Здравей Гост

Въпроси към астролога Doby

• 991 Отговора
  • 149775 Прегледи
*

doby

• **
  • 1578
  • астрология, космобиология, психосоматика
    • www.astrophoenix.at
Re:Въпроси към астролога Doby
« Отговор #400 -: Декември 01, 2010, 07:29:02 am »

mnogo lesno, poemas otgowornosta da ti e lesno i priatno w ziwota si, bes gusna sawest!

Трябва да ми е лесно и приятно в живота без да имам гузна съвест?  ;D

А как практически да стане това? Някакъв съвет?

kakto kasah, parwoto e da se osasnae, dali imas dostatazno smelost i kolko ti e wasno da go postignes. Towa e prozes na osasnawane i opit. towa koeto nai wazno sa zoweka go prawi winagi, kak uspawas da se nahranis wseki den?

Ти хубаво правиш семинар  на 23-ти целия ден, в София, обаче тогава е работен ден.

Na koito mu e wazno ste nameri nazin, na koito ne, sigurno si ima drugi wazni raboti. Toi moja kurs ne e sadalzitelen.
Erfolg ist das was folgt, wenn du dir selber folgst.
Wer in die Fußstapfen anderer tritt, hinterläßt keine eigenen Spuren!

*

Feia

« Отговор #401 -: Декември 01, 2010, 07:31:10 am »

mnogo lesno, poemas otgowornosta da ti e lesno i priatno w ziwota si, bes gusna sawest!

kakto kasah, parwoto e da se osasnae, dali imas dostatazno smelost i kolko ti e wasno da go postignes. Towa e prozes na osasnawane i opit. towa koeto nai wazno sa zoweka go prawi winagi, kak uspawas da se nahranis wseki den?

Ти хубаво правиш семинар  на 23-ти целия ден, в София, обаче тогава е работен ден.

Na koito mu e wazno ste nameri nazin, na koito ne, sigurno si ima drugi wazni raboti. Toi moja kurs ne e sadalzitelen.

Сега си поправих поста. Имах предвид 24-ти - понеделник. Тогава само вечерта ли ще бъде?

*

doby

• **
  • 1578
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #402 -: Декември 01, 2010, 07:34:10 am »

Сега си поправих поста. Имах предвид 24-ти - понеделник. Тогава само вечерта ли ще бъде?

http://www.astrophoenix.at/index_bg.htm
As sam naprawil greska w datite, blagodara ti mnogo ze me pita, poprawih go. :08:
« Последна редакция: Декември 01, 2010, 07:46:43 am от doby »

*

Asol

• 4140
« Отговор #403 -: Декември 01, 2010, 12:58:10 pm »
Доби, как определяш силата и степента на важност на мидпойнтите един спрямо друг ?
Ако някой друг има впечатления по този въпрос да си казва ?  :P :blink:

*

tadj-all

« Отговор #404 -: Декември 01, 2010, 03:44:25 pm »
Цитат на: feia

ако марс и сатурн са ми в опозиция на мидпойнта слънце-венера, който е в телец, а слънцето и венера са ми в опозиция на мидпойнта слънце-венера, който е в скорпион, тогава какво обичам и ценя в себе и какви са негативните проявления на това?

moje i da burkam, no mislq, 4e nqma6 takuv midpoint: slunce/venera = mars/saturn.

*

tadj-all

« Отговор #405 -: Декември 01, 2010, 03:50:26 pm »
Doby,

po koi midpoint sudi6 za ne6tata okolo roditelite? I vuob6te ima li takuv?

Kogato vurhy edna planeta ima natrupvane na midpointi, naj-dale4nite i separira6ti svurzani li sa po nqkakuv na4in s "minaloto".
A tezi, koito sa naj-dale4ni i aplikira6ti, kato vuzmojna bude6ta tendenciq?

*

tadj-all

« Отговор #406 -: Декември 01, 2010, 03:50:33 pm »
Doby,

Kogato vurhy edna planeta ima natrupvane na midpointi, naj-dale4nite i separira6ti svurzani li sa po nqkakuv na4in s "minaloto".

*

elfidka

• 3129
« Отговор #407 -: Декември 01, 2010, 04:42:51 pm »
Доби, твоята книга нали засяга мидпойнтите и тяхното значение ?
И как мога да си я купя ?
Защото, то въпроси колкото щеш, те постоянно никнат. Интересува ме включваш ли астероидите ?
И как тълкуваш астероида Карма на Мидпойнт Слънце/ Луна ?
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

doby

• **
  • 1578
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #408 -: Декември 01, 2010, 05:04:14 pm »
Доби, как определяш силата и степента на важност на мидпойнтите един спрямо друг ?
Ако някой друг има впечатления по този въпрос да си казва ?  :P :blink:

Tosi wapros deto mi go sadawate ne e opisan mnogo jasno w Kosmobiologiata. As po prinzip wsemam tosi midpoint sa po silen, koito ima aspekt mesdu dwete planeti. ot druga strana ima wasmoznost da se wsema sa dominanten i tosi midpoint, koito e sastawen ot aktiwni planeti, no pozti winagi e raslizno. Nama sa men tozna sakonomernost.

*

doby

• **
  • 1578
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #409 -: Декември 01, 2010, 05:07:13 pm »
Но преди всичко тези модпойнти, които попадат на Слънце, Луна, АЦ и МЦ според мен са от първостепенно значение. Особено на Слънце - понеже Слънцето играе роля на универсален активатор на блестящата част във всеки от нас. Нашата дълбока душевна натура.
[/quote]

tuk sam saglasen ze tesi planeti sa nai wazni koito opredelat, kakto wansnia, taka i watresnia mi ziwot.

*

doby

• **
  • 1578
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #410 -: Декември 01, 2010, 05:13:26 pm »
Doby,

ti sigurno snaes ze sa otnosenieto kam bastata e Slanzeto, i kam maikata Lunata.
Sa darwoto na midpointite w moita programa naprawih taka, ze parwia midpoint koito stoi pod planetata e s nai malak orbis kam nea i drugite sledwat spores orbisa.

Слънце / Луна 
Брак, чувство за жизненост, страстно чуство, предприемчиво чуство

Принцип: Обединяване на бащата и майката в себе си, дух и душа, емоционални преживявания, самозагриженост.

Символ: Адам и Ева, ден и нощ.

Социологични съответствия: Бащина и майчина картина, мъж и жена, родители, семейна предприемчивост, игра на чуствата.

Биологични съответствия: Съдържанието на течноста в тялото, „Кръв и вода“, серум.

Вижте върху коя планета пада този мидпойнт, понеже е важна за брака както и ако стигне до раздяла! 

*

doby

• **
  • 1578
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #411 -: Декември 01, 2010, 05:18:08 pm »
Защото, то въпроси колкото щеш, те постоянно никнат. Интересува ме включваш ли астероидите ?

knigata kodat na ziwota ne e sa midpointite, a edin nazin kak mogem da rasberem kakwo ni e raswitieto was osnowa na okolnata ni strana i sabitia. Sa kosmobiologiata knigata e pisa oste.
Asteroidi ne talkuwam, poneze imam malak opit s tah. Slanze Luna midpoint go opisah weze, toi e i midpointa sa braka.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #412 -: Декември 01, 2010, 05:20:58 pm »

knigata kodat na ziwota ne e sa midpointite, a edin nazin kak mogem da rasberem kakwo ni e raswitieto was osnowa na okolnata ni strana i sabitia. Sa kosmobiologiata knigata e pisa oste.
Asteroidi ne talkuwam, poneze imam malak opit s tah. Slanze Luna midpoint go opisah weze, toi e i midpointa sa braka.

Мерси много Доби,
Ама нали съм си с Везнишки стелиум и този мидпойн винаги ще ми е актуален  :blink: :blink: :blink:
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Diyana

• 2705
« Отговор #413 -: Декември 01, 2010, 05:49:51 pm »
Ако някой друг има впечатления по този въпрос да си казва ?  :P :blink:
Може би най-йезуитският отговор е, че зависи какво точно те интересува. Всеки е важен за определено нещо.

В ураническата астрология има няколко основни лични точки - Слънце, Луна и МС символизират Аз-а. МС е най-личната точка тук. Комбинациите с МС се четат винаги като "Аз съм...", "Аз мисля...", "Аз чувствам...".

Лични точки се наричат още Асц., Ариес Пойнт и Възлите, те са символ на "Не-Аз", на обкръжението, на другите, на обществото и най-важните ни връзки въобще. Асц. е също така и показател за мястото и участвайки в планетни картини, води до словосъчетания от типа "Другите смятат, че аз съм..." "Другите ме възприемат като..." "Тук ме виждат като...".

Тоест МС сме самите ние, такива, каквито се усещаме вътре в себе си, Асц. е имиджът ни, оформящ се при контакта с другите и под натиска на техните очаквания.

До тук мидпойнтите с участието на Слънце, Луна, МС и Асц. и възлите са по-"лични" и значи - по-показателни за случващото се конкретно с човека.

Следващото разделение е според вида аспекти - дали са кратни на 2 - "предизвикателните", или на 3 - "хармоничните". Както обикновено, кратните на 2 се смятат за по-мощни. Кратните на 2 са 0-180-135-90-45-22,5-11,25. Вътре в тази група следва разграничение според самите аспекти:
360:1= съвпади - пряк мидпойнт - допустим орбис - 3 градуса, което означава по 1,5 градуса в двете посоки (не общо 6, това специално за Марая го казвам  ;D)
360:2=опозиции - пряк мидпойнт - допустим орбис - 3 градуса, по 1,5 градуса в двете посоки
360:4=квадратури - непряк мидпойнт - допустим орбис - 2 градуса, по 1 в двете посоки
360:8=полуквадрат/квадрат и половина- непряк мидпойнт - допустим орбис - 1 градус или 30 минути в двете посоки
360:16=22,5 - непряк мидпойнт - допустим орбис - 30 минути, или 15 минути в двете посоки.

Едва след това идва разглеждането на аспектите, кратни на 3 - тригон, секстил, 150, полусекстил и т.н., а някои хич и не ги разглеждат.

Не се разглеждат всичките 231 мидпойнта в картата (всъщност, тук се включват и тези с фиктивните планети, ползвани пост-Витте) а само тези, при които в натала има отражение, контакт, аспект с планета, точка, друг мидпойнт:
1. Пряк мидпойнт - Планета или лична точка в съвпад/опозиция с мидпойнт между други две планети/точки;
2. Непряк мидпойнт - Планета или лична точка в друг аспект към мидпойнт между две планети/точки;
3. Класическа, пряка планетна картина - Мидпойнт към мидпойнт в съвпад/опозиция - например Слънце/Луна=Юпитер/Сатурн, което графично може да се отбележи и като се разтвори уравнението - Слънце + Луна - Сатурн = Юпитер или Слънце + Луна - Юпитер = Сатурн или Слънце = Сатурн + Юпитер - Луна, и т.н.
4. Непряка планетна картина - двата мидпойнта по-горе са в аспект, различен от съвпад/опозиция. Записват се като в т. 3.
5. Структурна картина - често се случва някой градус в картата да концентрира много влияния, да е активна точка на няколко преки и непреки миддпойнти. Тогава се получава така нареченото дърво на мидпойнтите. Например Слънце=МС=Плутон=Луна/Сатурн=Венера/Нептун=Юпитер+МС-Луна.

Ураниците не правят разлика в значението между преките и непреките мидпойнти, разликата е само в допустимите орбиси.
« Последна редакция: Декември 01, 2010, 05:57:05 pm от Diyana »
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

doby

• **
  • 1578
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #414 -: Декември 01, 2010, 05:55:49 pm »
WAW Diana palna enziklopedia si sa mifpointite s obasneniata si, i se pitam prawis li seminari po Kosmobiologia?

*

Asol

• 4140
« Отговор #415 -: Декември 01, 2010, 05:56:38 pm »
Дияна, тайничко се надявах да пишеш по въпроса. :P :rolleyes: Извадих късмет. :wub: В Солар файър има една табличка, където са подредени по степен на по-голяма значимост - 1., 2. и т.н. Това имах предвид.

Няма да е лошо да го метнеш в "Избраните теми"  ;)
« Последна редакция: Декември 01, 2010, 06:03:29 pm от Asol »

*

Diyana

• 2705
« Отговор #416 -: Декември 01, 2010, 05:58:25 pm »
WAW Diana palna enziklopedia si sa mifpointite s obasneniata si, i se pitam prawis li seminari po Kosmobiologia?
Не, тъкмо наскоро коментирах, че смятам да посещавам такива  :P.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #417 -: Декември 01, 2010, 05:58:44 pm »
Дияна, тайничко се надявах да пишеш по въпроса. :P :rolleyes: Извадих късмет. :wub: В Солар файър има една табличка, където са подредени по степен на по-голяма значимост - 1., 2. и т.н. Това имах предвид.

Защо не мога да я намеря тази програма.... :(

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

doby

• **
  • 1578
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #418 -: Декември 01, 2010, 05:59:46 pm »
Не, тъкмо наскоро коментирах, че смятам да посещавам такива  :P.

Imas mnogo stabilna basa sa obasneniata na midpointite. :08:

*

Diyana

• 2705
« Отговор #419 -: Декември 01, 2010, 06:06:07 pm »
В Солар файър има една табличка, където са подредени по степен на по-голяма значимост - 1., 2. и т.н.

Ще погледна вкъщи и ще пиша довечера. Много е вероятно да е според орбисите, както в софтуера на Доби. Но там правят и мидпойнт-дърво по Майкъл Мънкаси, при който тежестта/важността на съответния мидпойнт се изчислява според броя "удари" към тази ос. Тоест най-силно влияе тази ос, към която има най-много аспекти от други планети, мидпойнти или точки в натала/в дирекционната карта или по транзити.