Здравей Гост

Дърдорилня

• 9118 Отговора
  • 1163873 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Дърдорилня
« Отговор #8200 -: Декември 07, 2010, 09:18:05 pm »
Абе, опитай, можеш да попаднеш на астролюбител, или поне на некомпетентна служителка с добро сърце ;D. Забрането е да се съобщават лични данни по телефона, пък и таксичката от 1-2 лв. за услугата  :-\.

Няма такса проверка на час на раждане от болничния лист в общинска служба ЕСГРАОН в БГ...  :blink: По никоя Наредба или закон.

Прия , има общини в които се плаща...Лично аз съм плащала , ако не ме лъже паметта 3 лв...., доколкото знам и във Варна май се плаща...Може да има наредба на общината и така да се реализира допълнителен приход за поддръжка на архива... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #8201 -: Декември 07, 2010, 09:44:49 pm »
.
« Последна редакция: Юни 11, 2011, 03:52:47 am от priya »
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

Diyana

• 2705
« Отговор #8202 -: Декември 07, 2010, 09:47:52 pm »
Прия, таксата е за издаване на дубликат/копие на акта за раждане. Това е начинът да ги накараш да се заровят в книгата, за да ти проверят, между другото, и часът на раждане. Просто за единия час някой да тръгне да ти рови из бумагите - да ма прощаваш ;D
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Марая

• 28287
« Отговор #8203 -: Декември 07, 2010, 09:48:05 pm »
Тези служби са  към общините, но са на държавна издръжка. Ако са ви карали да плащате нещо - то най-вероятно е било без законово основание. Макар последните години доста общини да си нацвъкаха камари такси за плащане от населението им, без всякакви законови основания. Ние говорим за бг, все пак, май бях забравила.

:57:, хубаво би било по-честичко да си го припомняш! ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #8204 -: Декември 07, 2010, 09:54:34 pm »
.
« Последна редакция: Юни 11, 2011, 03:52:57 am от priya »
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

sunrain

• 6710
« Отговор #8205 -: Декември 07, 2010, 10:09:09 pm »
Ние говорим за бг, все пак, май бях забравила.

Да, той и брака се води безплатен, но плащаш за залата или куп екстри евентуално, нещата са си уредени финансово по един или друг начин и съвсем законно при това. ;D Плаща се, винаги се плаща. 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Марая

• 28287
« Отговор #8206 -: Декември 07, 2010, 10:52:11 pm »
Прия, таксата е за издаване на дубликат/копие на акта за раждане. Това е начинът да ги накараш да се заровят в книгата, за да ти проверят, между другото, и часът на раждане. Просто за единия час някой да тръгне да ти рови из бумагите - да ма прощаваш ;D

Ами - на мен и на доста хора покрай мен, в София де, но са ровили за без парички - само за по една усмивка...

А за дубликати на актове за раждане - естествено, взимат си такси навсякъде, те и самите бланки не са много евтини, доколкото знам, релефни и с воден печат в хартията, поне според наредбите де...

Все едно, не исках да обстоятественича излишно...  :-[

А Марая - ужасно си права, че трябва да да си го припомням постоянно, ама като още имам тлееща надеждичка, говежда естествено, че някак, някога ще започнем да изкарваме колата от дерето... :unsure:

Абсолютно за  ;D , но това е волска каруца..., трябва да си сменим воловете.... ;D ;)

« Отговор #8207 -: Декември 08, 2010, 06:34:58 am »
Сега остава и умни пари да измислят  ;D

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3457831

*

Vision

• 3523
« Отговор #8208 -: Декември 08, 2010, 01:10:12 pm »
честит празник на всички настоящи, минали и бъдещи студенти.. :blink:

Крис, кога ще ме зарадваш, няма ли да учиш нещо?? :P

и за всички почитатели на Джон Ленън:

Instant Karma - John lennon

мир на праха му.. :'(

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Uran

• 6041
« Отговор #8209 -: Декември 08, 2010, 03:02:17 pm »
Честит празник на всички бивши, настоящи и бъдещи студенти!

*

holanda

« Отговор #8210 -: Декември 08, 2010, 04:20:41 pm »
Асол.. аватара  ;D,много е готин  ;) :mellow:
« Последна редакция: Декември 08, 2010, 05:20:03 pm от жълтолилава »

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #8211 -: Декември 08, 2010, 07:54:09 pm »
знаете ли какво и има ли значение хороскопа, но по хелиоцентричната система....
и дали има различна интерпретация...?

Цитат
I've always wondered if the Earth has any role to play in astrology. One thought is that it is the true ruler of the sign Taurus. (That would leave only Virgo without it's true ruler - some say "Vulcan", not yet discovered?) Anyway that is another topic!

The Earth is located 180 degrees from your Sun according to Heliocentric astrology. (One source I found said ninety degrees from ascendant - but that seems to be a minority) So if you are a Virgo, you have the Earth in Pisces. Here I found some interesting information online (the link is given below):

* Earth is the soul-centered ruler of Sagittarius. Its position can be found 180 degrees from the natural position of the sun.
    * The Earth's position in the chart represents a solid path that each and every individual has to pass with each incarnation.
    * It is also known as a fusion of one's animal nature and the Soul. Wherever it lays in the chart, there is bound to be a big conflict. In fact the arrows of Sagittarius target the field of the Earth.
    * The Sun, in turn, provides the creative essence that has to be brought into each incarnation. Earth which is opposite in position of the Sun shows points where the creativity has to be expressed.
    * Saturn works parallel to the Earth and share the same mental nature that is connected by the Law of Karma.

http://boards.elsaelsa.com/topic/the-planet-earth-in-your-astrology-chart
 :unsure:

*

milla_m

• *
  • 222
  • Слънце-Везни;Asc-Везни;Луна-Риби;Меркурий-Скорпион
« Отговор #8212 -: Декември 09, 2010, 01:26:06 am »

Честито на всички бивши и настоящи студенти. На всички успех!

Надявам се скоро да имам време,  че ми липсвате !!! :49:
Действие, което не обвързва, произтича пряко от любовта; всякакви други действия произтичат непряко от миналото.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #8213 -: Декември 09, 2010, 03:24:56 am »
Докато Слънцето минава още през знака ви-Стрелци ако не можете да постигнете нещо по типичния за вас начин,пробвайте да уцелвате и по друг-вие можете!  ;) ;D

*

nerealna

« Отговор #8214 -: Декември 09, 2010, 03:27:46 am »
Синухе, Купидончо да не е в отпуск по празниците?  ;D Нещо се е спрял на едно място  ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #8215 -: Декември 09, 2010, 03:28:43 am »
Докато Слънцето минава още през знака ви-Стрелци ако не можете да постигнете нещо по типичния за вас начин,пробвайте да уцелвате и по друг-вие можете!  ;) ;D

:rolf: :rolf:

Който си го може си го може.... :tongue2: , аз обаче знам от какво се прави лъка...и кое е дървото..., а стрелата ..., тя е от специална материя и не издавам... ;D

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #8216 -: Декември 09, 2010, 03:40:38 am »
.
« Последна редакция: Февруари 27, 2013, 06:56:25 am от Синухе »

*

holanda

« Отговор #8217 -: Декември 09, 2010, 08:55:34 pm »
88
« Последна редакция: Декември 10, 2010, 06:25:39 am от жълтолилава »

« Отговор #8218 -: Декември 09, 2010, 08:56:58 pm »
тея майки значи..сега се оказва,че съм раждана в 7 :00 h,ако се обадя в болницата може да ми кажат и че съм в 6.30 . Големи неволи с тези часове,нямам думи  :-X

А в колко се предполагаше преди,че си родена?

*

holanda

« Отговор #8219 -: Декември 09, 2010, 09:10:59 pm »
96
« Последна редакция: Декември 10, 2010, 06:24:55 am от жълтолилава »