Здравей Гост

Слънчево затъмнение на 11 юли 2010

• 223 Отговора
  • 33584 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Слънчево затъмнение на 11 юли 2010
« Отговор #160 -: Юли 11, 2010, 08:10:47 pm »
Със сигурност ще съм на кротко и тихо място - пред лаптопа.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

« Отговор #161 -: Юли 11, 2010, 08:19:12 pm »
А, аз трябва да изляза. Канена съм на ресторант и ми беше неудобно да откажа под претекс, че има затъмнение и е добре да си стоя в къщи. Приятеля ми ще падне с мен и моите причудливи идеи  :-[. Дано всичко мине ОК!

*

sunrain

• 6710
« Отговор #162 -: Юли 11, 2010, 08:23:00 pm »
Ще мине окей! Отивай с тази нагласа, не с друга!  :blink: Хайде, сега, едно затъмнение няма да ни спре да живеем, я. А колко добре си бяхме, когато не бяхме чували за подобни неща и още страняхме от астрологията.  ;D
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #163 -: Юли 11, 2010, 08:24:37 pm »
да ,да Вижън ,ще ти се ,14г. ,ама неее!
първи долен или горен квадрат!
като това има много голямо значение! :blink: :blink:

ама кой ти мисли за след 7 години, като въпроса е как да се изкара до утре.. :lol:

Вижън , ядосваш ме.... :33:
малко ли ти е това което ти се случи?! :o
я се стегни! как с представяш ,че без сатурн ще успееш?! а ?
ми невъзможно е! да не коментирам ,че твоя сатурн ще бъде тригониран от транзитния на 5-я градус във везни.
лошото е минало , да разтърсило те е ,но тук е замесен плутон и уран...
 :kissd:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #164 -: Юли 12, 2010, 01:48:11 am »

красота!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Kaya

• 2893
« Отговор #165 -: Юли 12, 2010, 07:45:24 am »
баща ми имаше неточно съвпадение слънце/хирон със затъмнението (4 гр) -имаше инцидент -падна шахта-има наранявания, но не сериозни по думите на лека годините
миналата година лунното затъмнение беше в съвпад точен и нямаше събитие
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Aneli

• *
  • 69
« Отговор #166 -: Юли 12, 2010, 08:30:19 am »
Затъмнението ми образува точен квадрат с Плутон и съответно с асцендента / те са в точен съвпад/ и тригон към съвпада Венера Уран. Снощи късно вечерта имаше инцидент- падане по стълби. размина ми се само с ожулвания и натъртвания. :blink:
Понякога щастието е благословия, но в повечето случаи е ЗАВОЕВАНИЕ!

*

Diyana

• 2705
« Отговор #167 -: Юли 12, 2010, 09:13:22 am »
Добре, пак да попитам. Затъмнението влияе ли на нашите географски ширини. Защото имам спомен от всичко, което съм чела, че влияе и индивидуално, и мунданно само там, където географските ти координати попадат напълно или частично в лунната сянка, демек там, където то се вижда. Инак - по-миналото затъмнение - 11 години влияе, вчерашното - 4, онзимесечното - 8  :-\. Всяко негде си и всяко само за себе си. Тоест перманентно целокупното планетно народонаселение си е затъмнено, при това от разнопосочни и противоречащи си едно на друго затъмнения?  Тъй ли? :-\. Нещо ми се затрива така усещането за цикличност.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Марая

• 28287
« Отговор #168 -: Юли 12, 2010, 10:39:54 am »
Добре, пак да попитам. Затъмнението влияе ли на нашите географски ширини. Защото имам спомен от всичко, което съм чела, че влияе и индивидуално, и мунданно само там, където географските ти координати попадат напълно или частично в лунната сянка, демек там, където то се вижда. Инак - по-миналото затъмнение - 11 години влияе, вчерашното - 4, онзимесечното - 8  :-\. Всяко негде си и всяко само за себе си. Тоест перманентно целокупното планетно народонаселение си е затъмнено, при това от разнопосочни и противоречащи си едно на друго затъмнения?  Тъй ли? :-\. Нещо ми се затрива така усещането за цикличност.

някъде в началото на темата съм написала ,че май не влияе на всеки. именно поради тази причина. и аз така съм чела . в този случай сега най-засегнати са острови в океана.... :-\

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #169 -: Юли 12, 2010, 11:07:52 am »

През 1963 година Слънчевото затъмнение на 20 юли е на 27 градуса в Рак и е в точен съвпад с наталния Сатурн в Рак на Джон Кенеди - управител на 4-я му дом. Същата година го убиват. Естествено, има и други аспекти от транзитите и прогресиите, които го потвърждават, но и затъмненията влияят силно на събитийно ниво. Аз също си задавах преди известно време този въпрос и стигнах за себе си до извода, че влияят до следващото затъмнение най-силно.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #170 -: Юли 12, 2010, 11:24:38 am »
Мисълта ми е, че чисто астрономически лунните затъмнения са валидни за всички - те започват и свършват едновременно за всички същества на планетата, виждат се от всякъде, демек. Тоест мунданно влияят повсемество с добър или лош знак за съответната територия. Но индивидуално влияят силно на човека, ако правят близък контакт с нещо в картата му.

Но при слънчевите затъмнения работата е друга. Те вляят само там, където пада лунната сянка и се отразяват в картите на хората от тези географски ширини, ако правят контакт с техните важни места в радикса.

Коректно ли би било такова разграничение, според вас?

*

Asol

• 4140
« Отговор #171 -: Юли 12, 2010, 11:30:56 am »
Имам наблюдения за затъмнения, което не са видими на определени географски ширини, но си действат като фактор в картата, ако правят мажорен аспект. Времето на действие е относително. Според зависи от картата и нейната динамика. Знае се, че събитията ако има такива, са многопластов процес, който подлежи на развитие. Новолунията в частност също са активни, като например при раждане на дете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #172 -: Юли 12, 2010, 11:32:03 am »
През 1963 година Слънчевото затъмнение на 20 юли

Ох, за 1963 година открих пълно слънчево затъмнение на 24 август, ама минава над Тихия океан и закача с опашката само южната част на САЩ. А въпросното на 20 юли къде попада географски?
« Последна редакция: Юли 12, 2010, 12:01:11 pm от Diyana »

*

Diyana

• 2705
« Отговор #173 -: Юли 12, 2010, 11:35:30 am »
Имам наблюдения за затъмнения, което не са видими на определени географски ширини, но си действат като фактор в картата, ако правят мажорен аспект.
Слънчеви или лунни?

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #174 -: Юли 12, 2010, 11:38:25 am »

Но при слънчевите затъмнения работата е друга. Те вляят само там, където пада лунната сянка и се отразяват в картите на хората от тези географски ширини, ако правят контакт с техните важни места в радикса.

Да, но не винаги засагя конкретните държави и пак има влияние. На 30 октомври 1864 година  има Слънчево затъмнение на 9 градуса в Скорпион, което е в точен съвпад с Уран на Ейбрахам Линкълн, който по така ректифицирания хороскоп управлява асцендента му. На 15 април 1865 година е убит. И не е само при него. Докато правих изследванията за президентите открих доста неща. И не влияят затъмненията само в тези държави, където пада сянката.

"Кольцеобразное солнечное затмение 30 октября 1864 года

Зелеными линиями отмечены границы лунной полутени, звездочка соответствует точке наибольшего затмения. Границы видимости кольцеобразной фазы показаны красными линиями.
Кольцеобразное солнечное затмение тридцатого октября 1864 года - это 42-е затмение сто тридцать первого Сароса. Область наилучшей его видимости попадает в экваториальные и тропические широты южного полушария."

*

Asol

• 4140
« Отговор #175 -: Юли 12, 2010, 11:42:51 am »
Слънчеви, лунните понякога действат като тригер фактор на слънчевото.

« Отговор #176 -: Юли 12, 2010, 12:19:57 pm »
Има ли някъде в нета информация за слънчевите и лунни затъмнения като знак и градус?По конкретно ме интересува 1989 г.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #177 -: Юли 12, 2010, 12:29:49 pm »
През 1963 година Слънчевото затъмнение на 20 юли е на 27 градуса в Рак и е в точен съвпад с наталния Сатурн в Рак на Джон Кенеди - управител на 4-я му дом. Същата година го убиват.

Въх, на мен снощното ми е в точна опозиция на натален Сатурн, само това остава сега.  :'( :-X

*

holanda

« Отговор #178 -: Юли 12, 2010, 12:38:42 pm »
През 1963 година Слънчевото затъмнение на 20 юли е на 27 градуса в Рак и е в точен съвпад с наталния Сатурн в Рак на Джон Кенеди - управител на 4-я му дом. Същата година го убиват.

Въх, на мен снощното ми е в точна опозиция на натален Сатурн, само това остава сега.  :'( :-X

каily,ти си много яка,ама защо само лошото те дърпа? ;) Ако трябва да говоря с усещания и вибрации-имам те за 'теjката'' от форума.Не се обиждай,казвам /пиша/ го с добро.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #179 -: Юли 12, 2010, 12:44:02 pm »

каily,ти си много яка,ама защо само лошото те дърпа? ;) Ако трябва да говоря с усещания и вибрации-имам те за 'теjката'' от форума.Не се обиждай,казвам /пиша/ го с добро.

Аз миналата година имах съвпад на Слънчевото затъмнение с Венера на МЦ. А Венера управлява моя асцендент и 8 дом. По логиката на Кайли досега трябваше да съм се опнала.  ;D Вземете се в ръце и не съпоставяйте всичко казано и написано със своите хороскопи, щото съвсем ще психясате.