Здравей Гост

ЗА ИЛИ ПРОТИВ ЗАКОННИЯ БРАК

• 169 Отговора
  • 24568 Прегледи
*

Nebesna

Re:ЗА ИЛИ ПРОТИВ ЗАКОННИЯ БРАК
« Отговор #140 -: Септември 05, 2010, 07:45:11 pm »

Сатурн ще поиска хората да вземат ОКОНЧАТЕЛНО решение относно брака си, независимо какво е то...Аз се разведох при Сатурн в 7-ми дом, противно на очакванията, че затвърждавал брака.

да така е, аз също тогава се разведох - при третото преминаване на Сатурн през Вертекса ми в 7 дом. Сатурн все още ми е в 7 дом  :blink:

Досега не съм се омъжвала и не съм се развеждала, но си спомням, че при навлизане на Сатурн в 7 дом (мунданен съвпад Юпитер/Сатурн в Телец) настъпи криза във връзката ми. Разделихме се едва след две години, докато Сатурн все още беше в 7 дом (Близнаци), по време на разходящия му квадрат с нат. Марс (У5). Почувствах огромно облекчение. Дотук това остава най-леката и безболезнена раздяла в живота ми. Разделихме се с едно "чао" по телефона, на 8 март.  ;D

Аз се разведох с тр. Сатурн в 10ти.
Сатурн стабилизира, но само това, което има здрави основи. Иначе всички знаем другото му проявление - освобождение, откъсване от ненужното.

Основите могат да бъдат много здрави, но Сатурн да е ТИРАНИЧЕН. А за една свободолюбива зодия като мен тиранията е равносилна на смърт. ...Повече от това не съм искала да заздравявам.

ПП. Тя и Мадона държеше Гай Ричи, благодарение на силните Сатурнови аспекти, ама Сатурн не е достатъчен...видяхме развитието. Насила хубост не става.
« Последна редакция: Септември 05, 2010, 07:50:26 pm от Небесна »

*

Nebesna

« Отговор #141 -: Септември 05, 2010, 07:47:26 pm »
Странно ми е тези дето реват от изневеряващите си съпрузи, защо не им дадат свободата, а са се вкопчили в тях, като удавник за сламка и сами си причиняват този тормоз.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #142 -: Септември 05, 2010, 07:49:38 pm »
Плутон предизвиква бавна мъчителна агония, докато Сатурн идва и отсича ненужното. Понякога и Юпитер играе тази роля, но транзитите му не действат изолирано (без да е намесен Сатурн).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #143 -: Септември 05, 2010, 07:54:47 pm »
Тя и Мадона държеше Гай Ричи, благодарение на силните Сатурнови аспекти, ама Сатурн не е достатъчен...видяхме развитието.

:72: Развитието при холивудските двойки често е по-предсказуемо, но и на тях звездите им въздействат.  ;D Там като че ли с броя бракове и разводи си повдигат рейтинга.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

ana125

• *
  • 141
« Отговор #144 -: Септември 05, 2010, 08:02:13 pm »
I'm back.  ;D

В отговор Деметра и Скорпионка - мъжът с или без брак е ДЛЪЖЕН по ЗАКОН да поеме отговорност за детето си.  Мъжът обаче се задължава само и единствено да дава пари (по закон) , но не и да се грижи и да го вижда и т.н. Няма инстнанция, която да принуди мъжът да вижда детето си и да се грижи за него. Тъжно е, но е така. Бракът ( подписът) не го прави баща. Ако детето е извънбрачно и е припознато от биологичния му баща, то автоматично става негов наследник. ( независимоо дали сте минали под олтара или не).  С две думи, ако мъжът е неудачник и безотговорен тип и 5 подписа да имате, пак няма да се грижи добре за детето. Просто ще подметне 80 кинта и ще каже аривидерчи. Четете малко закони.

Ето това е.

Няма начин да задържиш когото и да било с един подпис. Не познавам случай, в който някой наистина да иска да си отиде и някакъв подпис да го спре, дори ако това коства много, на много хора.

Понеже мойта работа има нещо общо със законите ;), да ви кажа че аз лично гледам на слагането на подпис съвсем делово. Всяка жена, имала нещо общо с практическата страна на въпроса (напр. развела се)гледа по подобен начин и вижда безсмислието на тази институция.

В България жената и нейните деца не са защитени от закона по почти никакъв начин, независимо дали са родени в брак или не. На децата се дължи мижава месечна издръжка, на жената - не. Това дето сте го чували по светските новини за платени нам си кви десетки хиляди или дори милиони месечна издръжка на съпругата/децата на западен бизнесмен/актьор/политик, всяка българска съпруга може да го види само през крив макарон, за колкото и богат мъж да се е омъжила/развела. Ако мъжът не благоволи да й плаща на нея/на детето никви подписи и дяволи не мож го накарат най - малко па българският съд. Има си хватките, и тъй като сме наясно че българският мъж най се страхува да не се мине и да не изстине, ясно е че юридически така ще си нареди нещата, че при един развод жена му да не получи нищо.(Примери има бол).БГ жената може да получи нещо само след смъртта на мъжа си, защото има наследствени права. Това е, което може да те огрее от един брак и подпис. В България законите се правят от и за мъже.(между другото сега въведения предбрачен договор също подсигурява по -богатия в брака, а това в повечето случаи са мъжете - срещу евентуално "несправедливо ограбване" от другата страна; всичко което е склонен да даде при един развод, се уговаря предварително)

Останалото - любовта, децата и щастливия съвместен живот нямат и капка общо с "подписа" Че даже и познавам хора с дългогодишно съжителство, накрая оженили се, и след година се развеждат. Така наречената "сигурност" на някои не влияе добре.
« Последна редакция: Септември 05, 2010, 08:40:21 pm от ana125 »

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #145 -: Септември 05, 2010, 08:03:50 pm »
Плутон предизвиква бавна мъчителна агония, докато Сатурн идва и отсича ненужното. Понякога и Юпитер играе тази роля, но транзитите му не действат изолирано (без да е намесен Сатурн).

Колко пъти да ВИ го казвам!!!Аааа , не си научихте урока! ;D ;D ;D ;D
ПлутонСатурн определя присъдата -Плутон я изпълнява....
Юпитер ли ?! ;D ;D Страхотен е по отношение на раздели и разводи! Той никога не играе БЕЗ КОС в играта на белот! При него има само ВСИЧКО КОС! ;) :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

ana125

• *
  • 141
« Отговор #146 -: Септември 05, 2010, 08:35:51 pm »
Да добавя, че самите ни закони не поощряват брака. Например, ако си от по - слабите социални слоеве и искаш детски надбавки, много по - лесно е да ги получиш, ако не си в брак(докарваш по - малък доход). Или ако искаш да си останеш вкъщи 3-та година да си гледаш детето - може, ако не си в брак и не живееш с партньора. Омъжената жена, дори и добре подсигурена финансово, не може да си остане да си гледа детето до 3г. му възраст при условията на неплатен отпуск. По едно време имаше облекчено данъчно облагане за семейства, после го махнаха... Аз не виждам как тази държава подкрепя брачната институция. Очевидно й е все едно да има или да няма бракове.

*

Divna

« Отговор #147 -: Септември 05, 2010, 08:58:52 pm »
Ана, много добре си обяснила ситуацията в България.

« Отговор #148 -: Септември 06, 2010, 10:04:09 pm »
Мда,  тук не би трябвало да има 2 мнения по въпроса.
Плутон е безпощаден дойде ли време за присъдата на брака.
Eй тоя транзит(Плутон-Сатурн), който седя наскоро месец-два, доста хора около мен се разпоразведоха.  ;D
Сатурн е не къде да е все пак, а във Везни.

Предстои ми съвпад на Сатурн Плутон Сатурн ми е на асц а Плутон упр на 4 дом тръпки ме побиват какво ли чудо ще е
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Мерк Скорпион съвпад Уран секст. Сатурн
Асц Лъв
http://www.youtube.com/watch?v=hk65zzUjI9A
Baraka.1992.BRRip.XviD.AC3-CaLLioPE_MoNTEDiaZ.torrent

*

Divna

« Отговор #149 -: Септември 06, 2010, 11:00:01 pm »

Колко пъти да ВИ го казвам!!!Аааа , не си научихте урока! ;D ;D ;D ;D
Юпитер ли ?! ;D ;D Страхотен е по отношение на раздели и разводи! Той никога не играе БЕЗ КОС в играта на белот! При него има само ВСИЧКО КОС! ;) :blink:

Супер доволна съм, защото съвсем си изясних нещата.

Сатурн ще застане върху Венера - ще отсъди и разпореди присъдата.

Плутон в същото време ще квадратира Венера - ще изпълни присъдата.

А Юпитер пък ще е в опозиция със Слънце - ще пляска с ръчички за добре свършената работа  ;D.

Ще докладвам скоро за раздяла.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #150 -: Септември 07, 2010, 01:52:08 am »
Дивна , преди да вземем решение винаги го обмисляме. Проблема е в това , че всяко решение иска време да узрее , то е като плод. Ако не го направиш навреме ще продължи да зрее ,ще презрее и ще изгние.
Не го проектирай , очевидно дълбоко в себе си си го решила.
Аз казвам по-добре ужасен край отколкото ужас без край!
В крайна сметка планетите работят и то доста точно. Като пясъчен часовник  са...Използвай всеки аспект в свой интерес ,само тогава има смисъл от астрологията.... ;) ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

elfidka

• 3129
« Отговор #151 -: Май 11, 2012, 12:45:25 pm »
сигурно много бих се учудила да чуя в лицето си думите "докато смъртта ви раздели"[/b][/color]  :unsure: :unsure: ;D ;D

... каза Водолей на ДС.  :wink2:

;D

И другото, на което бих се учудила да чуя - "да му се подчинява" ........хахахахаха  ;D ;D ;D

Вижте коя тема извадих от нафталина и се развеселих  :49:

Обаче трябва да ви кажа, че тези давата израза ги цитират само по филмите и в едно реално бракосъчетание в съвременнен вариант няма да ги чуете :)
Аз пак ще кажа че съм за брака, поради много причини. Защото не ме е страх да се слея с някого, не ме е страх де му се доверя, но не дай си боже да стане нещо с единия от пратньорите и роднините - наследниците биха ограбили преживелия, ако той няма документ за наследство.
Поънавах един голям мъж навремето, лека му пръст, няма да споменавам имена защото беше публична личност и не е удобно, който се разболя от тежка болест и се помина. Жената която беше до него през целия този ад и го премина подкрепяйки го през цялото време, нямаче законен брак с него. След неговата смърт беше изгонена като куче от майка му и сестра му - неговите законни наследници.
За протокола, той беше в лоши оношения с тях и не си говореха с години, а всички грижи за неговата болест, години наред бяха положени от жената до него. Тя толкова се състари от грижи покрай него, че приличаше на ходещ мъртвец.... и какво после ????
Помислете за това .... 
Може би, ще кажете вие ако я е обичал достатъчно, би подписал с нея за да я осигури ... а може би просто го е било страх да го направи .....
« Последна редакция: Май 11, 2012, 12:56:06 pm от elfidka »
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Papy

• 4343
Re: ЗА ИЛИ ПРОТИВ ЗАКОННИЯ БРАК
« Отговор #152 -: Май 11, 2012, 01:10:08 pm »
Аз съм против
На любовта подписи не й трябват, включително и бащината
Слънце-водолей 5
Венера-козирог иц
Юпитер-овен 7

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #153 -: Май 11, 2012, 01:16:59 pm »
И аз съм против.

Ама ако ми видите хороскопа няма да повярвате ;D

И все пак

Слънце- Водолей 12
Венера- Козирог 10
Юпитер- стрелец 9
"Любовни антагонизми- all day, every day"

*

LibrawithTaurus

• **
  • 589
  • Искам истинска, взаимна и споделена любов.
« Отговор #154 -: Май 11, 2012, 01:32:53 pm »
Против! Никакви бракове и прибързани обвързващи решения, от които после страдаш не само ти, а и децата, които си създал.

Слънце - Везни 1 дом
Венера - Скорпион 2 дом
Юпитер - Рак 10 дом
Искам истинска, взаимна и споделена любов. Без тайни, без лъжи, без игра на гоненица. Лоялни и предани отношения. С много фантазия, въображение и хумор.
https://www.facebook.com/RadostArt - ръчно изработени декоративни къщи :)

« Отговор #155 -: Май 11, 2012, 02:32:58 pm »
Любимата ми тема ;)

Аз съм "за" брака. Не защото съм омъжена. Не защото на любовта и трябва подписи, за да съществува, да се развива и променя.

Но... наистина ли един човек толкова държи на теб, че не иска да се обвърже законно. Или иска един ден просто да каже "Не те обичам вече, по-добре да потърсиш някой по-добър от мен..." /или друга подобна глупост/.
Аз лично мога да го понеса, няма проблем. Но децата ми... държа да носят името на баща си и да бъдат негови наследници.
 :blink:

Слънце - Рак
Венера - Рак
Юпитер - Телец

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #156 -: Май 11, 2012, 02:33:25 pm »
Против! Никакви бракове и прибързани обвързващи решения, от които после страдаш не само ти, а и децата, които си създал.

Слънце - Везни 1 дом
Венера - Скорпион 2 дом
Юпитер - Рак 10 дом

със или без брак, при една раздяла децата винаги страдат.
освен това има доста случаи, в които хората се обвързват и създават деца много обмислено и отговорно, но в някой момент нещо се случва и идилията свършва.
много ми е трудно да се разведа, просто защото искам да си спестя целия цирк от бракоразводното дело, но все още вярвам в брака, просто при мен не се получиха нещата първият път.

слънце - лъв
венера - близнаци
юпитер - дева

*

elfidka

• 3129
« Отговор #157 -: Май 11, 2012, 05:22:19 pm »

Слънце - Везни 1 дом
Венера - Скорпион 2 дом
Юпитер - Рак 10 дом

със или без брак, при една раздяла децата винаги страдат.
освен това има доста случаи, в които хората се обвързват и създават деца много обмислено и отговорно, но в някой момент нещо се случва и идилията свършва.
много ми е трудно да се разведа, просто защото искам да си спестя целия цирк от бракоразводното дело, но все още вярвам в брака, просто при мен не се получиха нещата първият път.

слънце - лъв
венера - близнаци
юпитер - дева

Именно за това става въпрос.
Повечето бракове са обмислени решения.
Плюс  това брака не е само създаване на деца, има много бездетни двойки на света, тях къде ги слагате ?
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #158 -: Май 11, 2012, 05:56:31 pm »
да, повечето.
но моят беше импулсивен, воден от една голяма сляпа любов!!
най-необмисленото действие в живота ми и ако не бяха децата и отговорността към тях, щях да го приема като приключение, а не като провал, заради който страдат децата ми!

*

elfidka

• 3129
« Отговор #159 -: Май 11, 2012, 06:09:50 pm »
да, повечето.
но моят беше импулсивен, воден от една голяма сляпа любов!!
най-необмисленото действие в живота ми и ако не бяха децата и отговорността към тях, щях да го приема като приключение, а не като провал, заради който страдат децата ми!
Да, разбирам те.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева