Здравей Гост

Показатели за егоизъм в натала

• 191 Отговора
  • 27563 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Показатели за егоизъм в натала
« Отговор #20 -: Юни 01, 2010, 01:39:29 pm »
Познавам фрапиращ според мен егоист,но му нямам часа.Но все пак може да е интересно.Ето картата

Щях да добавя и Луна в твърд аспект със Сатурн при проблематична интеграция, ето че и в тази карта е цъфнал този аспект - квадратура.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #21 -: Юни 01, 2010, 01:40:39 pm »
    ;D Аз съм си отвсякъде завършена егоистка хихихи.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #22 -: Юни 01, 2010, 01:42:37 pm »
Голям егоизъм съм забелязвала и при неаспектирана Луна в Лъв, АС Водолей.
Общо взето егоизмът често е присъщ при водолейски/уранов акцент в картата, освен ако не се компенсира от силен Нептун или знак Риби. Не че не съм виждала и закоравяли егоисти с акцентирани Риби, но и при тях има нещо ураново обикновено.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #23 -: Юни 01, 2010, 01:43:08 pm »
Това е картата на брат ми.
Изключителен егоист.Самовлюбен.

*

Divna

« Отговор #24 -: Юни 01, 2010, 01:45:44 pm »
Голям егоизъм съм забелязвала и при неаспектирана Луна в Лъв, АС Водолей.
Общо взето егоизмът често е присъщ при водолейски/уранов акцент в картата, освен ако не се компенсира от силен Нептун или знак Риби. Не че не съм виждала и закоравяли егоисти с акцентирани Риби, но и при тях има нещо ураново обикновено.

Много съм съгласна с написаното от теб :72:.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #25 -: Юни 01, 2010, 01:51:43 pm »
Карта на изключително егоистична жена, с огромно самомнение и потребителско отношение към мъжете.
Как обичаше да се самоизтъква постоянно и да афишира парите на приятеля си, просто не е истина!  ;D
Много противна личност. От РусЙе.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #26 -: Юни 01, 2010, 02:01:01 pm »
За мен лично, планетите свързани с егоизма са Слънцето / Лъв /, Венера /Телец/ в аспект към Юпитер в зависимост и от знака му, и донякъде Марс. Съответно аспектите и знаците им. Ма, тва квадрат Луна/Сатурн бил егоистичен аспект.......този аспект дава изключително много ограничения в детството и трудности в отношенията с/между родителите, но не и егоизъм.

*

Asol

• 4140
« Отговор #27 -: Юни 01, 2010, 02:01:55 pm »
    ;D Аз съм си отвсякъде завършена егоистка хихихи.

;D Направо. Егоизмът е присъщ на всеки, дори си е здравословен в умерени граници.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #28 -: Юни 01, 2010, 02:04:31 pm »
А защо не споменахме Марс, че и Сатурн, те дали нямат отношение към егоизма?

Луна-Марс и Луна-Сатурн, но всичко е въпрос на интергация, да не вземе да се засегне някой, който има такъв аспект. Всеки аспект, дори да е дисхармоничен и с малефик, има и своите предимства при определени обстоятелства.
Аспектът между Луната и Марс, ако е по-твърдичък, се свързва със силата, интензититета на желанията. На по-ниско ниво енергията му може ни подтикне да натрапваме, налагаме нашите желания на другите. В индийската астрология неслучайно това е аспектът на страстта.
Луна в твърд аспект със Сатурн се свързва в повечето случаи с ригидност, проблематична изява на емоциите - те могат и да се потискат, и да изригват силно, ако се изпуснат юздите на контрола или като се  прекали с него.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #29 -: Юни 01, 2010, 02:05:43 pm »
За мен лично, планетите свързани с егоизма са Слънцето / Лъв /, Венера /Телец/ в аспект към Юпитер в зависимост и от знака му, и донякъде Марс. Съответно аспектите и знаците им. Ма, тва квадрат Луна/Сатурн бил егоистичен аспект.......този аспект дава изключително много ограничения в детството и трудности в отношенията с/между родителите, но не и егоизъм.

леле, Скарлет, синът ми е с такъв квадрат! Луна в 4ти Скорпион и Сатурн на АС!!!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #30 -: Юни 01, 2010, 02:08:21 pm »
За Юпитер също имате право. На ниско ниво на интеграция дава алчност, ненаситност, стремеж към себеугаждане, но със задоволяване на потребностите се свързва и Венера.

В Индийската астрология Марс, Сатурн и Раху във връзка с Луната дават тенденция към егоизъм. Има и други показатели.
« Последна редакция: Юни 01, 2010, 02:18:24 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #31 -: Юни 01, 2010, 02:14:47 pm »

леле, Скарлет, синът ми е с такъв квадрат! Луна в 4ти Скорпион и Сатурн на АС!!!

И аз го имам. И кво? Това, което съм написала, поне за мен е вярно. Казвала съм го и друг път. Но при сина ти предполагам има Скорпион на ИЦ и трябва да се видят Плутон и Венера като управители на МЦ и ИЦ. При всеки човек е тотално различно, не се хващай за думата ми. 

*

Lillie

• 30532
« Отговор #32 -: Юни 01, 2010, 02:17:46 pm »
Познавам доста Лъвове, но по-голям егоизъм от този на Слънце в Риби не съм виждала. Познавам четири такива случая, първите три имат твърд аспект на Сатурн към Слънцето - квадрат или опозиция. Четвъртият има Слънце в Риби в Т-квадрат с Юпитер и Нептун и Луна в Телец в квадрат с ъглов Сатурн - егоист до мозъка на костите си.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #33 -: Юни 01, 2010, 02:24:25 pm »
Да добавя за Лъвовете.
Познавам двама-трима със Слънце в Лъв в твърд аспект със Сатурн, но при тях егоизмът не е така изразен като при ранено Слънце в перигрин. Все пак Слънцето в Лъв е на трон, блести, изпълнено е с гордост и достойнство, понякога и голямо самомнение. Докато Слънцето в нептунов знак е в перигрин, няма есенциални достойнства и едно раняване от Сатурн още повече ще му смачка фасона. Именно при по-слабите Слънца съм виждала гротескни прояви на егоизъм и егоцентризъм, не толкова при огнените. За пример може да послужи картата на жената, която постнах - Слънце в знак на заточение в съвпад с Асцендента в опозиция със Сатурн в Лъв, Луна в Лъв в сходящ съвпад със Сатурн, Луна в тригон с Венера в Овен. Егоизъм на квадрат и самодостатъчност.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #34 -: Юни 01, 2010, 02:38:11 pm »
За Юпитер също имате право. На ниско ниво на интеграция дава алчност, ненаситност, стремеж към себеугаждане, но със задоволяване на потребностите се свързва и Венера.

В Индийската астрология Марс, Сатурн и Раху във връзка с Луната дават тенденция към егоизъм. Има и други показатели.

Абе, аз нали ви казвам, че съм идеалната егоистка - виж ей ми тия планетки и Рахута - всичките са вързани - Сатурн  :kva: Луна :soe: :vlu:  :kva: Марс  :opo: Сатурн ..... ;D ма бях такава комплексарка и задръстенячка. Ама много начетена /като ученичка де/ и децата са си мислили, че съм снобарка и особнячка - хахахахаха  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #35 -: Юни 01, 2010, 02:44:04 pm »
И мен за такава ме мислеха, докато бях студенкта в първия ВУЗ. Бях изключително притеснителна, а минавах за надута и надменна. Това го разбрах впоследствие и много се смях на "точната" преценка на колежките.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #36 -: Юни 01, 2010, 02:59:31 pm »

И аз го имам. И кво? Това, което съм написала, поне за мен е вярно. Казвала съм го и друг път. Но при сина ти предполагам има Скорпион на ИЦ и трябва да се видят Плутон и Венера като управители на МЦ и ИЦ. При всеки човек е тотално различно, не се хващай за думата ми.  

не се хващам, само дето той е с фиксиран квадрат - Сатурн(на АЦ Лъв), Марс (на ИЦ Телец), Нептун (съвпад с ДЦ Водолей)и Луната... Вярно е, че родителите му са разведени, но повече ме присенява първия вариант - трудности В отношения с
роди

« Отговор #37 -: Юни 01, 2010, 03:05:48 pm »
Да добавя за Лъвовете.
Познавам двама-трима със Слънце в Лъв в твърд аспект със Сатурн, но при тях егоизмът не е така изразен като при ранено Слънце в перигрин. Все пак Слънцето в Лъв е на трон, блести, изпълнено е с гордост и достойнство, понякога и голямо самомнение. Докато Слънцето в нептунов знак е в перигрин, няма есенциални достойнства и едно раняване от Сатурн още повече ще му смачка фасона. Именно при по-слабите Слънца съм виждала гротескни прояви на егоизъм и егоцентризъм, не толкова при огнените. За пример може да послужи картата на жената, която постнах - Слънце в знак на заточение в съвпад с Асцендента в опозиция със Сатурн в Лъв, Луна в Лъв в сходящ съвпад със Сатурн, Луна в тригон с Венера в Овен. Егоизъм на квадрат и самодостатъчност.

Аз съм със Слънце в Риби, 5ти дом, в опозиция със Сатурн в 11ти, Дева. Вероятно, като е на трон по дом, ще решиш, че съм твърд егоист, ама не съм съвсем... обичам да радвам хората с подаръци - дори и дребнички да са. Само не обичам да вземат от мен нещо, което не съм искала доброволно да дам. но смятам, че това важи за всеки нормален човек.

*

abroad

« Отговор #38 -: Юни 01, 2010, 03:06:30 pm »
Дейзи, и аз съм в кюпа ;D :

1.  :ura: :kva: :sun: в 1ви дом;
2.  :ura: :kva: :moo:;
3.  :ura: взаимна рецепция  :ven:;
4.  :ura: :opo: :mar:;

Само Нептун близо до АС, откъм 12ти леко спасява положението :P

*

Uran

• 6041
« Отговор #39 -: Юни 01, 2010, 03:22:33 pm »
Егоизмът  го свързвам с липсата на опозиции на лични планети-това е отсъствие на каквато и да е емпатия и възможност да видиш другата гледна точка. Уран също има отношение към егоизма, но той е по-скоро самодостатъчност както каза Небесна, отколкото самогъзие/егоизъм. ;D ;D
Бях постнала карта на "стар ерген"- този човек е завършен егоист и поради тази причина без партньор ( не, че напира да си търси такъв).