Здравей Гост

защо ме привлича водата ?- океана , морето , езерата

• 61 Отговора
  • 6920 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Въпроса звучи лично , но не е личен!
харесвам и планината , но някак си необятната шир ми дава усещането за свобода , хармония със вселената , усещане за безвремие , спокойствие....
всеки изгрев и залез са неповторими , всеки образ запечатан за миг в/у водната повърхност рисува стихове в съзнанието ми и картини в душата ми......
виждам , че повечето съфорумци имат афенитет към водата.
това и провокира тази тема.

ще ми се астрологично да намерим обяснение в натала.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
Въпроса звучи лично , но не е личен!
харесвам и планината , но някак си необятната шир ми дава усещането за свобода , хармония със вселената , усещане за безвремие , спокойствие....
всеки изгрев и залез са неповторими , всеки образ запечатан за миг в/у водната повърхност рисува стихове в съзнанието ми и картини в душата ми......
виждам , че повечето съфорумци имат афенитет към водата.
това и провокира тази тема.

ще ми се астрологично да намерим обяснение в натала.
а,после ми се оплаквай, че все на рибки налиташшш-)))). Може би нептун и юпитер са виновни за това ;D
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

abroad

абе, аз не налитам на рибки ;D, но с тоя силен Нептун :angry: все залитам силно към заглавието на темата :wub:

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
И Луната да не забравяме,щото и тя има значение
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

vanilla

• **
  • 1578
аз мога да дам пример....
на приятеля ми майка му...е с АЦ Риби, Нептун в 8-ми дом Скорпион прави секстил към Юпитер, Меркурий и Слънцето и тригон към Луната и Марс....
жената казва, че водата направо я прави друг човек, много обича да се къпе в смисъл да стои под течаща вода.....давам го този пример, защото тя доста често го споменава това като нещо много важно....

*

Марая

• 28287
а,после ми се оплаквай, че все на рибки налиташшш-)))). Може би нептун и юпитер са виновни за това ;D
[/quote]

;D , не се оплаквам , а направо рИва от рибки ;D ;D.
нептун е упр. на 4-ти , юпитер е нощния управител на знака риби :rolleyes: , домовото разположение в моя натал е 12-ти /нептун и 7-ми/юпитер.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

:wub: Марая, отговорът е елементарен, джанъм....Според мен това е неосъзнатият стремеж към мястото, от където сме дошли на белия свят - майчината утроба, а океанът олицетворява именно нея. Космическата утроба също....

*

Divna

Марая, от незапомнени времена се знае, че огъня и водата действат успокоително. Още прадедите ни вечер след лов са се събирали около огъня и са релаксирали гледайки в него с часове, в днешно време казват, че телевизията оказвала почти същото въздействие - вторачваш се в екрана и забравяш проблемите си или част от тях. Така е и с водата. Защо мислиш риболовът е толкова практикуван от по-голямата част от хората? Там няма движение, но има съзерцаване. Гледаш водата и забравяш какво става около теб, забравяш грижите и проблемите си, поне за малко можеш да се откъснеш от реалния свят.
В твоя радикс, Нептун е управител на 4 дом - местата около водни басейни (морета, океани, езера и реки) би трябвало да ги чувстваш като много подходящо място за живеене. Там е твоят дом - около водните източници. Хирон е също в Риби и е в съвпад с ИЦ - водата е като лечение за теб, действа ти успокояващо.
Натален Нептун ти е в 12 дом в Скорпион - всичко казано до тук е дълбоко кодирано в твоето съзнание.

*

Марая

• 28287
Марая, от незапомнени времена се знае, че огъня и водата действат успокоително. Още прадедите ни вечер след лов са се събирали около огъня и са релаксирали гледайки в него с часове, в днешно време казват, че телевизията оказвала почти същото въздействие - вторачваш се в екрана и забравяш проблемите си или част от тях. Така е и с водата. Защо мислиш риболовът е толкова практикуван от по-голямата част от хората? Там няма движение, но има съзерцаване. Гледаш водата и забравяш какво става около теб, забравяш грижите и проблемите си, поне за малко можеш да се откъснеш от реалния свят.
В твоя радикс, Нептун е управител на 4 дом - местата около водни басейни (морета, океани, езера и реки) би трябвало да ги чувстваш като много подходящо място за живеене. Там е твоят дом - около водните източници. Хирон е също в Риби и е в съвпад с ИЦ - водата е като лечение за теб, действа ти успокояващо.
Натален Нептун ти е в 12 дом в Скорпион - всичко казано до тук е дълбоко кодирано в твоето съзнание.

аз обожавам да ходя по реките за пъстърва :blink: и винаги имам успех!
много ми се ще къща на брега....ама много!
дали ще я имам Дивна? ти как мислиш?

*

Марая

• 28287
    :wub: Марая, отговорът е елементарен, джанъм....Според мен това е неосъзнатият стремеж към мястото, от където сме дошли на белия свят - майчината утроба, а океанът олицетворява именно нея. Космическата утроба също....

ооо, Дейзито  :wub: , привет на младежта!
права си , че океана се свързва с майчината утроба.
но аз просто си мисля , че водата освен всичко друго , като съдържание присъства и в човешкото тяло около 70%.

*

Divna

Възможно е!
Първо, защото желанието е на лице и второ, управителят на 12 дом и диспонитора на Нептун (Плутон) е на-високо издигнатата ти планета. Има ли нещо, което си мечтала силно, да не се е сбъднало? МЦ си знае работата, само ти трябват цели и реализацията ще е факт. При теб У10 (Меркурий) е ретрограден, така че най-вероятно бави "изпълнението" на желанията ти, но това не означава, че след време те не са факт, все пак Меркурий е в първи дом  ;).

*

Helo

ооо, Дейзито  :wub: , привет на младежта!
права си , че океана се свързва с майчината утроба.
но аз просто си мисля , че водата освен всичко друго , като съдържание присъства и в човешкото тяло около 70%.

Да, водата се свързва с Великата Богиня, от която хората са произлезли и при която ще се върнат, когато умрат.

В този смисъл, в зависимост от това как човек е привлечен от водата, той може или да търси абсолютна хармония чрез обединение с Първоизточника или да е привлечен подсъзнателно от смъртта.

Ти вероятно се стремиш към хармония в психиката, към интегрирането и, към обединение с Природата и космическите сили, което води до пълна хармония с тях.

И аз обичам да се загледам в някоя река, в растенията в нея и тогава не мисля за нищо, а има душевен покой и усещане за единение с природата и силите наоколо.

*

Helo

Сега като ти отговорих на въпроса, ще отговориш ли и ти на моя. Може и в тази тема:

http://astrosite.org/forum/index.php/topic,3976.440.html

Въпросът ми е, знаеш ли в София магазини, за които знаеш със сигурност, че се продават истински диаманти? Опасявам се да не ме излъжат. Е, не само твои магазини, ако ти имаш такива, де...  :P

Може да ми пишеш и на ЛС. Но разчитам на теб да ми кажеш.

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
Сега като ти отговорих на въпроса, ще отговориш ли и ти на моя. Може и в тази тема:

Въпросът ми е, знаеш ли в София магазини, за които знаеш със сигурност, че се продават истински диаманти? Опасявам се да не ме излъжат. Е, не само твои магазини, ако ти имаш такива, де...  :P

Що да те излъжат,бе Хело...Винаги дават сертификати. Ако е бижу,от вътрешната страна има инкрустиран карата на диаманта

*

Helo

Що да те излъжат,бе Хело...Винаги дават сертификати. Ако е бижу,от вътрешната страна има инкрустиран карата на диаманта

Е, аз винаги се съмнявам...

Дори да знам, че нещо е вярно, все пак се съмнявам. И търся сигурни доказателства.   :rolleyes:

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
Бе,то и аз се съмнявам винаги,ама в този случай,когато ти дадат документ,освен това, като бижу дават и гаранционна карта, за 'кво съмнение иде реч...нали после ще вдгна луд скандал

*

Марая

• 28287
замислих се в/у въпроса си :-\ :rolleyes: .
водните домове в натала ми , както и управителите им.....
коя планета можем да свържем с океана? юпитер или нептун?!!
коя с морето? коя с реките? коя с езерото?
ами луната , защо я пропускаме?

*

abroad

правилен въпрос ;D
и аз се замислих за същото, щото ме привличат само морето и океана
езерата и реки - не

*

Марая

• 28287
Да Аброд ,  :blink: мащаба е по Юпитер .
като нощен управител на риби бих могла да го приема за сигнификатор на океана.
Нептун на морето...
луната упр. рак - на езерото....
ми реките? :unsure:

да, напълно правилен. И аз ставам друг човек около морето и океана, а реките някак си не ги отразявам. Езерата дори ме плашат. Но свободата на водата и тази огромна мощ... това вече ме пленява. А не виждам предпоставки, освен слънцето в 5ти дом - удоволствие, развлечение... Юпитер, Нептун и Луна са ми в променлив тригон   ;)
« Последна редакция: Юни 25, 2010, 03:13:16 pm от Mama Yaya »