Кеворк Вартанян - известен руски шпионин. Казват, че от 16-годишен е започнал занаята. Починал е на 10-ти януари тази година. Днес е поклонението.
Поставям картата му (с неизвестен час на раждане). Дали 12-тият дом му е акцентиран? Няма как да знаем, за жалост. Това, което на мен ми прави впечатление, е тесният съвпад Марс/Юпитер (в знак на Юпитер), който често се свърза със сила и смелост, в квадрат с Уран (мунданен управител на организациите) и тригон с Нептун (мунданен управител на тайните неща). Марс в плавен аспект с Нептун би могъл да даде успешно лавиране в действията, възможност за измъкване от напрегнати ситуации. Очаквах по-акцентиран Меркурий, не знам защо. Вярно, че е екзалтиран по знак, а квадратът със Сатурн би могъл да му даде прецизност, точност и предпазливост. Като цяло, има достатъчно смелост в този човек (комбинацията Марс/Юпитер/Уран в напрегнати аспекти).

Интересна е картата му, интересно е, че и при прогресиите и транзит - Венера всъщност прави най-важните аспекти при смъртта му - прог В. съвп нат Плутон, транз. В. св нат. Слънце.
Според една от астро теориите, когато човек мине личностното ниво, когато се занимава с обществено значими проблеми и започне да различава
правилното от
лично изгодното - тогава хороскопа му трябва да се чете от 0 градуса Овен (- асцендент), като всеки последвал знак е всъщност и знак и дом. Лично аз съм го пробвала този метод за няколко личности, на които се възхищавам и адмирирам и мисля, че наистина е по-коректен.
Говоря за хора, като Маргарет Тачър и т.н. При нея определено Сатурн в Скорпион на асцендента се връзва много добре със Сатурн в 8 дом - цялата и политика е консервативна и ограничава харченето на обществените средства (8 дом). Тя въвежда правото на закупуване на жилища във Великобритания (след изграждането на масови социални жилища, от държавата след Втората световна война). Това си е чист вид приватизация и ограничаване на правомощията на властта (била тя централна, местна или някакъв друг "регионален" вид).