Здравей Гост

Драконова карта

• 101 Отговора
  • 16285 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Драконова карта
« Отговор #60 -: Октомври 02, 2010, 08:07:44 am »
Не се коси!
Първо е натала...кармата и тази карта -драконическата идва  около определена възраст!
Как си Касиопеа? Отдавна не съм те *срещала*.... :blink:

Добре съм,Марая,благодаря.Вярно нямаше ме дълго време,нямах възможност да пиша,но следях форума през цялото време :blink:Вече ще се включвам  :08:

Извинявам се за спама :25:

И това , ако е спам....
Радвам се , че отново си тук....
И си права , права си , че всичко е в картата на ЗАЧАТИЕТО.... ;) :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #61 -: Октомври 02, 2010, 08:29:40 am »

И това , ако е спам....
Радвам се , че отново си тук....
И си права , права си , че всичко е в картата на ЗАЧАТИЕТО.... ;) :blink:
[/quote]

За мен Драконовата карта е нещо ново и абсолютно непознато,но ме заинтригува силно тази тема.Мисля си,че разглеждайки я по в дълбочина би могла да даде отговор на много въпроси,защото както се знае кармата(Драконовата карта) е това което сме посели,а настоящият живот (Натала) това което берем.И в този ред на мисли смятам,че е по-правилно да се анализира първо Драконовата,а после Наталната карта.Така ще открием пътя как да използваме по най-правилният начин енергиите на планетите в радикса :72:
Аз с моят Девишки асцендент,нали трябва да анализирам всичко в дълбочина :lol:
Слънце в Телец,АС в Дева,Луна в Риби,МС в Близнаци,ИС в Стрелец

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #62 -: Октомври 02, 2010, 08:36:00 am »
Касиопея , първо тръгни от натала и позицията на възлите....
Картата на зачатието е друга бира, тя не се разглежда просто така.../да не ти дава Господ да я разглеждаш по причините , заради която принципно се разглежда/....
С упр. Меркурии на асц е видно , че анализа ще бъде точен и аналитичен...остава само и да е прагматичен! :blink: ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

abroad

« Отговор #63 -: Октомври 02, 2010, 02:23:58 pm »
Слънце/Меркурий в Овен, Луна във Везни, Сатурн във Везни и в 7ми
 ;D ;D

Само тоз АС в Риби и Венера/Юпитер в Телец не ги разбрах :-X

иначе ДС в Дева обяснява много неща... ;D

*

Diyana

• 2705
« Отговор #64 -: Октомври 02, 2010, 02:49:08 pm »
Тъй, драконическата карта значи не се разглежда отделно като натала, а служи за нюансиране на планетните влияния. Тоест Луна в знак хикс в натала може да трябва да е едикаква си, но понеже е в знак игрек в драконическата карта, всъщност вътрешната, инстинктивна мотивация на тази Луна е по-друга и т.н.

По-интересният и по-продуктивен подход изглежда е да се съпоставят двете карти - натална и драконическа, като се проследят аспектите, особено съвпади и опозиция, с орбис до 2 градуса между планетите в двете. Там вече се откриват нови връзки между планетите и нещата се позавързват.

Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

« Отговор #65 -: Октомври 02, 2010, 03:12:41 pm »
  Преди доста време се бях зачела за драконичните карти. Спомням си, че правих синастрии, търсейки показатели за сродни души. Стигнах до извода, че при точно попадение в един и същи градус и знак на планета от натала съвпад с драконичната карта на партньора, носят тази информация.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #66 -: Октомври 02, 2010, 04:30:32 pm »
Тая драконическа карта не ми дава мира. Правя всевъзможни синастрии с мъжа ми с детето и много неща си идват на мястото. 
Друго което ми идва наум, че при различните карти градуса на преместване е различен и се получава така, че драконическите планети са на пътя на прогресивните такива от натала. Стана ми интересно и се замислям за ситуацията на съвпада например на прогресивно слънце с драконическо.....
При мъжа ми това е напълно възможно, драконическото му слънце е на 21 гр. в Дева , прогресивното е на 13 гр. в същия знак.  Става по интересно, защото драконическата венера е на 13'13 в дева и в момента е в съвпад с прогресивното ....
Ей, много е интересно...
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Vision

• 3523
« Отговор #67 -: Октомври 02, 2010, 05:07:29 pm »
ох, нещо не ми минават отговорите, заби ми нета май..проба пак!!

ако се изчисли преди колко години е имало тази конфигурация реално, която се явява по драконическата карта, дали не може да се намери времето на минал значим живот??например по градуса на плутон в скорпион..според това за колко години се връща на него пак..двеста и нещо ли беше??ама то пък ще излезе така, че винаги на толкова години става прераждането, а не е така май..

оправи се нета, обаче освен плутон трябва да съвпада положението и на другите планети..възможно ли е това теоретично??

сега проверих, плутон обикаля слънцето за 248 години, връщам зетката назад, за да видя кога има попадения и виждам, че на 16.10.1742 г. плутон е в същият градус на скорпион, но другите планети са различни..после на 25.09.1496 7.00 часа сф..луната все си е в телец..разбрах, че не е буквално, но реших да проверя все пак..и без това не вярвам, че се прераждам толкова рядко.. ;) сигурно има техника, с която се изчислява кога точно си се родил в предишния си живот, но не очаквам да е лесно достъпна, макар че какво толкова като се разбере..

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

elfidka

• 3129
« Отговор #68 -: Октомври 02, 2010, 05:13:36 pm »
Ти ме заинтригува, ще проверя и аз.
 :blink:
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

elfidka

• 3129
« Отговор #69 -: Октомври 02, 2010, 05:23:33 pm »
Значи аз сложих за мен 3 декември 1752 год, някои неща са там, но има разлики. Ще пробвам пак, макар интервала на годините да е много голям заради плутона.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Vision

• 3523
« Отговор #70 -: Октомври 02, 2010, 05:27:21 pm »
Интересно... Проверете, ама аз си мисля, че астрономично - абсолютно същата звездна и аспектарна комбинация - на всички елементи, планети, астероиди, фиксирани звезди и лунни възли, по знаци от наталната карта, не би могла да се намери назад в обозримо човешко време - примерно 8000 години назад... Може и да греша, някой да ме поправи...  :-\

аз така имах преди време един въпрос- възможно ли е някога да е имало моменти, в които всички планети и слънцето да са били на трон едновременно..никой нищо не каза..но сега, като си видях драконическата карта поне разбрах защо ме е вълнувал този въпрос.. ;)

иначе няма да връщам повече назад, опасявам се да не се окаже, че същото разположение е било преди 12х 248 години и съм била австралопитек със силно изразени маймунски черти в минал живот..то пък чак толкова не трябва да е любопитен човек, мисля.. ;D щегичка де, преди 3000 години съм била някоя шумерска селянка.. :rolleyes:

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

elfidka

• 3129
« Отговор #71 -: Октомври 02, 2010, 05:33:59 pm »
Ох, аз върнах още, ама нещо сега нямам нерви за това. Омръзна ми . После пак като ми дойде музата, ще въртя годините пък може и да излезе някаква реална дата. За мен няма значение дали съм била шумерска селянка, сега нали съм българска такава... ;D ;D ;D ;D
И без това искам като се пенсионирам да отида да живея на на село. Ще трябва първо да си купя къща там, защото на тази на баба ми сме хиляда наследници и не си правя илюзии за там.
Но има време, дано да доживея.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Uran

• 6041
« Отговор #72 -: Октомври 02, 2010, 05:43:11 pm »
Драконичните карти на близките ми са показателни. В радикалните карти на мен и сина ми имаме огледални съвпади по оста лъв-водолей и асц/десц. Тези  съвпади се повтарят когато обърна картата му (на сина ми) в драконична и я наложа в/у радикса на баща му.

*

Divna

« Отговор #73 -: Октомври 03, 2010, 11:27:13 am »
През целия си съзнателен живот съм си задавала въпроса защо ми допадат хората с акцентиран Скорпион. Мислех си, че това идва от скорпионските ми Луна и АЦ, а се оказва, че стелиумът ми от 5 планети + няколко астероида в драконовата карта са ми в знака Скорпион. Целия този стелиум попада в първия ми дом в натала, а ЮЛВ от драконовата карта е точно върху наталните Плутон и Слънце  ;D.
Е, сега остава само да срещна въпросния господин от миналото, който ще е акцентиран Скорпион :rolleyes:.

« Отговор #74 -: Октомври 03, 2010, 03:53:50 pm »
ето и моята
ха Слънцето отиде в градиса и знака на нат. ми Плутон,
а нат.Плутон е в градуса ,знака на нат.СЛВ
 и съвпада Венера/Луна/Нептун в Лъв
а Сатурн в Стрелец е почти върху нат.Слънце

тъмна индия ми е тази карта, нищо не разбирам, за пръв път я построявам

Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

elfidka

• 3129
« Отговор #75 -: Октомври 03, 2010, 04:31:30 pm »
През целия си съзнателен живот съм си задавала въпроса защо ми допадат хората с акцентиран Скорпион. Мислех си, че това идва от скорпионските ми Луна и АЦ, а се оказва, че стелиумът ми от 5 планети + няколко астероида в драконовата карта са ми в знака Скорпион. Целия този стелиум попада в първия ми дом в натала, а ЮЛВ от драконовата карта е точно върху наталните Плутон и Слънце  ;D.
Е, сега остава само да срещна въпросния господин от миналото, който ще е акцентиран Скорпион :rolleyes:.

Дивна, а аз цял живот съм се чудила защо харесвам високи мъже....аз съм 167. До сега го отдавах на това, че К5 дом е в стрелец, но май не е само това.
Целият ми Везнишки стелиум при драконовата карта отива в Стрелец  5 планети
Но повече ме учудва, защо новия АЦ е в Скорпи ????
Не съм от жените, които имат фатален външен вид.  :unsure: :unsure: :unsure:

Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Lillie

• 30532
« Отговор #76 -: Октомври 03, 2010, 05:23:42 pm »
Странно, на мен акцентирани Деви не ми допадат, а си имам таковаз в драконичната карта. Не че са ми антипатични де, по-скоро отношението е неутрално. А и в живота не привличам хора с такива акценти в хороскопа.
Навремето в агенцията имах колежка с три планети  Дева и овнешка Луна в градуса, в който ми попада АС в драконичната карта. Е, надуваше ми главата постоянно, всеки ден си тръгвах с адски главоболия от офиса.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #77 -: Октомври 03, 2010, 07:04:23 pm »
Сигурно аз съм много глупава, но нищо не разбрах. Слънце ми е във Везни, АС е Телец. Такава съм била и преди ли? Как да търся кармата със сина ми? Доста бяхте ясни в постовете си, но аз нещо не вдявам...
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Uran

• 6041
« Отговор #78 -: Октомври 03, 2010, 07:07:14 pm »
Сигурно аз съм много глупава, но нищо не разбрах. Слънце ми е във Везни, АС е Телец. Такава съм била и преди ли? Как да търся кармата със сина ми? Доста бяхте ясни в постовете си, но аз нещо не вдявам...
Ako нямаш промяна в драконовата карта, значи имаш СЛВ в радикса близо до 0гр. на овен.
И аз съм така.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #79 -: Октомври 03, 2010, 07:15:45 pm »
Не, имм промяна. Всичко това е по Драконовата. Само не мога да разбера каква ми е кармата. Единствено виждам СЛВ в Риби по Драконовата и наталното ми Слънце там, но един градус по-рано. Друго не разбирам. Нито сина си виждам, как всички ги видяхте тези неща?
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер