Здравей Гост

За прикриването

• 27 Отговора
  • 3525 Прегледи
*

Nebesna

За прикриването
« -: Май 21, 2010, 08:39:49 pm »
От едната страна е Марая-скандална и открита. Животът и е на показ тук във форума. Е, и тя си има своите заблуди, но е директна и не се бои да сподели, дори и заблудите си (пример са обвиненията и спрямо Айя). това много ми напомня на девиза: "Предпочитам да сгреша,отколкото да живея в неизвестност".

В другата крайност е Каya - почти не споделя за себе си. Нищо не знаем за личния и живот. Почти не споделя. Уникална с пословичния си стремеж към анонимност.

Има ли смисъл хората да се прикриват в интернет пространството и защо?
Дали някои хора привличат интернет-тормоза повече от други?

« Последна редакция: Май 21, 2010, 10:41:55 pm от Небесна »

*

Uran

• 6041
Re:За прикриването
« Отговор #1 -: Май 21, 2010, 08:45:29 pm »
 Има хора, за които манифестирането на точно тези им интереси не е добра идея. Не всички приемат сериозно хора занимаващи се с астрология. В този смисъл за мен бе интересно интервюто с Пламен Христов- висш прокурор, при Цв. Ризова.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2 -: Май 21, 2010, 08:47:04 pm »
Според мен прикриването /не говоря за хуанистското/ има и друга страна... Започва още повече да гъделичка любопитството.
Ако отсрещният изглежда искрен, не играе игри, не плете мрежи, нямам никакво желание да го проучвам, анализирам. В противен случай ще ври на бавен огън. Правя разлика между искрен и директен. Директният човек не винаги е искрен, на него просто не му пука да каже, каквото иска да каже, право в очите. И ако ще, потоп да е след него.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #3 -: Май 21, 2010, 08:50:06 pm »
Има ли смисъл хората да се прикриват в интернет пространството и защо?
Дали някои хора привличат интернет-тормоза повече от други?

...защото винаги има кой да те напада основателно или не. А тук разговора винаги е задочен, недоизказан, недоразбран. Аз имам 1-2 контакта, които поддържам в интернет. Едното е разстоянието, другото е удобството, че винаги можеш да бъдеш безпристрастен, защото не си ставате наистина близки с човека отсреща  ;)
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #4 -: Май 21, 2010, 10:35:46 pm »
винаги можеш да бъдеш безпристрастен, защото не си ставате наистина близки с човека отсреща  ;)

...това е много вярно и в повечето случаи много удобно за повечето хора(и аз мога да се причисля към тези хора ...не че нещо хората са ми виновни или направили....просто не допускам лесно хора до себе си пък и не ми се ще много...however)...а пък в същото време намираш съмишленици, които примерно в реалния живот за по-особени теми трудно ще срещнеш да си говорите ....

:blink:

*

Nebesna

« Отговор #5 -: Май 21, 2010, 10:54:51 pm »
Жином каза, че можем да влизаме в образа на психопати-убийци...Добре, че не съм регистрирана с истинските си имена в този сайт, та какво щяха да си помислят за мене хората, които ме познават.

Как мислите, дали "прикриването" ни позволява да водим двойнствен живот "наужким"?

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #6 -: Май 21, 2010, 10:58:06 pm »
Ако влезеш в чужд образ и се идентифицираш с него, това ти помага да разклатиш реалността. Ако разклатиш тая реалност, ще се появи другата.
Другата реалност е също тук и сега, само че се крие от нас в необичайното възприятие. В промяна на отношението.
Е, има опасности разбира се, реалността се спихва, ти лудваш и ....

*

Divna

« Отговор #7 -: Май 21, 2010, 11:03:56 pm »
Някой идва да те прибере  ;)

*

Nebesna

« Отговор #8 -: Май 21, 2010, 11:04:48 pm »
А може просто хората да влизат в различни роли като актьорите в театъра?
Да ви кажа честно аз това не го умея. Дори и да си сменя ника на мен веднага ще ми проличи. не влизам тук с истинските си имена по ред причини, едната от които е, че на астрологията не се гледа като на сериозна наука, а аз работя сериозна професия. Но аз съм си същата, каквато съм и в живота. Предполагам, че и с вас е така.

*

kaily

• 5145
« Отговор #9 -: Май 21, 2010, 11:10:56 pm »
Е да де - да влизаш в различни роли и да ги изживяваш.
В крайна сметка реалността е една, всички сме свързани, на квантово ниво няма отделност, цялата вселена е една, кое е несериозното, Небесна?
Коя е истинската реалност - оная, в която си жена, българка и работеща сериозна професия, или оная, в която си кванти, непрекъснато взаимодействащи си с всички останали кванти във вселената?
Коя си ти?

*

Divna

« Отговор #10 -: Май 21, 2010, 11:15:36 pm »
Има разлика , значи едно е да влизаш под различни никове, и да се преобразяваш - в т.ч. да променяш стила си на писане, друго е да влизаш с различни никове без да сменяш стила си, това което е правила Хело. Тя е сменяла никове, но никога не се е крила, че е тя... 100 ника да смени, през 5 мин да си сменя ника, тя казва аз съм ХЕЛО!
А това да сменяш никове, и да играеш образи от театър си е трдуна работа, абсолютно!
иска се майсторлък и въображение... защото маските падат след 10-ия пост, улавя се!  :mellow:

Лъвовете са царе в театъра. Такива игра могат да ти изиграят, че не можеш да я хванеш колкото и да ти е силен Плутона.

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #11 -: Май 21, 2010, 11:16:51 pm »
Да ви кажа честно аз това не го умея. Дори и да си сменя ника на мен веднага ще ми проличи. не влизам тук с истинските си имена по ред причини, едната от които е, че на астрологията не се гледа като на сериозна наука, а аз работя сериозна професия. Но аз съм си същата, каквато съм и в живота. Предполагам, че и с вас е така.

...всеки може да каже за себе си...или за ролята....на мен ми харесват форумите щото по-принцип съм малко по-голям бурсук...или както понякога ме нарича приятеля ми Асоциална...та тук някак ми е по-лесно да общувам...не крия разни неща, даже по-скоро понякога се държа наивно....
:blink:

*

jinom

• **
  • 1753
« Отговор #12 -: Май 21, 2010, 11:22:10 pm »

Това е част от свободата, възможността, която предлага Интернет. Вредна или освежаваща, не съм аз този, който да реши да убие тази свобода.

В крайна смета важното е в името на какво използваме тази свобода. Дали за да погъделичкаме своето его или да тестваме границите на своите възприятия, напомняйки сами на себе си, че можем да бъдем всичко което пожелаем, ако имахме истинската сила да го направим.

*

Nebesna

« Отговор #13 -: Май 21, 2010, 11:25:05 pm »
Има разлика , значи едно е да влизаш под различни никове, и да се преобразяваш - в т.ч. да променяш стила си на писане, друго е да влизаш с различни никове без да сменяш стила си, това което е правила Хело. Тя е сменяла никове, но никога не се е крила, че е тя... 100 ника да смени, през 5 мин да си сменя ника, тя казва аз съм ХЕЛО!
А това да сменяш никове, и да играеш образи от театър си е трдуна работа, абсолютно!
иска се майсторлък и въображение... защото маските падат след 10-ия пост, улавя се!  :mellow:

Лъвовете са царе в театъра. Такива игра могат да ти изиграят, че не можеш да я хванеш колкото и да ти е силен Плутона.

Хващам им игрите миличка, ама не мога да им се противопоставям. Имам майка със стелиум в Лъв (Венера в първата декада и Слънце-Сатурн-Плутон в съвпад помежду си във втората декада). Този стелиум е в квадратура с Юпитер в Скорпион и в точна опозиция на светилата ми. Смятай за какви манипулации и драматизации става въпрос. Цялата махала е събирала за свидетели на драмите. Срамувала съм се.

ПП. Исках да кажа, че и абсолютната показност не води до нищо добро.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #14 -: Май 22, 2010, 12:33:22 pm »

не, не си същата. ти може да си себе си тук у форума, но на работа да не си себе си, защото се налага да се прикриваш поради една или друга причина. това СА различни животи и приоритети...

не мога да свикна с такова нещо. не ми е присъщо... дори и като ходех на работа държах да са осведомени какво ми харесва и дори и да не го разбират или да не го приемат, и ми е било все тая - това е техен, а не мой проблем... аз съм такава навсякъде - и тук и навън. все ми е тая кой кво мислел. много отдавна хорското мнение съм го пратила в гъза на мечката...  ;D ;D ;D

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

« Отговор #15 -: Май 22, 2010, 12:41:34 pm »
Според мен всеки човек е свободен да бъде такъв какъвто иска. Прикриването е само инструмент, чрез който манипулираме начина по който ни възприемат останалите. Така получаваме своята свобода на избор, изследваме себе си и света около нас, изследваме собствените си граници и това до къде ще ни доведе цялата история си зависи само от нашите ценности и разбирания.
В Интернет прикриването е по-лесно, защото тук контактът е посредствен, а не пряк и можеш да манипулираш в голяма степен дори визията си, в общи линии изборът е много по-голям.
„Който побеждава другите е силен; победилият себе си е могъщ.“
„Да действаш, значи да бъдеш.“
Под небето всеки вижда красотата като красота, само защото има грозота. Всеки познава доброто като добро, само защото има зло.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #16 -: Май 22, 2010, 12:50:38 pm »
много отдавна хорското мнение съм го пратила в гъза на мечката...  ;D ;D ;D

:57: :57: :57:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

« Отговор #17 -: Май 22, 2010, 04:05:45 pm »

не, не си същата. ти може да си себе си тук у форума, но на работа да не си себе си, защото се налага да се прикриваш поради една или друга причина. това СА различни животи и приоритети...

не мога да свикна с такова нещо. не ми е присъщо... дори и като ходех на работа държах да са осведомени какво ми харесва и дори и да не го разбират или да не го приемат, и ми е било все тая - това е техен, а не мой проблем... аз съм такава навсякъде - и тук и навън. все ми е тая кой кво мислел. много отдавна хорското мнение съм го пратила в гъза на мечката...  ;D ;D ;D

Вещичка, тук съм в абсолютен консенсус с теб.
Въобще не мога да играя театър. Каквато съм у дома, такава съм и извън него.

*

kaily

• 5145
« Отговор #18 -: Май 22, 2010, 06:23:58 pm »
Значи дайте да видим нещата от друг ъгъл.
Когато се държиш по различен начин от твоето утвърдено себе, ти разчупваш стереотипи. Устойчивите връзки се разхлабват и дори имат шанс да се нулират и разпаднат. Това е жизнено насъщо за постигане на гъвкавост и по-широк обзор на реалността.
Опитайте да направите нещо непривично за себе си. Примерно като излезете от къщи пробвайте да гледате в разстояние на 50 метра само покривите на къщите.

*

Divna

« Отговор #19 -: Май 22, 2010, 06:24:58 pm »
Момичета и момчета, прикриването, когато говорим за него в нета - за мен е пълна химера. В интернет анонимност НЯМА. Всеки да го разбира както си иска. Аз лично винаги го бях усещала така, но опитът ми от последните години от интернет свързани проекти, свързани с правосъдната система, не точно българската такава бетонираха това ми усещане.

От там нататък всеки решава какво и как ще бъде неговото поведение в нета.

Но който, ако и когато поиска да навърже нещата - няма абсолютно никакъв проблем - клик - щрак - IP, proxy, connect - address, лични документи. Готово.

За мен - опитите за тотално прикриване и разграничаване на интернет личността от реалната такава на даден потребител говорят меко казано за житейска и познавателска незрялост.

Тук бих само те допълнила - емоционална незрялост.