Безкрайно ценя такава ценностна система и мислене като твоите, но сега пък аз ще те попитам: Ще ми позволиш ли да не се съглася с теб?

......истината, обаче, в живота е друга.....колкото и да не ни харесва. Те не искат да си подтискат нагона....мисленето им е различно от това на жените.

[/quote]
Skarlet, светът е пъстър. Всички ние сме различни. Колкото хора, толкова идеи.
Изказах мнението си без нагласата то да бъде прието. Истината е, че изневярата прави живота по-пикантен.
Има хора, които търсят силни усещания, а изневярата е един вид такова усещане. Не съдя никой, който го прави, защото знам, че всеки един си има своите мотиви. Не бих могла да бъда в главата на никой. Знам само, че на мен лично изневярата ми носи много болка, затова не желая мъжът, с когото съм да ме наранява.
Когато обичаме ние се стремим да даваме щастие на любимия, а не да го правим нещастен. Така че, ако любимия знае, че нещо ни прави нещастни, то тогава той ще се стреми да не го прави, с което ще засвидетелства обичта си към нас. Умните мъже знаят, че когато изневеряват, те "сменят" добрите качества за други такива, но и лошите също. Те знаят, че страстта след време отшумява и не се впускат в приклчяения, които да вдигат адреналина за кратко. Дават си сметка какво причиняват на себе си и на любимата. Да живееш в лъжа е нещо, което мъчи, така че ако някой обича разнообразието по-добре да си остане сам/сама, а не да създава семейство, в което да прави партньора/партньорката нещастни.
Видяла съм много и говоря от собствените си позиции без нагласата някой да бъде съгласен с мен. Във възрастта, в която съм и с житейския опит с който съм знам какво ме кара да се чувствам щастлива. В момента съм сама и по-добре така, отколкото с някой, който да ме лъже. Прощавам веднъж, не повече, защото знам, че ако има втори път, то има и трети и четвърти и така до безкрай. Не желая да си причинявам болка, а изневярата прави точно това.