Здравей Гост

Брак по сметка

• 145 Отговора
  • 17800 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Брак по сметка
« Отговор #20 -: Август 29, 2010, 03:05:33 pm »
Сатурн квадрат луна :blink: ;) е първото ,което ми се наби в очите. Сатурн е добре поставен по знак , в мунданен 2-ри /дома на телеца/. Тук се иска сигурност и стабилност....
Венера трин юпитер  ;D ;D- късметлиика.... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #21 -: Август 29, 2010, 03:05:45 pm »
И аз имам тригон венера-юпитер в земни знаци но не се събрах по сметка :'(

Язък за хубавия аспект!  :96: ;D При това имаш и сериозен акцент върху земен знак.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #22 -: Август 29, 2010, 03:07:00 pm »

Везна, с изгряваща Венера на АСЦ - то си е професия " красавица"    ;D ;)

Ясно.

*

Nebesna

« Отговор #23 -: Август 29, 2010, 03:08:58 pm »

Това е късметлийски аспект, на който другите Венери обикновено завиждат. С този аспект, късметът сам идва при теб - не е нужно нещо да правиш.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #24 -: Август 29, 2010, 03:10:12 pm »

Именно за търпението стана дума и за сигурността...И двамата сте с еднакъв аспект, т.е. имате повтаряемост и затова зържите един за друг. Имала си късмет да срещнеш мъж, който има същите ценности като тебе.

ПП. Не винаги материалните стремежи влизат в "сметката", а това да не си развалиш сигурността в една макар и изживяна връзка.

това е вярно!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #25 -: Август 29, 2010, 03:10:54 pm »
При мен има обратен вариант - У2 в 7 дом, но никога досега не съм имала меркантилна нагласа във връзките си, нито такова е отношението ми към брака.

Не е нужно да си меркантилна, приеми, че това е КЪСМЕТ. Още повече става дума за Юпитер. Според мен този аспект би те направил по-скоро щедра.

Да ви кажа, и аз споделям същото мнение за аспекта Венера/Юпитер. Това, че успяват да се омъжат "изгодно", все още не ги прави меркантилни. А и самата оценка за "изгодно" зависи от това, което се вижда/демонстрира в обществото. При условие, че обществото издига в култ високия материален статус, няма как да не се лепне такъв етикет. Забелязах също така, че Венера/Юпитер не дава задължително щастлив брак (отново е въпрос на дефиниция), а по-скоро повече успех след брака.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #26 -: Август 29, 2010, 03:11:24 pm »
и тук да попитам - аз имам Луна (Телец) тригон Юпитер (Сатурн) не важи ли същото като за венерата  ;D

*

Mia21

• 2502
« Отговор #27 -: Август 29, 2010, 03:15:39 pm »

Това е късметлийски аспект, на който другите Венери обикновено завиждат. С този аспект, късметът сам идва при теб - не е нужно нещо да правиш.

Същото може ли да се каже за Венера квадрат Юпитер? Малко широкичък на 8 градуса.

*

Nebesna

« Отговор #28 -: Август 29, 2010, 03:16:40 pm »
и тук да попитам - аз имам Луна (Телец) тригон Юпитер (Сатурн) не важи ли същото като за венерата  ;D

Венера е малката благодетелка, а Юпитер - големия благодетел.

« Отговор #29 -: Август 29, 2010, 03:18:44 pm »
Изолирано от един аспект не може да се съди за брак по сметка.Трябва да се оцени целия хороскоп,да се разгледат няколко такива,за да може да се направи извадка за най-често срещаните аспекти за такъв брак и щом говорим за партньорство трябва да се оцени и хороскопа на партньора/те.Много са комплексни нещата и на парче не може да бъде адекватно вкаран в рамка този или онзи аспект.Мое мнение.

*

abroad

« Отговор #30 -: Август 29, 2010, 03:19:20 pm »
Айде, мноого станаха мераклиите ;D ;D
До тук споменатият аспект е действал по-скоро компенсиращо при мен
И да, възможност за брак по сметка съм имала

*

Lillie

• 30532
« Отговор #31 -: Август 29, 2010, 03:22:32 pm »
Познавам две жени, починали от онкологично заболяване, след като сключват брак по сметка. Разболяват се впоследствие, след като разбират, че бракът им е пълен провал, започват бавно да се самоизяждат и идва фаталният край. А лъскавите вещи не можеш да отнесеш в гроба.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #32 -: Август 29, 2010, 03:26:43 pm »
Познавам две жени, починали от онкологично заболяване, след като сключват брак по сметка. Разболяват се впоследствие, след каторазбират, че бракът им е пълен провал, започват бавно да се самоизяждат и идва фаталният край. А лъскавите вещи не можеш да отнесеш в гроба.
И че разговорите,топлината на дома, подкрепата и разбирането на човека до теб,нежността и любовта му не се купуват с пари,а вещите около им не могат да ги направят щастливи.

*

abroad

« Отговор #33 -: Август 29, 2010, 03:30:11 pm »
За често спрягания аспект - Сатурн/Венера.
............
Аз като притежател на твърд аспект Сатурн/Венера , казвам, Да, за мен е важно партньора да е материално обезпечен, но в никакъв случай няма да търпя унижение, да ми хвърлят 100 лв на масата и цял ден да рева и да се чувствам нещастна, да търпя критики, да ме злепоставя пред хората и да се чувствам като кифла!!!  Често се среща подобно отношение, при браковете по сметка. Къде виждате вие, Сатурн да търпи подобно отношение??
 :mellow:

А, те се изтарикатяват да ги съчетаят, хем уважение, хем материално благополучие
Особено ако има акцент върху Дева или Близнаци
Разликата между двата е, че тези с Девата имат нюх и го улавят "във въздуха", а за тези с Близнаците е цел, която съвсем целенасочено се преследва ;D

« Отговор #34 -: Август 29, 2010, 03:31:02 pm »
Венера във 2ри дом, У2 и У9, секстил със Сатурн У5 - при мъж, 2 брака - по сметка

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #35 -: Август 29, 2010, 03:34:21 pm »
За често спрягания аспект - Сатурн/Венера. Мое мнение е, че при този аспект по-скоро се търси стабилност, материална и емоционална. Показател е за по-възрастен партньор също така или по-мъдър.
Но за брак по сметка, трябва да е намесен някъде и Нептун. Така си мисля аз. Сатурн е прагматик, но не е използвач.
Аз като притежател на твърд аспект Сатурн/Венера , казвам, Да, за мен е важно партньора да е материално обезпечен, но в никакъв случай няма да търпя унижение, да ми хвърлят 100 лв на масата и цял ден да рева и да се чувствам нещастна, да търпя критики, да ме злепоставя пред хората и да се чувствам като кифла!!!  Често се среща подобно отношение, при браковете по сметка. Къде виждате вие, Сатурн да търпи подобно отношение??
 :mellow:

ето с това съм напълно съгласна и отговаря на 100% и за мен!
Моето слънце в Лъв предпочита да даде, отколкото да му дадат!
Имам си самочувствие, наясно съм със себе си и не търпя унизително отношение.
Винаги досега, във всичките ми връзки с мъже по отношение на парите, аз съм била тази, която разполага с повече и това ми дава правото на материална независимост. Забелязвам, че мъжете които са с мен добиват желание да се реализират, амбицират се.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #36 -: Август 29, 2010, 03:34:46 pm »
И че разговорите,топлината на дома, подкрепата и разбирането на човека до теб,нежността и любовта му не се купуват с пари,а вещите около им не могат да ги направят щастливи.

В такъв брак няма топлина, а само формално съжителство, изградено върху насрещни интереси. А често се случва да няма общи цели, които да се следват от партньорите.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #37 -: Август 29, 2010, 03:36:16 pm »
днес ми казаха, че брак по любов не бил успешен, винаги трябвало да има някакъв инетрес, за да имало стимул да са заедно хората!!!! А аз още си чакам принца будалата

*

Mia21

• 2502
« Отговор #38 -: Август 29, 2010, 03:36:47 pm »
Според мен брака по сметка, не е чак толкова силно разграничен като понятие от уважението, любовта и ценностите. Просто другата страна има повече пари или достатъчно и това действа като още по-голяма стръв и афродизиак за отсрещната страна- за придърпането му, за връзка и впоследствие за сключване на брак. Методите за осъществяване на желанието там са по-различни. После вече става друго. Всички сме хора-и богати, и бедни. Мъжът може и да не е чак толкова богат и пак някоя да му търпи извращенията. Примери тук сме давали много.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #39 -: Август 29, 2010, 03:40:30 pm »
след малко ще ви постна картите на 2 мои приятелки, като на едната часа на раждане не е точен - и двете се омъжиха по сметка, едната работи рамо до рамо с мъжа си, помага му, а другата си гледа детето :blink:което ходи на ДГ и с това оправдава нищоправенето си.
И двете не са щастливи с мъжете си, които се скъсват да им изневеряват, не се прибират и хич не се съобразяват с тях. И на мен ми е жал за тях, казвам им да се махнат, но те не искат, всяка със своите си доводи.
Тази която помага на мъжа си, не получава от него никаква благодарност за усилията, които полага, напротив той само я използва, за да му работи, защото друг човек не би се съгласил да работи, толкова много, а и би искал доста пари. А и на нея й има доверие.