Туко що си подадох главата през прозореца и точно над мен прелетя щъркел :unsure: Всичко стана точно за секунда... какво ли може да означава?
аз пък от един месец гледам битка за територия, до прозореца в кухнята имаме брезичка, посадена заедно с построяването на блока,вече е достигнала до 6-тия етаж, та всяка година гугутките си правят гнездо и мътят ,издавайки характерният за тях гу-гу,гу-гу, много успокояващо ми действа като го слушам, готвейки, но тази едни свраки ги нападнаха точно когато беше снесла и мътеше, мъжкият геройчески бранеше гнездото, докато една сутрин видях,че са се измътили и майка им ги
хранеше в човчиците, точно в този момент я нападнаха, този път мъжкият не дойде да ги защити и майката се наложи да напусне гнездото за да ги прогони, три срещу нея, много им се ядосах и почнах да ги целя с картофи, а те падайки долу на паркинга,включваха алармите на колите, голяма олелия настана, грачене, пърхане с крила, на живот и смърт,но победиха , видях как една от тях се стрелна в гнездото и отнесе малките пухкави топчици сгушени ,безащитни там,докато майката се биеше с другите две...

гугутката три дни седя в гнездо след това, скубейки си перца от врата и пълнейки празнината под себе си, докато една сутрин просто изчезна.....