Здравей Гост

Защо астрологията стана женско занятие?

• 110 Отговора
  • 19721 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Защо астрологията стана женско занятие?
« Отговор #40 -: Юли 04, 2010, 12:01:54 pm »
Синухе може и да ме* бие* , но ме въртя за един хороскоп има няма половин година.
проблема му беше да седне близнашката му луна на дъто си ;D.
Написаното от него е около 30 страници. по-различно звучи , по-сложно и много ,ама много аналитично. до най-малките подробности.
пример: прогресивна луна. той започва от първото прогресивно новолуние и от там я дисектира във всичките и фази , наблюдавайки аспектите по много по-различен начин от описаните в книгите.
и кое е най-странното 100% познаваемост. ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

missKapriz

« Отговор #41 -: Юли 04, 2010, 12:37:56 pm »
Цитат
Не знам дали при всички ви е така,но без значение дали ще е астрологична литература, като чета винаги мога да кажа дали автора е мъж или жена,а уж всеки е уникален 
И аз досега имах почти 100 % успеваемост,но тук във форума постоянно си мисля за една съфорумка че е мъж,а тя не е май :mellow:и вече се усъмних в тази си способност.
Присъединявам се към мнението,че Синухе има много интересен изказ,много разбираем и задълбочен,без да е някъв напудрен и разтеглив ,с панделки и фантифлюшки .Подобен изказ има и Лили.При тях  всичко се казва само по веднъж,точно и конкретно.И запетайките са винаги на място :PМеркурия ми в Дева проговори ;D

п.п.Сетих се за Зъболекар-и той пишеше много по същество и без излишни емоции

*

Lillie

• 30532
« Отговор #42 -: Юли 04, 2010, 12:40:07 pm »
Мис Каприз, неслучайно в един форум в продължение на няколко месеца ме мислеха за мъж без да се представям за такъв.  ;D А реша ли да се правя на мъж, трудно ще бъда разпозната.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

missKapriz

« Отговор #43 -: Юли 04, 2010, 12:45:33 pm »
Цитат
А реша ли да се правя на мъж, трудно ще бъда разпозната.
Дааам,и аз така мисля-доста обрана на емоции си :blink:Тоест не ги оставяш да те водят,а аз която съм една ходеща Емоция много се кефя на такива хора-хладни,но не студени и прикрити,а обективни и аналитични.Но не си ти тази съфорумка дето ме съмнява,че е мъж де ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #44 -: Юли 04, 2010, 12:50:26 pm »
И за да обобщим дотук написаното и да отговоря на въпроса на автора, ще добавя, че астрологията по форумите е женско занимание, иначе в астрологията като призвание няма такова делене или поне не е толкова забележимо.
Похвално е също така, че възрастовият праг се променя и все повече млади хора се обръщат към астрологията. Преди като че ли преобладаваха жени на средна възраст, по време и след урановата опозиция. Обикновено тогава са се обръщали към астрологията. Това обуславя и епохата, в които са живяли. Но времената се менят и идват нови поколения астролози, които се обръщат към тази наука на около 20-годишна възраст и по-рано, не чакат уранова криза.  :blink: И въпреки това все още има голям процент жени, които навлизат в астрологията едва след урановата си криза, на по 45-50-годишна възраст. Сред тях има много учителки, представителки на хуманитарните професии или просто скучаещи жени, при които се е проявил ефектът "празно гнездо".
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #45 -: Юли 04, 2010, 12:55:39 pm »

Но не си ти тази съфорумка дето ме съмнява,че е мъж де ;D

А коя? Аз ли?  ;D

*

Helo

« Отговор #46 -: Юли 04, 2010, 12:59:07 pm »

Сред тях има много учителки, представителки на хуманитарните професии или просто скучаещи жени, при които се е проявил ефектът "празно гнездо".

Празно гнездо? Когато децата ги напуснат ли?

*

missKapriz

« Отговор #47 -: Юли 04, 2010, 01:03:42 pm »

А коя? Аз ли?  ;D
всъщност да

*

Lillie

• 30532
« Отговор #48 -: Юли 04, 2010, 01:06:56 pm »

Сред тях има много учителки, представителки на хуманитарните професии или просто скучаещи жени, при които се е проявил ефектът "празно гнездо".

Празно гнездо? Когато децата ги напуснат ли?

Да, имаше такова разделение - в маркетинга е предмет на разглеждане при определяне на целевите групи. Особено в маркетинга на туристическите услуги.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #49 -: Юли 04, 2010, 01:08:29 pm »

А коя? Аз ли?  ;D
всъщност да

Всъщност, не само ти, но и други жени тук по едно време ме мислеха за мъж и аз ги убеждавах, че не съм. Ама си мълчаха за това, което мислят, докато не споменах, че в един форум не съм казвала дали съм мъж или жена. Чак тогава си признаха, че имат съмнения за мен.

Ти нали си ми виждала снимките? Или мислиш, че съм пускала фалшиви снимки на моя позната?  ;D
Мога да ти докажа с разговор в Скайп, с видео, ама пак можеш да си помислиш, че говори моя позната, вместо аз.  ;D

И защо мислиш, че съм мъж?

*

missKapriz

« Отговор #50 -: Юли 04, 2010, 01:11:26 pm »
Виждала съм само една твоя снимка със шапка и в профил ,а както сама казваш може всяка да е на нея. :PА те мисля за мъж именно поради изброените качества в прдните постове-някакси емоцията при теб липсва.
И ,Хело,това ти отива-само не обиждай хората като изтрещиш;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #51 -: Юли 04, 2010, 01:16:59 pm »
И още нещо, което забелязах.
Повечето жени, които започват да се занимават с астрология на средна възраст и след като я надхвърлят, обикновено клонят към руската школа. Или астропсихология, защото в момента е модерно.  ;D Но като че ли не са така отворени към новото, различното /други школи/, да експериментират. Сред тях разбира се има и изключения, но са малцина. Описвам положението в България какво е, на знам как стоят нещата другаде.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #52 -: Юли 05, 2010, 06:40:57 am »
http://ynok.atspace.com/

http://forum.all.bg/showflat.php/Cat/0/Number/1297056/page/3/fpart/all/vc/1

тази ми е любима тема, надявам се да разпознаете кой е Инок ;)
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #53 -: Юли 05, 2010, 09:14:21 pm »
в моя пост, дето си цитирала  е виден съвпада  Луна/Нептун

« Отговор #54 -: Юли 06, 2010, 07:18:06 pm »
Стреличке,мерси за уникалният комплимент  :-[

получаваш го от ценител Мерка Козирог/ Сатурн Водолей ;)

*

Nebesna

« Отговор #55 -: Юли 06, 2010, 07:31:41 pm »
Синухе го признавам отвсякъде. С удоволствие го четях и ми липсва съвместната ни комуникация. С него разглеждахме най-сложните казуси и винаги имаше какво да науча като подход или като прозрение. Харесва ми това, че не е консервативен. Освен в астрологията, много е добър и на ТАРО. Само веднъж ми е хвърлял карти, но едно към едно ми отгатна текущото състояние и предвиди някои случки. Това няма да го забравя никога.

*

Nebesna

« Отговор #56 -: Юли 06, 2010, 07:33:43 pm »
Този Инок ми изглежда много познат като физиономия. Аз не виждам буквите, излизат ми маймунки.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #57 -: Юли 06, 2010, 08:02:55 pm »
Този Инок ми изглежда много познат като физиономия.

Може би защото е известен, но не толкова като астролог.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #58 -: Юли 06, 2010, 08:05:22 pm »
Този Инок ми изглежда много познат като физиономия. Аз не виждам буквите, излизат ми маймунки.
от Варна е, живееше в София, сега не знам

*

Helo

« Отговор #59 -: Юли 06, 2010, 08:06:41 pm »
Този Инок ми изглежда много познат като физиономия.

Може би защото е известен, но не толкова като астролог.  :blink:

А с какво е известен?  :rolleyes: