В случая питащата е представена от АС и Марс, а съпругът е по ДС и Венера.
Не мисля, че присъствието на Сатурн в 7 дом прави картата нерадикална или се разглежда като забрана за тълкуване, но и аз се затруднявам да дам категоричен отговор на въпроса.
Сигнификаторът на съпруга е в силна позиция (Венера на трон, вече директна), а Сатурн в 7 дом тук би могъл да бъде и сигнификатор на работодателя, и сигнификатор на самата работа, той също е силно поставен (в екзалтация).
Откога се обсъжда вариантът съпругът да замине, откога е самото предложение? Би трябвало да не е много отскоро, имайки предвид, че сигнификаторът на съпруга вече е направил съвпад със Сатурн. Но в случая и двата сигнификатора се намират в кардинален знак и дом, така че разстоянието между тях може и да не се брои за месеци, а за седмици.
Шести дом на съпруга е представен от 12ти в хорарната карта, заминаването на съпруга в чужбина съответно се разглежда по 3 дом (9ти от 7ми). Луната, която се приема не само за сигнификатор на питащия, а и на въпроса, се намира в 3 дом, т.е. производния 9ти. Предстои й скоро тригон с Нептун, който се намира в производния 6ти, но следва да се обърне внимание, че Нептун управлява интерсептиран знак, т.е. не е изключено плановете да търпят промяна след намеса на друг човек или неспоменати изрично обстоятелства или които първоначално не са били предвидени - Луната е в сходящ квадрат с Юпитер и Уран. В случая и Юпитер, и Уран имат отношение към производния 6 дом, Юпитер управлява също така и 9 дом, който е 3ти от 7ми. В производния 3 дом има струпване на планети, като Луната е направила опозиция с Марс и Меркурий непосредствено преди задаване на въпроса. Това може да говори за осуетяване на първоначалните планове поради възникване на пречки от формален (документален) характер, както и за това, че с нещо се е избързало и някои детайли, свързани с това предложение, не са били взети под внимание или не са били обсъдени.
Последният аспект на Луната е тригон с Венера, но Венера е сигнификатор на съпруга, а не на работата и работодателя. Възможно е все пак развитието на въпроса в крайна сметка да бъде в полза на съпруга, но след преодоляване на някакви пречки.