Здравей Гост

45 ГРАДУСА ИЛИ ПОЛУКВАДРАТ

• 41 Отговора
  • 6224 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:45 ГРАДУСА ИЛИ ПОЛУКВАДРАТ
« Отговор #20 -: Януари 01, 2011, 10:30:05 pm »
Полуквадрат
Полуквадратът е напрегнат миньорен аспект. Ъгълът между планетите за него е 45° при орбиса ± 0,5° ... +1°. Орбисата за Слънцето и Луната е ±1,5°.
Полуквадратът е негативен миньорен аспект с дискретно действие. Неговото въздействие се реализира чрез доста отдалечено от човека близко обкръжение, чрез колектива като цяло, чрез силата на природата, чрез резонансните полета.
Полуквадратът се проявява като тайно недоброжелателство, сплетни, за източника, на които може да не узнаем през целия си живот. Човек може би е уязвен от въздействието на силите на Природата (например, чрез ухапване от животни).
Полуквадратът се отнася към явните кармични аспекти. Той е свързан с наказанието за нашите неявни (скрити) грешки. Това е човек, който някога не е изгасил огъня, вследствие на което е изгоряла част от гората; смачкал е птичка; грешил е; карал се с всички; лъжел; обиждал хората, които сега не познава.
Всеки аспект в нещо ни "тренира", закалява ни. Полуквадратът не ни позволява да спим, т.е. постоянно ни уязвяват дреболии. Такъв, човек е длъжен постоянно да бъде нащрек.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Yaya

• 2265
« Отговор #21 -: Януари 02, 2011, 12:11:52 am »
уф, сега на трезва глава го видях и в моята карта - Слънце на 28 Риби и Венера на 13 Телец...
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Feia

« Отговор #22 -: Януари 02, 2011, 01:07:11 am »
Уау, Марая! Имаш 16 393 поста!  :o :P :rolleyes: ;) ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #23 -: Януари 02, 2011, 01:14:05 am »

:rolleyes: :rolleyes: И какво има в цифрите? ;D :P....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Uran

• 6041
« Отговор #24 -: Януари 02, 2011, 01:36:40 am »
Хайде де!? В миналото съм сгазила хлебарка, ама тя била част от някаква изключително крехка био система и сега нЕкви кокошки ша ми ядат краката. Сериозно?
 Наистина често се е случвало да сплетничат с/у мен, но не заради някакви недоразумения в личните отношения, а поради игнориране т.е. въпросните хора- демек сплетниците по никакъв начин не са ми били интересни и не съм контактувала с тях. Ограничавала съм се само до бон тона.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #25 -: Януари 02, 2011, 02:47:03 am »
Това ми прилича на приказката за " принцесата и граховото зърно "   ;D ;D

Като е свикнала да спи под 10 пухени матрака и зрънцето изглежда
направо камъняк  ;)

Много по-вероятно е проявленията на Венера да се дължат най-вече
на разположението и по дом и знак, отколкото на един недоносен квадрат 
със Слънцето ( колко хора го имат....)     :-[
Естествени минерали и амулети

*

Yaya

• 2265
« Отговор #26 -: Януари 02, 2011, 02:58:17 am »
ей така, като се замисля леееко международно, та се сещам колко може да е максималния градус на Венера от Слънцето... Та се поуспокоявам от този, както ти го нарече, недоносен квадрат  :85:
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

luna

• *
  • 106
« Отговор #27 -: Януари 02, 2011, 03:09:53 am »
Поради важността на Слънцето и на Венера, и поради невъзможността им да имат цял квадрат помежду си, то полуквадратът трябва да се приеме за цял.
По принцип е важно какви знаци свързва един полуквадрат - ако са секстилни е по-лесно, но ако са съседни е доста по-тегаво.
Доби добре е обяснил полуквадрата Слънце-Венера  :88:
Аз го имам в коята карта - Слънце в Стрелец и Венера с Козирог. Имам голям стремеж към удоволствия и флиртове, но когато нещата станат сериозни, започвам да преценям човека през Козирога и обикновено не минава през цедката. Т.е ценностите на Стрелеца и на Козирога се сблъскват и не могат да се съвместят, става късо съединение и Стрелецът започва да разчита на изобилието на вселената, което Господ му е дал (какво благочестиво обяснение за разврата  :57:)
 За мен лично това не е голям проблем - предпочитам "познавателния процес" пред традиционните отношения - но за някой, който държи да се установи и да се задоми, би било сериозна спънка.

*

Марая

• 28287
« Отговор #28 -: Януари 02, 2011, 03:16:31 am »
Поради важността на Слънцето и на Венера, и поради невъзможността им да имат цял квадрат помежду си, то полуквадратът трябва да се приеме за цял.
По принцип е важно какви знаци свързва един полуквадрат - ако са секстилни е по-лесно, но ако са съседни е доста по-тегаво.
Доби добре е обяснил полуквадрата Слънце-Венера  :88:
Аз го имам в коята карта - Слънце в Стрелец и Венера с Козирог. Имам голям стремеж към удоволствия и флиртове, но когато нещата станат сериозни, започвам да преценям човека през Козирога и обикновено не минава през цедката. Т.е ценностите на Стрелеца и на Козирога се сблъскват и не могат да се съвместят, става късо съединение и Стрелецът започва да разчита на изобилието на вселената, което Господ му е дал (какво благочестиво обяснение за разврата  :57:)
 За мен лично това не е голям проблем - предпочитам "познавателния процес" пред традиционните отношения - но за някой, който държи да се установи и да се задоми, би било сериозна спънка.

Звучи ми познато.... ;D

« Отговор #29 -: Януари 02, 2011, 03:36:47 am »

issidorra
т'ва хич не е малко да имаш Венера в 12-ти(в Дева ли е?) и да има квадрат с Марс и да са управители на Асц-Дсц... ;)
Щастлива любов и качествено влюбване има при тая комбинация, разбира се, ама квадрата на Марс и Венера е трудна работа...

Тадж, Венерата е във Везни, а Марсът е в Козирог, трудничък е квадратът, признавам, но ако беше лесно, нямаше да е интересно  ;)
"Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита. Любовта не се радва на прегрешенията на другите, но се радва много на истината. Винаги е готова да прости, да се довери, да се надява..."

*

Stella

• 7765
« Отговор #30 -: Януари 02, 2011, 04:41:21 am »
Полуквадрат

Полуквадратът се проявява като тайно недоброжелателство, сплетни, за източника, на които може да не узнаем през целия си живот.

Че кат не ги узнаем, кво ни касаят.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #31 -: Януари 02, 2011, 04:43:30 am »
Хайде де!? В миналото съм сгазила хлебарка, ама тя била част от някаква изключително крехка био система и сега нЕкви кокошки ша ми ядат краката. Сериозно?

Нема кво да ги мислиш хлебярките. Ние бозайниците раждаме по 1-2, най-много 3 малки, а насекомите се множат с милиони. Заеш ли колко хлебарки трябва да убием, за да се наруши видовото разнообразие?  8 000 вида несокоми има на планетата Земя.:72:
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #32 -: Януари 02, 2011, 04:47:42 am »

Туй  е голяма "болест"!

*

Марая

• 28287
« Отговор #33 -: Януари 02, 2011, 05:36:03 am »

Туй  е голяма "болест"!

Кое е болест?! не разбирам... :rolleyes: :-\

« Отговор #34 -: Януари 02, 2011, 05:38:46 am »
Писането във форума  ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Марая

• 28287
« Отговор #35 -: Януари 02, 2011, 05:43:22 am »
Писането във форума  ;D

Ааааа, вдянах!
Що да е болест?  :rolleyes:
Използвах един период за обмен и не съжалявам....

Небесна , ако не се беше затрила щеше да има горе-долу същата болест... ;D :P

*

Stella

• 7765
« Отговор #36 -: Януари 02, 2011, 05:43:26 am »
голяма краста е.

*

Марая

• 28287
« Отговор #37 -: Януари 02, 2011, 05:48:43 am »
голяма краста е.

Зависи... ;D
Не намирам да е краста..., защото имах един период в който с месеци не бях влизала...
Този период сега , който отмина...,на никой не го пожелавам , но мисля , че съм дала много....и то от себе си.. ;D ;)

*

Stella

• 7765
« Отговор #38 -: Януари 02, 2011, 06:05:16 am »
лошо няма.

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
« Отговор #39 -: Януари 02, 2011, 07:25:52 am »
аз имам луна полуквадрат сатурн.. тук за майчинството ли става на  въпрос?
имам си и венера полуквадрат нептун, тайни завистници  :-\ ?

ъхъъ.. сега виждам, че имам и слънце полуквадрат нептун  :unsure:
« Последна редакция: Януари 02, 2011, 09:44:28 pm от xtz »
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!