Здравей Гост

Аспекти на планетите, тълкуване

• 313 Отговора
  • 52800 Прегледи
Re:Аспекти на планетите, тълкуване
« Отговор #240 -: Юни 11, 2010, 01:25:03 pm »
Чакам всеки момент една моя приятелка да роди и ще ви кажа какви аспекти има в картата на сина й.
С бащата на детето са в постоянен конфликт, но не са разделени. Изключително трудна връзка. Интересно ми е как ще е отразена тази драма в картата на детето им.

и ние бяхме така с бившия - постоянни скандали, още не съм гледала синастрията подробно, саво виждам неговата Венера на моя АСЦ в съвп с мой Плутон, а моята Венера в опозе на негово Слънце съвп Уран. Имаме и съвпад на мои Юпитер и Марс и негов Сатурн.
Мисълта ми беше - виждаш ли тези отношения в картата на синът ми?

*

Divna

« Отговор #241 -: Юни 11, 2010, 01:27:29 pm »
Чакам всеки момент една моя приятелка да роди и ще ви кажа какви аспекти има в картата на сина й.
С бащата на детето са в постоянен конфликт, но не са разделени. Изключително трудна връзка. Интересно ми е как ще е отразена тази драма в картата на детето им.

Тао-квадратурата (Сатурн/Вран/Плутон) ще е налице. Но как ще бъдат аспектирани личните (бързи) планети, това е вече друг въпрос.
Аз си мислех, че тя вече е родила.

*

Uran

• 6041
« Отговор #242 -: Юни 11, 2010, 01:28:07 pm »
Аз имам Луна и Марс в опозиция, Луната е в десети, Марс в четвърти. Моите родители много се караха. По принцип за хармонията между родителите се гледат и аспекти между Луната и Слънцето в детска карта, доколкото знам.
Синът ми има този аспект и при него не е показателен (поне засега).
В моята карта обаче конфликтите м/у родителите ми са представени от опозицията Слънце/Луна. Аз и немога да ги нарека конфликти, но са ме дразнели по един или друг начин.

*

Divna

« Отговор #243 -: Юни 11, 2010, 01:39:18 pm »
В картата на дъщеря ми Луна е в съвпад с Марс - Луна в първите градуси на 9ти дом, а Марс в последните на 8ми (Луна У10, а Марс е У7). Двете планети са връх на Йод.
У10, в случая Луна представя майката в картата на дъщеря ми, т.е. мене. Означава ли това, че ще има между нас обострени отношения? То, че не й е лесно с разведени родители, където бащата й въобще не се интересува от нея ...  :'(, ама поне с мен да няма проблеми.

« Отговор #244 -: Юни 11, 2010, 01:43:49 pm »
според мен ще имате по-скоро доста силна емоционална връзка, но в никакъв случай напрегната - заради У7 в 8ми

*

Divna

« Отговор #245 -: Юни 11, 2010, 01:46:50 pm »
У7 в 8ми в напрегнат аспект с Луната още може да се тълкува като смърт на първи съпруг. Поне така съм чела.

*

missKapriz

« Отговор #246 -: Юни 11, 2010, 07:19:45 pm »
Това съм го чела,но имаше уговорка,че се броят и неродените деца,пробвам и по двата начина,но за мен не се получава вярно

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #247 -: Юни 11, 2010, 07:20:19 pm »
това, което ще напиша май не е много за тук....но знаете ли, че(някъде бях чела) върха на 5-ти дом в картата на майката покзва с какъв АЦ може да се роди първото дете, върха на 7-ми на второто дете, на 9-ти третото....всъшност за третото и по нататък не съм сигурна дали са така...но давам пример с мен...
майка ми има на върха на 5-ти дом Скорпион....АЦ на сестра ми е Скорпион...на върха на 7-ми майка ми има Козирог....моят АЦ е Козирог....
може да пробвате и вие....

при мен не е така, аз съм първо дете, с асц. дева, брат ми е второ дете, с асц. рак..часовете са ни точни и проверени..разликата ни е една година и девет дена и няма как да има някакви междинни бременостти и т.н.
и при мен не е така...Аз имам скорпион в 5 дом, а в стрелеца, който е там - нептун и юпитер. Синът ми е с асцендент лъв
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

« Отговор #248 -: Юни 11, 2010, 10:46:12 pm »
И за мен не важи - на майка ми върхът е във Водолей
При синът ми - моят връх е в Риби, а той е Лъв с АСЦ Лъв. Освен ако се брои, че Слънцето ми е в 5ти дом, но е съвсем към края, не около върха.

*

tanina80

« Отговор #249 -: Юни 12, 2010, 12:28:46 pm »
Mama Yaya- слънце в пети дом аспектирано ли ти е по някакъв начин? Моето и то е там. В зет пише - когато един от партньорите е със слънце в пети дом, семейството никога не е с много деца и се чудех при нас затова ли така се получи.

*

Divna

« Отговор #250 -: Юни 12, 2010, 01:47:29 pm »
Mama Yaya- слънце в пети дом аспектирано ли ти е по някакъв начин? Моето и то е там. В зет пише - когато един от партньорите е със слънце в пети дом, семейството никога не е с много деца и се чудех при нас затова ли така се получи.

Танина, не се гледа само Слънце. Гледа се и в кой знак попада К5 (женски/мъжки), в кой дом се намира У5 и дали има аспекти с малефици. Гледа се също разположението на Луна и т.н.
http://www.astrosite.org/2010/05/08/%d0%b4%d0%b5%d1%86%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b8-%d0%b1%d0%b5%d0%b7%d0%bf%d0%bb%d0%be%d0%b4%d0%b8%d0%b5%d1%82%d0%be/

*

tanina80

« Отговор #251 -: Юни 12, 2010, 02:21:29 pm »
Мерси за линка. Само да потвърдя, че при мен е вярно за Слънце - 5дом.
К5 е Близнаци, и Слънце Близнаци - Все мъжки знаци. Слънце в напрегнат аспект с Луна и Нептун - опозиция.

« Последна редакция: Юни 12, 2010, 04:13:56 pm от tanina80 »

« Отговор #252 -: Юни 12, 2010, 03:54:08 pm »
Аз съм така - имам тр. Сатурн върху нат. Лилит и нат. Сатерн, но в 11ти. И сам войнът е войн - днес ми се порвреди колата - може да струва 11, 200 или 1000лв, ще видим в понеделник.
Относно децата - мисля, че ще ми се появи още едно, въпреки че се разведох и малко ме е страх от сериозни връзки  :blink: тоест, надявам се, но...
Слънцето ми е в 5ти, Риби, заедно с Меркурий. Нептун ми е във 2ри в тао-квадрат със сатурн и Слънце  ;D виждаш ли, че има и по-зле?
Но пък в 7ми имам Венера в Телец(асц ми е Везни), е , в съвпад е с Хирон, но е в тригон със Сатурн  :blink: а и с тази луна на върха на 7ми...
заради тези проблеми се захванах с астрология, надявам се да ми даде решение на въпросите и да ми помогне да се справя с квадратурите   :-[
транзитните: Луна ми съвпада със Слънцето - ще видим... Тр. Слънце ми е в квадрат с натален Сатурн.... А пък Плутон квадратира Уран и Юпитер.....

« Отговор #253 -: Юни 12, 2010, 04:01:37 pm »

Танина, не се гледа само Слънце. Гледа се и в кой знак попада К5 (женски/мъжки), в кой дом се намира У5 и дали има аспекти с малефици. Гледа се също разположението на Луна и т.н.
http://www.astrosite.org/2010/05/08/%d0%b4%d0%b5%d1%86%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b8-%d0%b1%d0%b5%d0%b7%d0%bf%d0%bb%d0%be%d0%b4%d0%b8%d0%b5%d1%82%d0%be/

аз отговарям на половината от написаното  :-X да ми е живо и здраво синчето... :(

*

Lillie

• 30532
« Отговор #254 -: Юни 12, 2010, 04:31:28 pm »
Мисълта ми беше - виждаш ли тези отношения в картата на синът ми?

Извинявай, че чак сега ти отговарям. Но напоследък почти не се задържам в сайта...
Да, на пръв поглед в картата на сина ти конфликтът между родителите трудно се вижда. Обяснявам си го с ранната раздяла на майката с бащата.
Иначе в картата му има показатели по-скоро за силно влияние на майката и по-слаба връзка с бащата.
Луната е в Скорпион, в 4 дом и участва в голям кръст с Марс, Сатурн и Нептун. По принцип това би могло да се изтълкува и като противоречиви отношения с майката, но и много силно влияние от нейна страна в живота на детето.

За това загатват и някои мидпойнти в картата:
Луна/Сатурн = Плутон - доминираща роля на майката
Слънце/Сатурн = МС - може да се интерпретира и като ранно отделяне от бащата, липса на топла връзка с него; бащата може да се възприема като строг и взискателен или самият той да има високи очаквания и амбиции, свързани с детето
Слънце/Марс = Плутон - този мидпойнт по принцип се свързва с физическата енергия, активността, но също така може да бъде свързан символично и с представата за анимус. Едно от значенията му е мъж-съпруг. Възможно е тук да е заложен някакъв конфликт с бащината фигура в ролята му на съпруг.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #255 -: Юни 12, 2010, 04:41:42 pm »
Да ти кажа, Лили, без да имам претенции за капацитет по темата, ровила съм се също да намеря някакви показатели за отношенията ни в картата на детето, но не успях. чудех се за теорията ти, че отношенията през бременността също се появяват в картата на детето, Марион Марч също го намеква към края на една от книгите, но и това не видях.
Колкото до отношенията му с мен - да ти кажа, може и да станат противоречиви в един момент - той има Лилит в Скорпион на моя АСЦ и в опозиция на Луната ми!!! Не знам да се радвам ли, че Венерата му е в съвпад с моя Юпитер, но пък негов Сатурн и мой Марс са на неговия АСЦ  :-\

*

Lillie

• 30532
« Отговор #256 -: Юни 12, 2010, 04:50:38 pm »
Според мен едно от най-важните условия е да не се действа чрез принуда, тогава може и да се спестят някои остри ръбове в отношенията с детето. А също така още от малък да се учи на самостоятелност, да не се прекалява със задушаващата и всепоглъщаща любов от страна на мама.  :blink: Синът ти няма нужда да се подчинява на авторитети, а самият той да се утвърди като такъв. Говоря за по-нататък, след като порасне и започне да става самостоятелен. Добре е също така още от малък да развива качествата загриженост и съпричастност към ближния.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #257 -: Юни 12, 2010, 05:04:13 pm »
Опитвам се да направя тези неща  :blink: малко ми се иска да е повече егоист, но е доста състрадателен и мекушав, срамежлив. като изключим инатът към мен, и че слуша повече баба си, но защото тя го гледа засега. Дано това слнце в 12 дом не се прояви в лоша светлина. Трябва да му пусна прогресии за периода на пубертета  :97:

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #258 -: Юни 13, 2010, 04:43:26 pm »
Използвам тази тема за да задам един въпрос -
Имаме Слънце в последните градуси на Овен и Сатурн в Лъв, помежду си Слънце и Сатурн са в квадрат, като аспект, но пък знаците, които управляват са в тригон помежду си. Значението на този аспект променя ли се, в този случай. Домовете са 2 (Слънце) и 6 (Сатурн).

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #259 -: Юни 13, 2010, 06:58:56 pm »
Използвам тази тема за да задам един въпрос -
Имаме Слънце в последните градуси на Овен и Сатурн в Лъв, помежду си Слънце и Сатурн са в квадрат, като аспект, но пък знаците, които управляват са в тригон помежду си. Значението на този аспект променя ли се, в този случай. Домовете са 2 (Слънце) и 6 (Сатурн).

...мислила съм по подобен "казус", квадратурата между Слънцето и Сатурн си я има; по-благоприятното ще е това, че знаците в една стихия ~ в случай огън... За аспект в натална карта ли става въпрос или за синастрия?

Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион