Ако в тази тема се стигне до сигурни сигнификатори на мащехата, аз ще мога да ректифицирам картата на баща ми например. Останал е 2-годишен без майка, а дядо довел друга жена с още 2 деца. Но впоследствие мащехата си дига чукалата, като дядо сновял между 2-те къщи, своите 3 деца и мащехата. А те от съвсем мънички са почнали работа, за да се изхранват.
П.С. Интуитивно се съгласих с мнението на Дивна още в самото начало, но не знаех на кво се базира и за това изчаках. Очевидно че остта 6-12 е наистина много интересна, преди съм го казвала, нямам спомен откъде съм го чела или съм стигнала до това разсъждавайки си върху моята карта - но кармата по 12 дом се отработва в 6. Само ще вметна - какво ми направи впечатление - Венерата на баща ми е в съвпад с моя Нептун, както и Венерата на сина ми - 0 със сина ми, 1 гр. с баща ми. Забележете съвпада е в моя 6-ти дом. А баща ми е имал мащеха, но не е израстнал при нея. Синът ми реално също има мащеха, щото бащаткото му има жена с не знам колко деца - един Бог знае....Но той никога не е виждал баща си, съответно - тази част от фамилията липсва...