В нета има много материал относно поляритета и магнитната обвивка на нашата планета. Мен също силно ме вълнува тази тема, но малко са хората способни да размишляват върху нея. Естествено поради липсата на знания (говоря за моето обкръжение). Наред с целия дуализъм на нашата вселена (измерение или на който както му харесва) биполярността на Земята се връзва идеално (все пак е следствие на вселенските физични закони). Полюсите са се изместили с повече от 10 км, магнитната защитна обвивка е отслабнала доста и се очаква скорошното й възобновяване поради усилената активност на Слънцето (все пак то диктува парада в нашата система). От това което съм учила по физика, химия, електротехника и биология (най-общо казано) смея да твърдя че една бърза смяна на полюсите няма да ни погуби всичките, но ще обърка ориентацията ни, възможен е срив и на електрическите системи по целия свят. Със сигурност има човешки същества достатъчно мутирали, че да се справят с промяната и такива които не биха понесли и малко колебание. Но едно е сигурно, без биполярността на магнитната обвивка живота тук е невъзможен. Движещата сила на всяко едно действие ще липсва. Промяната би трябвало да се извърши сравнително скоро според мен, но дали ще е през 2012 или 2030 мисля че е трудно да се даде точна прогноза.