интерсептиран Лъв и хваща част от Дева. Освен това господарят на Асцендента е на куспидата на 8-ми дом.

Като ме претнат транзитите през 2-8 дом имам чувството, че минава цяла вечност - особено неприятни са тези на Марс и Сатурн през 8-ми. А най-приятни са тези на Юпитер и Венера - мина цяла вечност, докато Юпитер транзитираше през 2-ри (Водолей) в съвпад с управителите на 8-ми и ми донесе много материални придобивки.

*

abroad

« Отговор #23 -: Април 08, 2010, 06:50:42 pm »
И при мен е подчертана, освен че има отношение към упражняваната професия, дядо ми не е бил от бедните ;D ;D ;D

Небесна, транзитът на Юпитер през моя втори и съвпад му през две други планети не донесе никакви материални придобивки, напротив :-X
Явно Плутон е се оказа по-силен, докато по същото време беше в опозиция на Сатурн (управител на 2).
Здраве да е, добре че само с това ми размина ;D
« Последна редакция: Април 08, 2010, 07:01:40 pm от abroad »

« Отговор #24 -: Април 08, 2010, 07:07:33 pm »
А сега друг случай.
Идва българин, гъзар, целия в златни ланци........нямах 25 или 35 стотинки ресто да му върна........ т.е. закръглих сумата и му върнах повече, отколкото трябваше да му връщам. Взе ги и нищо не каза.  ;D

Аз в мойто бюро си имам една хартиена фунийка с 1 и 2 ст, които ги събирам там, за да не ми пълнят портмонето. Що не съм била аз да му връча направо фунийката с жълтиците  :-[ ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nebesna

« Отговор #25 -: Април 08, 2010, 07:13:54 pm »
И при мен е подчертана, освен че има отношение към упражняваната професия, дядо ми не е бил от бедните ;D ;D ;D

Небесна, транзитът на Юпитер през моя втори и съвпад му през две други планети не донесе никакви материални придобивки, напротив :-X
Явно Плутон е се оказа по-силен, докато по същото време беше в опозиция на Сатурн (управител на 2).
Здраве да е, добре че само с това ми размина ;D

Много е важен управителя на дома - верно е. При мен Юпитер беше в съвпад с Управителите на 8-ми, които са във втори - имах късмет с общите финанси като резултат от колективен труд. Всичко постигах със собствена инициатива и обединени усилия.

Обаче по това време имах сатурнова и уранова опозиция и двете планети управляват 2-ри дом (Козирог с интерсептиран Водолей). Тази опозиция беше по оста 3/9 и се наложи да претърпя някои загуби, свързани с наследство в полза на брат ми (Сатурн, Уран управляват светилата, които от своя страна У8). Друго доказателство за отказ от наследство (8 дом) в  полза на  брат (3-ти дом) е : транзитен Юпитер (Упр. асц.) в съвпад със светилата (У 8-ми ) и в квадрат с натален Нептун, който управлява 3-ти дом.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #26 -: Април 08, 2010, 07:14:18 pm »
А сега друг случай.
Идва българин, гъзар, целия в златни ланци........нямах 25 или 35 стотинки ресто да му върна........ т.е. закръглих сумата и му върнах повече, отколкото трябваше да му връщам. Взе ги и нищо не каза.  ;D

Аз в мойто бюро си имам една хартиена фунийка с 1 и 2 ст, които ги събирам там, за да не ми пълнят портмонето. Що не съм била аз да му връча направо фунийката с жълтиците  :-[ ;D

Хаха, да, много добра идея!  :08:
Жалко, че нямахме такава касичка за "специални" клиенти...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #27 -: Април 08, 2010, 07:17:50 pm »
Преди време се запознах с една дама. Тя каза, че не си давала левчетата в магазина и си поставила за цел, ако трябва да,  разваля цели банкноти, но има ли монета от 1 лв. да не я дава. Монетите събирала в една кутия. Понякога се случвало да няма монети, а друг път и се случвало да сложи в кутията по 3-4 монети от 1 лв. но тя се заклела, че няма да ги харчи и всеки път разваляла цели пари. така за периода от юни до декември събрала 400 лв и се канеше да си направи подарък - кожено палто за новогодишните празници.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #28 -: Април 08, 2010, 07:25:56 pm »
На мен пък като ми връщат стотинки от рестото, не ги давам после другаде, а пак цели банкноти и пак ме пълнят със стотинки... Много съм непрактична в това отношение.  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #29 -: Април 09, 2010, 04:58:23 pm »
Преди време се запознах с една дама. Тя каза, че не си давала левчетата в магазина и си поставила за цел, ако трябва да,  разваля цели банкноти, но има ли монета от 1 лв. да не я дава. Монетите събирала в една кутия. Понякога се случвало да няма монети, а друг път и се случвало да сложи в кутията по 3-4 монети от 1 лв. но тя се заклела, че няма да ги харчи и всеки път разваляла цели пари. така за периода от юни до декември събрала 400 лв и се канеше да си направи подарък - кожено палто за новогодишните празници.

Имало и други  ,и аз скоро се сдобих с подарък благодарение на касичката с левчета.Коя зодия е тази дама  ;D ,има ли акцент на 2-8  ?

*

Helo

« Отговор #30 -: Април 09, 2010, 06:12:02 pm »

:o Коя зодия е била тази дама?  ;D Ако знаеш и асцендента и планетите в първи дом...  :rolleyes:

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #31 -: Април 09, 2010, 06:15:20 pm »
Е ,може ли две Телета едно след друго ,едно и също да питат  ;D