Здравей Гост

Практическо преодоляване на Сатурновите проблеми

• 162 Отговора
  • 19140 Прегледи
*

Feia

Re:Практическо преодоляване на Сатурновите проблеми
« Отговор #20 -: Ноември 28, 2010, 07:44:46 pm »
Девойко, процесинг, има много техники да си изживееш агресията и без да я излъчваш навън към невинни хора, но тая агресия не може само да бъде осъзната, трябва да бъде и отработена!
За твое сведение аз имам опозиция Сатурн - Марс, 2-8.
Марс ми е в опозиция на стелиум във втори - Меркурий, Слънце, Юпитер, Сатурн, като с Юпитер ми е и точна опозицията.

Няма нещо, което да не се отработва, ама нищо не става сега и веднага, а освен това и изисква много вътрешни усилия.

Мисля, че не си осъзнала натрупаната в теб агресия и други подтискащи фактори и затхова твоят Марс е подтиснат. Агресията ти е по-скоро обърната навътре и саморазрушителна, а не обърната навън, разрушителна или градивна.

*

Feia

« Отговор #21 -: Ноември 28, 2010, 07:45:27 pm »
Не говоря за моментното влияние, а за цялостно преодоляване на негативното му влияние в личния ми хороскоп.

Чети мантри.  ;D

А сега сериозно.
Негативното сатурново влияние се преодолява чрез съсредоточаване върху конкретна цел, особено ако е дългосрочна, и нейното практическо въплъщение в живота, стъпка по стъпка. Съвпадът на Марс и Сатурн в Скорпион може да те поставя периодично в ситуации, които да те учат на целенасоченост и издръжливост, като бегач на дълга дистанция. И това влияние се усеща с особена сила и интензивност по време на личностни и житейски кризи.
Сатурн, ако е доминанта или силно поставен в хороскопа, ни учи на мениджмънт и планиране в живота, а съвпадът му с Марс изисква вътрешна дисциплина и да се избягват прибързани и импулсивни решения, които биха довели до деструктивни последици. Това са качествата, които би могла да култивираш, за да преоткриеш "златното съкровище" в отсрещния знак и да го накараш да заблести с истински, неподправен блясък - Слънце и Венера в Телец.  :blink:

А какво ще кажеш за опозицията на Сатурн с Венера в 7-ми дом?

Как се преодоляват проблемите, които създава тя?

Освен това Доби ме уведоми, че Венера ми е върху мидпойнта на Слънце и Сатурн.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #22 -: Ноември 28, 2010, 07:47:54 pm »
Казах ти вече веднъж
не е достатъчно само да осъзнаеш!
Трябва и практически да извършиш действия по пресъхването на агресията.
Ако осъзнаеш, че няма какво да ядеш, от това осъзнаване няма да се нахраниш. Какви действия си приложила след осъзнаването на агресията си чрез психоанализа?

*

Feia

« Отговор #23 -: Ноември 28, 2010, 07:48:52 pm »
Казах ти вече веднъж
не е достатъчно само да осъзнаеш!
Трябва и практически да извършиш действия по пресъхването на агресията.
Ако осъзнаеш, че няма какво да ядеш, от това осъзнаване няма да се нахраниш. Какви действия си приложила след осъзнаването на агресията си чрез психоанализа?

Никакви, защото не знам какви.

И аз все това се питам "Какво да правя сега, за да преодолея това"?  :unsure: :rolleyes:

Ама все още не съм запозната с всички психоаналитични и с психотерапевтичните методи и още не знам какво да правя.

Аз вярвам, че психоанализата и психотерапията ще ми помогнат. И мисля, че всеки човек трябва да се подложи на такива.

Искам да уча психоаналитични и психотерапевтични методи и да участвам лично. Сега това е новата ми страст. Психоанализата отговори на много мои въпроси, които си задавах, докато изучавах митологиите.

Но все пак знам, че Сатурн ми влияе силно и затова питам за него.
« Последна редакция: Ноември 28, 2010, 07:56:23 pm от Feia »

*

kaily

• 5145
« Отговор #24 -: Ноември 28, 2010, 07:56:21 pm »
Ми аз не знам с какви средства работи психоанализата, обаче имам куп техники за справяне с всякакви проблеми, в т.ч. и агресия.

Аз моята агресия си я оправих с техниката "натискане на бутоните". Това ми костваше няколко години из клубовете на дира. Но си струваше.
Техниката е проста - един бутон се натиска, докато не изчезне реакцията от него.
Това същото прави с нас животът, мине транзит, натисне бутоните съответно, ние реагираме, после пак мине друг транзит, натисне бутона - реакция. Такъв е целият процес на развитие стимул-реакция, стимул-реакция.
Само че тоя процес се извършва в т.н. от нас реалност и трае не само години, но и много животи.
Докато в една виртуална среда натискането на бутоните става много интензивно и съкратено.
Ако си намериш спаринг партньор, който да ти натиска бутоните, да чака да си изчерпиш реакцията и после пак да натиска - итоя човек да разбира, че това е просто тренировка, лечение, а не истински отношения -

*

Feia

« Отговор #25 -: Ноември 28, 2010, 07:59:46 pm »
Ми аз не знам с какви средства работи психоанализата, обаче имам куп техники за справяне с всякакви проблеми, в т.ч. и агресия.

Аз моята агресия си я оправих с техниката "натискане на бутоните". Това ми костваше няколко години из клубовете на дира. Но си струваше.
Техниката е проста - един бутон се натиска, докато не изчезне реакцията от него.
Това същото прави с нас животът, мине транзит, натисне бутоните съответно, ние реагираме, после пак мине друг транзит, натисне бутона - реакция. Такъв е целият процес на развитие стимул-реакция, стимул-реакция.
Само че тоя процес се извършва в т.н. от нас реалност и трае не само години, но и много животи.
Докато в една виртуална среда натискането на бутоните става много интензивно и съкратено.
Ако си намериш спаринг партньор, който да ти натиска бутоните, да чака да си изчерпиш реакцията и после пак да натиска - итоя човек да разбира, че това е просто тренировка, лечение, а не истински отношения -

Ти просто си подтиснала агресията и си я пратила още по-надълбоко, но тя си стои там и действа.

Първата стъпка е да се осъзнае, че проблемът е налице.

След това трябва да се осъзнае кое е предизвикало проблема.

После човек трябва да се върне към първопричината и да погледне на нещата по нов начин.

Аз още не съм погледнала по нов начин на нещата.

*

kaily

• 5145
« Отговор #26 -: Ноември 28, 2010, 08:07:03 pm »
Значи дай да се разберем
ти не знаеш как да се справиш с твоите проблеми, но точно знаеш, че другите не са се справили с техните?
Като си свалиш самочувствието и се посмириш малко, сатурновите ти проблеми ще се оправят сами.
Твърде си самонадеяна и Сатурн много ги обича тия.

*

holanda

« Отговор #27 -: Ноември 28, 2010, 08:17:28 pm »
темата е конструктивна и смислена,мерси Хело  :blink:

при повечето хора около мен има взаимодействие Сатyрн съвпад Марс.Отличават се е изключителна концентрация и задълбаване в една определена сфера до съвър6енство (доколкото това е възможно).Невероятен самоконтрол и дисциплина,последователност,умно преследване на целите...това са все качества,идващи от потенциалната преработка на аспекта.Изглежда при контакта на тези две енергии - Марс (грубата,първична чиста мотивация) и Сатyрн (търпеливия,бавен стремеж и стратегия ) фокуса се поставя над изявата в живота.И при правилно отработване,Сатурновото влияние взима връх над Мaрсовото.Наблюдава се стремеж чистата агресия да се канализира и преработи,за да стане годна за употреба. В първите 20 години Сатyрн не се включва и човек не може да увладее Мaрсовите трусове,затова бива възприеман като агресивен,буен,деен ..т.е. аспекта сам по себе си носи енергия,която може да излиза като очевидна агресия и нетърпимост.Това го пиша по наблюдения.

аз имам квадрат между двете светила.Много енергична съм,но фокуса ми се размива и се губя сред мнoгoто интереси. Раздавам енергията си напразно.Затова и винаги попадам на хора с Марс-Сатyрн,които ме натискат и създават план-програма на действие.Мен това ме дразни заради Уранските неща в натала и се правя на ''дръj ми шапката'' т.е. дърпам се ot перспективата да преразпределя някои свои приоритети и да поема отговорности,които при всички случаи са добре дошли за мен.
Но сега Сатyрн наближава АЦ-то и малко по малко започвам да се смирявам и да гледам по-далеч от ''утрешния ден''.

*

katrin_ls

« Отговор #28 -: Ноември 28, 2010, 08:25:30 pm »
Хело/Фея, не съм изчела всички постове в тази тема, а само първия ( той е твой). Ще ти кажа от личен опит - няма как да надхитриш Сатурн! Транзитите му работят като швейцарски часовник и мърдане при него няма. Един от най-коварните периоди в живота на човек е транзита му в 12 дом, и в това са се уверили много хора ( в момента тези с АС Везни, а преди това такива като мен с  АС Дева. Аз все още му ''сърбам попарата''. Но светлина в тунела видях когато напусна окончателно Девата, а това беше на 26 юли 2010 г.

В момента в който решиш да действаш  той мигновено те събаря. Като спирачка на автомобила е... ти опиташ нещо да правиш, той те връща в детско отделение. И това, разбира се, крайно те депресира, защото се чувстваш БЕЗСИЛЕН!
Та, ще си изживееш транзитите му, надявайки се за по-добро бъдеще!!! Ползата от това, че се интересуваш от астрология е знанието, че този период е преходен и че причината е транзит на Сатурн. Всичко останало е тинтири-минтири. И на пумпал да се въртиш, ще си отъпкаш пътеките, които Сатурн ти е приготвил!!! Хубави или не, зависи от теб. За някои хора, Сатурн е благодат. Особено за Сатурнянците. А ти като Телец, с управител Венера... вълшебната думичка е ''смирение'' при теб.  Не ти знам картата, за това не мога да взема отношение повече по темата. :-[

*

Feia

« Отговор #29 -: Ноември 28, 2010, 08:27:27 pm »

В първите 20 години Сатyрн не се включва и човек не може да увладее Мaрсовите трусове,затова бива възприеман като агресивен,буен,деен ..т.е. аспекта сам по себе си носи енергия,която може да излиза като очевидна агресия и нетърпимост.Това го пиша по наблюдения.

Това не е точно така. Като дете изобщо не бях агресивна в действията си, но затова пък във фантазиите си компенсирах някои нереалзирани нужди. Като дете все си представях, че съм воин, който се бие и мислех, че това е най-хубавото нещо на света. Обаче външно бях много кротка и не създавах никакви проблеми на околните.

След излизане от тийнеджърска възраст нещата се промениха. Желанието ми да се налагам беше деструктивно.

После пък се промених и така до момента, в който не си направих лична психоанализа и не извадих от килера някои скрити скелети.

;D ;D ;D :P  ;D

*

Feia

« Отговор #30 -: Ноември 28, 2010, 08:29:58 pm »

В момента в който решиш да действаш  той мигновено те събаря. Като спирачка на автомобила е... ти опиташ нещо да правиш, той те връща в детско отделение. И това, разбира се, крайно те депресира, защото се чувстваш БЕЗСИЛЕН!

При мен сега е в 12-ти дом и никога не съм била по-активна и отдавна не съм имала толкова силен импулс за действие и за социални контакти, които да ми бъдат от полза.

*

Stella

• 7765
« Отговор #31 -: Ноември 28, 2010, 08:32:24 pm »
Девойко, процесинг, има много техники да си изживееш агресията и без да я излъчваш навън към невинни хора, но тая агресия не може само да бъде осъзната, трябва да бъде и отработена!
За твое сведение аз имам опозиция Сатурн - Марс, 2-8.
Марс ми е в опозиция на стелиум във втори - Меркурий, Слънце, Юпитер, Сатурн, като с Юпитер ми е и точна опозицията.

Няма нещо, което да не се отработва, ама нищо не става сега и веднага, а освен това и изисква много вътрешни усилия.

Мисля, че не си осъзнала натрупаната в теб агресия и други подтискащи фактори и затхова твоят Марс е подтиснат. Агресията ти е по-скоро обърната навътре и саморазрушителна, а не обърната навън, разрушителна или градивна.

"Обърната навън"  не е синоним нито на "разрушителна" нито на "градивна"
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

katrin_ls

« Отговор #32 -: Ноември 28, 2010, 08:33:41 pm »

При мен сега е в 12-ти дом и никога не съм била по-активна и отдавна не съм имала толкова силен импулс за действие и за социални контакти, които да ми бъдат от полза.

Това е обратна реакция, Хело.  Сатурн ти носи страхове, и ако ги осъзнаеш, то тогава тръгваш по другата плоскост - вместо уединение, множество ( дори понякога безразборни) социални контакти, само и само да забравиш за вътрешните си противоречия и страхове, които Сатурн ти носи.
Все пак, ти ми разбра интимната мисъл - от личен опит, разбира се, - няма как да надхитриш Сатурн!!! Това е от мен!

*

Stella

• 7765
« Отговор #33 -: Ноември 28, 2010, 08:36:55 pm »

Но сега Сатyрн наближава АЦ-то и малко по малко започвам да се смирявам и да гледам по-далеч от ''утрешния ден''.

О нееее, това е приоритет на Юпитер! Сатурн работи тук и сега - в непосредствената реалност, но резултатите идват отпосле. А Юпитер гледа напред - той е по големите планове.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Feia

« Отговор #34 -: Ноември 28, 2010, 08:38:57 pm »

Това е обратна реакция, Хело.  Сатурн ти носи страхове, и ако ги осъзнаеш, то тогава тръгваш по другата плоскост - вместо уединение, множество ( дори понякога безразборни) социални контакти, само и само да забравиш за вътрешните си противоречия и страхове, които Сатурн ти носи.

Аз не го правя за да забравя проблемите, а по две причини:

Първата е, че просто силно ме влече, силен вътрешен импулс да действам.

Второта е, че след като дълги години четох кинги и сега продължавам да чета и да търся решение на проблемите, сега вече искам и да участвам в семинари, курсове и други подобни, където да се опитам на практика да разбера някои неща за себе си.

Нкяои неща по-добре се виждат при взаимодействие с другите и когато другите ти кажат какво виждат в теб, защото човек е склонен да се самозаблуждава, в опит да запази вътрешнното си спокойствие.

*

Stella

• 7765
« Отговор #35 -: Ноември 28, 2010, 08:42:18 pm »
Нкяои неща по-добре се виждат при взаимодействие с другите и когато другите ти кажат какво виждат в теб, защото човек е склонен да се самозаблуждава, в опит да запази вътрешнното си спокойствие.

Ако действието ти се изразява в това да предизвикваш другите, за да видиш ответната им реакция и да влизаш в спорове, за да опознаеш себе си, получавайки представа отвън, за да добиеш обективност, това е типичното за натоварената ос 1-7.

*

holanda

« Отговор #36 -: Ноември 28, 2010, 08:44:25 pm »
Като дете изобщо не бях агресивна в действията си, но затова пък във фантазиите си компенсирах някои нереалзирани нужди. Като дете все си представях, че съм воин, който се бие и мислех, че това е най-хубавото нещо на света. Обаче външно бях много кротка и не създавах никакви проблеми на околните.

След излизане от тийнеджърска възраст нещата се промениха. Желанието ми да се налагам беше деструктивно.

После пък се промених и така до момента, в който не си направих лична психоанализа и не извадих от килера някои скрити скелети.

;D ;D ;D :P  ;D

значи си като мен и вярвам във Везнишкия ти асцендент  :P.

впечатленията ми са върху мъже,приятели,семейни такива ..
за един мъj е по-лесно да се справи  и тук не визирам факта,че аспекта се свързва с енергията u това е преимущество на мъжете.

Като малка исках да ставам полковник.Е,бях по-диво дете,играех с момчетата,а по-късно си намерих приятелка,с която бяхме големи вандалки.
Има един случаи,малък,но се гордея и до днес: събрахме се 5-6 момичета срещу толкова момчета и решихме да играем футбол.Естествено,размазаха ни с 8 : 1 като единия гол за нас беше вкаран от мен.И то само защото умoлявах момчетата след 2 часова игра да не спираме.

После кротнах привидно за извесно време,но това беше периода ,в които се подлагах на автоагресия.Пак съм буйствала и правила глупости,но имаше и голяма доза агресия,която изливах навътре.Сега съм се фокусирала временно над Егото,но и на това му виждам края.

--мисля,че ти имаше и предпоставки за психоанализа..незнам това сама ли си го беше решила или друг ти gо каза,но щом те вълнува,това е добър начин да се справяш със скелетите в гардероба  ;) :P
« Последна редакция: Ноември 28, 2010, 08:53:59 pm от жълтолилава »

*

Feia

« Отговор #37 -: Ноември 28, 2010, 08:55:02 pm »

Ако действието ти се изразява в това да предизвикваш другите, за да видиш ответната им реакция и да влизаш в спорове, за да опознаеш себе си, получавайки представа отвън, за да добиеш обективност, това е типичното за натоварената ос 1-7.

Ааааааааа, не! Това го правя само по форумите и то за забавление, особено пък, ако видя някой, който се самозаблуждава и тогава ми идва отвътре просто да му отворя очите за собствените му самозаблуди, като му ги сложа пред лицето, поднесени в шеговит, но иначе доброжелателен тон.

;D ;D ;D ;D ;D

Правя го и като ме предизвикат...

Аз просто представям истината по шеговит начин, за забваление. Но истината обикновено не се харесва на хората.

*

Stella

• 7765
« Отговор #38 -: Ноември 28, 2010, 09:30:14 pm »
Ясно! А сега директно в контекста на картата ти, понеже ми се струва, че се движим извън него. Сатурн в 12-ти дом не ти е особено бреме, поради това, че сключва една единствена квадратура с натален Юпитер (У2), с който и без това има позитивен аспект по рождение. Но, почакай да мине асцендента! Тогава ще имаш Сатурново възвръщане и ще се задвижат наталните опозета по оста 1-7. А като влезе във Водолей, ще бъде най-голямото предизвикателство, защото ще направи тао-квадрат.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #39 -: Ноември 28, 2010, 09:41:09 pm »
Хубава тема е тази, има насоченост ще се радвам да не се размива много...
Имам еднин конкретен пример.
 Тия дни Сатурн мина в/у мидпойнта на Венера - Нептун . Всъщност точно там се намира Мерка ми които е У2. Гледам, че Сатурн ще минава още 2 пъти от там. Това определено ми донесе оросяване на мозъка.  :blink: :blink: :blink:
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!