Здравей Гост

Какво НЕ трябва и можем да подаряваме за Именните дни

• 21 Отговора
  • 8285 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Кои са онези неща, които не бива да подаряваме за имен ден, защото носят лоша поличба?

Ще се опитаме да направим един кратък списък от най-известните поверия по въпроса.

1. Нож или друг режещ предмет

Вярва се, че острието на ножа може да пререже завинаги вашите прекрасни отношения, затова никога не подарявайте нож (или ножица, ако ви е хрумнало) или така актуалните напоследък декоративни ками, шпаги, рапири и други подобни хладни оръжия. Лошият късмет може да се избегне, ако човекът, за който е предназначен подаръка го „заплати” с някаква символична сума.

2. Празен портфейл

Подарявайки празен портфейл можете да причините на собственика му прогресивно обедняване. Затова, когато изберете подаръка пъхнете в него някакви дребни банкноти или стотинки, за да се излъже съдбата и да не му остава празен портфейлът. Слагайки пари в него вие правите един пожелателен подарък, с който можете да донесете на любимия човек повече пари и добър късмет.

3. Часовник

Да подариш часовник било на раздяла, не се подарява на партньор, защото се счита, че започва да отмерва времето ви заедно, което несъмнено води към скорошна раздяла. Още по-зловещо е съмнението, че подареният часовник отмерва времето, което остава на човека на тази земя и подарявайки му тази вещ можеш да предизвикаш лошата му съдба.

4. Очила

Внимавайте, когато подарявате очила, защото се вярва, че този, който ги вземе ще гледа на света с вашите очи. Ако сте черногледи и не искате да навредите на близките си, просто никога не им подарявайте очила (освен ако не са много розови).

5. Шалове, кърпи, салфетки и ръкавици

Внимавайте на кого подарявате шалове, кърпи, салфетки и ръкавици, защото вещаят раздяла. Ако случайно ви се прииска да подарите на някого носна кърпа (дори лично избродирана от вас) не го правете, защото това би причинило раздяла или много сълзи, които в повечето случаи са белег на нещастие.

5 правила за избор на подарък

Да се избере най-подходящия подарък не е никак лесна работа. Хубаво е да знаем вкуса на човека, за който е предназначен, неговите интереси и увлечения. Купеното в последния момент по спешност не е подарък, а отбиване на номера.

Ето няколко основни правила за избор на подарък за имен ден:

1. Подарявайте подаръци, които може да се използват само от именника, а не от цялото му семейство.
   2. Не е хубаво да подарявате подарък след имения ден, по-добре е това да стане в навечерието му.
   3. Не е добър вариант да подарявате на приятел пари, особено с думите "купи си каквото искаш". Потрудете се и изберете подарък, който да му достави радост.
   4. Не бива да подарявате много скъпи подаръци, така може да поставите човек в неловко положение.
   5. Ако ви канят в дом, където има абсолютно всичко и вашият приятел не би се изненадал на нищо, то не изпадайте в отчаяние и не си блъскайте глава в мисли какъв скъп подарък да поднесете. Поднесете вещ, която не е толкова ценна, но се отличава с рядкост и изящество, или остроумно представете подаръка си. Проявете фантазия и подаръкът ви ще бъде оценен.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

priya

• **
  • 1263
.
« Последна редакция: Юни 11, 2011, 03:37:00 am от priya »
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

Марая

• 28287
Ха! Че аз предимно подарявам бижута и аксесоари - шалове, кърпи, шапки и ръкавици...  ;D

В интерес на истината , много често и аз си позволявам да подарявам шалове....Това е още един фетиш :-[ :-[ ;D , който притежавам...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sunrain

• 6710
О това са много гадни суеверия, как можа да ги пуснеш.  ;D А ако получиш такъв подарък, тогава какво правим?
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Марая

• 28287
О това са много гадни суеверия, как можа да ги пуснеш.  ;D А ако получиш такъв подарък, тогава какво правим?

;D ;D , НАЛИ ЗА ТОВА СА СУЕВЕРИЯ? ;D ;D
Да ги преборим.... ;)

*

holanda

брат мu ходел с някаква мадама 3 години и за РД решил да я изненада с хубав часовник.Поръчал го незнам откъде си,с незнам какви си инициали по кожата ,минал през главоболията с доставката навреме и когато и го поднесъл,онази фльорца се втрещила и му бутнала скандал защо и подарява часовник  ;D ;D :-X

Много скоро скъсали  ;D

..Както предрекло поверието  ;D
« Последна редакция: Декември 01, 2010, 12:03:51 am от жълтолилава »

*

sunrain

• 6710
Е че как се борят, я я чуй само Жълтоливата. ;D

*

priya

• **
  • 1263
.
« Последна редакция: Юни 11, 2011, 03:35:11 am от priya »
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

Марая

• 28287
Е че как се борят, я я чуй само Жълтоливата. ;D

Игнор му е майката.... ;D
Ако не го изхвърлиш ....

*

holanda

Не знам за братА и гаджето, ама при мен - който ми подари часовник - нема отърване, за големи годишнини и събития разни - абитуриентсване, дипломирания, етц. все часовници са ми подарявали разни човеци наоколо, но до момента с никой от тях не съм се разделила... :mellow:

викаш, със всичките си ходиш  ;D

..седя си,кротувам,ама слушам някакви странни музики и се търкалям от смях

*

Uran

• 6041
Re:Какво НЕ трябва и можем да подаряваме за Именните дни
« Отговор #10 -: Декември 01, 2010, 12:17:45 am »
И аз съм подарявала, и на мен са ми подарявали часовници,шалове и др. зловредни нещица и.. всичко си е ОК.
Ако един подарък може да скапи отношения то тези отношения не са си заслужавали.

*

nerealna

« Отговор #11 -: Декември 01, 2010, 01:28:42 am »
мн. забавна тема ...но само забавна :) извинявай марая :wub: но  просто това е суеверие- лично аз не съм суеверна и не искам да бъда.  първо думичката "не трябва" не ми хареса, също и "трябва". тези две думички, както и суеверията твърде много ограничават  ;) а аз съм за свободата навсякъде и във всичко  :P  :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #12 -: Декември 01, 2010, 01:40:25 am »
мн. забавна тема ...но само забавна :) извинявай марая :wub: но  просто това е суеверие- лично аз не съм суеверна и не искам да бъда.  първо думичката "не трябва" не ми хареса, също и "трябва". тези две думички, както и суеверията твърде много ограничават  ;) а аз съм за свободата навсякъде и във всичко  :P  :blink:

А как иначе ще познаеш свободата , ако няма ограничения? :-\ ;) :blink:

*

nerealna

« Отговор #13 -: Декември 01, 2010, 03:12:37 am »
мн. забавна тема ...но само забавна :) извинявай марая :wub: но  просто това е суеверие- лично аз не съм суеверна и не искам да бъда.  първо думичката "не трябва" не ми хареса, също и "трябва". тези две думички, както и суеверията твърде много ограничават  ;) а аз съм за свободата навсякъде и във всичко  :P  :blink:

:72: мн хубав въпрос:) аз затова съм ЗА свободата- защото съм изпитвала ограничения ;)

*

Марая

• 28287
« Отговор #14 -: Декември 01, 2010, 03:17:33 am »
мн. забавна тема ...но само забавна :) извинявай марая :wub: но  просто това е суеверие- лично аз не съм суеверна и не искам да бъда.  първо думичката "не трябва" не ми хареса, също и "трябва". тези две думички, както и суеверията твърде много ограничават  ;) а аз съм за свободата навсякъде и във всичко  :P  :blink:

:72: мн хубав въпрос:) аз затова съм ЗА свободата- защото съм изпитвала ограничения ;)

Свободен си само тогава , когато не ти се налага да бъдеш себе си.... ;D ;D

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #15 -: Декември 01, 2010, 04:33:39 am »
.

« Последна редакция: Февруари 27, 2013, 07:02:43 am от Синухе »

*

sunrain

• 6710
« Отговор #16 -: Декември 01, 2010, 04:49:38 am »
Някъде в ученическите си години зарязох и аз последния си часовник. Сега ги оглеждам като красиви бижута и до там, ако ми подарят сигурно ще си стои в някой шкаф.

*

Марая

• 28287
« Отговор #17 -: Декември 01, 2010, 06:35:15 am »
Някъде в ученическите си години зарязох и аз последния си часовник. Сега ги оглеждам като красиви бижута и до там, ако ми подарят сигурно ще си стои в някой шкаф.

Обожавам часовниците..., колекционирам....Интегриран Сатурн.... ;D ;) :P

*

holanda

« Отговор #18 -: Декември 01, 2010, 06:45:36 am »

i az taka  :blink: mnogo obi4am  ;)

*

Марая

• 28287
« Отговор #19 -: Декември 01, 2010, 07:03:42 am »

i az taka  :blink: mnogo obi4am  ;)

Вече сме двечки.... :blink: ;)