Здравей Гост

Краен диспозитор на натала- Венера Астропсихологически портрет

• 92 Отговора
  • 13015 Прегледи
*

elfidka

• 3129
Ето много.  ;D

Муци, на коя програма правиш тези графики ?
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

sunrain

• 6710

Елфидка, в астро.ком. Вдясно -  Pullen/Astrolog. И от списъка избираш sign/house dispositor graph.
« Последна редакция: Октомври 15, 2010, 07:00:38 pm от sunrain »
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!

Житейското кредо на личността чиято карта е по-горе е подчинено на това ДА Е ДОБРЕ във всички смисли.
Как ще изглеждаме? Колко ми е удобно (било за човек, вещ и т.н.)?
Пари.Сатус.Имидж.
Иначе е въздух под налягане и като папагал повтаря думи на хора, които смята за стандарт.Обикновено е закъсняла. :blink:
п.п.Що се отнася да естетика- има напъни и то силни в тази посока, но резултатите са гротескни.
п.п.п.Бях сигурна, че диспозитор и е Венера, както и това, че в случая не е сработила въпросната планета, а е дала само пиетет към статус и изключително високи претенции.

Уран , има ли възможност да качиш картата на въпросната персона? Моля те! :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
Сега се сетих за един мой бивш... При него имаше стелиум в Скорпион, но Луна и Плутон във Везни. Значи се получава, че Плутон диспозира Слънцето, Венера, Марс и Меркурий, но същевременно има рецепция с Венера. Тогава би трябвало темата Венера/Плутон да играе ключова роля в живота и връзките му, нали?
По сидерал обаче картинката се променя и има две планети в собствен знак - Венера във Везни и Марс в Скорпион. Тук обаче има друга "тънкост" - Венера се намира в един знак със светилата и е ретроградна, получава аспект от У7, разположен в Лагна (Сатурн).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

В картата на сина ми са 5  ;D. Като две от тях са Луна/Венера, които са във взаимна рецепция и са заградени в светъл цвят, а останалите 3 планети са в черен. Какво означава цветовото заграждане според вас?

*

Lillie

• 30532
Вие какво правите в подобни случаи?

Аз лично нищо не правя. Мога да правя анализи и без да определям кой е крайният диспозитор в картата.
Дори, както отбеляза по-горе Дияна (с посочване на примери), понякога резултатът може да те обърка вместо да внесе повече яснота.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Milkyway

• 3770
На мен по знак ми е венера, а по дом юпитер и меркурий.

*

Lillie

• 30532
Обичайно опитвам да определя достойнствата на планетите, според дом, знак, аспекти, управление и от там  - по-чето работя със знакови и планетарни доминанти...

И моят начин е такъв.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
останалите 3 планети са в черен.
На трон ли са?
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Рая

• **
  • 1094
Не мога да се ориентирам, може ли да ми помогнете да разгадая тази плетеница?

*

Рая

• **
  • 1094
значи луната е краен диспозитор, така ли?

*

Рая

• **
  • 1094
къде има инфо за краен диспозитор Луна?

При мен май е Венера и тъй като е в Лъв е в заимна рецепция със Слънцето - Везни. Сега кой е диспозитора или и двете планети са такива ?
Елфи, аз съм ти казвала ,че за мен си мома Венерианка,нищо че имаш рецепция,това само ти е от полза.Венерата ти е на АС-то,с доста аспекти и си със стелиум във Везни във 2-и дом :blink:
Слънце Близнаци,Луна Телец,Асц Дева,Венера и Марс в Рак

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
къде има инфо за краен диспозитор Луна?

Отворила съм такава тема , сега ще я избутам напред :blink: ;)....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Yaya

• 2265
При мен май е Венера, слагам и снимката, ако някой не е съгласен да казва :-)
Когато диспозиторите са два - Слънце и Юпитер, и двете планети са на трон по знак, също така Уран и Нептун са в сини кръгчета и са във взаимна рецепция?
А когато са независими и са в сини кръгчета, как се тълкува? Като във втората карта
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

elfidka

• 3129

Елфидка, в астро.ком. Вдясно -  Pullen/Astrolog. И от списъка избираш sign/house dispositor graph.

Мерси много, а бе гледах, аз гледах, ама нещо ми е убегнало, ей сегичка, ще му видя сметката.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

Когато диспозиторите са два - Слънце и Юпитер, и двете планети са на трон по знак, също така Уран и Нептун са в сини кръгчета и са във взаимна рецепция?
А когато са независими и са в сини кръгчета, как се тълкува? Като във втората карта
Ако бяха във взаимна рецепция, нямаше ли да има двупосочна стрелка, сочеща и към двете? Като при мен.

*

Diyana

• 2705
Ако бяха във взаимна рецепция, нямаше ли да има двупосочна стрелка, сочеща и към двете? Като при мен.

В случая има верига от трите - Нептун в знак на Юпитер, Юпитер в знак на Меркурий, Меркурий в знак на Нептун. Доколкото Юпитер си е управител на Риби, аз бих изключила Нептун и бех разглеждала рецепцията Меркурий-Юпитер. И като се има предвид на свой ред, че Венера диспозира две транссатурнови планети, а Юпитеровата верига включва по същество Слънце Луна и Марс директно бих назначила Юпитер за диспозитор.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Lillie

• 30532
Чудех се в коя от темите за диспозиторите да пиша, но гледам, че тази е най-актуална за в момента.
Някой има ли желание да хвърли око на моята диспозиторска мрежа, че съвсем се оплетох?  :-\
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Lillie, пишеш прекрасно! Издай книга, много книги. С удоволствие бих ги прочела... Мисля, че най-главният ти диспозитор по знаци е Марс.