при мен Плутон е краен диспозитор....
ама не мога да арзбера какво да добавя в темата.... 
Как и по какъв начин усещаш Плутоновата енергия?
Коя/и/ планети аспектира Плутон?
По какъв начин ?
По време на транзити през важни точки и планети как го изявяваш?
ами Плутон ми е в съвпад с Луната, тригон Слънце, секстил Нептун, квадрат Меркурий.....
много е силен като цяло, но сякаш трудно осъзнавам енергията у като нещо, извън мен, което мога да определя точно....
как го изявявам, напоследък се хващам, че всичката ми агресия и завъртането след първата реакция са доста мощни и трудни за овладяване.....трябва да работя съзнателно над това, освен това.....трябва като цяло да работя по-съзнателно над себе си, защото ако не успявам да овладявам тази силна енергия лесно влизма в различни психози, имам натрапчиви мисли, неврози, психосоматични истории...с плутоновата енергия трябва да се работи много внимателно и съзнателно, с много дисциплина и усилия...да не се оствяш на навиците на ума или на тялото....
Луната не ми помага много, тя ми пречи да виждам и разграничвам нещата ясно ......
явно трябва да вляза много на дълбоко....но пък Сатурн ми е силен.....и ми помага с дисциплината, търпението и издърливостта........
когато усещам плутоновата енергия съзнателно, положително е много силно усещане...все едно можеш да изринеш всичко брутално, но пак трябва много контрол, защото границата към лудостта, психарията и лошотията много лесно и незабелязано се преминава и тогава можеш да станеш чудовище, убивц, психопат .....
сега имам опозиция към Слънцето от Т Плутон......откакто се е наместил там Плутон аз се обърнах към астрологията и всички останали окултни науки и учения.....много се промених....от време на време се чудя какво животно съм била преди...правила съм всичко инстинктивно...
така го усещам.....